< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Şubat 2022; 13:11:0 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Şubat 2022; 13:11:0 > |
O fiyata en güzel tercihi yapmışsın ,hayırlı olsun rengi de güzel.
|
Şu 3 harf 3 rakamlı plakaları bir türlü sevemedim.
|
Aracınız hayırlı olsun ama boş donanımlı Corolla rakiplerine göre dış görünüşte çok çirkin duruyor mesela boş donanımlı Megane da jantlar çok güzel duruyor plastik olmasına rağmen celik gibi gösteriyor , bunda ise baya kötü gözüküyor bence Corolla alınırsa full alinmaliki dışarıdan bakan vay be güzel araba imiş desin.
Megane arkadan gece çok daha dikkat çekiyor tabi Corollanin üstün yanları olduğu gibi eksik yanlarida var rakiplerine göre güle güle binin |
Araç sahibine hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız İnşAllah.
Kokpit tasarımı eski kasadan fersah fersah üstün,özellikle direksiyon ve kapı içleri çok kaliteli görünüyor.Baz araçta 6 hoparlör, direksiyondan kumanda,uzaktan kumanda,önde hazneli ve arkada bardaklıklı kol dayama var.4 camıda elektrikli ama tek tuşla açılıp kapanma ve sıkışma önleyici halen yok.Mesela baz Civic Premium bu araçtan bence daha kalitesiz hatta epey kalitesizdi ama donanım olarak elektrikli katlanır aynadan dokunmatik ekrana kadar herşey vardı.Araç genel olarak iyi olmakla beraber bu donanımda sizi soğutan eksiler biraz fazla diyebilirim. İç mekanda konsol estetiğini maaf eden birşey var ,o da dokunulmayan tablet ! Golf 2012,308 2013,Polo 2014,Fiesta 2018,Civic 2016'dan beri dokunmatik ekranla geliyor,yani bu arabaya bu ekran biraz ayıp olmuş 2020 senesinde bu ekran hakikaten insanlara hakaret gibi,1999 Corolla'da da aynı ebatta bir ekran var bari 9-10 satır olsaydı da kullanabilseydik diyor insan. Opsiyonel olarak dokunmatik ekran vs. yok,Çin ve Amerika'da konsol farklı,yan sanayi firmalar bu araç için dokunmatik ekran üretmeyecek çünkü Avrupa'da da bu ekranla satılan araç yok sadece Türkiye ve Pakistan'da var, iki ülke içinde ekran üretmek saçma olur dokunmatik ekranı illa isterseniz servisten yedek parça olarak sipariş vermeniz gerekmekte,fiyatını da söyleyeyim, 4127 TL + servis ücreti ile 4470 liraya denk geliyor.Yani bu aracı alırsanız 3 satır ekrana mahkumsunuz ben bunu öğrenince iyice tereddütte kaldım 103 bin TL verip her sabah o ekrana bakmak bana yanlış geldi .130-140'a Dream veya X-Flame alabiliyorsunuz ama o fiyatlarada yeni 1.5 150 PS TSi motor Trendline Passat alıyorsunuz veya makyajlı kasa yeni Passat'ı bekliyorsunuz Trendline'da olsa Passat alıyor insanlar yani o donanıma çıkınca da Passat,SuperB veya üst donanım Leon,Golf hatta dizel otomatik en üst donanım Egea,dizel otomatik özel paket Polo,İbiza vs. başlıyor. (R-Line,FR vs.) Kısaca baz donanım bence dışarıdan sorunsuz ama içeriden dokunmatik ekran olmaması arabayı çok bozuyor aynı fiyata 0 km Comfortline TSi Polo satıyorlar 6.5" dokunmatik ekran var yani bunu koymak çok zor değil hatta araç lansmanda geldiğinde EnterPise,Emniyet ve Bakanlıklara 91-92'den toplu olarak satmışlar baz Megane şu an 94 ve o zaman 88'di yani Corolla şu an maksimum 92-93 bin TL olmalı ama güncel fiyat 105-106'larda geziyor.Ankara ALJ plazada araç geldiğinde İdris Bey vardı,oradan ayrıldı ama bana ilk olarak araçta 7 bin liraya kadar fiyatı indiriyoruz demişti .Demek ki satışlar ileride düşerse diye lanmsanda yüksek fiyattan satılmış zaten satışlarıda en çok düşen araçlardan biri oldu,geçen seneye göre Egea %2 artmış, Civic,Megane %10 kadar düşmüş,Corolla %30 düştü.Araç fiyatı açıklanmadan