Şimdi Ara

Apple, yeni aracını duyurdu: Mac'ler oyun PC'lerinin yerini alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, yeni aracını duyurdu: Mac'ler oyun PC'lerinin yerini alabilir
    Apple, Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil 7: Biohazard, Sniper Elite 4 gibi popüler oyunları iPhone 15 Pro ile mobile taşırken macOS tarafında da oyun aracını geliştiriyor. Yakın zamanda sunulan Game Porting Kit 2 ile AAA oyunları Mac bilgisayarlarda göreceğiz. Belki de Mac’ler oyun PC’lerinin yerini alacak.

Ayrıca Bkz.Assassin's Creed Mirage, iPhone 15 Pro için çıktı

AAA oyunlar Mac'e geliyor

Apple, yeni aracını duyurdu: Mac'ler oyun PC'lerinin yerini alabilir
    Yeni Game Porting Toolkit 2, gelişmiş Windows uyumluluğunun yanı sıra shader hata ayıklama araçları getiriyor ve geliştiricilere ilk olarak PC için geliştirilmiş oyunları yeniden hazırlamanın daha iyi bir yolunu sunacak. Piyasaya sürüldükten sonra oyunları iPhone, iPad ve Mac'e taşımak daha kolay olacak. Yeni araç takımı, tüm Apple platformları için Xcode desteğini geliştiriyor.

Apple, Mac’lere gelecek yeni oyunlardan da bahsetti. Ubisoft’un Assassin’s Creed Shadows oyunu 15 Kasım’da Mac ve iPad’e geliyor. Ubisoft’un yeni nesil Anvil oyun motoru Apple ekosistemini destekleyecek, Metal 3 ve donanım bazlı ışın izleme gibi Apple Silicon özelliklerinden yararlanabilecek. Mac ve iPad’de Assassin’s Creed deneyimlemek isteyenler için hatırlatma; Mirage, 30 Nisan’da iPad ve Mac’te indirilmeye sunuldu.

Yalnızca Assassin’s Creed serisi değil birçok AAA oyun Mac bilgisayarlara geliyor. Prince of Persia: The Lost Crown, Frostpunk 2, Dead Island 2, Palworld, Resident Evil Biohazard, Resident Evil 2, Riven, Robocop Rogue City, Sniper Elite 4, Valheim World of Warcraft - The War Within ve Wuthering Waves, macOS’e gelecek oyunlar arasında.

Kaynak:https://appleinsider.com/articles/24/06/10/game-porting-kit-2-is-coming-to-the-mac-and-so-are-more-new-big-games

• cok fazla oyun denemedim, ama denedigim populer oyunlarin cogu sorunsuz yada biraz ince ayarla guzelce calisiyor (m2 max ve m3max ile denedim), burada gozden kacan asil konu su: keramet apple'da degil keramet aslinda Valve'da. Valve, linux sistemlerde (steam deck) oyunun onunu acabilmek icin Wine/Crossover'a cok saglam kaynak akitti. Evet steam deck icin yapildi bunlar ama nihayetinde acik kaynak oldugu icin bugun apple'da calisan windows oyunlarinin arkasinda (native mac port olmayan) yine wine/proton bulunuyor.

Ozetle wine windows oyunlarinin(teorik olarak bir cok uygulamanin) onunu linux ve macos icin acti , rosetta2'de x86_64 > Aarch64 cevirimi kotardi. Geriye directx call'larinin cevrimi kalmisti ki onuda DXVK moltenvk ile cozduler. Mukemmel mi calisyor ? Hayir, ama her gecen gun iyiye gidiyor.

Linux'de durum mac'de oldugundan cok daha iyi zira x86_64 cevrimine gerek yok zaten x86 islemci kullaniyoruz. Macos en son beta'da gelen yeni ozellik AVX emulasyonunun da eklenmesi oldu, rosetta2 artik avx isteyen uygulamalarida calistiyor, tabi performans kaybi sse3'e kiyasla daha fazla oluyor.
    Eger onumuzdeki 5 sene icinde windows Arm hareketi basariya ulasir hayatimiza arm islemcili laptop/pcler girmrye baslar ve kalici olurlarlsa ve oyunlarin AArch64 compiled surumleri cikmaya baslarsa bu Apple'da oyun oynamanin cok daha iyi bir yere gelmesini saglayacak. Zira rosetta2'ye gerek olmayacak wine tek basina yeterli olacak, ha apple kesenin agzini acarda oyun firmalarini metal ustunden native mac portlarina ikna ederse siz asil o zaman gorun eglenceyi. 1 Yildir Genshin Impacti' (wine proton+dxvk) linux ve arada macos ile oynuyorum, en ufak bir sorun yasamadim.
    Mac sistemler esasen çok güçlü yalnız sıkıntı oyunlarda. Oyunlar aşırı kaslı güçlü pc donanımlarında bile çoğu zaman kasılıyorken,mac sistemlerde yüksek performans beklemek biraz hayalcilik olur.pc oyunları tamamen yeni donanım aldırmak üzeri kurulu adeta bir saadet zinciri dolandırıcılığı üzeri kurulmuş bir sistem.30 yıllık PC tücrebem buna şahittir.
  • Şu iddialı başlıklar beni benden alıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mac sistemler esasen çok güçlü yalnız sıkıntı oyunlarda. Oyunlar aşırı kaslı güçlü pc donanımlarında bile çoğu zaman kasılıyorken,mac sistemlerde yüksek performans beklemek biraz hayalcilik olur.pc oyunları tamamen yeni donanım aldırmak üzeri kurulu adeta bir saadet zinciri dolandırıcılığı üzeri kurulmuş bir sistem.30 yıllık PC tücrebem buna şahittir.

• cok fazla oyun denemedim, ama denedigim populer oyunlarin cogu sorunsuz yada biraz ince ayarla guzelce calisiyor (m2 max ve m3max ile denedim), burada gozden kacan asil konu su: keramet apple'da degil keramet aslinda Valve'da. Valve, linux sistemlerde (steam deck) oyunun onunu acabilmek icin Wine/Crossover'a cok saglam kaynak akitti. Evet steam deck icin yapildi bunlar ama nihayetinde acik kaynak oldugu icin bugun apple'da calisan windows oyunlarinin arkasinda (native mac port olmayan) yine wine/proton bulunuyor.

Ozetle wine windows oyunlarinin(teorik olarak bir cok uygulamanin) onunu linux ve macos icin acti , rosetta2'de x86_64 > Aarch64 cevirimi kotardi. Geriye directx call'larinin cevrimi kalmisti ki onuda DXVK moltenvk ile cozduler. Mukemmel mi calisyor ? Hayir, ama her gecen gun iyiye gidiyor.

Linux'de durum mac'de oldugundan cok daha iyi zira x86_64 cevrimine gerek yok zaten x86 islemci kullaniyoruz. Macos en son beta'da gelen yeni ozellik AVX emulasyonunun da eklenmesi oldu, rosetta2 artik avx isteyen uygulamalarida calistiyor, tabi performans kaybi sse3'e kiyasla daha fazla oluyor.
    Eger onumuzdeki 5 sene icinde windows Arm hareketi basariya ulasir hayatimiza arm islemcili laptop/pcler girmrye baslar ve kalici olurlarlsa ve oyunlarin AArch64 compiled surumleri cikmaya baslarsa bu Apple'da oyun oynamanin cok daha iyi bir yere gelmesini saglayacak. Zira rosetta2'ye gerek olmayacak wine tek basina yeterli olacak, ha apple kesenin agzini acarda oyun firmalarini metal ustunden native mac portlarina ikna ederse siz asil o zaman gorun eglenceyi. 1 Yildir Genshin Impacti' (wine proton+dxvk) linux ve arada macos ile oynuyorum, en ufak bir sorun yasamadim.

• Apple sen kim oyun kim...
    Sen al mobil oyunlarindan %30 unu otur yerine..

• İşte elmanın bu huyuna ayar oluyorum gitsin kendi sistemlerini geliştirsin hem açık kaynağa düşmanlık yap hem iş çıkara gelince AI için python kütüphanelerini, oyun için protonu çal. Elma kendi kendiyle çelişen bir firma, gitsin kendisi geliştirsin sonuçta para bol.

Bu arada genshin impact kernel mode driver yüklüyor nasıl çalıştırıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 14 Haziran 2024; 1:4:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal destekli oyunlar gelmeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zamanında kaptırdı yerini macler zordaha pc önüne gecer

• SoC içindeki bir GPU nasıl Nvidia 5090 ile rekabet edecek? Belki çok grafik ağırlığı olmayan hafif oyunlarda iş görür.

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt

Macintosh bilgisayarların PC'lerden daha yaygın olduğu bir dönem hic olmadı.. Zamanında neyi kaptırmıs IBM clone PC'ye izin verdigi icin PC her zaman öndeydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Haziran 2024; 10:24:46 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

senin yaşın küçük galiba bilmiyonsundur boşver sen tiktoka devam

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt

haydi yürü.. Apple, yeni aracını duyurdu: Mac'ler oyun PC'lerinin yerini alabilir 

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

tamam ergen olduğunu anladım şimdi ..

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Versiyon 3.6 diye kalmis aklimda ama 3.kusur bir yerde genshin anti cheat'i kaldirdi diye okumustum, tam detayini bilmiyorum reddite ki topic'i bulursam guncellerim. Ancak an itibariyle genshin ilave birsey yapmaksizin wine-proton ile calisiyor. Hem steam-deck de hem macos'da oynuyorum. Mac'de zaten ios versiyonunuda side loading ile playcover ustunden oynuyor insanlar. Playcover ile oynanan versiyonunda grafikler tabiki masaustundeki kadar iyi degil ama yinede keyifli. Wine ile oynanan versiyonu icin insanlar ban yermiyiz korkusu yasiyorlar ama daha wine ile genshin oynadi diye banlanan duymadim. Bana sanki valve birseyler yapti gibi geliyor cunku genshin'in wine ile oynanabilir olmasi(ekstra patch vs yapmadan) tam steam deck'in populerlesmeye basladigi zamanlara geliyor. Oncesinde anti-cheat icin ekstra birseyler daha yapmak gerekiyormus, ama suan icin oye birseye denk gelmedim. Linux/steam-deck kullaniyorsaniz flatpak moe launcher diye aratin cok kolayca yukleniyor.

• yaw he he en son m1 pro rtx 3070 gucundeydi sonra gercekleri gorduk.

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Oyun PC'lerinin yerini alacakmış. Yuh, böyle başlık mı olur? Siteden soğutuyorlar insanı.

• Hayır getir kardeşim mobile nvidia 5000 serisini sistemlere ondan sonra naparsan yap

• Hay clickbait başlıklarınızın da, Google translate içeriğinizin deee inşallah Google sizi indexten komple çıkarır da üç kuruşa muhtaç kalırsınız ya. İyice rezil bir portal oldu haber portaliniz!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen sene bu zamanlar deli gibi reklam yaptı apple yok dx12 metal destekleyecek çıkacak işletim sistemimiz diye ne oldu tırt..

6/5/2023

https://arstechnica.com/gaming/2023/06/new-directx-12-to-metal-translation-could-bring-a-world-of-windows-games-to-macos/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.