Şimdi Ara

Yeni Araç Alacağız Lütfen Acil Yardım? Büyük Kararsızlık ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.2 Duologic vites 2009 model sıfır araç liste fiyatı 24.950 YTL. Aracın zaten ABS, EBD, yol bilgisayarı, klima, sürücü ve yolcu hava yastıkları vs. standart donanımı var.

Artıları :

Düşük yakıt tüketimi (eco düğmesi ile en kötü sürüşte bile 6 lt/100 km altında (teorik: 5.4 lt), otomatik vites geçişleri, şehir içi pratik kullanım (city konumu ile direksiyonun belirli hızın altında, ama özellikle park ederken hafiflemesi), bakım periyodu uzunluğu, çok fonksiyonlu kumandalı anahtarı

Eksileri :

Uzunyol hızlanma performansı, yüksek sürat stabilitesi, sürekli dik rampa tırmanmaya uygun olmayan zayıf motor.

Çoğu markanın eşit donanımdaki benzinli ile dizel fiyatları arasında ciddi fark olduğu gözönüne alınırsa, bu kadar az kullanım için dizel düşünmek anlamlı olmayacaktır.

• Gönül rahatlıgıyla Yeni İbiza öneririm. Ben aldım, mutluyum. Görüşlerimi daha önce bit topic acıp paylasmıstım arkadaslarla. Buraya da ekliyim: Yeni ibiza 1.2 referance:
     Yeni Araç Alacağız Lütfen Acil Yardım? Büyük Kararsızlık !

Aklımdaki iyi yönleri:
    Ön arka ve Yan Tasarımı. önden asil, arkadan karanıkta parklar da açıkken cok hırçın ve yandan da gündüzleri cok estetik duruyo.
    Cok konforlu süspansiyonlar, buna ragmen yol tutuşundan da ödün verilmemiş, yol tutuş sınıfındaki en iyilerden biri heralde.
    Hisli ve yumuşak direksiyon, görünümü de cok sportif:

Hassas frenler.
    Sehir içi kullanımı cok zevkli bir motor, alt dervirlerde özellikle cok başarılı, 1.6 astranın ve 1.4 C4ün 2. viteste cıkamadaıgı veya zorlanarak cıktıgı yokuşu 2.viteste hızlanarak cıkıyorum :)
    Yumuşacık vites geçişleri. Vitesin tasarımı da cok sportf ve şık:
    Göstergeler cok şık ve sportif
    CD player mp3 calıyo ve cok kullanışlı, tipi güzel ve kaliteli
    Arkada da hoparlor var
    Müzik sistemi de Golf'ten daha iyi geldi bana.
    Ön taraftaki yaşam alanı cok geniş ve ferah.
    Aracı sürerken kendinizi güvende hissediyorsunuz.
    Isıtmalı yan aynalar
    Yukseklik ayarlı surucu koltugu
    Koltuklar cok rahat
    Klimanın sogutması fazlasıyla iyi
    Debriyajın kavraması tam kıvamında
    Vergisi az(350lira yıllık)
    Ncap'ten 5 yıldız
    Tek tuşla açılıp kapanabilen camlar
    Kumandadan açılıp kapanabilen camlar
    Arac hafif olmasına ragmen yan ruzgarlardan etkilenmiyor 100 120 arası giderken (belki de normaldir)
    3000deviri azcık geçerken 100km/h hızla gidiyo.
    Yukarı dogru kalkan aynalar
    Bir bakan bir daha bakıyo genelde bu ne biçim araba diye
    Bagaj cok küçük bir hamleyle kapanabiliyor yani fazladan bastırmaya ittirmeye gerek yok, yarım kapandı derdi yok,yavaşça bıraktıgınızda bile şak diye kapanıyo.
    Yol tutuş 175lik lastiklere ve süper konforlu amortisörlere ragmen cok başarılı. Hacı osman yokuşundaki virajları 115-120km/h arası hızlarla önden hiç kaymadan cıktım.(bu sırada bir adet fabia da bana yetişmeye calışıyodu ve yetişiyordu düzlüklerde ama her virajda arkamda kaldı)

Kötü tarafları:
    Eşya gözü sayısı cok az ve torpido küçük:

Bagajdaki cepler yeterince başarılı değil, ama fazladan askılar var.
    Arkada taraftaki yaşam alanı dar
    100km/h ile giderken ufak ufak ruzgar sesi alıyo
    Kontrolsuz yapılan ani frenlerde hafif bir yalpalama olabiliyor. -**ilk gün böyle olmustu ve korkmustum ama bunu daha sonra cok denedim bir daha olmadı
    El frenini cok cekmek gerekiyo tutması için ve sesi de iğrenç :)
    Geri vitese bazen şak diye geçmiyo
    Kapak jantlar
    Ön Sis farı yok
    Motor sesi cok yuksek, özellikle alt devirlerde homurtular fazla
    İç taraftaki motor yalıtımı pek iyi değil.
    Yan hava yastıkları yok.
    Ön kokpit cok güneşli havalarda parlama yapıyor
    Arabanın içindeki orjinal kaucuk paspas ne yazıkki orjinal değil üstünde Cordoba yazıyorBelki de bu sebepten olsa gerek gaz pedalını köklediğimizde paspas takılır gibi oluyo, Allah korusun bir takılsa oraya ani bir durumda cıkarayım diye ugrasmam gerekecek.

