Şimdi Ara

Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
5
Favori
15.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok hocam sizinle alakalı değildi söylediklerim geneldi esasen.

Konunun başından beri yazanlardan bazılarınım resmen şahsıma küfretmedikleri kaldı; yazdıklarım çoğunlukla bunun birikmişliğiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus 3.5 dizel otomatik Batıkent - Ayrancı - Beytepe - Şaşmaz - Batıkent güzergahında 30 km/s ortalama hız ile 5.5 litre ortalama tüketim sergiliyor. Bu kullanımda herhangi bir tüketim kaygısı da yok, Allah ne verdiyse basmak da yok. Standart kullanım.

Geçen Beytepe Bahçelievler 3.cadde arası ekstra dikkatli tüketim denemesi ile 12 km güzergahta 3.4 litre ortalama tüketim elde ettim.

Demem o ki bu değerler mümkün, öyle inanması zor değerler de değil. Konu için şahsen teşekkür ederim.

Sadece İstanbul sakinlerine imkansız geliyor haklı olarak. Hoş görmek lazım. Adamlar alışmış 10-12 km/s ortalama hıza.

Tutumlu bir dizel ile Ankara'da araç kullanımı toplu taşımadan ucuza geliyor 2-3 vesait yapanlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 7 Mart 2016; 19:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebati06

Yok hocam sizinle alakalı değildi söylediklerim geneldi esasen.

Konunun başından beri yazanlardan bazılarınım resmen şahsıma küfretmedikleri kaldı; yazdıklarım çoğunlukla bunun birikmişliğiydi.

Hocam naçizane tavsiyem bu yakıt tüketim mevzularından uzak durmanız

Yurdum insanı ekonomik araç kullanımdan bihaber olduğu için ( işin ironik yanı da neredeyse dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmamıza rağmen maalesef böyle) bu tüketimleri gördüğü zaman "ufo görmüş masum köylü " moduna girip dumura uğruyor ve bilinç kaybı yaşıyor

Demem o ki sıkmayın canınızı sıkmayın ve aracınızın keyfini çıkarın

Ben burda yakıt tüketim verilerimi paylaşsam bi daha ömür billah foruma sokmazlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 8 Mart 2016; 11:21:17 >

• hassey kullanıcısına yanıt
    Haklısınız vallahi hocam

• quote:

Haklısınız vallahi hocam

Yav dostum bir de konuya itiraz eden adam şirket aracı kullanıyor. ve yorumunu bir sürü kişi artilamis. Şirket aracında yakıtı düşünen birini gördünüz mü şu ana kadar? Benim gördüğüm şirket araçları sol şeritten allah ne verdiyse yardirip giderler. Dur kalklarda gazı köklerler. Kısacası bu şekilde araç kullanilinca 8 litre yakması normal tabi.

• Bir şeyler yazılmış şimdi gördüm , fena halde gazlamak ile meşguldüm
    gişelerden çıktığım gibi 4 5 6 160 170 , gebzeye 15 dk gidince 1 fazla müşteriye girebilirim
    fazla girdiğim müşteriyi bağlayıp bir de senede 30-40 bin ciro yapsan , yarısı kar olursa ??
    iyi yani arabayı eşşek gibi kullanma konusunda sıkıntı yok , metal yığınına eşşek muamelesi yapınca fazla para kazanabiliyoruz
    ama askerde kendi devrelerimi 04 de devriyeden geldikten sonra yataktan kaldırıp transitin arkasını temizletmişliğim var
    devletin malını da kullanmıştım bir ara ona baya iyi bakardım , çiKElotonın çöpünü arabaya atmasaymış köftehorlar

Bir arkadaş senin araba çok yakıyormu seninki eski kasasımı öyle bir şey demiş unuttum dönüp bakamayacağım
    ben arabayı otomatiği ile değiştirmek istiyorum , K nın kasasını çok beğenmediğim için acele etmiyorum , araba J den sonra sönük geldi bana
    belki insignia denk getiririm o zaman K falan istemem zaten , onda güzel fiyatlar vardı bi ara
    yani o senin ciğer/kedi mantığı ile yaklaştığın arabayı 2-3 hafta sonra kullanabilirim
    o zaman yakıt tüketimini büyük bir zevk ile paylaşırım

dikkatimi çekti bir arkadaş istanbul için değişik bir ifade kullanmış , fakat ankaradan yazdığını belirtince garip geldi :)

tüketim denilen polyannacılığa dönersek herkes sakin kullanım denilen olaydan bahsetmiş
    ben neden gün içerisin de etrafımda o sakin kullanan insanlardan göremiyorum ?
    ya sellektörden gözünüz kör olur , ya da hafriyat kamyonları üzerinize çıkar

bence çok uzatılacak mevzu değil , aklı başında herkes 4-5 lt lerin nasıl kullanım ile elde edildiğini biliyor
    işi şirket araçlığına , agresifliğe dökenler var onla da alakası yok
    ben bir çok kendi aracını kullanan kişi ile de görüştüğümde bu forumda verilen değerler ile alakası olmadığını görüyorum
    hatta 1.3 dizel 90 mı 95hp mi ne corsa ile 8.5 lt tüketen bir tanıdığım vardı , zıpır biri de değildi , işi gücü , çoluğu çocuğu olan adamdı
    muhtemelen 2 den 3 e , 4 den 5 e biraz hızlı atıyordu

ama düşündümde babam muhtemelen sizin gibi tüketiyordur , 320 km şehirler arası yolu dura kalka 7 saatte falan gitmişler
    diğerleri turşu olmaktan şikayetçiydi orası ayrı , tabi babmın umurunda değildi

konuyu şahsi bir takılma olmaz ise kendi adıma kapatırken şu hiç unutmadığım yazışmayı paylaşmak isterim ;
    yer : dh
    başlık : c-max kullananlar

x : arkadaşlar arabam şehir içinde 6.5 litre tüketiyor sizce normalmi ( son kasa c-max , 1.6 tdci , istanbul )
    y : arkadaşaım kesinlikle mümkün değil en kısa zamanda arabanı mutlaka servise göster

