Şimdi Ara

Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
23
Favori
185.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Senin 1.33 Toyota kac model?
    Yeni araçlarda eski araçların motorlarını revize etmeden sunduklarına mi inanıyorsun?.

Senin mantıkla 90 model araba ile 2020 model araba arasında motor olarak hic fark yok diyebilir miyiz?

Senin 8.3 yaktığın yerde yenisin 7.5 yakması kadar normal birsey yok
    benim arabam 2011 modeldi. hayır atmosferik 1.33 yada 1.6 nın revize edilse de yakıt tüketiminin düşeceğine inanmıyorum. bütün dünya ahmak (büyük motorlarıyla ünlü cadillac bile amiral gemisi ct6 da 3.0lt çift turbo kullanıyor) her zamanki gibi bir japonlar akıllı. siz böyle inanmaya devam edin. corollanın az yaktığı palavra. kimse az yakan aracına lpg taktırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: accaip

Teşekkürler, şimdi ekranı biraz inceledim.
    Bulunduğum şehirde de var, gayet tercih edilebilirmiş gerçekten.
    Artıları çok fazla dediğiniz gibi.

Sadece ekran uygulamasının, garanti kapsamında araca bir sıkıntı yaratmasından çekiniyorum. Yoksa al tak gerçekten sağolun.

Yeni fark ettim Sis farına dream'deki gibi çerçeveler eklemişsiniz.
    Acaba sis farı uygulaması da gerçekleştirilebilir miyiz, bunun için buton alanı veya opsiyonel ekletme seçeneği mümkün müdür?

Alıntıları Göster
    Araca sonradan eklenen yapılan her işlem garantiyi etkiler.Ama Teyp değiştirmeniz motor veya aracın genel garantisini etkilemeyecektir.Teyp tarafında sorun olursa o zaman sorun çıkarabilirler belki ama oda yaşanan bir şey değil.Önceki kasalarda yıllarca bu şekilde dışarıdan teyp satılıp kullanıldı halen de kullanıyorlar.

Bildiğim şuan yeni corolla için sis farı yok ama ilerleyen günlerde mutlaka çıkar önceki kasada olduğu gibi

@kingccr00 Teşekkürler 3d yazıcı ile sınır yok jant kapağı yapan bile var

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Vag grubunda işe falan mı başladın? Bütün mesajların Toyotaya kuru eleştiri şeklinde. Konu sahibinde turbo araç da var, tüketimlerini paylaşmış. Corolla az yakmıyor, turbo benzinliler kokluyor mu? Yeni corollanın 2011 aurise göre az yakması gayet olası. Teknoloji farkı var, ağırlık farkı var, aerodinami farkı var. Amaç ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araç fiyat-fayda olarak çok dengeli duruyor, 110bin liraya otomatik vites olarak alanlar oldu forumda. vision paket için eksik olarak gördüğünüz ilerde zamanla ilave edilebilecek şeyler nelerdir sizce? benim aklımda olanlar;

- ilk lastik değişiminde 16-17 inç alaşım jant ile beraber lastik değişimi yapılabilir
    - sis farları orjinal alınıp takılabilir
    - üst pakettekine benzer (birebir aynısı olmaz ama) multimedya ekranı üretir çinliler, ordan bir ekran alınıp takılabilir
    - eğer gerekliyse çok km yapılacaksa lpg sistem takılabilir

başka yapılabilecekler nelerdir led far vs. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Ekim 2019; 22:37:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Vag grubunda işe falan mı başladın? Bütün mesajların Toyotaya kuru eleştiri şeklinde. Konu sahibinde turbo araç da var, tüketimlerini paylaşmış. Corolla az yakmıyor, turbo benzinliler kokluyor mu? Yeni corollanın 2011 aurise göre az yakması gayet olası. Teknoloji farkı var, ağırlık farkı var, aerodinami farkı var. Amaç ne?
    yok yahu ne işi. ayrıca şu andaki corollayı da beğeniyorum hybrid sürdüm çok hoşuma gitti eğer ki dizel otomatik değil de atmosferik bir araç sürseydim almaya çalışırdım. senin daha önceki mesajında değindiğin gibi insanların tüketim değerlerini doğru söylememeleri. ben corolla forumunda bunu çok tartıştım. hatta yanlış bilgilendirme sonucu 1.33 corolla alıp arabasından nefret edip satan arkadaşlar vardı. ben mesela şu aralar captiva bakıyorum. 2012 sonrasında yeni motor ve şanzımana geçmişler tüketim nispeten azalmış. ben şimdi birilerinin şehiriçinde 7.5 yakıyor demesine aldanarak araba alsam sonrada gerçek tüketim karşısında hayalkırıklığı yaşasam o durumdan hoşlanmam. ayrıca sana iki link bırakıyorum range rover 5.0 supercharger ve range rover 4.4 tdv8. şehirdışı tüketimleri neredeyse birbirine denk şehiriçinde benzinli dizelin iki katı yakıyor. ama bizim benzinli araç sahiplerimiz (özellikle atmosferikçiler) maşallah şehiriçinde benim dizelden az yakıyorlar. benim eleştirim ona.

