Şimdi Ara

Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
23
Favori
183.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 500 km uzun yol yapıp fethiyeye ulaştım.ağırlık ve hızdan dolayı genel ort 5.4 e yükseldi.fikir olması açısından fotoğraf çektim.
    Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim
    2000 2200 devirle 120 kmh hız yapıyor.izlenimlerim iyi yönde, direksiyon ve kapıdan tıkırtı geliyor..başka bş sıkıntım yok şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duggac kullanıcısına yanıt
    arabanin yakıtı gayet iyi balıkesir-bursa 4.8 yaktı bende de. genel ortalamam 6.5 maşallahı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

arabanin yakıtı gayet iyi balıkesir-bursa 4.8 yaktı bende de. genel ortalamam 6.5 maşallahı var.
    4.8 icim 90.km/s sabitmi gittiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

Gayet güzel değer, maşallah.Ben çok kasmadan 4 kişi bagaj koltuk arası full (1800 1900 kg olmuşuzdur) 5.4 elde ettim.Herkesi dizelden az yakan korolla almaya davet ediyoruz.

• texmo kullanıcısına yanıt
    yok az yaksın diye ugraşmadım yolun gidişatına uydum, dönüşte 5.2 yaktı. araba da 4 kişi ve bagaj vardı klimada açıktı. tek olup biraz da uğraşsam kaç yakar merak etmiyor değilim. 1.33 corolla vardı daha önce onunla aynı yolda 5.6 gördüm. yeni nesil corolla otomatik az yakıyor diyebilirim. araba kolay kolay 2 bin deviri geçmiyor yokuşlarda ve sollamalarda zorlanmıyor.
  • Benim anlamadigim kendi şirket falan 22 bin ucuza nasıl geliyor hocam anlatır misin

• quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Bugün aracımı istanbuldaki bayiden teslim aldım.Alır almaz Ankaraya 500 km yol yaptım.macera olsun diye de bolu dağına tırmandım.eyüp haliç boğaz trafiği derken 110 km sabit hızla klima açık 5.2 litre ortalama ile yolculuğu bitirdim.Otomatik sorunsuz ve bence yeterince atik.memnun kaldım açıkçası..
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.ÖTV indirimi bitmeden almanız büyük avantaj oldu size de kazasız belasız kullanmanız dileği ile.Uzun dönem görüşlerinizi bekliyoruz

@texjrwillerjr
    Rotadan rotaya yakıt çok değişiyor dün istanbul-tekirdağ rotasını gittim trafiksiz klima kapalı akşamdı 90-100 km hızlarla 5.0 LT yaktı

120 ile sabit istanbuldan bursaya gidiş rotasında 6.2-6.5 LT yaktı ortalama çoğunda klima kullanıldı.Klima bu araçta yakıtı pek etkilemiyor eski aracım da baya fark ediyordu 1.2 TSİ de ayrıca soğutma gücü oldukça azdı

Sonuç olarak yakıtı aracın genel olarak oldukça başarılı diyebilriz 1.6 Atmosferik bir araca göre

@WSniper10
    Kendi şirketim olduğu için her ay kdv ve gelir vergisi ödüyorum.Bu ödediğim vergileri aldığım her şeyi gider göstererek düşürebiliyorum

Örnek vermek gerekirse bana bu ay 5000 TL KDV vergisi çıktı

Toplam 1000 TL benzin aldıysam araca bunun 153 TL direk vergiden düşüyor vergiyi 5000 TL olarak ödeyeceğime 4847 TL olarak ödüyorum.Bu rakamlara gelir vergisi dahil değil

Araç içinde 100.000 TL aldığın bir araçta 22.000 TL vergi düşüşü oluyor kdv ve gelir vergisinden kısmi ve parça parça olarak

Mesela araç aldığımdan beri hiç daha gelir vergisi ödemedim normalde gelir vergisi çıkardı çoktan

sonuç olarak aracı alırken normal fiyattan alıyorum ama her ay ödediğim vergiler den düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Temmuz 2019; 14:18:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

Gayet güzel değer, maşallah.Ben çok kasmadan 4 kişi bagaj koltuk arası full (1800 1900 kg olmuşuzdur) 5.4 elde ettim.Herkesi dizelden az yakan korolla almaya davet ediyoruz.

