Şimdi Ara

Yeni aldığım modemin çekim gücü neden az.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eski modemim TD-W8901G 54Mbps Kablosuz ADSL2+ Modem Router 5.db anteni vardı...

Yeni aldığım modemim Tp-Link TD-W8961ND 300Mbps 2 x 5 dBi Değiştirilebilir Antenli Wireless N ADSL2+ Modem Router 2 tane ateni var ve her biri 5.db yani 2x5= 10.db oluyor...

Ben cekim mesafesini artırmak için 2 adet Tp-Link TL-ANT2408CL 2.4 Ghz 8dBi İç Mekan Yönsüz Anten den aldım ve modeme taktım.. Yani 2x8.db= 16.db anten oldu ama bir sorunum varki hala anlamış değilim...

Eski modemim 54Mbps hız ve 1 adet 5.db lik bir anten ile bizim evin mutfağında 3 diş çekerken

Yeni modemim 300 Mbps hıza sahip 2 adet anteni var ve 2x8=16 db antene yükseltim ben bu yeni modem ile uzaydan bağlanmayı pilanlarken aynı ev içerisinde mutfağımda yine 3-4 diş çekiyor... ve modem ile mutfak arasında sadece 1 oda var...

Varmı buna mantıklı bir cvp verebilecek arkadaş...

Şimdi arkadaşlar wirelesse bağlanmaya çalıştığın cihazlar iyi değildir modemi iyi bir yere koymamışındır diye düşünebilir.. Onlarıda belirteyim...

Modem misafir odasında açık bir alanda masanın üzerinde ve Bağlandığım cihazlar... Asus yeni çıkan bir ürünü olan Laptop um ve Samsung Galaxy S3 cep telefonu ve Concort isminde bir tablet...

Ürünü hepsiburda.com dan sipariş etmiştim.. 2-3 gün kullanıp 1 hafta dolmadan beğenmediğim için bugun kargıya verip iade ettim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeFReTr69 -- 29 Mart 2013; 18:46:39 >

• niye olacak dB değeri ve mW değeri kısıtlandığından üreticiler Türkiye'de satabilmek için o değerde çalışacak şekilde ayarlayıp satıyor... ev içinde 100mW sınırı var ve kutudan çıkan antenlerle o değeri tutturuyor ... zayıf olmasının sebebi bu...
  • eee adam lar 5km 10 km öteye taşıyor varlen onlarınki ne oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeFReTr69

eee adam lar 5km 10 km öteye taşıyor varlen onlarınki ne oluyor

bizdeki ttnet tekeli interneti paylaştırmasın diye türlü çakallık yapıyor... yakında access point satışını yasaklatırlar... + o değerler betonerme binalarda olmuyor betonerme binalar faraday kafesi gibi davrandığından sinyali zayıfltıyor...
  • Hangi ev betonarma değilki...
  • Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link Modeminiz ile ilgili olarak yaşadığınız problem doğrultusunda support.tr@tp-link.com adresimize mail atabilirsiniz. Ayrıca Çağrı Merkezimizden sorununuz ile ilgili olarak teknik destek alabilirsiniz. (Çağrı merkezi : 0850 724 44 88) İyi günler dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz ;

Tp-Link Modeminiz ile ilgili olarak yaşadığınız problem doğrultusunda support.tr@tp-link.com adresimize mail atabilirsiniz. Ayrıca Çağrı Merkezimizden sorununuz ile ilgili olarak teknik destek alabilirsiniz. (Çağrı merkezi : 0850 724 44 88) İyi günler dileriz.

Gerek kalmadı geri iade ettim... Şimdi daha iyi bir ürün almayı düşünüyorum... Modem in daha geniş bir alana singal göndermesini sağlayan etken hangisidir alırken o özelliğe dikkat edeyim...
  • 2 yada 3 antenli 11n destekli antenleri 6dB ve üzeri olsun yeter... TP-LINK ve bir kaç markada bu özellikler var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

2 yada 3 antenli 11n destekli antenleri 6dB ve üzeri olsun yeter... TP-LINK ve bir kaç markada bu özellikler var...

Konu başında ne yazmışım okudunmu arkadaşım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeFReTr69

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

2 yada 3 antenli 11n destekli antenleri 6dB ve üzeri olsun yeter... TP-LINK ve bir kaç markada bu özellikler var...

Konu başında ne yazmışım okudunmu arkadaşım...

http://www.tp-link.com.tr/support/calculator/
    linkte hesapla... en doğru seçimi o şekilde yaparsın...

• DSL-N12E yi düşünebilirsiniz, zaten 2X5dbi antenle geliyor yeni antene ihtiyaç olmaz artı fiyatı da oldukça uygun 5dbi dan sonrası eğer modeminizin çıkış gücü ona göre değilse farketmez çok fazla
  • bende airties modem aldım 300mbit üstelik 20 db antene sahip sonuç mu? vahim.54 mbit lik modemimle aynı değerde çekiyor.

acaba bu ürün arızalımı ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

bende airties modem aldım 300mbit üstelik 20 db antene sahip sonuç mu? vahim.54 mbit lik modemimle aynı değerde çekiyor.

acaba bu ürün arızalımı ya.

kablosuz ağ ayarında 11n seç yoksa 11b-g olarak kullanır ve gerçek performansı alamazsın...
  • kablosuz ağ ayarlarım dediğiniz gibi tamamiyle doğru ama durum vahim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

kablosuz ağ ayarlarım dediğiniz gibi tamamiyle doğru ama durum vahim.

kullandığın kablosuz ağ kartı 11n desteklemiyorsa 11n değilde 11bg kullanırsın... 11bg menzili ve gücü az oluyor... ağ kartının marka modeline bak... wimax desteklemiyorsa 11n değildir...
  • modem 11n ağ kartımda 11n teknolojisine sahip.(72 mbit)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.