Yakıt sarfiyatı hakkında yorum yapamıyorum henüz.--- İlk depo ile %80 sehir içinde arada bi akıcı trafik arada bi boş yollarda, arada bir de dur-kalk trafikte 100km'de ortalama 7.4lt benzin yaktım, genelde agresif kullandım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_26675274/mpage_1/key_/tm.htm
    Biraz uzun ama inşallah faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 6 Ekim 2008; 23:22:07 >

• yeni ibizaya geçen hafta istinye parkta bindim. bütün seatları koymuşlar. hepsine bindim çıktım valla bi yarım saat gezindim aralarında.

bence seat vw grup içinde vw dahil audiden sonra en güzel dizayna sahip marka.

dediğiniz gibi küçük bir leon-altea olmuş çok şık.

iç dizayn olsun dış dizayn olsun fiyat olsun gayet güzel.

ama gene dediğiniz gibi arkası beni hayal kırılığına uğrattı.

arkası derken arka dizaynı demiyorum dizaynına diyecek söz yok çok sportif.

dışarıdan büyük görünmesine rağmen içi o kadar da büyük değil.

arka koltuklar oldukça dar. ön koltukları kendime göre ayarlayıp ( 1.80-100kg) arka koltuklara geçince dizlerim ön koltuklara değdi.

bu benim önde gelen kriterlerimden biri olduğu için tüm güzelliğine rağmen bana göre değil dedim.

motorununda 70 hp olması kasa ağırlığına göre az gelmişti ama dediğinize göre iyi gidiyor.

tüketiminiz ideal ölçülerde ben otomatik 95 hp colt ile 7,5 litrelerde geziniyorum.

hayırlı olsun güle güle, kazasız belasız kullanın.

2 kişilik bir aile için güzel seçim.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Ekim 2008; 23:35:41 >

• seat alman malı mıdır. cahilliğimi mazur görün

seat ibiza ile mitsubishi coltu kıyaslarsak ne dersiniz
  • Seat İspanyol ama bir cok parçası audi-vw'nin yani yarı Alman sayılır :)
    Bu arada Seat'ın bilmem ne CEO'su kalite-sorunsuzlukta Toyota'yı yakaldık hatta geçtik yeni ibizayla diye bir beyannata bulunmustu. Colt japon arabası sonucta sorunsuzdur ama ben tipini daha cok begendigim için ve yeni cıktıgı için ibizayı tercih ettim. Bu arada ogrenci oldugumdan dolayı arka taraf cok da önemli değil bnm için, biraz küfür yiyorum arkaya oturan arkadaslardan o kadar
  • seat vw grup himayesinde ispanyol aracıdır.

yukarıda da yazdığım üzere bence audiden sonra en güzel dizayna sahip vw grubu markası. gerçekten sportif dizaynlara sahip.

sorunuza gelecek olursak;

ibizaya bindim ama aşağıda yazacaklarım seatın sitesine dayanarak yazdığım bilgilerdir. kişisel yorum içermemekte

eşdeğerdeki colt eşğdeğerdeki ibizadan daha donanımlıdır. şu an 26000 e manuel, 27000 e otomatik invite coltu bırakıyorlar

iç hacim olarakta yukarıda da belirttiğim üzere colt daha geniş özellikle de arka diz mesafesi konusunda sınıfını çoktan aşmış durumda.

ayrıca motor olarak ibiza 1.2 70 hp veya 1.4 85 hp, colt ise 1.3 95 hp. seçeneklerine sahip.

tüketim olarak ;

ibiza düz vites 1.2 70 hp fabrika verisi 7,6 litre\100 km, 1.4 85 hp manuel fabrika verisi 8,2 litre\100 km

colt otomatik vites 1.3 95 hp fabrika verisi 7,3 litre\100 km

performans;

ibiza 1.2 70 hp 0-100 15 saniye *** 1.4 85 hp 0-100 12.2 saniye

colt otomatik 1.3 95 hp 0-100 12 saniye.

colt ibizanın 1.2 ve 1.4 motorlu versiyonlarından daha performanslı ve daha ekonomik üstelik bunu otomatik vites ile yapıyor.