Alıntıları Göster
    dizelden az yakamaz.aynı kullanımla 1.6 120 ps dizel de 4.5-5 litre arası yakar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Ben de anlamıyorum bu durumu. İstanbul Ankara arasında birçok model araç kullandım. Dizeller için bile 5.2 iyi bir rakamken nasıl oluyor benzinli araçlar 5.2 yakıyor? O kadar rakım farkı var, klima açık. Ankara -> İstanbul olsa yine olabilir ama diğer türlü inanamıyorum.
    valla bende telefuz edilen uzun yol verilerini şaşkınlıkla okuyorum. ortalama 90 km ile 5.2 hadi neysede 110 km ile ortalama hızla en az 6,6 lt civarı yakmalı.
    arkadaşlar aşağı yukarı ortalama hızlardan mı bahs ediyor. yoksa yol bilgisayarını sıfırlayıp kontrol ediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Ben de anlamıyorum bu durumu. İstanbul Ankara arasında birçok model araç kullandım. Dizeller için bile 5.2 iyi bir rakamken nasıl oluyor benzinli araçlar 5.2 yakıyor? O kadar rakım farkı var, klima açık. Ankara -> İstanbul olsa yine olabilir ama diğer türlü inanamıyorum.
    1 ay kadar önce istanbul - ankara arası gittim. ortalama hızım 107, cruise control açık ve sürekli 110-120 sabit hızla gittim. tek kişiydim ve klima kısmen açıktı (ara sıra açtım sonra kapattım)

ankara'ya geldiğimde ortalama tüketimim yol bilgisayarında 5.7 litre idi.

ankara dönüşünde ise yine yukarıdaki şartları uyguladım, istanbul'da evimin önüne geldiğimde tüketim bu sefer yol bilgisayarında 5.6 litre idi.

bir depo gittiğim gün 423 tl'ye doluyordu. eve döndüğüm zaman 1 dolu deponun sadece yüzde 80 civarı bitmişti. depoda hala çeyrek benzin vardı. yani 1 depodan daha az bir benzinle gitmiş gelmiş oldum. toplam menzil 921 km idi.

aracım corolla değil, asx. ve asx kullanıcılarının pek çoğu 1 depoyla uzun yolda 1100 km + menzil gördüğünü iddia ediyor (ben de iddia ediyorum ve gözlerimle gördüm diyorum. insanlar inanmıyor ilk başta ama bir kere asx ile uzun yol yapsalar hak verecekler bana)

muhtemelen corolla da uzun yolda bu seviyelerde yakıyordur. şahsen ben inanırım.

• Ben 2019 otomatik corollanın şehirdışında ve 110 120 km sabit hızlarda 5.2 5.4 lt yaktığını test ettim.iddia değil bakın,tespit bu.
    Zamanla ben gibi yazanların sayısı artacaktır.

• oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Kontağı kapattigin zaman ekranda rapor veriyor. Şu kadar zamanda şu kadar gittin şu kadar yaktın diye. Yakit değerini sifirlamaya gerek kalmıyor.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    quote:

Toplam 1000 TL benzin aldıysam araca bunun 153 TL direk vergiden düşüyor vergiyi 5000 TL olarak ödeyeceğime 4847 TL olarak ödüyorum.Bu rakamlara gelir vergisi dahil değil

dostum öğrenmek için soruyorum da 2500 tl ye aylık araç kiralasan ne kadar düşersin vergiden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

dostum öğrenmek için soruyorum da 2500 tl ye aylık araç kiralasan ne kadar düşersin vergiden?
    2500 TL den araç kiralarsak %18 KDV düşünce 2118 TL kalıyor

%20 gelir vergisini de düşünce 1765 TL geliyor

Toplam 735 TL bir avantaj söz konusu
  • Tsi cılara yıllarca laf edenler,30 senelik 1.6 ile hiç kasmadan 4.8 yakıyor 5.0 yakıyor hemde 120 km/h ortalama ile.
    Toyotanın bu fosilinin içine ne kaçmış yav dizelleri de geçmiş bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Tsi cılara yıllarca laf edenler,30 senelik 1.6 ile hiç kasmadan 4.8 yakıyor 5.0 yakıyor hemde 120 km/h ortalama ile.
    Toyotanın bu fosilinin içine ne kaçmış yav dizelleri de geçmiş bu.
    Ben 120 ile sabit gidince 6.2 LT altını göremedim ne rapid de ne corolla da

Ama corolla uzun yolda bariz yüksek hızlarda daha az yakıyor.Rapid uzun yolda 120 geçince 7.0 LT - 7.5 LT kadar çıkıyordu 1.2 TSİ 90 bg ve 5 ileri olması kaynaklı

Şehir içi ise rapid daha az yakıyor

Her aracın avantajı ve dez avantajı var

120-140 hızlarla uzun yol ortalaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Temmuz 2019; 20:57:47 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • 138 km yol 97 km.saat ortalama hiz 5.lt .2000 model megane1.6 110 bg de boyle yakardi o yillarda.bunsekilde olursa lpg ye gerek yok

• Dün Ankara'dan Aksaray'a geldim. 100-120 arasında kullandım. 5.4 ortalama yaktı. 3 kişi + bagaj tam dolu + ön koltukta da eşyalar vardı + yolculuk boyunca klima hep açıktı.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.