• Abiler şu an otomatik boş paket toyota en uygun ne kadar??

3-4 yıl sonra satmak istesem elimfe kalır mı?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Abiler şu an otomatik boş paket toyota en uygun ne kadar??

3-4 yıl sonra satmak istesem elimfe kalır mı?

Saygılar.
    110bine alanlar oldu forumda çok yakın zamanda, sizin pazarlık etme, farklı bayii farklı fiyat durumlarına göre 100-115bin arası fiyatı var baz paket (vision) 1.6 otomatik cvt vites corollanın.

2.elde satmanız zor olmaz, yeni kasa + bilindik araç + otomatik vites

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Ekim 2019; 23:20:24 >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Forumda tüketimi en çok abartılan motorlar tsi ler. Dün polo 1.2 tsi dsg ile öğle yemeğine gidip geldik.(Gebze tübitak tan organgazi köprüsü girişinde O2 avm) Trafiksiz, açık yol, performanslı kullanım da değil, 20km otoban sürüşü, 100bile geçilmedi. Tüketim resimde. Bayan sürücü, 5yolcu, klima, ekonomik olmayan sürüş sonuç bu.

Corolla 1.33 e göre şehir içi sakin kullanımda benzer ya da fazla, normal kullanımda benzer, uzun yolda az yakar diye düşünüyorum.
    Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim

• istanbul da en ucuz cvt olanı nerde var?
  • Merhaba,

Otomatik vites almayı düşünüyorum. Arkadasım Haziran’da aldı rödaj bitti 8000 km ye geldi. Yazın klimalı kullanımda 7,5-8 civarı yakıyor diyordu. Bugunlerde 6,8 e kadar gerilemiş.

Sizlerde de aynı tüketim söz konusu mu?

LPG ihtiyacı hisseden var mı? Var ise en uyumlu kit hangisi? Bayi landirenzo dedi ama en iyi bilenler kullanıcılar olur diye düşünüyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: uyaran

istanbul da en ucuz cvt olanı nerde var?
    bende merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: save the clock tower

Merhaba,

Otomatik vites almayı düşünüyorum. Arkadasım Haziran’da aldı rödaj bitti 8000 km ye geldi. Yazın klimalı kullanımda 7,5-8 civarı yakıyor diyordu. Bugunlerde 6,8 e kadar gerilemiş.

Sizlerde de aynı tüketim söz konusu mu?

LPG ihtiyacı hisseden var mı? Var ise en uyumlu kit hangisi? Bayi landirenzo dedi ama en iyi bilenler kullanıcılar olur diye düşünüyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.
    Corollaya lpg olmadan binmek pek mantıklı değil.Corollanın öyle bir piyasası var ki satarken iyiki lpg taktırmamışın demiyorlar ben buna daha lpg taktırcam fiyattan düş diyorlar ama lpg olursa adam ne güzel lpg var diyor

Biz ne kadar lpg taktırmayalım arabanın düzenini bozmayalım desek de gereksiz bir çaba içersindeyiz benim fikrim hafif hafif değişmeye başladı

yakıt olarak ben genelde 7.5 LT civarlarında dolaşıyorum 1 depo ile çoğu trafiksiz uzun yol yüksek hız 600 KM yaptı en son 295 TL doldurmuştum depoyu

Önümüzdeki 2-3 ay içersinde karar vereceğim şuan şehir içinde sadece rapid kullandığım için lpg gerek olmuyor ama lpg otoparka çekip corollaya lpg taktırıp sürekli corollaya binmeyi düşünüyorum şuan sadece düşünüyorum.

LPG markası olarakta Lendirenzo piyasada pek önerilmiyor parçası maliyetlidi diye corolla için en çok önerilen BRC kitleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 5 Ekim 2019; 11:54:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Corollaya lpg olmadan binmek pek mantıklı değil.Corollanın öyle bir piyasası var ki satarken iyiki lpg taktırmamışın demiyorlar ben buna daha lpg taktırcam fiyattan düş diyorlar ama lpg olursa adam ne güzel lpg var diyor

Biz ne kadar lpg taktırmayalım arabanın düzenini bozmayalım desek de gereksiz bir çaba içersindeyiz benim fikrim hafif hafif değişmeye başladı

yakıt olarak ben genelde 7.5 LT civarlarında dolaşıyorum 1 depo ile çoğu trafiksiz uzun yol yüksek hız 600 KM yaptı en son 295 TL doldurmuştum depoyu

Önümüzdeki 2-3 ay içersinde karar vereceğim şuan şehir içinde sadece rapid kullandığım için lpg gerek olmuyor ama lpg otoparka çekip corollaya lpg taktırıp sürekli corollaya binmeyi düşünüyorum şuan sadece düşünüyorum.

