Şimdi Ara

Yeni 3ds Ve Donanımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nintendo gerçekten sevdiğim ve saydı duyduğum bir firma.Ancak son zamanlarda izlediği politikadan pek hoşnut değilim.
    Herşey bir yana 0 bir konsol satıyorsunuz ve içine şarz aleti koymuyorsunuz.Bu hangi akla hizmet bir hareket onu anlamadım 10$ pahalı sat şarz aletide koy içine.

Onuda geçtim tamam new 3ds 3ds ten hemen hemen 2 kat daha güçlü ama donanım özelliklerine baktığımızda halen daha çağın çok gerisinde olduğu çok belli.
    128 mb ram
    10 mb video belleği ve 266 mhz gpu core
    512 mhz de çalışan çift çekirdekli bir işlemci

Ben bir mobil oyun geliştiricisiyim kendi çapımda küçükde olsa android oyunları geliştiriyorum.Şu donanıma bakıpta hadi işlemciyi ram i geçtimde bu video ram ile ne yapabilirim diye gerçekten kara kara düşünüyorum.
    Bildiğiniz gibi video ram oyunlarda kullanılan texture(kaplama) ların anlık depolanarak doldur boşalt yöntemi ile gpu ile ortak olarak oyun karelerini(frame leri) ekrana taşır.
    En azından 128 mb video bellek koyulsaydı gerçekten çok daha kolay oyun geliştirilebilen bir platform olurdu diye düşünüyorum.
    bence 200$ kusur dolara satılan bir cihaz çok daha iyi donanımlarla geliştirilebilirdi.Sonuçta çinli telefon üreticileri çok kaliteli ve güçlü ürünleirni 300$ piyasasından satabiliyorken ve işlemcileirn ve diğer slikon teknolojilerini üretmenin bukadar ucuza geldiği bir dönemde bu donanım nintendoya yakışmadı.

edit:Şunuda belirteyim geliştirdiğim oyunlarda ortalama 35-40 mb video ram kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheStarBox -- 14 Şubat 2015; 13:51:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

Nintendo gerçekten sevdiğim ve saydı duyduğum bir firma.Ancak son zamanlarda izlediği politikadan pek hoşnut değilim.
    Herşey bir yana 0 bir konsol satıyorsunuz ve içine şarz aleti koymuyorsunuz.Bu hangi akla hizmet bir hareket onu anlamadım 10$ pahalı sat şarz aletide koy içine.

Onuda geçtim tamam new 3ds 3ds ten hemen hemen 2 kat daha güçlü ama donanım özelliklerine baktığımızda halen daha çağın çok gerisinde olduğu çok belli.
    128 mb ram
    10 mb video belleği ve 266 mhz gpu core
    512 mhz de çalışan çift çekirdekli bir işlemci

Ben bir mobil oyun geliştiricisiyim kendi çapımda küçükde olsa android oyunları geliştiriyorum.Şu donanıma bakıpta hadi işlemciyi ram i geçtimde bu video ram ile ne yapabilirim diye gerçekten kara kara düşünüyorum.
    Bildiğiniz gibi video ram oyunlarda kullanılan texture(kaplama) ların anlık depolanarak doldur boşalt yöntemi ile gpu ile ortak olarak oyun karelerini(frame leri) ekrana taşır.
    En azından 128 mb video bellek koyulsaydı gerçekten çok daha kolay oyun geliştirilebilen bir platform olurdu diye düşünüyorum.
    bence 200$ kusur dolara satılan bir cihaz çok daha iyi donanımlarla geliştirilebilirdi.Sonuçta çinli telefon üreticileri çok kaliteli ve güçlü ürünleirni 300$ piyasasından satabiliyorken ve işlemcileirn ve diğer slikon teknolojilerini üretmenin bukadar ucuza geldiği bir dönemde bu donanım nintendoya yakışmadı.

edit:Şunuda belirteyim geliştirdiğim oyunlarda ortalama 35-40 mb video ram kullanıyorum.

