Şimdi Ara

yeni araç alcam chevrolet cruze mi opel astra mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
20.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar forumunuza ilk kez katılıyorum yaklaşık bir aydır forumdaki araçlarla ilgili ne varsa okudum ve bugun gidip kendimede şaşarak bravo aldım ..yok astraydı yok aurisdi bunaldım artık..
  • iki aracında benim gözümde bir farkı yok aynı platformda üretiliyorlar ikiside gm markası bu sbeblen benzer birtakım parçaları varaklına hangisi yatıyorsa onu al derimbirde cruze nin yeni motoru hakkında bilgim yok kafadan performans karşılaştırması yapamam cruze de ergonomi hatası malzeme kalitesizliği yaşamazsın fakat arkada hoparlör eksikliği gibi küçük ayrıntılara göz yumacaksın astra yol tutuşu konusunda cruzeden daha stabil servis ağı sıkıntısı ikisinin serviside genelde aynı oluyor.
    (burada demek istediğim aralında fark yok yoksa opel servisini övmedim milleti opeldenn soğutan onlar )

kısaca ikiside güzel secenek ben 10 sene binerim sonra bunu bayiye verir model yükseltirim diyorsan cruze derim ama benim sağım solum belli olmaz 1 seneye satarım dersen astra

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza_007

iki aracında benim gözümde bir farkı yok aynı platformda üretiliyorlar ikiside gm markası bu sbeblen benzer birtakım parçaları varaklına hangisi yatıyorsa onu al derim

bahsedilen kasa Astra H
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet601

Cruze 3 gömlek üstün araçtır...Astra artık tarih oldu yeni astra ile karşılaştırsanız anlarım.

astra classic daha 5 yıl üretilecek merak etme 5 yıl sonrada tarih olmaz cruze u tarihe gömer araba işinden azıcık anlayan senin yorumunu yapmaz birde son soru cruze u kaç km kullandın veya astra h yi kaç km kullnadın bu yorumu bu kadar üfürkten yapıyorsun 3 gömleküstünmüş cruze tabi tabi hatta cruze =bmw320
    astra alınır paşa paşa binilir banada dua edilir:DDDD
  • bende aynı ikileme düşmüştüm fakat cruze un dizeli olmadığı için astra classic aldım hb 2011 model. geçenlerde forumlarda cruze un çok sorunlu olduğunu ve servislerininde parçasınında sıkıntılı olduğunu okudum.
  • quote:

cruze de ergonomi hatası malzeme kalitesizliği yaşamazsın fakat arkada hoparlör eksikliği gibi küçük ayrıntılara göz yumacaksın

Plus pakette arkalarda hoparlör var. Plus olmayana da 150 TL civarına takılıyor, yani atla deve değil. Ki ben şahsen olanları da değiştireceğim (ön + arka). Çok kötü değiller, ama bana yetersiz geliyor. Zevk meselesi, yani çok sesli müzik dinlemekten hoşlananlara hitap etmiyorlar. Astra'nınkileri dinlemedim, ama bana herhalde onlar da yetersiz gelir.
  • Cruze için bazı olumsuz izlenimler var linkte:http://forum.memurlar.net/konu/1081125/ Astra bence daha iyi bi seçim olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: eloozgur

astra classic daha 5 yıl üretilecek merak etme 5 yıl sonrada tarih olmaz cruze u tarihe gömer araba işinden azıcık anlayan senin yorumunu yapmaz birde son soru cruze u kaç km kullandın veya astra h yi kaç km kullnadın bu yorumu bu kadar üfürkten yapıyorsun 3 gömleküstünmüş cruze tabi tabi hatta cruze =bmw320

Siz Cruze'u kaç KM kullandınız? Çok merak ettim.

(Tarihe gömme konusunu da isterseniz tarihin gidişatına bırakalım, gelecekten haber verir gibi kesin ve iddialı konuşmak için elinizde somut bilgilerin olması, veya en azından bu düşüncenizi bir sebebe dayandırmanız gerekir. Eğer varsa, bu bilgileri veya sebeplerinizi paylaşırsanız, "araba işinden azıcık anlayan senin yorumunu yapmaz" sözünüzün de arkasında durmuş olursunuz.)