LPG markası olarakta Lendirenzo piyasada pek önerilmiyor parçası maliyetlidi diye corolla için en çok önerilen BRC kitleri

Alıntıları Göster
    Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar

Daha önce civic ile corolla arasında seçim yapmak için görüşlerinize başvurmuştum. Bir aksilik olmazsa tercihimi corolladan yana kullanacağım. Aracı inceledim ama test sürüşüne çıkamadım henüz yakın zamanda test sürüşünede çıkacam. Passion xpack düşünüyordum ancak deri koltuk olayı kafamı karıştırıyor. Bazı kullanan arkadaşlarımda yazın çok terlettiğini kışında soğuk olduğunu söylediler. Acaba sırf bu yüzden flame xpack e dönsem mi karar veremedim. Ben aslında ön led farları ve konsoldaki yumuşak malzemeyi beğendim dikişli görüntüsü hoş duruyor. Ayrıca passion da ön arka sensörlerde var. Flame de böyle değil. Deri koltuk da aslında tamamen deri değil belli bölgeler kumaş. Bayideki görevli arka koltuğa minder gibi birşey serebilirsiniz dedi ancak görüntü olarak çok güzel durmaz diye düşünüyorum. Derinin üzerine normal kumaş kılıf yapabilirmiyiz kullanışlı olur mu(satış görevlisi hava yastıklarının açılmama ihtimalinden bahsetti bu arada). Bir de henüz yok ancak çocuk falan olduğunda deri mi daha avantajlı olur yoksa kumaş mı, derinin temizliği kolay gibi geliyor. Sırf bu yüzden de bi alt paket almak istemiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: hayzınbergk

Merhaba arkadaşlar

Daha önce civic ile corolla arasında seçim yapmak için görüşlerinize başvurmuştum. Bir aksilik olmazsa tercihimi corolladan yana kullanacağım. Aracı inceledim ama test sürüşüne çıkamadım henüz yakın zamanda test sürüşünede çıkacam. Passion xpack düşünüyordum ancak deri koltuk olayı kafamı karıştırıyor. Bazı kullanan arkadaşlarımda yazın çok terlettiğini kışında soğuk olduğunu söylediler. Acaba sırf bu yüzden flame xpack e dönsem mi karar veremedim. Ben aslında ön led farları ve konsoldaki yumuşak malzemeyi beğendim dikişli görüntüsü hoş duruyor. Ayrıca passion da ön arka sensörlerde var. Flame de böyle değil. Deri koltuk da aslında tamamen deri değil belli bölgeler kumaş. Bayideki görevli arka koltuğa minder gibi birşey serebilirsiniz dedi ancak görüntü olarak çok güzel durmaz diye düşünüyorum. Derinin üzerine normal kumaş kılıf yapabilirmiyiz kullanışlı olur mu(satış görevlisi hava yastıklarının açılmama ihtimalinden bahsetti bu arada). Bir de henüz yok ancak çocuk falan olduğunda deri mi daha avantajlı olur yoksa kumaş mı, derinin temizliği kolay gibi geliyor. Sırf bu yüzden de bi alt paket almak istemiyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
    Öncelikle benim hiç bir aracımda deri koltuk olmadığı için bir şey diyemeyeceğim kullananlar bilgi verecektir mutlaka

Ama ofisteki koltuğu deri diye atmıştım yazın çok ter yapıyordu araç koltuklarında bu nasıl olur hiç fikrim yok ama kullananlardan duyduğum güneş altında kalınca oturamayacak kadar sıcak olduğu bile olabiliyormuş kumaşta böyle bir durum olmuyor

Deri temizliği ve koruması bana da daha kolay geliyor eğer deri bakım sütü ürünleri kullanılırsa kumaştan daha ömürlü olur diye düşünüyorum

Koltuklara kılıf taktıran çok var hava yastıkları yerleri dikimli olanlarda airbag açılıyormuş iddalarına göre ama kılıf nasıl olur bilemedim