ibizanın artıları ise ncaptan 5 yıldızlı olması ( colt 4 yıldızlıdır), çekici dizaynı ve yani kasa olması.

ibiza bence daha çok gençlere yönelik bir araç. kesinlikle çok şık.

colt daha bir aile aracı hüviyetinde. ama donanım ve teknik veriler ve fiyat colttan yana.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Ekim 2008; 0:07:22 >

• sonunda COLT alacağım galiba

tasshelhoff sen mitsubishide mi çalışıyorsun yoksa?
  • tasshelhoff arkadaşımız kızmaz ise ben söyleyeyim çalışmıyor..Sadece Colt' doğru anlatmaya çalışan sade bir vatandaş(şimdiye kadar okuduğum yorumlardan ulaştığım sonuç)
  • quote:

Orjinalden alıntı: _U_U_R_

sonunda COLT alacağım galiba

benimkisi serbest meslek ( vuk hükümleri çerçevesinde gerçek serbest mesleklerden )

mitsubishi de çalışsaydım şimdiye primlerden zengin olmuştum:=)

şaka bir yana colt almaya gerçekten niyetin varsa şu an 25000 ytl ye 1.3 amt invite bırakıyorlar.

ben olsam kaçırmazdım.(vakti zamanında kaçırmamıştım :) )

hayırlı günler.
  • quote:

Benim için de sevgili tasshelhoff; yorumlarını bir yıldır zevkle takip ettiğim, her soruya üşenmeden uzun uzun ve doğru bilgilerle yanıt veren, bu forumdaki bilgi ve deneyimlerine çok değer verdiğim, son derece donanımlı on-onbeş arkadaştan birisi. Hani gazetelerde köşe yazarları vardır, belirli bir okuyucu kitlesini arkasından sürükler, sevgili tasshelhoff da benim için öyle. Sanırım pek çok arkadaş da benim gibi düşünüyordur.

Sağlıcakla kalın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caş

quote:

Benim için de sevgili tasshelhoff; yorumlarını bir yıldır zevkle takip ettiğim, her soruya üşenmeden uzun uzun ve doğru bilgilerle yanıt veren, bu forumdaki bilgi ve deneyimlerine çok değer verdiğim, son derece donanımlı on-onbeş arkadaştan birisi. Hani gazetelerde köşe yazarları vardır, belirli bir okuyucu kitlesini arkasından sürükler, sevgili tasshelhoff da benim için öyle. Sanırım pek çok arkadaş da benim gibi düşünüyordur.

Sağlıcakla kalın.

teşekkür ederim iltifatlarınıza arkadaşlar.

yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana

hayırlı günler.

• fiat linea 26 dan başlıyordu sanırım hem dizel
  • quote:

Orjinalden alıntı: caş

quote:

Sağlıcakla kalın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Maniac_Turk

fiat linea 26 dan başlıyordu sanırım hem dizel

o benzinlisinin fiyatıydı galiba.Dizeli 29 binden başlıyordu.

Bir de Colt kullanan arkadaşlara sorum olacaktı.Herkes aracından memnun gibi;ama açıkçası bana tipi pek hoş gelmedi.Dizel motorunun Mercedes olduğunu biliyorum.Acaba donanımı mı çok iyi ki,veya nelerini beğeniyorsunuz?Fiyat/performans oranı iyi sanırım.Ah tipi de güzel gelseydi bana,ciddi şekilde düşünürdüm dizelini.Mercedes motoru var zaten kafadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 14 Ekim 2008; 17:40:02 >
  • arkadaşlar;

servisten geldim az önce ; coltta biraz daha indirim yapılmış.

şu an SIFIR KM 1.3 OTOMATİK İNVİTE COLT ANAHTAR TESLİMİ 24500 YTL.
    büyük yazdım dikkat çeksin diye. servis telefonunu buraya yazmıyorum reklam olmasın isteyenler mitsubishi takımına mesaj atıp öğrenebilirler.

dizel otomatik invite colt ise 33000 ytl.

sıfır km araç arayan arkadaşlara önerimdir.

bu fiyata daha donanımlı 2. bir model yok. sorun soruşturun.

deserthawk arkadaşım sruna cevap vereyim; coltun iç hacmini beğeniyorum, motoru zaten gerek benzinli gerek dizel çok başarılı, donanımıda bu fiyata hiç bir araçta yok. kısaca iç hacim+motor+donanım

colt her zaman en az paraya en çok donanımı veren model olmuştur. şu an 24500 e, 95 hp otomatik 4 havayastıklı alaşım jantlı otomatik klimalı abs ebd li başka herhangi bir model yok türkiye de.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 14 Ekim 2008; 18:29:51 >

