Şimdi Ara

Yeni araba almayın! İşte nedeni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde sıfır araç aldım içim acıya acıya, iki tane araba parası verip birisini devlete aldığımı bile bile. Fakat nedeni ikinci eldeki çakal çukal galericiler, pertten araç toplayı temizlik boyası yaptırdım diyenler, dökülmüş araçlarına uçuk rakamlar çekenler, arıza yapan yada yapmaya yakın araç satanlar gibi nedenlerden bıktığım için kafam rahat etsin dedim.

Özellikle bir satıcı ile yaşadığım diyalog sinirlerimi hoplattı yerim dedim sıfır araç aldım

Ben : iyi akşamlar ilanda araç boyalı yazmışsınız , ama hasarlı parçaları yazmamışsınız, neden boyalı araç ?
    Satıcı : ilanda açıklaması var
    Ben : nedenini yazmamışsınız,
    Satıcı : ilanda açıklaması var
    Ben: hay seninde ilanınında .........m
  • çok super bir tespit tebrik ederim!!!

benim babam 30 yıl otosan da çalıştı, sadece bir kere ford marka araba aldı ondada yuzde 5 anca indirim yaptılar... :)
  • Borusan % 13-15 arasi calisan indirimi yapiyor, bilgi kesindir, bir calisan olarak soyleyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Bu konu daha önce açılmıştı

Evet harfi harfine aynı konu ve aynı mesaj.
  • Onu bunu bilmem de su anda hicbir sıfır araç etiketin de yazan tutarı hak etmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: elletra951

Bi arkadaşın yazısını alıntıladım:

Çunku Renault araçları zaten askeri personel %15 indirimle alıyor
    Çunku Rent a car cılar, galericiler vs gider gösteriyor ve arac onlara cok cok ucuza mal oluyor
    Çunku Ford da koç ailem indirimiyle çalışanlarına %18 indirimli araç satıyor.

Tum oto firmaları çalışanlarına %3-6 arası indirim mutlaka yapıyorlar.
    Engelli olanlar araçları alırken %40 ötv ödemiyorlar buda satış fiyatının %30 altı demek.

Ülkede otomobil alan her 6 kişiden biri engelli, biri askeri personel yada firma çalışanı, biri de rent a car vb. Şirket indirimiyle araç alıyor kdv dusuyor aracı gider gösterbiliyor vs.. Kalan %50 sizlersiniz. Sizlerde aracı pahalı fiyattan almış olursunuz. Bu nedenle sıfır araçlardan uzak durun derim. Saygılar

Neden biz engelli olarak araba almayalımda sen gidip bizim yerlerimizemi park edeceksin.? Hak adalet arayış şekline bak yahu,devlet bizden ötv almıyor sence neden.?
    Acaba biz engelliler çalışamıyacağımızdan dolayı olmasın.! Bu arada unutmuşsun onuda ben hatırlatayım, 5.yılda MTV'dende muhafız ,umarım bizlerin düştüğü pozisyona hiç bir zaman sen düşmessin. Sana tek söyleyeceğim budur.

• Etrafta annesi babası engelli olup sapasağlam çocukları onlar üzerinden 1.6 motor olmak kaydı ile lux araçlar dahil arabalara biniyorlar.
    Gözlerimle şahidim...

Gerçek engelli olanları tenzih ederim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bilip bilmeden sağdan soldan duyduklarınla burda yanlış bilgi kirliliği yapma!!!!

Koç çalışanı dediğin gibi % 18 değil %5 indirimle araç alabiliyor kendi çalıştığı şirkette bırakta 50.000 TL'lik arabada 2500 TL indirim yapılsın

Renaulta gelirsek askeri personelin her ay maaşından kesinti yapılıyor bir nevi kafa kafaya geliyor.

Geçiceksin bu işleri kedi uzanamadığı ciğere miyavlar seninkide o misal bırak insanlar ne yaparsa yapsın.

Gittim aldım 0 km arabamı keyfimin kahyasımısın ???

Sonuna kadar katılıyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: elletra951

Bi arkadaşın yazısını alıntıladım:

Çunku Renault araçları zaten askeri personel %15 indirimle alıyor
    Çunku Rent a car cılar, galericiler vs gider gösteriyor ve arac onlara cok cok ucuza mal oluyor
    Çunku Ford da koç ailem indirimiyle çalışanlarına %18 indirimli araç satıyor.

Tum oto firmaları çalışanlarına %3-6 arası indirim mutlaka yapıyorlar.
    Engelli olanlar araçları alırken %40 ötv ödemiyorlar buda satış fiyatının %30 altı demek.

Ülkede otomobil alan her 6 kişiden biri engelli, biri askeri personel yada firma çalışanı, biri de rent a car vb. Şirket indirimiyle araç alıyor kdv dusuyor aracı gider gösterbiliyor vs.. Kalan %50 sizlersiniz. Sizlerde aracı pahalı fiyattan almış olursunuz. Bu nedenle sıfır araçlardan uzak durun derim. Saygılar

Allah'a şükürler olsun ki engelli raporu alacak kadar ağır bir hastalığım yok. ancak kronik hastalığımdan dolayı ağır olmasa da bende bir özürlüyüm.

sana göre özürlüler vergilerini senin kadar ödemeyen, toplu taşıma araçlarına ücret ödemeyen, erken emekli olabilen, otoparklarda girişe en yakın yerlere park edebilen ve %40 ötv ödemeyip araç satarken kar edebilen devletin ve milletin sırtına yük olmuş kişiler olarak görüyorsun. Üstelik sen kendinide araç alımınıda ötv yi ödediğin için kazıklanmış gibi hissediyorsun ve diğer %50 kısımdaki şanslı kişiler olarak görüyorsun.

