Şimdi Ara

Yeni 2025 Kia Sportage tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy şu anda #5
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
35. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa süre önce ipucu görselleri paylaşılan makyajlı Kia Sportage bugün resmi olarak tanıtıldı. Ön yüzünde markanın yeni ışık imzasını taşıyan modelin iç mekanındaki yeniliklerin yanı sıra yalıtım ve güç aktarma organlarında da iyileştirmeler yapılmış.

Yeni Kia Sportage, özellikleriyle neler sunuyor❓

Makyajlı Kia Sportage da artık yakından tanıdığımız Picanto ve Sorento gibi markanın yeni tasarım diliyle geliyor. Versiyona göre farklı motiflerle bezenen geniş panjur, dört modülden oluşan dikey farlar ve onları saran ince LED gündüz aydınlatmalarıyla kombine edilmiş. Alt tamponda ise Sportage'ın SUV karakterini güçlendiren yeni bir tasarıma yer verilmiş.

Bir makyaj operasyonundan söz ettiğimiz içi yan taraftaki değişim oldukça kısıtlı tutulmuş. Çapı 17 ile 19 inç arasında değişen alaşımlı jantların yeni tasarımları, bu alanda göze çarpan en dikkat çekici güncelleme oluyor. Arka tarafta ise LED stopların şeklinde bir değişiklik yapılmamış ancak içerideki grafikler eskisine göre tamamen farklı. Buna ek olarak arka tamponda da ufak dokunuşlar yapılmış.

Yenilenen iç mekan

Yeni Kia Sportage'ın iç mekanında markanın diğer yeni modellerindeki gibi 12.3'er inçlik ekranlardan oluşan kavisli panele geçiş yapılmış. Buna ek olarak, fiziksel fonksiyon tuşlarına sahip yeni iki kollu direksiyon simidi, yeni head-up display, ambiyans aydınlatma, daha ince havalandırma menfezleri ve revize edilen vites seçici de mevcut. Güvenlik tarafında da yeni direksiyon dokunma algılama sistemi, titreşim uyarısı ve sürücüye dönük kamera gibi güncellemeler mevcut.

Motor seçenekleri

Sportage'ın kendi evi Kore'deki giriş seviyesinde 2.0 litre LPG'li motor 146 PS güç üretmeye devam ediyor. 180 PS maksimum güç üreten 1.6 litre turbo benzinli motorda ise 7 ileri çift kavramalıdan 8 ileri otomatik şanzımana geçiş yapılmış. Yeni şanzımanın eskisine göre daha yumuşak ve pürüzsüz vites geçişlerine olanak tanıdığı belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.2025 yılı için engelli ÖTV muafiyet araç alım limiti ne kadar olacak?

Kia Sportage'ın hibrit motor seçeneğinde ise 5 beygir gibi küçük bir güç artışı söz konusu. Full hibrit modelde 1.6 litre turbo benzinli motor 180 PS maksimum güç üretmeye devam ederken elektrik motoru artık 47.7 kW (64hp) güç sunuyor. Bunlara ek olarak Sportage'ın 265 PS'lik PHEV yani şarj edilebilir hibrit motorunun da satışına devam edilmesi bekleniyor.

Diğer iyileştirmeler

Kia mühendisleri hibrit versiyonun rejeneratif fren sisteminde de iyileştirmeler yapmış. Direksiyonun arkasındaki vites kulakçıklarıyla ayar yapabilmenin yanı sıra navigasyondan alınan yol verilerine göre otomatik ayarlama yapan "akıllı rejeneratif frenleme" modu da mevcut. Yenilenen Sportage'da artık tıpkı kuzeni Tucson gibi daha yumuşak bir hızlanma sağlayan yeni bir sürüş modu da yer alıyor.

Makyajlı Sportage'ın şasi güncellemeleri arasında yol gürültüsünü azalttığı söylenen yeni iki yönlü amortisöre sahip ön süspansiyon bulunuyor. Ayrıca, B sütunu ve kapı döşemeleri gibi kilit noktalara ekstra yalıtım malzemeleri eklenerek ses yalıtımının iyileştirilmesi sağlanmış.

