Şimdi Ara

Yeni araba almayın! İşte nedeni (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hyundai de bir ara ogretmenlere indirim yapıyordu, peugeot de ilksan uyelerine. ne oldu gittik hemen kosa kosa bu arabalardan mi aldık...
  • Gecen sene 60.000 TL olan i30 dizel otomatik eliteyi doktor ve ogretmenlere 54.000 TL ye verdiler. 53.000 bine bile alan var.

Şimdi ne yapalım doktor veya ogretmen mi olalım. Zamanında arabamı sıfır aldım, yine sıfır araç alacağım ve bundan da rahatsız değilim.

Bende bir tekstil firmasında calısıyorum. Takım elbise dışardan gelene 1.000 TL bana 500 TL %50 indirimle. Almıyayım mı yada bu firmayı kınayalım mı?

Bu ozurlulerden de ne istiyordunuz anlamadım dogrusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak katılmasam da dediğiniz mantık fena değil.

Böyle bazı zümreler araçları hem ucuza alıyorlar.

Biniyorlar ve satınca da yine kar elde ediyorlar.

Askeri personelden ne kadar kesiliyor bilmiyorum ama sonuçta çalışan herkesin maaşında kesinti var.

Millet engelli indirimine maalesef bu gözle bakmaya başladı..

Çünkü onlar en azından olması gerektiği gibi düşük vergiyle alıyorlar ama vergi oranları çok yüksek olunca normal vatandaş da bizim suçumuz ne diyor haklı olarak.

Filolara indirimler korkunç ötesi zaten oraya girmiyorum.
  • isnilgiz İ kullanıcısına yanıt
    Hocam her ay maasimdan 130 tl kesiliyor oyak kurumuna 15 yildir rutbeli personelim emekli olana kadar keailecek bu bizim oyak kesintisi emekli olurkende bunu topluca faiziyle birlikte geri oduyolar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engelli birey araci kar etmek için almaz, zaten 5 yıl satamaz aldığı araci, alan da en az 6-7 sene biner hatta 14 senedir bineni bilirim, ayrıca engelliye pozitif ayrimcilik anayasada yer alır. Haketmediği halde engelli raporu alanlari beraber eleştirelim.

Otomobil firmaları veya devlet herhangi bir kurum veya topluluk için indirim yapıyorsa tabiki bu kullanılır, bunu eleştirenlerin elinde ayni fırsat olsa eminim onlar da kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weycell1905 -- 24 Nisan 2014; 11:49:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Engelli birey araci kar etmek için almaz, zaten 5 yıl satamaz aldığı araci, alan da en az 6-7 sene biner hatta 14 senedir bineni bilirim, ayrıca engelliye pozitif ayrimcilik anayasada yer alır. Haketmediği halde engelli raporu alanlari beraber eleştirelim.

Otomobil firmaları veya devlet herhangi bir kurum veya topluluk için indirim yapıyorsa tabiki bu kullanılır, bunu eleştirenlerin elinde ayni fırsat olsa eminim onlar da kullanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: huso0655

Durun bi arkadaslar isin asli ole degil.Ben 2013 Mayis ayinda arac almayakarar verdim .15 yillik TSK personeliyim.Reno Mais e gittim clioyu bi incelim dedim.Araci begendim pazarliga oturdum size net olarak bana verdikleri teklif zarfindan okuyorum.Sivil vatandas icin istenen rakam 30.900tl bana vercekleri son rakam 29.500 cektiler.Sonra bi arkadasimda bakmaya gitmis kendisi sivil vatandas pazarlikla aynu fiyata almis.Guya bize indirmlumi veryodu.Bi farku yok sakin sanmayun Tsk Personelie 4-5 bin tl indirmli aliyodiye yalan...

yılda 1 defa size ozel buyuk ındırım yapılıyor haberiniz yok galiba? Şimdi Oyak Bank'ın size özel düşük faizli kredilerinden de haberiniz yoktur. 15 yıldır TSK'da olupta bunları bilmemeniz çok ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bilip bilmeden sağdan soldan duyduklarınla burda yanlış bilgi kirliliği yapma!!!!

Koç çalışanı dediğin gibi % 18 değil %5 indirimle araç alabiliyor kendi çalıştığı şirkette bırakta 50.000 TL'lik arabada 2500 TL indirim yapılsın

Renaulta gelirsek askeri personelin her ay maaşından kesinti yapılıyor bir nevi kafa kafaya geliyor.

Geçiceksin bu işleri kedi uzanamadığı ciğere miyavlar seninkide o misal bırak insanlar ne yaparsa yapsın.

Gittim aldım 0 km arabamı keyfimin kahyasımısın ???

:)))))

• koç ailem %5 evet ama yılda 1 yada iki kez %18 lik indirimli özel donemler yapıyolar belli aylarda o yuzden %18 yazılmış Şu an gidin %5 kasımda gidin %18 indirim var ford da
  • quote:

Orijinalden alıntı: elletra951

quote:

Durun bi arkadaslar isin asli ole degil.Ben 2013 Mayis ayinda arac almayakarar verdim .15 yillik TSK personeliyim.Reno Mais e gittim clioyu bi incelim dedim.Araci begendim pazarliga oturdum size net olarak bana verdikleri teklif zarfindan okuyorum.Sivil vatandas icin istenen rakam 30.900tl bana vercekleri son rakam 29.500 cektiler.Sonra bi arkadasimda bakmaya gitmis kendisi sivil vatandas pazarlikla aynu fiyata almis.Guya bize indirmlumi veryodu.Bi farku yok sakin sanmayun Tsk Personelie 4-5 bin tl indirmli aliyodiye yalan...

yılda 1 defa size ozel buyuk ındırım yapılıyor haberiniz yok galiba? Şimdi Oyak Bank'ın size özel düşük faizli kredilerinden de haberiniz yoktur. 15 yıldır TSK'da olupta bunları bilmemeniz çok ilginç

Oyak bank kapanali 10 yil oldu arkadaşim sen nerede yaşıyorsun

• Olan yine bize oluyor. Kazık hep bize giriyor.
  • elletra951 E kullanıcısına yanıt
    Oyak bankayi satali 7 yil oldu olmayan bankadan kredi nSil cekilirki?yalan soylemyorm gecen yil bana 1500 tl indrm yapti clio icin almadim gidip meriva aldim ama sivil arkadsm pazarlikla ayni paraya clio aldi..

