Şimdi Ara

Yeni 5 serisi Çin fabrikasında üretilişi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bana almanya munih fabrikasindan daha ferah aydinlik ve geniş geldi bu fabrika.

Gayet de güzel üretiliyor araç. Çinlileri severim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ucuz iş gücünden faydalanıp daha uygun fiyata malederek daha rekabetçi bir rol almak için başvurulan yöntem. Ümit ederim otomobil parçalarının üretim kalitesini düşürmezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitkerem

Ucuz iş gücünden faydalanıp daha uygun fiyata malederek daha rekabetçi bir rol almak için başvurulan yöntem. Ümit ederim otomobil parçalarının üretim kalitesini düşürmezler.

Malzeme böyle bir markada standart olur hocam fakat atıyorum sacın hammaddesi avrupa topragindan cikmaz da cin topragindan cikar orasi ayri farkli topraklarin farkli karakteri olsa bile dayanimiyla kimyasiyla felan belli normlari karsilamak zorunda.

• FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    Parçaların Almanya' dan üretilip gelmesi ile Çin' de yakın kalitede üretilmesi arasında ciddi fiyat avantajı olacaktır. Fakat bu avantajı artırmak için kaliteden zamanla ödün verilmesi endişem.
  • Aklıma nedense meksika üretimi jetta ya da tr üretimi megane geldi burada milletin taşladığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 26 Mayıs 2017; 9:52:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinliler zaten kötü malzeme kullandıkları için kötü şöhrete sahip. kaliteli malzeme kullandıklarında alman, japon malına bile kafa tutarlar ellerindeki teknolojiyle.
  • Ucuz işçilik sebebiyle işçilik te düşüş olabilir ama maliyet azalmıştır.Ama bana kalırsa F10 Yeni 5 den kaliteli.F10 Efsane oldu zaten ikinci elde çok mantıklı araç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Gato Negro

Aklıma nedense meksika üretimi jetta ya da tr üretimi megane geldi burada milletin taşladığı...

Bunları görmezler ama
  • BMW istediği kadar fiyatı düşürmek için hamle yapsın, ülkemizde fiyat değişmez devlet baba yüzünden.
  • Çinde üretim standartları yüksek, çin üretimini plastik oyuncakla sınırlı gören çok yanılır.

• El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Sorun bi aracın üretildiği yerde değildir, sonuçta koskoca firmalar denetimsiz iş yapmazlar, kullanılan bütün malzemelerin standartları var, yani bi araç kalitesizse meksikada da üretilse almanyada da üretilse kalitesizdir.

• Atlanılan birkaç nokta var aslında;

Otomobil firmalarının Çin'de üretime başlamalarının temel nedeni Avrupa ya da dünyanın geri kalanındaki işgücü maliyeti değil, Çin pazarıdır.

Çin'deki en güçlü yabancı otomobil üreticisi Volkswagen'dir ve Audi'nin Changchun'da, Volkswagen'in ise yanlış hatırlamıyorsam Shanghai'da fabrikaları vardır. Bu fabrikaların Çin'de olmaması durumunda, başta ulaşım maliyeti olmak üzere, gümrük maliyeti ve diğer operasyonel maliyetler katlanacaktır. Bu da, özellikle Uzakdoğlu rakiplerine karşı dezavantaj yaratacaktır.

BMW de aynı yolu izliyor olabilir, ki bunda mantık dışı herhangi bir durum yoktur.

Ayrıca, bir ürünün Çin'de üretiliyor olması o ürünü kötü yapmaz. Bugün kullandığımız elektronik cihazların birkaçı dışında tamamı Çin'de üretiliyor ve tamamen üreticinin beklentilerine göre kalite ortaya çıkıyor.

Yani, BMW'nin Çin üretimi ya da Alman üretimi olması herhangi bir farklılığın doğmasına neden olmayacaktır.

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz. Peki neden tr üretimi meganlar kalitesiz de fransa üretimi olanlar kaliteli o zaman? Araç aynı araç. Malzemenin yanında işçiliği atlamamak gerekir. Kaldı ki çinde üretilen bmw nin TÜM parçaları almanyadan mı geliyor? Tr de üretilen meganların corollaların civiclerin tüm parçaları dışarıdan mı geliyor? Sonuçta üreticilet maliyeti düşürmek için mümkün mertebe yerel kaynakları kullanıyorlar. Demem o ki bmw çinde kaliteli üretim yapabilir. Ama siz seçme şansı verilse hangisini tercih ederdiniz? Çin üretimii 5 serisi mi almanya üretimi mi? Aynı araç....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 26 Mayıs 2017; 16:17:56 >
  • Denetlenebilirlik ve becerili işçi olduktan sonra isterse kutuplarda üretilsin, apple da Çin de üretilmiyor sanki. Neredeyse her şey Çin'de üretiliyor, belirli standartlarda üretildikten sonra sıkıntı yok. Ancak bmw adına eleştireyim koca 5 serisinde passat'ta kaplı olan far altı gözü golf'teki gibi çıplak bırakırsan kendin kaybedersin, havalandırma kanallarındaki plastiğin kalitesinden yürütürsen kendin kaybedersin. O sınıfta küçük detaylardan yürütüp kar edeyim diyemezsin, umarım bu kafa değişir bmw'de.

• El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Malzeme farkı varsa da buna karar veren yine üretici firmadır, donanım farklılığı zaten distribitör ve vergilendirmeden kaynaklanıyor, bunun dışında Almanya da kullanılan demirle Türkiyede kullanılan demir aynıdır.

• Boyle kaliteli arac uretiminde calismak isterdim .

Dodge viper uretilen fabrikada calisan genclerin belgeseli vardi gecen net geo da . Cocuklarin tipi giyim tarzi sanki fabrikator cocugu oyle kaliteli cocuklar zaten . cocuk diyor ki fabrikaya ise girdim viper i hayatimda ilk defa yakindan ozaman gordum hayal bile edemezdim parcalarini ben takip arac uretiminde bulunacagimi kader beni buralara getirdi cok zorda olsa parami biriktirdim ( tabiki disardaki ulkelerde araclar uygun fiyatli ) ve kendime cok guzel bir viper aldim bu deneyimi asla unutamam bu fabrikadan emekli olmak istiyorum demisti etkilenmistim belgeselden .

• Mariachi@ kullanıcısına yanıt
    bu tarz araclarin fabrikasin da calismak zevkli olurdu

• beyler ben çin ile iş yaptığım için söyleme ihtiyacı duyuyorum, o kafanızdaki çakma ve kalitesiz çin malları genellemesini aklınızdan çıkartın artık. 10 seneye kalmadan dünya ekonomisine çin yön verecektir. bütün asya ülkeleri yükselişte, hepsinin başında da çin geliyor. işçilik çinde kötü değildir, hele bmw gibi bir firmanın işçilik kalitesi ona göre epey iyidir.
  • İlim çindede olsa gidip alınız

• Sonuçta iphoneda çinde üretilyor, üstendikten sonra herşeyin kalitelisini üretebilecek kapasitede adamlar.

Ama kaç yıllık tarihi olan, otomotiv sektörünün mihenk taşlarından biri olan alman mühendisliği ve kalitesiyle bilinen bir firmanın made in chine etiketi taşıması statüsü için çok büyük bir darbedir bana göre. Lüks mallarda etiket çok önemli. Artık bmw=made in china olarak yer edecek kafalarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.