Şimdi Ara

Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
875
Cevap
23
Favori
185.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaanim

Aynı durum Honda içinde geçerli..vites bostayken 4.5 devri geçmiyor..vitesteyken problem yok
    Tahmin ettiğim gibiymiş teşekkürler bilgilendirme için

@uma350
    Evet bluetooth bağlantısı üzerinden müzik dinleyebiliyoruz destekliyor
  • Samsun bayinde otomatik araç kalmamış, ekim ayı başında diyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uma350

Samsun bayinde otomatik araç kalmamış, ekim ayı başında diyorlar..
    Tek bayiye takılı kalmayın yakın bayileri arayın mutlaka bulunur
    Toyota Köşkdere Çorlu Plaza da çok var ama size uzak büyük ihtimal yakınlarda bulursunuz
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Valla aslında birkaç bayi aradım hocam ama hepsi aynı şeyi söyledi. Belki tek tük vardır dediğiniz gibi olanlar arada, genelde onlar da tuzlu oluyor diğerlerine nazaran.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba. dizel manuel yaris aracımı daha geniş bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. mevcut aracım 190000 km ye yaklaştı. Yeni aracımı sıfır almayı düşünüyorum ancak bazı konularda yorumlarınıza ihtiyacım var. yeni araç olarak 2 alternatifim var. birisi corolla 1.6 otomatik diğeri civic dizel otomatik. senede 17-18 bin km civarı yapıyorum. evim ile işyeri arası 14 km. bunun 2-3 km si şehir içi sonra bölünmüş yola çıkıyorum(küçük şehirde yaşıyorum şehir içi dediğim de dur kalk olmuyor sadece düşük hızlarla seyrediyorum. senelik yolumun hemen hemen yarısından çoğu şehirlerarası kısmından oluşuyor. Dizel araç almak çok istemiyorum hem mevcut aracım şu anda yağ eksiltiyor, dizelin uzun km sonrasında meydana çıkardığı problemlerle uğraşmak istemiyorum ki honda için dizelinin pek tutmadığı söyleniyor hemde 2021 de kasa değiştireceği için pek olumlu gelmiyor. yeni aracımı sıfır alacağım için uzun süre kullanmayı düşünüyorum(10 yıl gibi). benzinli araç hem daha konforlu hissettiriyor hemde masrafsız.Otomatik vites alacağım için diğer markaların turbo benzinlilerini otomatik olarak eledim(dsg, edc vb). lpg taktırma fikride pek sıcak gelmiyor. Uzun vade de Motor problemi yaşarmıyım diye düşünüyorum. Corolla ile ilgili tek düşüncem gerçekten çok yakar mı bilmiyorum, sakin kullanan biriyim. hybrid seçeneğini de yeni olduğu için neler yaşarım bilmiyorum o yüzden ona da sıcak bakmıyorum. dizeli amorti etsem bile bir yerden sonra dizel problem çıkarmaya başlıyor. bir yandan az yakıt konusunda dizel diğer yandan sürüş keyfinin daha iyi olduğunu düşündüğüm benzinli. corollaya lpg taktıracağıma sonradan lpg taktıracak olsam honda civic eco var, falan derken Açıkçası arada kaldım, fikirlerinize ihtiyacım var. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• hayzınbergk H kullanıcısına yanıt
    Honda civic elegance dizel otm 195bin,
    Honda civic elegance eco cvt 156bin
    Honda civic elegance (benzin)cvt 147bin.

Corolla 1.6 cvt vision 118bin
    Corolla 1.6 cvt dream 135bin
    Corolla 1.6 cvt flame 144bin, xpack 152bin.

Corolla 7.5litre yaksa uzun vadeli yıllık 9600tl benzin masrafınız oluyor.
    Civic dizel 6 litre yaksa yıllık 7850tl yapıyor. Yıllık dizel benzin farkı 1800tl civarı. 10 yılda 18bin yapar. Dizel civic için fazladan vereceğiniz 40bine(~7000dolar) döviz alsanız, vadeliye koysanız 10 sene içinde 9bin dolar olur.

40bine dükkan alıp kiraya verseniz aylık 300-400tl kira geliriniz ve dükkanınız olur(10 sene içinde değerlenebilir, kentsel dönüşüme vs girebilir). Bu tür imkanlar varken dizele yatırım yapılmaz gibi.

