Şimdi Ara

Yeni 1 Hdd seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir Hdd almayı düşünüyorum. Lütfen seçim konusunda yardım edermisiniz.
    80 GB kapasiteli 8 Mb önbellekli almak istiyorum. 2 seçim vargibi.
    * 80 GB WD JB (8 mb önbellek) (110$ )
    * 80 GB DiamondMax Plus9 (8 Mb önbellek) (105$)

Şimdiden herkeze teşekürler.

• maxtoru her zaman severim nede olsa efsane quantum varisi ve diğerlerinden gözle hissedilmeyecek kadar daha hızlı ama hddler hassas cihazlar olduğu için garanti süreside önemlidir maxtor 1 w.d 3 yıl garantili maxtor daha hızlı ama bunu çok incik cincik testlerle anlarsın oda çok küçük farklarla 5 dolar için 2 yıl garanti alacaksın w.d de bence w.d
  • hoca bende 8mb buffer olarak sabitlemiştim fikrimi ama sonra arkadaşlar sağ olsun fikrimi değiştirdi biz nasıl anlıyacağız ki buffer lar arası hız farkına anlayamassın yani... ve dün samsung spin point 80 gb hdd aldım...ve çok memnun kaldım bende önceleri tanımadığım hdd diye soğuk baktım ama memnunum ve tavsiye ederim...ayrıca çok büyük bir avantajı var 3 yıl garantili hdd...
  • brother yuh yani istersen bir şuanki elindeki hdd ile dosya transferi yap,win yükle,oyun yükle bide git 8mb buffer al onda dene dediklerimi farkı anlayamazsan bişe diyemicem yani
  • 80 GB WD JB
  • WD :) yakında bende alcam ama para yok :(
  • merhaba yeni disk alacak olsam bende WD 80GB JB serisi disk alirdim arkadasinda soyledigi gibi aradada ki kucuk hiz icin bilgisayarimizda ki en hassas parca olan disk icin 3 sene garantiden
    vazgecilemeyecegini dusunuyorum.

mesaj editlemek icin ustte ki menuden Edit Reply tikliyorsun. kalem simgesi var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br />brother yuh yani istersen bir şuanki elindeki hdd ile dosya transferi yap,win yükle,oyun yükle bide git 8mb buffer al onda dene dediklerimi farkı anlayamazsan bişe diyemicem yani
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

vallahi can ben tozteper arkadaşımızın wd 8 mb 80 gb hdd sini kullandım ve bir fark göremedim...ha ayrıca evrende kullandı oda göremedi...onun için kusura bakma sen bizim öküzlümüze ver haydi eyvallahhhhhhhhh... ha bu arada sen kaç tane kullandın ve kullanıyorsun...şu ana kadar denemediğim bir samsung birde ıbm vardı... eee samsung uda artık kullanıyom hem taş gibi 3 sene garanti...

• samsungun spin point serisi yeni disklericok hizli oldugu haberi donanimhaberde yayinlandi okumadinizmi?
    PCLABS bunun 5400 olanini inceledi eski 7200lere kafa tutuyor dedi bu diski yabana atmayin bence hem buda 3yil garantili.
    Brotherhood bu diskleri hangi firma satiyor?
  • ikiside olabilir bence... maxtor daha sonra çıktı onu seçebilirsin... ama wd den memnunum ben..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by powerstorm</i>
    <br />80 GB WD JB
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>+1
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Brotherhood</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br />brother yuh yani istersen bir şuanki elindeki hdd ile dosya transferi yap,win yükle,oyun yükle bide git 8mb buffer al onda dene dediklerimi farkı anlayamazsan bişe diyemicem yani

vallahi can ben tozteper arkadaşımızın wd 8 mb 80 gb hdd sini kullandım ve bir fark göremedim...ha ayrıca evrende kullandı oda göremedi...onun için kusura bakma sen bizim öküzlümüze ver haydi eyvallahhhhhhhhh... ha bu arada sen kaç tane kullandın ve kullanıyorsun...şu ana kadar denemediğim bir samsung birde ıbm vardı... eee samsung uda artık kullanıyom hem taş gibi 3 sene garanti...
    yok abi ne demek öküzlük falan bir kere win yüklerken kullandığım 80gb w.d 8mb cache ile seagate baracuda ata 5 7200 rpm 30 gb hdd ile arasında 1.5 -2 dakika oynuyor hele hele böl 2 ye diski 8mb buffer den 8mb buffera atış süresi 2mb tan yaklaşık 10 dakika kadar hızlı 30 gb bilgide ben bunları denedim ama şuan ne kullanıyosun dersen seagete baracuda ata 5 2*30gb en kısa zamanda w.d alıcam bende çünkü test ettim onayladım sıfır fiyatının 1.5 katı fiyatına birine satmak zorunda kaldığım için sattım

• <b>---CAN--- teşekkürler...</b>

DARBE sen heralde türkiye distiribitörünümü soruyon... yoksa hdd yi nereden aldığımımı eğer nereden aldığımsa izmir boytaş...distiribitörünü soruyosan 3 - 4 firma getiriyor...emin olduğum bir index var ama...diğer firmaları bilmiyom...Hadi kalın salıcakla...
  • western derim......
  • Bencede Western Digital. Arkadaşlara katılıyorum bu kadar az performans farkı için 5$ daha verip 3 yıl garantili bir disk almak daha mantıklı. Eğer HDD performansından memnun olmayan varda Raid 0 öneririm. Ben yaptım ve artık render yaparken donuk görüntülerden kurtuldum. Parası olanlara önerilir.
  • itinayla Diamondmax plus 9 diyorum ön bellekli incelemlerde vardı WD JB 8mb ön bellekli vardı dimanodmax 9 var 2mb ön bellkli. 2mb ön bellek olmasına rağmen takıyordı hddye editorle 8mb ön bellekli olanlardan daha çok iyi performans alınacağını söylüyor.
  • FatarERROR! bana bu incelemenin yapıldığı adresi verir misin? Bende birkaç sitede baktım 8 MB önbellekli model özellikle erişim süresinde daha hızlı. Ancak veri transferi söz konusu olduğunda o kadar büyük bir fark yok gibi. Ben 80 GB 2 MB bellekli modelle (Diamond Max Plus 9) 60 GB 2 MB bellikle D740X.i Raid 0 da birleştirdim. Sonuç başarılı diyebilirim. Winbench 99.la yaptığım veri transferi testinde 85.4 MB.ı buldum. Teorikte bu iki diskle 95 MB olması gerekiyor. %10,5 uygulama için bence kabul edilebilir bir fark. Zaten uygulamalarda farkı bariz bir şekilde belli ediyor. Mesela Driveimage programını kullananlar bilirler. Veri transfer hızını (MB/dk) verir. Sonucu karşılaştırmanız açısından vereyim. 1115 MB/dk.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.