2 yıl öncede banada hayat laylaylom gelirken birden hastalandım. doktor önüme bir ilaç koydu. Bunu ömür boyu içeceksin dedi günde 4 kez. günde 4000mg ediyor bu ilaç. Bazen hasta olacaksın evden dışarı haftalarca çıkamayacaksın dedi. Gerektiğinde sana kan takviyesi yapacagız diyede ekledi. Tabi bu nedenle de askerliğimi de yapamadım ve bildiğiniz ÇÜRÜK damgası yedim.

eğer sen benim gibileri şanslı ve devlete sırtını dayamış insanlar olarak görüyorsan eyvallah der geçerim.
    Insan önce ağzından çıkanın nereye gideceğini bilmeli.

Keşke böyle bir şey başıma gelmeseydi de....

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer

Almayin arkadaş akmayin benim aracim 99 model bora mis gibi biniyorum. Hiçte gocunmuyorum eski model diye. Tipki avrupa ülkelerindeki gibi. Ha sıfır alabilirmiyim tabiki alabilirim ama almiyorum. Adamin 2000 TL geliri var sifir araba aliyor krediyle.

var böyle biri benim arkadasım hatta 1500 tl maaş alıyor 2012 polosu var leon fr alacakmıs kafamı ütüledi ordan biliyorum:)bu arada leon fr 70 bin liraymıs ha bekar adam babasının actıgı yatakta uyuyor o ayrı :)
  • Artık şu konuyu tartışmayı bırakan arkadaş. Herkesin kendine göre bir nedeni vardır. Ben bu saçmalıklar ülkesinde verginin vergisini ödememek için gidipte 30 bin lira değeri olan arabaya 50 bin lira vermem. Prensiplerime aykırı. Ancak kendini uyanık sananların dolup taştığı bu piyasada herkes ikinci el araç almak istemeyebilir. Çünkü dönen dalaverenin haddi hesabı yok. Aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaMoreau

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bilip bilmeden sağdan soldan duyduklarınla burda yanlış bilgi kirliliği yapma!!!!

Koç çalışanı dediğin gibi % 18 değil %5 indirimle araç alabiliyor kendi çalıştığı şirkette bırakta 50.000 TL'lik arabada 2500 TL indirim yapılsın

Renaulta gelirsek askeri personelin her ay maaşından kesinti yapılıyor bir nevi kafa kafaya geliyor.

Geçiceksin bu işleri kedi uzanamadığı ciğere miyavlar seninkide o misal bırak insanlar ne yaparsa yapsın.

Gittim aldım 0 km arabamı keyfimin kahyasımısın ???

Sonuna kadar katılıyorum hocam

Asker personelin her ay maaşından kesilen nedir? Bir açıklar misiniz. Kesilen paralar karşiliksiz mi kesiliyor? Bunu acmadan bu cumleniz yeterli olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    haklısınız pıyasada cok cakal dolandırıcı var ama bayılerde bence dolandırıcı . Boyalı değişenli " ki bu benım ıcın onemlı bırsey deıl ıllakı hanzonun tekı gelıp cızıyor yada vuruyor arabaya " birçok 0 araba alan ınsanlar var cevremde duyduklarımda cabası . ufak bır ornek VW 2013 polo fabrıkada bagaj kapagı 2 defa boyanıyor hata yuzunden . yıkama esnasında aracın bagaj kapagından vernık atıyor sonuc : sıkayet soucu fabrıkasyon hata oldugu soylenıyor ve verılen para 1000 tl sadece .. sadece ve suan 2013 7 bndekı hıc bır cızıgı dahı olmayan aracı 38 bıne alan yok neden BAGAJ KAPAGI BOYALI.
  • Durun bi arkadaslar isin asli ole degil.Ben 2013 Mayis ayinda arac almayakarar verdim .15 yillik TSK personeliyim.Reno Mais e gittim clioyu bi incelim dedim.Araci begendim pazarliga oturdum size net olarak bana verdikleri teklif zarfindan okuyorum.Sivil vatandas icin istenen rakam 30.900tl bana vercekleri son rakam 29.500 cektiler.Sonra bi arkadasimda bakmaya gitmis kendisi sivil vatandas pazarlikla aynu fiyata almis.Guya bize indirmlumi veryodu.Bi farku yok sakin sanmayun Tsk Personelie 4-5 bin tl indirmli aliyodiye yalan...

• Engelliler ile alıp veremediğiniz nedir?
  • Gereksiz boş muhabbet yapmış arkadaş. Ona bakarsan Alfa Romeo da tıp bayramı haftasında özel indirimler yapıyordu doktorlara, yazardım da gerek yok yazmaya.
  • bınek araclarda şirket aracın kdv sını kullanamıyor.
    sadece benzın servıs vs tutarlarını kullanabılır...
  • Sen bana kardesimin sagligini ver ben sana sifir toyotayi vereyim engellilerden alinmayan otv cok gorulmemeli, baska sansimi var adamlarin tabiki sifir araba almaya zorlaniyorlar 2,el arabada bir indirim saglatamayacaklarina gore, engelli insanlar siizn gibi sanayi sanayi gezip arac begenip yada tamiri için ugrasamayacaklarina göre

• saçma sapan konuşuyorsun ya. yok engelli ucuz alıyor askeri personel ucuz alıyor bilmemne. sen çalıştıgın yerde daha kolay ve ucuz halletmiyormusun işleri? sor bakalım engellilere % kaçı o yolu sağlam olsamda saatler sürsede yürüyebilsem demeyecek ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.