Özetle bence corolla, civic benzin ya da lpg uygun. Lpg olursa çok daha avantajlı olur.
  • quote:

Corolla 7.5litre yaksa uzun vadeli yıllık 9600tl benzin masrafınız oluyor.
    Civic dizel 6 litre

izninle ben bu hesabı anlamıyorum dizel bir 1.6 nın 6 yaktığı yerde benzinli atmosferik imkanı yok 7.5 yakmaz yakamaz aksi halde türkiyede ve dünyada dizel motorlu araç alan bütün herkesin gerizekalı olduğunu varsaymamız gerekir. 100 km de 1.5 lt tasarruf için kimse dizele yüksek fiyat verip de kaprisini çekmez.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Kendi tecrübemle örnek vereyim.

Önceki aracım 2011 impreza 1.5 otm idi, şimdi 1.6 dizel lancia.

İmpreza ile 9999.9 km ortalamalarım sırayla 8.6,8.6 ve 9.4litre oldu. Çocuğun kreşi çıkınca tüketim 9.4e çıktı.

Lancia ile henüz kış şartları görmedim ama aynı şartlarda 6 6.5 arası yakıyor.

Yeni corolla tüketim anlamında başarılı, kasası hafif. 6-7.5litre tüketim gayet doğal. Nedc, wltp verileri de bunu doğruluyor. Konudaki corolla sahibi arkadaşların uzun vadeli tüketimleri de zaten 7.5 civarı. Bir de kışın dizelin tüketimi daha fazla oluyor benzine göre.

Hesaba bakım fiyatları dahil değil. Dizeller bakım olarak masraflı. Turbo, egr, dpf, volant, enjektör vs illaki bir şey çıkıyor uzun vadede.

• dizel-benzin arası tüketim olarak 1'e 1.5 gibi bir oran var aslında, benzinli 7 litre yaktığı yerde dizel max. 5 litre yakar. o da km hesabı olarak;

7x7.2=50 kuruş (benzinli)
    5x6.6=33 kuruş (dizel)

yani dizelde 1 lira ile 3km giderken benzinde 2km gidersiniz. 100 liralık yakıtla dizel 300km yapar benzinli 200km yapar, dizel araçla aynı paraya 1.5 kat daha fazla mesafe gidilir.

ayrıca dizel araçlarda ki rutin bakım masrafıyla benzinli arasında öyle uçurum bi fark yok, yakın zamandaki filtre ve yağ değisimine (mazot filtresi dahil) 400 lira verdim herşey dahil. benzinli olsa bi 50-60 lira az olurdu sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Eylül 2019; 12:22:53 >
  • @texjrwillerjr hocam sizin düşünceniz nedir peki
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    benim anlamadığım kısmı da bu, eğer ki benzinli bu kadar başarı insanlar niye dizel corolla aldılar? performans desen d4d de performansın p si yok. ne demeye dizelin tırtırını, bakım masrafını, ilk ödeme güçlüğünü göze aldılar? benim 1.33 aurisim vardı antalyada 8.5 ortalama ile geziyordum. kaldı ki benzinli motor zorlama koşullarda dizelden fazla yakar :kırmızı ışık, dur kalk , adım adım trafik vs. anlattıklarımı size itimatsızlık olarak almayın ama yaklaşık 20 sene çeşitli hacimlerde atmofmerik benzinli araç kullanan bir insan olarak bir 1.6 atmosferiğin şehiriçinde (şehir konya değilse) 7.5 yakacağına inanamam. benzinlinin 7.5 yaktığı ortamda dizel 4.5 yakar.
    5 bin kmyi devirdim hiç sfırlamadım genel ortalamam 6.5 yazın tatilde 6.3 e kadar düşmüştü. bundan önce 1.33 corolla vardi o da 7.5 civarlarindaydi karisik.
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    hangi şehirde yaşıyorsunuz?
    şehirde yaşamıyorum, küçük birdeyim dur kalk fren olayi olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

5 bin kmyi devirdim hiç sfırlamadım genel ortalamam 6.5 yazın tatilde 6.3 e kadar düşmüştü. bundan önce 1.33 corolla vardi o da 7.5 civarlarindaydi karisik.
    Hayırlı Olsun,bende bütçeyi ayarlayıp i20 yi satabilirsem Corolla düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 26 Eylül 2019; 17:5:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayzınbergk

