Şimdi Ara

Yeni 5 serisi Çin fabrikasında üretilişi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Milletin taktigina bak kalitesi duserse almazsiniz bmw gorur derki satamiyorum tekrar kalite arttirir cok takmayin para cepte oldukdan sonra bin tane marka var alincak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada forumdaki işgüzarlık da az değil. Bu bir vw konusu olsa meksikada bile üretilen jetta çinde üretiliecek, golf çinde üretilecek dense ne itin ..ötüne sokulurdu sayfa sayfa, ama konu Bmw olunca "çinliler iyidir."

He tabi.

Çinde üretilen bmw 5 serisi long versiyon çin pazarına yönelik. Çin ve birkaç pazar için üretilecek. Dünyaya satılanlar yine almanya üretim olacak. Bmw çinde motor da üretmeyi planlıyor o da muhtemeln yine sadece çin pazarı için olacak.
  • Saçma saçma yorum yazanlar, internet elinizin altında, bir araştırın.

Çinde fabrikası olmayan marka yok neredeyse. Mercedes, BMW, VW, Audi hepsinin Çinde fabrikaları var. E-class Çinde üretiliyor mesela

Çinde üretilen Mercedes, BMW, Audi modellerinin kalitelerinde düşüklük yok, o yüzden Jetta-Meksika örneği buna uymuyor. Jetta, Almanya'da üretilen Golf'e göre bariz şekilde kalitesiz. Meksika'da üretildiği için değil, VW, Jetta'yı düşük maliyetle düşük kalitede üretmeye karar verdiği için kalitesiz. İstese Jetta'yı Meksika'da da Golf kalitesinde üretebilir.

• Buna bakıp Çin malı 5 diyecek adam çıkmayacaktır diye umuyorum taş gibi çıkıyor araç fabrikada

• Bazıları Çin'i komşu Gürcistan zannediyor sanırım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Saçma saçma yorum yazanlar, internet elinizin altında, bir araştırın.

Çinde fabrikası olmayan marka yok neredeyse. Mercedes, BMW, VW, Audi hepsinin Çinde fabrikaları var. E-class Çinde üretiliyor mesela

Çinde üretilen Mercedes, BMW, Audi modellerinin kalitelerinde düşüklük yok, o yüzden Jetta-Meksika örneği buna uymuyor. Jetta, Almanya'da üretilen Golf'e göre bariz şekilde kalitesiz. Meksika'da üretildiği için değil, VW, Jetta'yı düşük maliyetle düşük kalitede üretmeye karar verdiği için kalitesiz. İstese Jetta'yı Meksika'da da Golf kalitesinde üretebilir.

Saçma sapan olan nedir mesela? Jetta meksika örneğine değinmemin amacı forumda vw çamur atcilarına değinmek. Jettanın kalitesine olduğu kadar meksikada üretilmesine de laf edilmiyor mu? Dürüst olun şimdi golf çinde ama aynı kaliteyle üretilecek dense bu forum sayfalarca gevrek gevrek bok atma yarışına girmez miydi? Ama bmw konusun alınca 2 sayfa yorum bile çıkmıyor ben severim çinlileri zaten, iyi admalardır gibi yorumlar yapılıyor şaka gibi. İki yüzlülük.

e class çinde üretilmiyor. Mesajı saçma sapanlıkla şuçlayıp karşı mesaj yazacaksanız biraz araştırıp yazın. E serisinin çine özel long versiyonu çinde üretiliyor sadece. Dünya pazarına veirlmiyor. Keza vw de aynı. Çünde üretilen modeller çine özel. Tıpkı hindistanda olduğu gibi.