• yeni ibizayi merak ediyorum denicem bu hafta..
  • ıbiza derim size çünkü;

Yeni Ibiza kasa değiştirdi fakat Colt bu yıl değiştirecek..
    Sportif tasarımı,çok güzel yol tutuşu,iç konfor,estetik görünüm ve benzin harcaması..
    performans isteyenlerin de konfor isteyenlerin de sportiflik ve çeviklik isteyenlerin de rahatlıkla bineceği seveceği bir araç..
    Astra Classic 2 ile karşılaştırılamayacak bir araç..
    Fiesta'dan performans ve konfor olarak kat kat üstün bir araç..
    Jazz ve Polo kasa değişimi yapacak bilgi yok..
    Fusion'un kasa değiştirebileceği amerikan araba sitelerinin söylentileri arasında..
    fusion,jazz,colt,polo kapalı kutu..
    fiesta ve astra classicten çok üstün bir araç..
    bunlara ek olarak nissan note'ye bakabilirsiniz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

ıbiza derim size çünkü;

Sportif tasarımı,çok güzel yol tutuşu,iç konfor,estetik görünüm ve benzin harcaması..
    performans isteyenlerin de konfor isteyenlerin de sportiflik ve çeviklik isteyenlerin de rahatlıkla bineceği seveceği bir araç..
    Fusion'un kasa değiştirebileceği amerikan araba sitelerinin söylentileri arasında..

colt kasa değiştirmiyor.

sadece makyajlanıyor.

baya makyajlandığı için kasa değiştirdiğini düşünmeniz normal.

sadece ön farlar, kaput, tamponlar ve arka farlar değişti. içeridede direksiyon gösterge tablosu ve teyp değişti.

şasi, motor, şanzıman aynı. elbet biraz donanım farkıda olacaktır.

yani dediğiniz gibi kapalı kutu değil 4 yıldır hiç bir problemi olmayan bir model colt.

ayrıca bu konuda yukarıda biryerlerde;

yeni ibizanın motorları ile coltu karşılaştırmıştım .

ibizanın ancak 1.6 motoru colttan biraz daha performanslı.

1.2 ve 1.4 ler hem colttan zayıf hemde colttan fazla yakıt tüketiyorlar.

teknik verilerden inceleyebilirsiniz..

1.6 harici yeni ibiza benzinli motorlarda teknik anlamda colta rakip değil.

dizelleri incelemedim.

ama dizayn acısından yeni ibiza çok hoş olmuş.

içine bindim iç dizaynıda oldukça güzel.

iç hacim olarak ön tarafta sorun yok ;ama arka tarafta diz ve baş mesafesi yeterli değil

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Ekim 2008; 17:54:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

honda jazz dan sonra en az yakıt tüketen 1.4 1.6 benzinli otomatik araçtır kendisi. ( şehir içi jazz fabrika verisi 7,2 colt 7,3 tür)

pandayı unutuyorsun galiba jazz ve colttan daha az benzin tüketiyor şehir içinde
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Orjinalden alıntı: Çünkü Fenerbahçeliyiz.

ıbiza derim size çünkü;

colt kasa değiştirmiyor.

sadece makyajlanıyor.

baya makyajlandığı için kasa değiştirdiğini düşünmeniz normal.

sadece ön farlar, kaput, tamponlar ve arka farlar değişti. içeridede direksiyon gösterge tablosu ve teyp değişti.

şasi, motor, şanzıman aynı. elbet biraz donanım farkıda olacaktır.

yani dediğiniz gibi kapalı kutu değil 4 yıldır hiç bir problemi olmayan bir model colt.

ayrıca bu konuda yukarıda biryerlerde;

yeni ibizanın motorları ile coltu karşılaştırmıştım .

ibizanın ancak 1.6 motoru colttan biraz daha performanslı.

1.2 ve 1.4 ler hem colttan zayıf hemde colttan fazla yakıt tüketiyorlar.

teknik verilerden inceleyebilirsiniz..

1.6 harici yeni ibiza benzinli motorlarda teknik anlamda colta rakip değil.

dizelleri incelemedim.

ama dizayn acısından yeni ibiza çok hoş olmuş.

içine bindim iç dizaynıda oldukça güzel.

iç hacim olarak ön tarafta sorun yok ;ama arka tarafta diz ve baş mesafesi yeterli değil

hayırlı günler.

bunu bilmiyordum sağolun..
    ibiza'nın 1.6'sı daha performanslı doğru..
    zaten alınabilecek en iyisi 1.6..
    @tasshelhoff hocam verdiğiniz bilgiler için sağolun..
    bence ibıza alınabilecek,düşünebilecek ilk araç..
    tabii kendi fikrinize saygı duyuyorum..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.