Bir çok araçta deri koltuk var soğutmasız çok sorun olsa almazlar diye düşünüyorum kullananlara sormak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 10 Ekim 2019; 22:57:30 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    hocam temizlik konusunda sizin gibi düşünüyorum ama diğer türlü sıkıntı. hatta bir kullanan tanıdığım sakın alma diye vurguladı. yani sırf bu yüzden de bir alt paket alınır mı bilmiyorum. kararsız da kaldım. çünkü koltuk ısıtma olsa neyse sadece yazın sıkıntı oluşturur. ama kış mevsimi de sıkıntı
    kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • merhaba 2012-2019 temmuz ayına kadar volvo s60 bej reng derı kullandım. gercekten hıc kullanıslı degıl. Mersınde yasadıgım ıcın yaz aylarında arabanın ıcını 50 derece oldugunu gordum. cogu zaman kapıları acıp arabanın basına bırkac dakıka bekleyıp koltuga yan oturdugumu bılıyorum. temızlık goruntu evek cok hos ancak konfor bakımından asırı rahatsız edıcı. en sonunda mınder kullanmıstım ki bu da bence cok kotu gorunuyordu. ayrıca derı koltugun 6 ayda bır bakım malıyetı var. toyota nasıl tavır sergılıyor bılmıyorum ancak garantı kapsamında olması ıcın yetkılı servıste 6 ayda bır dısarda 400 tl kendın yaparsan 100 tl ye mal edecegın uygulamayı cok fahıs rakamlar ıstıyorlardı. olası sorun oldugunda garantı dısı bırakıyordu.
    sunu da dusun derı araban var ama kılıf kullanıyorsun; nıe aldım o zaman? tabıkı karar sızın...

bu arada temmuz ayında yasadıgım kaza sonucu aracım pert oldu ve mecburı olarak 2014 mmt corolla sahıbı oldum.( 2. elde alınacak bu ozellıkte tek araba oldugunu dusundugum ve markaya guvendıgım ıcın )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_aydinol -- 16 Ekim 2019; 16:6:53 >

• Artık bende Tüplüyüm :)
    Aslında lpg taktırma gibi fikrim yoktu corollayı uzun yol için almıştım ama fark ettim ki corollayı fazla kullanmıyorum hep rapid kullanıyorum.
    Rapid dayanmış 34 bine corolla daha 8 bin km deydi

Araştırdım Candan mühendislik zaten yıllardır duyuyordum görüyordum güvendim ve lpg sonunda taktırdım.

Kit olarak conford tercih ettik neden mi ?

brc conford ve brc Platinum Farkını sordum BRC Türkiye ve candan mühendisliğe fark söyleyemediler .Yakıt tasarrufu ,Performansı aynı olduğunu söyledi sadece ömürden bahsettiler

BRC Platinum enjektörü 1800 TL civarı BRC conford enjektörü 800 TL civarı dedi usta.

Önermek veya önermemek için çok erken 2 günde 170 KM civarı yaptım düz yolda en ufak performans farkı yok yokuşta sanki hızlanması azalmış gibi geldi belki bana öyle geliyordur bilemiyorum

Ama eski araçlar gibi ne koku nede titreme var.LPG de giderken benzin ibresi düşmesi var zaten biliyordum önemsemiyorum ben şahsen

2800 TL lpg kiti ve montajı verdim
    67 TL kaskoya işletme
    Muayene kaldı sadece

Motor sesi

Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerimYeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerimYeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerimYeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Araca sonradan eklenen yapılan her işlem garantiyi etkiler.Ama Teyp değiştirmeniz motor veya aracın genel garantisini etkilemeyecektir.Teyp tarafında sorun olursa o zaman sorun çıkarabilirler belki ama oda yaşanan bir şey değil.Önceki kasalarda yıllarca bu şekilde dışarıdan teyp satılıp kullanıldı halen de kullanıyorlar.

Bildiğim şuan yeni corolla için sis farı yok ama ilerleyen günlerde mutlaka çıkar önceki kasada olduğu gibi

@kingccr00 Teşekkürler 3d yazıcı ile sınır yok jant kapağı yapan bile var

Alıntıları Göster
    Sonradan donanım eklenmiş garantili araçlarda, aracın garantilik bir sorunu olduğunda ilgili yada ilgisiz markanın merkezinin insiyatifine kalmış oluyorsunuz.
    Örneğin, dışardan kant aldınız ve z rotlarınız, yada burçlarınız erken ses yapmaya başladı normalde garantiye girme ihtimali varken orginal olmayan jant engel olabilir.
    Örneğin aracın iç ışıklandırmasında hata oldu, garantiye girecekken. Tesisat ile oynanmış diyip garanti dışı bırakılabilir. Vs. Birsürü akla gelmeyen ihtimal var.
    Yetkili servisle olan ilişkiler ve arızanın büyüklüğüne göre garantidışı riski herzaman var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.