Dolayısıyla 5 serisi de e serisi de hala almanya da üretiliyor dünya pazarına verilenler. Kalite farkı olsun olmasın mercedes, bmw gibi tarihe mal olmuş markalar tüm üretimlerini hele kilit modellerini tamamen çine kaydırırlarsa işte o zaman tarihlerine kara leke düşürürler. Zaten mercede sçirkinleşen tasarımları, önden çekişli modelleri, düşen malzeme ve işçilik kaliteleri, ondan bundan motor almasıyla gözdeleri arasında çok değer kaybetti. KEza bmw aynı şekilde sevilen modellerinde önden çekere geçip müşteri zaten anlamıyor gibi salak bir argüman sunuyor. Halbuki hepsi maliyetten kaçmak, açgözlülük. Kemik müşteri ise affetmez ve bunu çok iyi biliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jdm_kei

Konu BMW olunca pohpohla babam pohpohla

Almanya'da üretilen bir BMW ile Çin'de üretilen bir BMW imkanı yok birebir aynı kalitede olamaz. En basitinden Almanya'daki kalifiye eleman, Çin'de bulunmaz.

Hiç alakası yok kalifiyelik eskidendi otomasyon var artık.. çinliye bir iki şey öğret tamam..

Ayrıca bmwlerin dna'sı bellidir dışına çıkamazsın çıksan bile anlaşılır dedikodusu olur.
  • İsterlerse kaliteli üretirler .

Jetta'nin hedef piyasası Avrupa değildi .

• çinliler dünyada abd den sonra en büyük ekonomiye sahip.7-8 yıl sonra abd yi gececekler.birde kendimize bakalım keşke bmw nin fabrikası bizde olsada insanımıza faydası olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Atlanılan birkaç nokta var aslında;

Otomobil firmalarının Çin'de üretime başlamalarının temel nedeni Avrupa ya da dünyanın geri kalanındaki işgücü maliyeti değil, Çin pazarıdır.

Çin'deki en güçlü yabancı otomobil üreticisi Volkswagen'dir ve Audi'nin Changchun'da, Volkswagen'in ise yanlış hatırlamıyorsam Shanghai'da fabrikaları vardır. Bu fabrikaların Çin'de olmaması durumunda, başta ulaşım maliyeti olmak üzere, gümrük maliyeti ve diğer operasyonel maliyetler katlanacaktır. Bu da, özellikle Uzakdoğlu rakiplerine karşı dezavantaj yaratacaktır.

BMW de aynı yolu izliyor olabilir, ki bunda mantık dışı herhangi bir durum yoktur.

Ayrıca, bir ürünün Çin'de üretiliyor olması o ürünü kötü yapmaz. Bugün kullandığımız elektronik cihazların birkaçı dışında tamamı Çin'de üretiliyor ve tamamen üreticinin beklentilerine göre kalite ortaya çıkıyor.

Yani, BMW'nin Çin üretimi ya da Alman üretimi olması herhangi bir farklılığın doğmasına neden olmayacaktır.

Konu jetta olunca meksika işçiliği var diyip bmw ye gelince bişey olmaz Çin işçiliği iyidir diyenlerdensiniz heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksumit

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Atlanılan birkaç nokta var aslında;

Otomobil firmalarının Çin'de üretime başlamalarının temel nedeni Avrupa ya da dünyanın geri kalanındaki işgücü maliyeti değil, Çin pazarıdır.

Çin'deki en güçlü yabancı otomobil üreticisi Volkswagen'dir ve Audi'nin Changchun'da, Volkswagen'in ise yanlış hatırlamıyorsam Shanghai'da fabrikaları vardır. Bu fabrikaların Çin'de olmaması durumunda, başta ulaşım maliyeti olmak üzere, gümrük maliyeti ve diğer operasyonel maliyetler katlanacaktır. Bu da, özellikle Uzakdoğlu rakiplerine karşı dezavantaj yaratacaktır.

BMW de aynı yolu izliyor olabilir, ki bunda mantık dışı herhangi bir durum yoktur.

Ayrıca, bir ürünün Çin'de üretiliyor olması o ürünü kötü yapmaz. Bugün kullandığımız elektronik cihazların birkaçı dışında tamamı Çin'de üretiliyor ve tamamen üreticinin beklentilerine göre kalite ortaya çıkıyor.

Yani, BMW'nin Çin üretimi ya da Alman üretimi olması herhangi bir farklılığın doğmasına neden olmayacaktır.

Konu jetta olunca meksika işçiliği var diyip bmw ye gelince bişey olmaz Çin işçiliği iyidir diyenlerdensiniz heralde.