Tamamda nintendo donanımdan çok oyunlara Önem veriyor eğer insanlar oyunlardan zevk alıyorsa neden donanımına önem versinki,Nintendo kitlesi zaten istediğini alıyor Mariodan zeldadan metrioden vesaire.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 93 yılından beri oyun dünyasındayım karakutu(atar2600),gameboy,sega 16 bit,sega megadrive,super nintendo,ps1,ps2,psp,ps3,pc paltformların hepsi oyun denemeyimim oldu.Son 6 yıldır pc,ps3 arasında oyun oynuyordum ve günümüze kadar oynadığım oyunlar arasında aklımda kalıp beni eğlendiren ve güldüren oyun sayısı 10'u geçemedi hiç.Günümüz grafik takıntısı oyunların hikaye ve oynanabilirliğinden kısıp düz vasat tatsız yapımlar önümüze sundu.Psp'den öncesine kadar oynadığım hemen her oyun inanılmaz eğlenceli ve kaliteliydi hepsini severek başına kitlenerek oynardım.Bu son bir ay içersinde bir new 3ds xl sahibi oldum ve samimiyetle söyliyebilirimki bu son 6 yıldır unuttuğum eğlenceyi ve keyfi bana tekrar yaşattı nintendo oyunları.Evet muhteşem grafikler harika bir donanım yok nintendoda doğru buna kıyaslada pahalı bir sunum veriyor fakat şahsen benim için sunduğu eğlence ve keyif paha biçilemez.Dolayısıyla nintendo'nun şu anki çizgisinden ben şahsen memnunum oyunlarda nasıl eğlenildiğini unuttuysanız bir 3ds veya wii sahibi olmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RownikaL -- 15 Şubat 2015; 12:32:58 >

• yahu ben oyunlardan bahsetmiyorum bu donanım özellikleri sizede komik gelmiyormu? sizde istemezmisiniz 10 mb v ram değilde 100mb olsaydı sonra bağımsız oyun geliştiricileri bu konsolun üzerinde daha aktif rol oynayabilseydi.örneğin ben düşünüyorum acaba 3ds e oyun geliştirsemmi diye ama korkuyorumda çünkü 10 mb vram ile ne yapabilirim çabuk dolmazmı diye. ben zaten bir 3ds kullanıcısıydım ve new 3ds de alacağım ama hala içimde burukluk var.ve bence bu fiyata en azından bu cihaza yarı yarıya daha yüksek donanımlar konulabilirdi.
  • ben sana yüzde yüz milyar katılıyorum. nintendonun oyunları çok güzel ona da laf yok. fakat yeni ürününe şarj cihazı koymamak gibi bir eylemin ciddi anlamda açıklaması yok. tamam 10 dolarlkık küçük bir alet olabilir herkes alabilir fakat böylesine temel bir cihaz olunca konu gerçekten bir açıklaması yok. onun dışında graifk konunda dediğin şey çok doğru. ben şahsen neden üst düzey grafik kullanmıyorlar diye yakınmıyorum ama artık teknoloji ilerliyor ve standartlaşan donanım seviyesi bile nintendonun kullandığından daha yüksek. asgari derecede ile bir artış yapmıyorlar. ben şahsen yıllardır doğru düzgün hd bir pokemonun hayalini kurup duruyorum. hd dediğim de 4k falan istmiyorum. artık günümüzde telefonların bile graiklerine yetişse çok mutlu oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RownikaL

93 yılından beri oyun dünyasındayım karakutu(atar2600),gameboy,sega 16 bit,sega megadrive,super nintendo,ps1,ps2,psp,ps3,pc paltformların hepsi oyun denemeyimim oldu.Son 6 yıldır pc,ps3 arasında oyun oynuyordum ve günümüze kadar oynadığım oyunlar arasında aklımda kalıp beni eğlendiren ve güldüren oyun sayısı 10'u geçemedi hiç.Günümüz grafik takıntısı oyunların hikaye ve oynanabilirliğinden kısıp düz vasat tatsız yapımlar önümüze sundu.Psp'den öncesine kadar oynadığım hemen her oyun inanılmaz eğlenceli ve kaliteliydi hepsini severek başına kitlenerek oynardım.Bu son bir ay içersinde bir new 3ds xl sahibi oldum ve samimiyetle söyliyebilirimki bu son 6 yıldır unuttuğum eğlenceyi ve keyfi bana tekrar yaşattı nintendo oyunları.Evet muhteşem grafikler harika bir donanım yok nintendoda doğru buna kıyaslada pahalı bir sunum veriyor fakat şahsen benim için sunduğu eğlence ve keyif paha biçilemez.Dolayısıyla nintendo'nun şu anki çizgisinden ben şahsen memnunum oyunlarda nasıl eğlenildiğini unuttuysanız bir 3ds veya wii sahibi olmanızı tavsiye ederim.