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer

quote:

Orijinalden alıntı: elletra951

quote:

Oyak bank kapanali 10 yil oldu arkadaşim sen nerede yaşıyorsun

Ben helikopter pilotu biriyle konustum oyak dedi. Oyak bank degilse Oyak'a ait baska bir kurumdur o zaman

• Bu forumda çok avukat arkadaş var hemen kelime oyunu yapıyorlar yazılanlar kendilerine dokununca
  • Oyak bank değilse değildir doğrudur OYAK işte o zaman. Ban ban zon zon kon kon mu yazacaz ajdara döndünüz iyice. Konu indirim arkadaşlar saptırmaya çalışmayın, haksız kişiyi savunan avukat gibisiniz
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    İlk cevapta konuya noktayı koymuşsunuz. Allah sevdiği kullarını imtihan eder.
  • Emekli olacaktım (Çalıştığım hava yolu şirketinin imkanları sayesinde) bütün dünyayı gezecektim kendimce en büyük hayallerimi gerçekleştirecektim ama olmadı,kısmet olmadı, nasip olmadı rahatsızlandım iki böbreğimde iflas ettti haftada üç gün makinaya bağlanıyorum,bu günlere çok şükür diyorum benden daha beterleride var Allah hepimizin yardımcısı olsun. İlk iki sene Vallahi billahi %90 raporu olanlara böyle bir hak tanındığını bilmiyordum, yanımda benim gibi diyaliz hastası olan arkadaş Toyoto coralla aldı,sordum kaça aldın dedim,dediki şu kadara aldım, iyi kötü araba olaylarını takip ediyorum Toyotanın daha pahalı olması gerekmiyormu dedim, o zaman dediki; Hocam bizim %90 raporumuz varya o yüzden ötv ödemiyoruz ondan dolayı fiat sana az geldi.! İnanın o gün böyle bir imkanın bizlere verildiğini öğrendim. Ve üstünden 1.5 yıl geçtikten sonra araba alabildim.
    Bunları niçin yazdım,Başlığı atan arkadaş engelli ve özürlülere indirimden bahsetmiş o yüzden.
    Keşke ama keşke bu durumları yaşamasaydımda ömür boyu arabasız kalıp yürümeye razıydım,ama bunu ancak yaşayan anlar,çeken bilir. Ne yapalım vardır bundada bir hayır,Allah hepimizi beterinden korusun. Başlığı atan arkadaşım biraz genel istatistklere bak öyle yorum yaz olurmu lütfen.

• bilmeden her şeyi konuşmak bizim milletin genlerinde var herhalde
    Şirketler yani filolar kdv yi öderler ama onu gider olarak gösteremezler şirket olarak gider gösterilemez.
    Engelleli vatandaşlara sonsuz saygım var isterlerse araçları %50 indirimli alsınlar bu onların hakları.
    Ford kendi çalışanlarına o kadar indirim yapsa çalışanlar aracı alıp 2 gün sonra satarlar daha yüksek fiyata.
    Filolar genelde direk distribütörle anlaşır indirimi ordan alırlar bayinin karı yoktur sadece aracılık eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Emekli olacaktım (Çalıştığım hava yolu şirketinin imkanları sayesinde) bütün dünyayı gezecektim kendimce en büyük hayallerimi gerçekleştirecektim ama olmadı,kısmet olmadı, nasip olmadı rahatsızlandım iki böbreğimde iflas ettti haftada üç gün makinaya bağlanıyorum,bu günlere çok şükür diyorum benden daha beterleride var Allah hepimizin yardımcısı olsun. İlk iki sene Vallahi billahi %90 raporu olanlara böyle bir hak tanındığını bilmiyordum, yanımda benim gibi diyaliz hastası olan arkadaş Toyoto coralla aldı,sordum kaça aldın dedim,dediki şu kadara aldım, iyi kötü araba olaylarını takip ediyorum Toyotanın daha pahalı olması gerekmiyormu dedim, o zaman dediki; Hocam bizim %90 raporumuz varya o yüzden ötv ödemiyoruz ondan dolayı fiat sana az geldi.! İnanın o gün böyle bir imkanın bizlere verildiğini öğrendim. Ve üstünden 1.5 yıl geçtikten sonra araba alabildim.
    Bunları niçin yazdım,Başlığı atan arkadaş engelli ve özürlülere indirimden bahsetmiş o yüzden.
    Keşke ama keşke bu durumları yaşamasaydımda ömür boyu arabasız kalıp yürümeye razıydım,ama bunu ancak yaşayan anlar,çeken bilir. Ne yapalım vardır bundada bir hayır,Allah hepimizi beterinden korusun. Başlığı atan arkadaşım biraz genel istatistklere bak öyle yorum yaz olurmu lütfen.

Hocam geçmiş olsun.

• Neyse yazmayacağım.
    Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.