önce Web sitesinden aracı inceleyenler forumlarda,videolarda,araç bayilerinde yani her yerde araca 90-91 bin düşünüyordu zaten 1 senelik 1.6 motor MTV'si,zorunlu trafik sigortası ve 15.000 kilometre bakımı yıllık 3800 TL yapıyor araca LPG takmadınız vereceğiniz yakıt 6-7 bin TL,LPG taksanız kaliteli kitler 3-4 bin,2.5 bin lirada LPG yaksa araç zaten 1 yılda 100 bine mâl oluyordu şimdi 103-105'e alıyorsunuz aracın masrafıyla 1 sene içinde maliyeti 110'u geçiyor özellikle 1.6 motorun MTV'si ve yakıtı çok yüksek. Araca videolarda boş boş laf söyleyen arkadaşlar şu şekilde masrafları yazsa en azından araç hakkında fikir sahibi olurduk ben aracı almak için gittim 2018 Kasımda 92'ye 2018 TSi Polo sattım elimde bir miktarda nakit var ve bu param 1 senedir %22'den faizde duruyor eğer fiyat 90 civarı olsaydı kapora verip, vadeyi bekleyip hemen aracı alacaktım arta kalan 45 bin civarı paramıda %24.75'ten faize koyacaktım yani aracı gene herşeyiyle kabul ediyorum ama aracın F/P aracı olması ne yazık ki söz konusu bile değil özellikle 105 bin TL vereceğiniz araç için o orta konsol vs. sizi soğutuyor yani Corolla alacaksanız ve önceden benim gibi Golf 6 Highline,C4 Confort Plus vs. kullandıysanız araç gerçekten C değil B segment baz donanım gibi geliyor.Lansmanda çok rahat 90-91'e verilebilirdi ve o zaman satışları patlatırdı bu haliyle gidişat negatif arkadaşlar ikinci ellere bakayım dedim gerçekten satacak olanlar 94-95'ten ilan giriyor ve satılıyor zaten bu arabaya ikinci elde 100-110 yazanları arıyorum telefonlar bile açılmıyor yani sırf piyasa yükselsin diye sıfır fiyatından pahalı ilan girmişler ama ters tepmiş,bizim millet fiyata bakıyor bakın baz donanım Polo 2017'de 50 bin liraymış,Corolla 56 bin liraymış 6 bin fazla verip eski Polo'dan çok daha iyi bir araç alıyordunuz şimdi baz Polo 82 bin TL Corolla ise teee 110 bin TL deniliyor dolar o zaman 3.50'ydi şimdi 5.50 oldu aradaki fark dolar bazında 1700 dolarmış yani güncel kurdan 9200 TL olmalı. Corolla tam da dediğim gibi 82+9-10 bin TL desek 90-91 olmalı ama nedense Corolla fazladan bi 15 bin TL zam yemiş ve bu da baz donanım arabada aşırı sırıtmış araba 50 bin lirayken 55 yapınca çok fark etmiyordu ama araba 90 bin olunca 105-110 bin yapmak ciddi fark ediyor. 15-16 bin TL benim 2 senelik yakıtım,vergim, bakım ücretim demek ... fiyat konusunda çok durdum çünkü benim gibi en az 10-20 kişi sadece forumda var.Bu kadar fiyat artışının izahı yok bayilere sordum onlarda şikayet ediyor diğer distribütörlere göre doları fazladan alarak bayilere araç gelmiş yani Toyota Türkiye resmen yeni kasa fırsatçılığı yapmış satışlar düşmeye devam ederse 4-5 bin civarında indirim ve kampanya yapacaklar total 6-7 bin indirim olacak diyorlar yani lansman fiyatının altına bile indirebilirler bu durumda 100-105'ten alanları mağdur edecekler şimdilik kesin olarak 4 bin indirim geliyor.Toyota fiyat politikasını düzeltene kadar makyajlı Passat,Golf 8,yeni Fabia,makyaklı Civic,makyajlı Egea gelince pek bir anlamı kalmayacak sonra sonu fabrika kapatan Honda gibi olacak aferin Toyota TR. |
Torpidoyu soğutmalı yapmak maliyetli mi, eyyyyyyyyyy fabrika klimadan torpidoya bir hava kanalı vereceksin zormuydu,
|
Değerli hocam
