Emekli olacaktım (Çalıştığım hava yolu şirketinin imkanları sayesinde) bütün dünyayı gezecektim kendimce en büyük hayallerimi gerçekleştirecektim ama olmadı,kısmet olmadı, nasip olmadı rahatsızlandım iki böbreğimde iflas ettti haftada üç gün makinaya bağlanıyorum,bu günlere çok şükür diyorum benden daha beterleride var Allah hepimizin yardımcısı olsun. İlk iki sene Vallahi billahi %90 raporu olanlara böyle bir hak tanındığını bilmiyordum, yanımda benim gibi diyaliz hastası olan arkadaş Toyoto coralla aldı,sordum kaça aldın dedim,dediki şu kadara aldım, iyi kötü araba olaylarını takip ediyorum Toyotanın daha pahalı olması gerekmiyormu dedim, o zaman dediki; Hocam bizim %90 raporumuz varya o yüzden ötv ödemiyoruz ondan dolayı fiat sana az geldi.! İnanın o gün böyle bir imkanın bizlere verildiğini öğrendim. Ve üstünden 1.5 yıl geçtikten sonra araba alabildim. Bunları niçin yazdım,Başlığı atan arkadaş engelli ve özürlülere indirimden bahsetmiş o yüzden. Keşke ama keşke bu durumları yaşamasaydımda ömür boyu arabasız kalıp yürümeye razıydım,ama bunu ancak yaşayan anlar,çeken bilir. Ne yapalım vardır bundada bir hayır,Allah hepimizi beterinden korusun. Başlığı atan arkadaşım biraz genel istatistklere bak öyle yorum yaz olurmu lütfen.
Hocam geçmiş olsun.
Allah razı olsun kardeşim.
quote:
Orijinalden alıntı: rfssfr
Neyse yazmayacağım. Geçmiş olsun.
Sağ olasın.
quote:
Orijinalden alıntı: elletra951
Bu forumda çok avukat arkadaş var hemen kelime oyunu yapıyorlar yazılanlar kendilerine dokununca
Gelip bgu cevabi yazdiginiza gore soylediklerinizin arkasindasiniz.
Milletin isi gucu yok bos zamanlarinda boyle seyler uyduruyorlar sonra Facebook`a, forumlara falan post ediyorlar. Ondan sonra bazi tembel arkadaslar iki dk durup bu gercek mi acaba mantikli mi diye dusunmeden onu alip kopyaliyorlar. Yok yuzde 18mis yok 6 kisiden biriymis. Kusura bakmayin ama azicik dusunebilen bir insan gelip boyle sacma sapan yalan yanlis bir sey icin burada konu acmaz.
Gelip buraya tekrar cevap yazacaginiza yazidiginiz bilgilerin dogrulugunu bir arastirin once.
quote:
Orijinalden alıntı: huso0655
Durun bi arkadaslar isin asli ole degil.Ben 2013 Mayis ayinda arac almayakarar verdim .15 yillik TSK personeliyim.Reno Mais e gittim clioyu bi incelim dedim.Araci begendim pazarliga oturdum size net olarak bana verdikleri teklif zarfindan okuyorum.Sivil vatandas icin istenen rakam 30.900tl bana vercekleri son rakam 29.500 cektiler.Sonra bi arkadasimda bakmaya gitmis kendisi sivil vatandas pazarlikla aynu fiyata almis.Guya bize indirmlumi veryodu.Bi farku yok sakin sanmayun Tsk Personelie 4-5 bin tl indirmli aliyodiye yalan...
Hocam Oyak indirimi o sekilde bayiye giderek olmuyor. Yilda bir kere eve katalog yolluyorlar. Ondan da her zaman her model olmuyor. Bazi modellerde az bazi modellerde daha fazla inidirm oluyor. Araci hemen teslim almiyorsunuz. Bir bekleme suresi oluyor genelde cunku arac siparis uzarine geliyor, bayideki araci alma sansiniz yok. Millet saniyorki bayiye gidiyorsun pazarlik yapiyorsun ustune bir de Oyak indirimi aliyorsun. Keske oyle olsa. Biz bu indirime hakkimiz olmasina ragmen bugune kadar aileye 8 arac aldik sadece birini Renault aldik. Siki bir pazarlikla benzer fiyatlara arac alinabiliyor(du).
askeri personele yapılan indirim: sadece MAİS'lerde aracın tüm vergilerden arındırılmış halinden %10 indirim. bu kadar indirimi hatta daha fazlasını (mais dışındaki) bayilerde yapıyor zaten. Davulun sesi uzaktan iyi gelmiş anlaşılan.
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Keşke yeğenim özürlü olmasaydı da %70 vergisini ödeseydik...
Milletin dini imanı para olmuş, takılmak boşver.
Açılan konu açık ve net, indirimler belli. Ama engelli aracı alanlar biraz sitem etmişler. Ama bu sitemlere gerek yok tabiki alın hakkınız size ya da indirimle araç alanlara lafımız yok. Sadece sıfır araçta indirimle araç alanlar ve aldıkları indirim oranlarından bahsediyoruz. Engelli olup indirimli araç alacak kadar parası olmayanlar da var onu da dusunmek lazım değil mi? Alanlarda alsınlar helali hoş olsun; dediğimiz gibi onlara lafımız yok. 5 yıl sonra da satın yenisini alın arkadaşlar. Sonuçta belki bu konu vesilesiyle sıfır arac alacak bir kişi araç almaktan vazgeçecek ve siz satarken sizin 5 yasındaki arabanızı alacaklar siz de tekrar ötv ödemeden yeni araç alabileceksiniz. Biraz da boyle bakın olaya. Biz indirimli araç alanlara laf soylemiyoruz ki sadece indirimler hakkında bilgilendirme yapıyoruz bunun neresi kötü?
Engelli olmanın avantaj olduğunu düşünüyorsunuz sanırım ?
sağlam bi hort olacak ama
bu konuda güncel bilgi nedir? yakın zamanda bu indirimi kullanan oldu mu? indirim liste fiyatı üzerinden mi yoksa pazarlıklı fiyat üzerinden mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme