Şimdi Ara

Yeni Askerlik Sistemi [Ana Konu] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
9.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba, 25 mayısta muayene vs yoklama işlemlerini bitirmiştim. Beklentim Ağustos celbi yönündeydi. Daha düne kadar askerlik durum belgesinde 03/09/2019 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur ve alt kısımda sınıf ve tertibat bekliyor yazıyorken bugün baktığımda 30/10/2019 olarak değiştiğini gördüm.

1994 lüyüm kaçak vs olmadım hiç sizce ne zaman gidebilirim? bazı sayfalarda orada yazan tarihin önemi yok ilk celp döneminde alırlar deniyor. Sizce durum nedir?

Bu arada yarın yani 2 temmuzda yerler açıklanacak ağustos celbinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 1 Temmuz 2019; 11:31:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda askerlik şubesine giden oldu mu ?
  • Merhabalar. Celp dönemleri 12 ay oldu mu? Tecili bozsam hemen gidebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lackhite

Merhabalar. Celp dönemleri 12 ay oldu mu? Tecili bozsam hemen gidebilir miyim?
    2020den itibaren 12 ay. Şuan kasım celp donemi için başvurular

• 2018 mayısta askere gidecektim sınıflandırmam yapıldı yedek subay olarak, fakat sonrasında iş buldum ve 2 yıllık tecil hakkımı kullandım, şuan tecilim devam etmekte, acaba yeni sistemde bedelliden faydanalabilecek miyim? aklımdaki tek soru bu. benim durumumda olan var mı? şuan yüksek lisans başlattım henüz devam ediyor, sınıflandırmamın değişmesi için illa yüksek bitirmem mi gerekecek.
  • Ben açık öğretim 4. sınıf öğrencisiyim son 1 dersim kaldı ve kurtarma sınavları 27 temmuzda yapılacak ben o sınava girip hemen askere gitmek istiyorum, 28 temmuzda e devletten tecilimi bozsam askere ne zaman giderim bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    Sınıflandırmanız yapılmış gideceğiniz acemi birliği belli olmuşsa bir daha değişmez.
    Yeni askerlik yasasından önce bakaya veya yoklama kaçağı durumunuz yoksa yeni sistemde bedelli için kuraya tabisiniz.
    Enstitü öğrenci işlerine dilekçe ile askere gitmek istediğinizi yazarsınız. Kaydınız dondurulup teciliniz enstitü tarafından (nufusa kayıtlı olduğunuz ilin askerlik şubesine yazı yazılır) bozdurulur ve askere gidersiniz. Ama bu sınıflandırmanızı değiştirmez.

Şuan için yeni sistemin ayrıntıları net değil. En iyisi beklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 2 Temmuz 2019; 22:22:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gzzgang

Ben açık öğretim 4. sınıf öğrencisiyim son 1 dersim kaldı ve kurtarma sınavları 27 temmuzda yapılacak ben o sınava girip hemen askere gitmek istiyorum, 28 temmuzda e devletten tecilimi bozsam askere ne zaman giderim bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
    Diplomanız ne zaman e-devlete düşerse 1-2 ayı buluyor 31 ağustos'a kadar bozdurursan kasım'da gidersin.
  • Arkadaşlar sık sorulan soruları ve yanıtlarını ana konuya ekleyeceğim. Aklınıza takılan süreç ile ilgili genel sorular varsa, bu mesaji cevapla diyerek yazabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler başka gruplardan daha yedek astsubaylık yürürlüğe girmedi 2020 yılında alımlar başlıyacak diye bir bilgi aldım. arkadaş tecili bozdurmaya gittiğinde askerlik şubesinden öğrenmiş bu konu hakkında bilgisi olan var mı? kasım celbine yetişmeyecek mi?
  • 1 ocak 95 dogumluyum tecilim yıl sonu bıtıyor sizce bedelliden faydalanabılmek ıcın ne yapmam gerekıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: mertismet

Beyler başka gruplardan daha yedek astsubaylık yürürlüğe girmedi 2020 yılında alımlar başlıyacak diye bir bilgi aldım. arkadaş tecili bozdurmaya gittiğinde askerlik şubesinden öğrenmiş bu konu hakkında bilgisi olan var mı? kasım celbine yetişmeyecek mi?
    yok öyle bi dünya, bedelliler 2020 yılında mı başlayacakmış diye sor bu cevabı verenlere.

bedelliye ivedi hizmet yedek astsubaya öteleme mantıklı mı geliyor kulağa ?

kasım celbine yetişecek sistemler, tabi toplum baskısı olmazsa umursanmaz gereği kadar, konu hakkında cimer ve akime yazın mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRYGZ

yok öyle bi dünya, bedelliler 2020 yılında mı başlayacakmış diye sor bu cevabı verenlere.

bedelliye ivedi hizmet yedek astsubaya öteleme mantıklı mı geliyor kulağa ?

kasım celbine yetişecek sistemler, tabi toplum baskısı olmazsa umursanmaz gereği kadar, konu hakkında cimer ve akime yazın mutlaka.

Alıntıları Göster
    reis bende şimdi bulunduğum ildeki askerlik şubesiyle görüştüm

kasım celbine yetiştirmeye çalılşıyorlar ama şuan öyle bir durum yok dedi bilginiz olsun

2020 ye kalabilirmiş zaten bedelliler 2020 yılında gitmeye başlıcak dedi 31 bin olan bedelliler

• mertismet kullanıcısına yanıt
    Ötelemek için dolaşıyor bu söylemler. Dediğim gibi akim ve cimer'den mutlaka talep oluşturun Kasım celbine yetişmemesi için bir engel yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a-f-h

Sınıflandırmanız yapılmış gideceğiniz acemi birliği belli olmuşsa bir daha değişmez.
    Yeni askerlik yasasından önce bakaya veya yoklama kaçağı durumunuz yoksa yeni sistemde bedelli için kuraya tabisiniz.
    Enstitü öğrenci işlerine dilekçe ile askere gitmek istediğinizi yazarsınız. Kaydınız dondurulup teciliniz enstitü tarafından (nufusa kayıtlı olduğunuz ilin askerlik şubesine yazı yazılır) bozdurulur ve askere gidersiniz. Ama bu sınıflandırmanızı değiştirmez.

Şuan için yeni sistemin ayrıntıları net değil. En iyisi beklemek.
    Biraz önce askerlik şubesini arayıp sordum, bana askerlik hizmetine başlamamış olan herkes bedelliden faydanalanabilecek dendi. Teyit etmek için tekrardan kendi durumumu anlattım, sınıflandırmam yapıldı sonradan tecil ettim diye. Tabii ki de faydalanabilirsiniz askerlik süreniz henüz başlamamış dedi.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    94 doğumluyum Üniversite öğrencisiyim. Tecili bozdurup bedelliden faydalanabiliyor muyum? Hiçbir bilgi bulamadım bu konuda.
  • Tabi ki gidebilirsin.
  • Beyler ağustos ayında tecil bozdursam ne zaman gidiyorum kasım da mı 2020 de mi
  • Kasımda gidersiniz temmuz 26-27 gibi bozdurun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.