"Sanırım yakın zamanda bayilere gidip araba incelemediniz Çünkü ne astra da ne megane de deri kaplı konsol var sert plastiğin yumuşatılmış hali var.Corolla daki konsol tam deri hissi veriyor oldukça farklı diğer rakiplerine göre incelemenizi öneririm aynı fiyat bandındaki rakiplerinde ne ön kol dayama ne arka kol dayama standart Arka havalandırma yok Arka bağımsız suspansiyon yok Far sensörü yok 6 ileri yok Aynı fiyatlara satılan rakiplerinde bu yokken corolla da olması büyük avantaj " Yumuşak plastik için araç alacaksanız aynı fiyata 1.0 TSi Comfortline Polo alabiliyorsunuz, göğüs plastiği, Golf,Passat,Arteon,Tiguan ile aynı. Sensörlere gelirsek B segment Polo'da Trendline yani baz araçta 6 hoparlör,far sensörü standart,6.5" dokunmatik ekran,ön kol dayama(Kadife kaplı.) vs. var hatta Comfortline bu Corolla ile aynı fiyat sayılır ve yağmur sensörü, otomatik kararan ayna,15" alaşım jant vs. var yani donanım veya göğüs plastiğine bakacaksak Polo alıp geçeriz. Astra ve Megane izolasyon,boya kalitesi,montaj olarak Corolla'dan çok üstün arabalar Megane'daki kaput amortisörü,kaput halısı hepsi maliyet. Aynı fiyatlara baz Civic alabiliyorsunuz hurda teşviğiyle araç 105 bin TL ve ön,arka kol dayama,elektrikli katlanır ayna,dokunmatik ekran,kararan ayna,16" jantlar var,Focus'ta var,hatta baz donanım en ucuz ticari amaç Egea Sedan'da bile ön kol dayama var sonuçta 20 senedir araçlarda standart olan donanımlardan bahsediyoruz.C segment baz araçta saydıklarınızın tamamı baz Polo'da var,mesela arka kol dayama yoktur ama alaşım jant vardır vs. vs. Siz araca zaten Rapid'den geçmişsiniz hocam Golf'ten veya bir Focus'tan geçseydiniz aracı daha iyi anlardınız hocam Rapid VAG'ın en zayıf aracı Rapid'den Corolla'ya değil Civic'e hatta Megane'a hatta Egea'ya da geçseniz size gene çok iyi gelecekti emin olabilirsiniz o konuda aracın eksiklerini de yazmak lazım. |
Araba nasıl küçülmemiş anlayamadım ön arka omuz mesafesi 139-139 santim eski kasaydı bu kasada 136-136 santime düşmüş baş mesafesi 96-92'den 94-92 olmuş zaten Polo,Fiesta hatta C-Elysee bile omuz mesafesinde bu araçtan geniş C Sedan'lar bakalım dersek Civic 144-139,Megane 144-139,Egea 145-145 bu konuda Corolla sınıfının en küçük ve başarısız omuz mesafelerine sahip.
Yani araç her anlamda epey küçülmüş aracı test etmemişsiniz ve Corolla sahibi de değilsiniz ama her konuda fikir belirtmişsiniz biraz bilgi sahibi olmadan fikir ve ön yargı sahibi olmuşsunuz gibi geldi.Ben obektif bir şekilde belirteyim C Sedan bagajı olabilir ama kokpit ferahlığı vs. yok her aracın eksi yönleri olabilir her şeydede üstün çıkarma gayretinize bir anlam veremedim. |
Hiç mantıklı gelmedi bana gidip bakınca içi gerçekten dar donanımı kötü elektronik güvenlik yok C araç gibi diyemem içi B Sedan dan dar bizim caponcular şişirmiş gene gittim baktım iç döşemeler kumaş bile değil sentetik poliester
|
Hocam arabanın arkası harbiden dar,ben MK6 kasa Polo kullandım Polo'nun arka diz mesafesi Corolla ile aynı,Eren Tekin'in Otomobil Dünyam videolarına bakın arabanın arkası Egea,Megane ve Civic'ten dar.
Alınmayacak bir araba değil ama izolasyon,montaj kalitesi mâlum.Arka kapı ilr marşpiyelerin birleşim noktasında ufak sıkıntılar var parmak girecek kadar boşluklar mevcut.Kaput halısı yok,amortisör yok,bagaj kolonlarını kaplamamışlar sonuçta bu araba zamanında Fiesta - i20 fiyatınaydı C segment bir Golf 8 beklemiyorum ama kalitesiz bir araç benim Polo'nun izolasyonu bundan çok çok iyiydi 2011 C4'lerin iç mekan kalitesi bundan çok çok iyi tasarım beğenildiyse alınır öbür türlü Civic Premium veya Golf Midline Plus hem daha dolu hemde daha iyi diyebilirim. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 1 Nisan 2019; 22:36:25 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 1 Nisan 2019; 23:21:3 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|