Öncelikle herkese merhaba. dizel manuel yaris aracımı daha geniş bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. mevcut aracım 190000 km ye yaklaştı. Yeni aracımı sıfır almayı düşünüyorum ancak bazı konularda yorumlarınıza ihtiyacım var. yeni araç olarak 2 alternatifim var. birisi corolla 1.6 otomatik diğeri civic dizel otomatik. senede 17-18 bin km civarı yapıyorum. evim ile işyeri arası 14 km. bunun 2-3 km si şehir içi sonra bölünmüş yola çıkıyorum(küçük şehirde yaşıyorum şehir içi dediğim de dur kalk olmuyor sadece düşük hızlarla seyrediyorum. senelik yolumun hemen hemen yarısından çoğu şehirlerarası kısmından oluşuyor. Dizel araç almak çok istemiyorum hem mevcut aracım şu anda yağ eksiltiyor, dizelin uzun km sonrasında meydana çıkardığı problemlerle uğraşmak istemiyorum ki honda için dizelinin pek tutmadığı söyleniyor hemde 2021 de kasa değiştireceği için pek olumlu gelmiyor. yeni aracımı sıfır alacağım için uzun süre kullanmayı düşünüyorum(10 yıl gibi). benzinli araç hem daha konforlu hissettiriyor hemde masrafsız.Otomatik vites alacağım için diğer markaların turbo benzinlilerini otomatik olarak eledim(dsg, edc vb). lpg taktırma fikride pek sıcak gelmiyor. Uzun vade de Motor problemi yaşarmıyım diye düşünüyorum. Corolla ile ilgili tek düşüncem gerçekten çok yakar mı bilmiyorum, sakin kullanan biriyim. hybrid seçeneğini de yeni olduğu için neler yaşarım bilmiyorum o yüzden ona da sıcak bakmıyorum. dizeli amorti etsem bile bir yerden sonra dizel problem çıkarmaya başlıyor. bir yandan az yakıt konusunda dizel diğer yandan sürüş keyfinin daha iyi olduğunu düşündüğüm benzinli. corollaya lpg taktıracağıma sonradan lpg taktıracak olsam honda civic eco var, falan derken Açıkçası arada kaldım, fikirlerinize ihtiyacım var. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Merhaba

Türkiye şartların da lpg olmadan araç kullanmak mantıklı değil.Corolla fazla yakmıyor ama azda yakmıyor.Benzin fiyatları bu seviyedeyken benzinli az yakan araç yok diyebiliriz

Corolla alacaksanız lpg gerekecektir.

Artık yeni lpg sistemler çok sorunsuz ve stabil diyebiliriz araçta değer de düşürmüyor satarken size kimse bu araca lpg taktırmışsın almam demiyor.

Civic güncel fiyatlarını bilmiyorum ama 20-30 bin fark vermek gerekiyor diyebiliyorum civic+lpg için eğer bu kadar fark vermek gerekiyorsa corolla çok daha mantıklı olacaktır

Benim araç şuan 7070 KM de verdiğim benzin parasına acıyorum açıkcası bir depo en son 290 TL doldu ilk aldığımda 270 TL dolmuştu.650 KM yapıyor maximum bir depo ile

yakıtları vergiden düşmüyor olsam çoktan lpg taktırmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 26 Eylül 2019; 17:8:24 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    20-30 bin tl lık fark civic dizel için hocam, civic lpg ile corolla benzinli arasında 4000-5000 arsı fark var, civic lpg 4-5 bin daha ucuz. DediğiniZ gibi ülke şartlarında illaki lpg gerekecek ama dediğini gibi lpg sistemleri de eskisi gibi değil diyor kullanıcılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayzınbergk

20-30 bin tl lık fark civic dizel için hocam, civic lpg ile corolla benzinli arasında 4000-5000 arsı fark var, civic lpg 4-5 bin daha ucuz. DediğiniZ gibi ülke şartlarında illaki lpg gerekecek ama dediğini gibi lpg sistemleri de eskisi gibi değil diyor kullanıcılar.
    20-30 bin fark civic dizel için çok iyi

Özellikle civic lpg corolladan ucuza geliyorsa fabrika çıkışlı civic tercih sebebi olabilir
  • Yeni Corolla'nin hatchback versiyonu neden TR'ye gelmiyor anlamiyorum

• detaylı açıklamalar için teşekkürler bende corolla 1.33 sahibiydim bunları okuduktan sonra 2019 vision mds aldım. kolçak içi kutunuzu çok beğendim stl dosyasına ulaşabileceğim bir yer var mı çıktı için.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.