bravo :) aynı şeyleri düşünüyoruz ve ben de eskilerdenim sizin gibi, 91 lerde 80x286 larla başladım ben pc oyunlarıyla oyun oynamaya şu an ps3 çok az macbook epey de 3ds ile oyun hevesimi gideriyorum. hatta evde bi de yatan dsi var artık yüzüne bakılmıyor :) ve wii u mu new 3ds xl mi kararsızlığı yaşıyorum bu aralar. amerikada olan bi atkadaşa denk getirebilirsem sipariş olanlatım var ama bakalım ne olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 15 Şubat 2015; 23:00:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz
    bravo :) aynı şeyleri düşünüyoruz ve ben de eskilerdenim sizin gibi, 91 lerde 80x286 larla başladım ben pc oyunlarıyla oyun oynamaya şu an ps3 çok az macbook epey de 3ds ile oyun hevesimi gideriyorum. hatta evde bi de yatan dsi var artık yüzüne bakılmıyor :) ve wii u mu new 3ds xl mi kararsızlığı yaşıyorum bu aralar. amerikada olan bi atkadaşa denk getirebilirsem sipariş olanlatım var ama bakalım ne olcak.

Şöyle söyliyim ben normalde wii almayıda planlıyordum bu konsola özel olan oyunların hepsi eskimiş gibi görünsede hepsi birer şahser niteliğinde eğlenceli ve kaliteli oyunlar.Fakat benim özellikle 3ds'e normalde konsolum olmasına rağmen açma fırsatını ayda 2-3 kez anca bulabiliyorum çünki hiç kimse tv izlemese bile ben oynamaya giriştiğimde gelip tv başına dikiliyorlar ve tabi buda oyun keyfinizi ister istemez baltalıyor.3ds el konsolu olduğundan bana daha çok özgürlük sağlıyor xl modeli olduğundan ekran genişliği beni tatmin ediyor.Aslında wii-u da tablet kontrolcüsü melez bir ev konsolu fakat tasarımı bana fazla kaba geldi yani ısınamadım.İşin garip yani herşeyden öte internet üzerinde nintendo'nun 2016 yılında fusion kod adlı bir konsol çıkaracağı haberi dolaşıyor.Ben bunu ilk başta new 3ds dir diye düşündüm ama değilmiş acaba bu fusion new 3ds gibi wii-u'nun daha gelişmiş versiyonu olarakmı çıkacak hani nintendo new 3ds'i bi anda çıkardı sonuçta onuda yapabilir.Benim gibi müsait ortamınız yoksa 3ds özellikle imkanınız varsa new 3dslerden almanızı tavsiye ederim wii-u da güzel fakat şu an türkiyede gördüğüm kadarıyla oyun ulaşılabilirliği açısından 3ds daha önde çünki 3ds nintendo ds oyun kartuşlarınıda çalıştırdığı için şu anki oyun yelpazesi daha geniş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RownikaL -- 16 Şubat 2015; 0:11:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • New 3ds de 3ds in tam anlami ile 2 kati bir donanim ozelligi var.
    Ancak bence nintendo 1-1.5 sene daha konsol cikartmicaktir.sonucta masa ustu konsolda wii u ve el konwolundada new 3ds i satmak isteyecektir. Ancak bana nintendonun hali hazirdaki konsollarinin donanimlari hep nintendo yeni bir konsol duyuracak dusuncesini dusunduruyor.Ayrica nintendo wii oyunlarini dolphin emulator ile bilgisayarda denemenizi tavsiye ederim oyunlarin grafikleri wiiu gibi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım nasıl ne değildir pek bilmiyorum ama az önce bayonetta 2 ye başladım ps4 ve iyi denilecek bir pc ye sahip biri olarak grafikler inanılmaz olmuş gerçekten.Nintendo donanımı nasıl kullanacağını gerçekten iyi biliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasomen

Donanım nasıl ne değildir pek bilmiyorum ama az önce bayonetta 2 ye başladım ps4 ve iyi denilecek bir pc ye sahip biri olarak grafikler inanılmaz olmuş gerçekten.Nintendo donanımı nasıl kullanacağını gerçekten iyi biliyor

evet nintendo hala konsol mimarisini kullandığı için az bellek ve az vram ile iyi işler başarabiliyor.ancak bence new 3ds için 10 mb vram gerçektende çok komik olmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.