Şimdi Ara

Yeni akustik gitar aldım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ilk gitarımı aldım.Bir parçayı çalmaya çalıştım yalnız akorlara çok sert basmadan sesi güzel vermiyor.Tüm gitarlarda böyle mi oluyor yoksa bu benim gitarın sorunu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teller klavyeden uzakmi bı foto at bakalim.

• Tüm gitarlardan ziyade tellerle alakalı bir durum. Akustik gitar tel açısından en çok zorlayanıdır. Genelde standardı 11'lik teller. Ve çelik tel bunlar. Bu yüzden tellere basması daha zahmetlidir ancak parmaklarını çok güçlendirir. Klasik gitarda ise üstteki 3 tel çelik, alt 3 tel naylondur. Klasik gitarda tellere basması çok daha kolaydır. Pratik yapmaya devam et zamanla alışırsın.
  • Sadece bastirmakta yeterli olmuyor bayağı bir güç uygulamak gerekiyor ses cikarmak icin benim gitarda ayni zamanda cizirti sorunuda var.Acaba gitar mağazada uzun süre kalıp telleri eskimiş olabilir mi?Bi geri götürüp sorsam mı?Youtube da videolar izliyorum hiçbiri benim kadar bastırmıyor.

• harun577 H kullanıcısına yanıt
    Teller klavyeden uzak mı derken?Nasıl olması gerekiyor ki

Yeni akustik gitar aldım

• Teller yüksek sap ayarı varsa luthiere götürüp yaptırabilirsin

O yüzden mi çok bastırmam gerekiyor yani

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanmoultaza12

Sadece bastirmakta yeterli olmuyor bayağı bir güç uygulamak gerekiyor ses cikarmak icin benim gitarda ayni zamanda cizirti sorunuda var.Acaba gitar mağazada uzun süre kalıp telleri eskimiş olabilir mi?Bi geri götürüp sorsam mı?Youtube da videolar izliyorum hiçbiri benim kadar bastırmıyor.
    Gitarın telllerini zaten ayda 1 değiştirirsin. Eskidiyse daha fazla güç uygulaman gerekmez sadece tonu ölür. Yani canlı olmaz tellerin sesi sönük gelir. Yukarda arkadaşın da dediği gibi telleri bana da yüksek geldi, gitarı götürüp sap ayarı yapmalarını isteyebilirsin.
  • Tamam çok teşekkürler :)Yarın götürcem bakalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.