Yeni Kia Sportage'ın Kore'deki fiyatları güncel kurla 20.600 dolar seviyesinden başlıyor. Yukarıda saydığımız güncellemeler ilerleyen süreçte Sportage'ın Kore dışında satılan versiyonlarında da yer alacak. Konuyla ilgili detayları siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Direksiyon tasarımı ve kia yazısının köşede durması beni rahatsız etti. Şanzıman değişikliği dikkat çekici ancak detay verilmemiş
  • Epey heybetli gözüküyor. Güzel olmuş bence.
  • mevcut kasa bana kalırsa çok daha yakışıklıydı.

özellikle içi çok "hyundai" olmuş. tucson/kona sandım ilk.

• direksiyonu hangi gerizekalı tasarladi ve hangi gerizekalı ok verdi
  • Makyajlı bu, yeni kasa mı ?

• İç mekandaki piyano black ten kurtulmuşlar sonunda ama plastik kalitesi geri gitmiş gibi duruyor. Bir de Allah aşkına bagajı halı yapın artık. Geri kalan her şeyiyle mükemmel olmuş. Yeni kasa çıkartır gibi makyaj yapmışlar.
  • ekran kenarlarında kalın bir çerçeve mi var yoksa ben mi öyle algıladım? eğer varsa hoş olmamış...

• İçi dışından daha iyi görünüyor.

• Makyajsız hali daha güzel. Kia ne kadar çirkin yapabiliriz diye çalışmış makyajlı Sportage'de kuzeni Tucson bundan daha şık duruyor güncel haliyle
  • 11. Fotoğrafta 115-4685 plakalı araç kontrolsüz dönüş yapıyor ve yolunda giden aracın önüne kırıyor. Ceza yemesi gerekiyor... Umarım kaza olmamıştır!
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Makyaj, mevcut kasa 2021'de tanıtılmıştı.
  • Direksiyonu hangi panelvandan almışlar ?
  • Yeni kasa Kore başlangıç 20.600 dolar = 721.000 TL
    Türkiye satış fiyatı eski kasa giriş 1.910.000 TL
    Konu bu kadar.
  • O nasıl direksiyon ya
  • Önü çok güzel. Arkası çirkin, öne uymamış. Alt tarafındaki çıkıntı hoş olmamış. Direksiyon çirkin.
  • Direksiyonu seven tek kişi ben miyim eski renöları hatırlattı
  • Piyasasını fiyatı belirler ama Tuscon dan pahalı olursa satışları çok düşer hele ki millet bu kadar Togg alıyorken. Ayrıca BYD den beklenti büyük. Tasarım beni hiç heyecanlandırmadı, önü arkası çok alakasız. Kapı içlerine iyileştirme olmamış, direksiyon kötü duruyor.

• Araç içine mavi rengi uygun bulmak da ne bileyim.
  • Şu anki kasanın iç malzeme kalitesi düşük yeninin videosunu izledim orda da plastikler şimdiden çizilmiş iç malzeme kalitesi düşük sanırsam. 2 tane saçma basit özellik yoktu üst paketlerde. Kablosuz carplay ve 4 cam uzaktan kumanda ile kapatılmıyordu. Umarım bunları düzletmişlerdir. Çift kavrama kuru tip büyük eksiydi otomatike geçilmiş denilmiş ama ekstra bilgi yok tam otomatik mi, hangi model şanzıman diye? Yalıtım kötü içeri ses alıyordu ona da çalışmışlar habere göre. Resimlerde ekranda koacaman çerçeve var o da umarım üst paketlerde yoktur.

Onun dışında iyi bence ayrıca direksiyonu beğendim ben :) Fakat Türkiye'de Kia nın distribütor kaynaklı araçlarına çok talep olmadığı için sınırlı sayıda getitirler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.