Jetta ile Meksika yapımı olduğuna dair ya da Jetta'nın işçiliğinin kötü olduğuna dair tek bir tane mesajımı bulabilirseniz, tüm forumun önünde sizden ve diğer arkadaşlardan özür dilemeye hazırım.

Ancak,

Eğer ki böyle bir cümleyi ya da böyle bir anlam çıkacak herhangi bir cümleyi 9 senedir üye olduğum bu forumda tek bir kere bile kurmamışsam, insanlarla ilgili "Tümevarım" ispat yöntemini bir daha kullanmayacağınıza ve yazılanı yazıldığı gibi okuyacağınıza söz verir misiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

quote:

Konu BMW olunca pohpohla babam pohpohla

Almanya'da üretilen bir BMW ile Çin'de üretilen bir BMW imkanı yok birebir aynı kalitede olamaz. En basitinden Almanya'daki kalifiye eleman, Çin'de bulunmaz.

Hiç alakası yok kalifiyelik eskidendi otomasyon var artık.. çinliye bir iki şey öğret tamam..

Ayrıca bmwlerin dna'sı bellidir dışına çıkamazsın çıksan bile anlaşılır dedikodusu olur.

Utopyalarinizda mutluluklar:)

Cin'de uretilen BMW buraya geliyorsa almayin.

Çine git çin malı bmw 5 al birde almanyaya git alman malı bmw 5 al ikisinin arasında fark ara sonra gel yanıma aradaki olmayan farki ben sana öderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 26 Mayıs 2017; 20:52:26 >

• webbie kullanıcısına yanıt
    Herhalde kelimesinin sözlük anlamını biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksumit

Herhalde kelimesinin sözlük anlamını biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.

"Kıvırmak" teriminin anlamını biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Türkçe benim de ana dilimdir. Biri bir ithamda bulunup, cümle içerisine "Herhalde" ya da "Acaba" gibi kelimeler ekleyip kendisine kaçış kapısı bıraktığında, bunu kolaylıkla anlayabilirim.

Not: Ne Volkswagen sizin babanızın malı, ne de BMW benim babamın malı. Jetta'nın nerede üretildiği beni ilgilendirmez. Ben bir konuda, bilgim dahilinde yorum yapmaya çalıştığımda beni değil yorumu değerlendirmeye çalışın. Aksi halde burada bilgi değil sadece itham paylaşırız.
  • Kimse kusura bakmasın, ben Çin üretimi arabanın fiyatının ucuz olmasını beklerim. Çin malı BMW Mercedes vs de almazdım o kadar param olsa.

Üretim yeri önemli değil diyenlere inanmayın onlar çin malı alsın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni 5 avusturyada magna steyr fabrikasinda uretiliyor diye biliyorum. Almanyada degil

• Bütün işi robotlar yapıyor zaten
  • Arabanın nerde üretildiği değil hangi kalitede üretildiği önemli olan. Aynı şey diğer ürünlerde de geçerli. Bizim ülkemizde üretilen Civiclerde üretim hatası çokça paylaşıldı forumda. Eğer üretim kalitesi yüksekse sıkıntı olmaz.

• BMW'nin Çin fabrikasında üretilen araçlar Çin pazarı için üretiliyor.

Arada ise hiç bir kalite farkı yok çünkü kullanılacak malzemeler zaten önceden belirleniyor. Dingolfing'de nasıl üretim kalitesi varsa, Çin'de de aynı kalite var. Dikkat ederseniz kullanılan robotlar, makineler yine Alman malı.

BMW önümüzdeki yıllarda Çin'de X5 üretimi de planlıyor. Yine Güney Afrika fabrikasında 3 Serisi üretiyor BMW. Meksika'ya da fabrika açıyor. BMW, önümüzdeki 3 yıl içinde satışlarını %30 arttırmayı planlıyor.

Bunun yanında pek çok dev markanın artık Çin'de fabrikaları var. Bunun en büyük 2 nedeni Çin'deki büyük pazardan daha fazla pay kapmak ve diğer ülkelere göre daha düşük olan işçi giderleri.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.