• Cruze euroncap testlerinden rekor puanla 5yıldız almış ve üstün güvenlik özellikleri olan bir araç,tercihim cruze olurdu.ekstradan mitsubishi lancer da düşünülebilir.ekonomik bi motoru var "köpekbalığının"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berserkleon

bahsedilen kasa Astra H

bahsedilen kasanın astra h kasa yani şu anki astra classsic III diye satılan arac olduğunun farkındayım yoksa J veya G kasa ile mukayese söz konusu olamaz. ama telkin de bulunduğun için çok teşekkürler

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 5 Aralık 2010; 13:25:24 >
  • kesinlikle astra. cruze in tipi filan gözünü boyamasın. geçen yıl otomatik vites cruze kullanmıştım. piyasada halen sıfır satılan araçlar içerisinde hyundai accent era otomatik ten sonra kullandığım en berbat arabaydı. yani, corsa mı crıze mu desen yine cruze u önermem. o derece...

astra oturmuş bir model.

cruze un kusurları ise saymakla bitmez; tip ve motor gücü ile satmaya çalışıyorlar ama bence daha üzerinde çok çalışmaları gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal07

quote:

cruze de ergonomi hatası malzeme kalitesizliği yaşamazsın fakat arkada hoparlör eksikliği gibi küçük ayrıntılara göz yumacaksın

Plus pakette arkalarda hoparlör var. Plus olmayana da 150 TL civarına takılıyor, yani atla deve değil. Ki ben şahsen olanları da değiştireceğim (ön + arka). Çok kötü değiller, ama bana yetersiz geliyor. Zevk meselesi, yani çok sesli müzik dinlemekten hoşlananlara hitap etmiyorlar. Astra'nınkileri dinlemedim, ama bana herhalde onlar da yetersiz gelir.

sevgili unsal07 ls plus(+) bir ek donanım yani adı gibi
    aslında arkadaşımız CruzeHB beklemesini öneririm sedan ile hactback kıyaslamayı sevmem de

quote:

Cruze euroncap testlerinden rekor puanla 5yıldız almış ve üstün güvenlik özellikleri olan bir araç,tercihim cruze olurdu.ekstradan mitsubishi lancer da düşünülebilir.ekonomik bi motoru var "köpekbalığının"

sevgili onur_0304
    diğer mukayese konusu olan astra isimli araç da euro ncap dan ***** yıldız almıştır bu yüzden astra platformunda yükselen bir aracın o donanımlarla 5 yıldız almaması anormal olurdu
    birde lütfen forumda bir arkadaşımızın imzasydı ismini hatırlayamadım ama imzasını söyleyim ''otomobil bir araçtır hindistan ineği gibi tapmaya gerek yok ''sanırım böyleydi.

Bkz:
    http://www.euroncap.com/results/opel_vauxhall/astra.aspx

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 5 Aralık 2010; 13:40:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berserkleon

bahsedilen kasa Astra H

bahsedilen kasanın astra h kasa yani şu anki astra classsic III diye satılan arac olduğunun farkındayım yoksa J veya G kasa ile mukayese söz konusu olamaz. ama telkin de bulunduğun için çok teşekkürler

saygılar

aynı ecotec motor kullanılıyor da, aynı platformda üretildiğini nereden çıkardınız anlamadım?
    cruzeun platform kardeşi astra j'dir.
  • astra kasa değişitdi eski kasasının dış ve iç tasarımı bence oldukça köyü easytronik şanzuman da iyi değil

Cruze ise malzeme kalitesi ve işçiliği pek iyi değil koltukları oldukça sert ön konsol şık ama kaliteli değil ayrıca mutlaka lpg taktırmalısın maşallah acayip yakıyor.

Benim önerim ise ceed veya bravo
  • arkadaşlar mitsubishi lancerede baktım şu köpek balıgına gayet hoşuma gitti oda 1.6 127 bg olanı 36 ya alınır siz ce onasıldır
  • quote:

quote:

(Tarihe gömme konusunu da isterseniz tarihin gidişatına bırakalım, gelecekten haber verir gibi kesin ve iddialı konuşmak için elinizde somut bilgilerin olması, veya en azından bu düşüncenizi bir sebebe dayandırmanız gerekir. Eğer varsa, bu bilgileri veya sebeplerinizi paylaşırsanız, "araba işinden azıcık anlayan senin yorumunu yapmaz" sözünüzün de arkasında durmuş olursunuz.)

cruze'u 12000km civarı kullandım cruze için yorum yapabilmek için yeterli olduğunu düşünüyorum tarihe gömme konusunda gelecekten haber vermeye gerek yok geçmişe bakıp(opelin türkiyedeki pazar payı 2001-2003 model astra g lerin bile 2. el piyasasında 17000-20000 civarı rakamlara peynir ekmek gibi satılması ve buna benzer birçok sebepten) gelecek hakkında öngörüde bulunmak çok zor bişey olmasa gerek.

not:bir opeli araştır bir chevroleti sonucu sende çıkarırsın.
    başka bir not:chevrolet cruze için kısa bir araştırma yapmanı tavsiye ediyorum 2. el araba satan sitelerde 2000-3000 km de müşteri arayan bir sürü cruze sahibi var bunların satış nedenleri tesadüfimi yoksa 2000-300 km aracı satmaya yöneltecek sebeplermi var????

• quote:

quote:

quote:

cruze'u 12000km civarı kullandım cruze için yorum yapabilmek için yeterli olduğunu düşünüyorum tarihe gömme konusunda gelecekten haber vermeye gerek yok geçmişe bakıp(opelin türkiyedeki pazar payı 2001-2003 model astra g lerin bile 2. el piyasasında 17000-20000 civarı rakamlara peynir ekmek gibi satılması ve buna benzer birçok sebepten) gelecek hakkında öngörüde bulunmak çok zor bişey olmasa gerek.

not:bir opeli araştır bir chevroleti sonucu sende çıkarırsın.
    başka bir not:chevrolet cruze için kısa bir araştırma yapmanı tavsiye ediyorum 2. el araba satan sitelerde 2000-3000 km de müşteri arayan bir sürü cruze sahibi var bunların satış nedenleri tesadüfimi yoksa 2000-300 km aracı satmaya yöneltecek sebeplermi var????

Açıkçası ben Astra'yı kullanmadım, o nedenle de Astra hakkında herhangi olumlu veya olumsuz birşey söylemem mümkün değil. Ben Cruze kullandığım için ancak Cruze hakkında yorum yapabilirim. Fakat Astra ile ilgili yaptığım araştırmalarda da araç hakkında hem olumlu, hem de olumsuz yorumlara rastladım. Yani her Astra kullanıcısı memnun diye bir olay da yok.
    Ben şahsen aracımdan memnunum, tabii ki mükemmel değil, Cruze forumunda zaten bu eksiklikler enine boyuna tartışılıyor. 2. elde neden "bu kadar" Cruze satıldığının sebeplerini de Cruze forumunun bir alt başlığında bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_36115594/tm.htm

Sonuçta ben Cruze kullanıyorum ve memnunum. O nedenle de Cruze'u tavsiye ediyorum. Ama benim beklentilerimi karşılayan bu araç başkalarının beklentilerini karşılar mı, o da kişiye göre değişir (aynı olay Astra için de geçerli).

• h kasa astra daha iyi bir seçim olur hız sabitleme piyano boya iç mekan vs gibi özellikleri var ve benzinlisini şu sıralar 34 e bırakıyorlar
  • açıkçası cruze un içine oturan veya kapısını acıp kapatan biri otodan anlıyosa o araca bence bi daha yaklasmaz..
    aynı yorumu captiva içinde aynıdır.
    bu aracların fiyatı sizi kandıemasın.
    10 yıl sonra bu araclar satılmıyor olacak...buna emin olun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshizmir

açıkçası cruze un içine oturan veya kapısını acıp kapatan biri otodan anlıyosa o araca bence bi daha yaklasmaz..
    aynı yorumu captiva içinde aynıdır.
    bu aracların fiyatı sizi kandıemasın.
    10 yıl sonra bu araclar satılmıyor olacak...buna emin olun...

Şu yorumdan sonra Chevrolet Türkiye benim için bitmiştir.

Adam haklı yani.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.