:))))
    3.6 lt görmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

quote:

Haklısınız vallahi hocam

Yav dostum bir de konuya itiraz eden adam şirket aracı kullanıyor. ve yorumunu bir sürü kişi artilamis. Şirket aracında yakıtı düşünen birini gördünüz mü şu ana kadar? Benim gördüğüm şirket araçları sol şeritten allah ne verdiyse yardirip giderler. Dur kalklarda gazı köklerler. Kısacası bu şekilde araç kullanilinca 8 litre yakması normal tabi.

aynen dediğin gibi
    sol şeritten allah ne verdiyse
    dur kalklarda da gazı köklerim
    mazotun litresinin fiyatı hakkında da en ufak bir fikrim yok hep 150 TL lik alıyorum nasıl olsa

• Opel'in çok yakmasının şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum artık.

Astra H 1.6 Easytronic ile yine 28-30 km/s ortalama hızda 7.3-7.5 litre civarı tüketimimiz vardı. Ki o zaman kız arkadaşım araç kullanmayı yeni öğrendiği için direksiyona geçince gazı biraz sert kullanıyordu.

• Belenenses B kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul ve Ankara arasında uçurum var.

Bu değerlerin ekstra kasıntı bir kullanım ile elde edildiğini düşünüyorsunuz ama doğru değil. Ben evden çıkarım, 3 km yol yapıp 2 trafik ışığına denk geldikten sonra anayola bağlanırım. 4 şeritli yerine göre 5 şeritli anayolda ekstrem bi durum olmadıkça yoğunluk olmaz, dur kalk neredeyse hiç olmaz. Sonra anayoldan ayrılıp 2 ışığa daha denk gelip güzergahı tamamlarım.

Toplam yol 33 km, bunun 26 kilometresi mesai saatlerinde bile tıkanmayan anayol. Seyir hızı 80 km/s, şehir için ideal bi hız. Sağdan 60 la da gitmiyorum yani. Anayol derken çevreyolu değil onu da belirteyim. Şehir içi ana arter.

Yukarıda paylaştığım Focus biraz daha yoğun bir trafik takip etse de yine açık sayılır %80 lik kısmı.

Bunlar gerçek günlük kullanım değerleri yani, sinir hastası olacak şekilde kullanımda elde ettiğim değer 3.4 litre yine yukarıda yazdığım gibi.

Sonuç olarak Ankara ve İstanbul kıyası kesinlikle yanlış ve hatalı. Ankara cidden trafik konusunda bi kaç loskasyon dışında çok rahat bir şehir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Hocam İstanbul ve Ankara arasında uçurum var.

Bu değerlerin ekstra kasıntı bir kullanım ile elde edildiğini düşünüyorsunuz ama doğru değil. Ben evden çıkarım, 3 km yol yapıp 2 trafik ışığına denk geldikten sonra anayola bağlanırım. 4 şeritli yerine göre 5 şeritli anayolda ekstrem bi durum olmadıkça yoğunluk olmaz, dur kalk neredeyse hiç olmaz. Sonra anayoldan ayrılıp 2 ışığa daha denk gelip güzergahı tamamlarım.

Toplam yol 33 km, bunun 26 kilometresi mesai saatlerinde bile tıkanmayan anayol. Seyir hızı 80 km/s, şehir için ideal bi hız. Sağdan 60 la da gitmiyorum yani. Anayol derken çevreyolu değil onu da belirteyim. Şehir içi ana arter.

Yukarıda paylaştığım Focus biraz daha yoğun bir trafik takip etse de yine açık sayılır %80 lik kısmı.

Bunlar gerçek günlük kullanım değerleri yani, sinir hastası olacak şekilde kullanımda elde ettiğim değer 3.4 litre yine yukarıda yazdığım gibi.

Sonuç olarak Ankara ve İstanbul kıyası kesinlikle yanlış ve hatalı. Ankara cidden trafik konusunda bi kaç loskasyon dışında çok rahat bir şehir.

senin dediğin ayrım çok önce çözüldü bu forumda
    nasıl çözüldü ortalama sürat keşfedildi
    bunu şu rahatlıkla söylüyorum 2008 den beri yazıyorum evvelinde de takip ediyordum

http://forum.donanimhaber.com/m_55743404/tm.htm

şu başlığı okuyun
    2011 yılında açmışım
    üşenmeyip cevaplara falan da bakın mutlaka , dürtünce nasıl dökülüyor insanlar
    ben bu pedal altı yumurtacılara 6-7 senedir yazıyorum
    4.5 litre yakanların ehliyeti yokken biz nerede ne yakıldığını biliyorduk
    o yüzden en iyi tabir ile polyanna deyip geçiyorum

Önceki mesajımda dediğim gibi bizde pedal altı yumurta muhabbeti yok.

Yol açık olunca sabit hızda seyahat imkanımız oluyor, avantajımız bu.

Dediğim gibi Focus 30 km/s ortalama hız 5.5 litre ortalama tüketim standart kullanım. Geçen pedalın altına yumurta koydum 3.4 litre elde ettim. Ama azap oldu o yol.

Bizim standartımız bu, kontak açılır. Genellikle 80-90 seyir hızı, yerine göre 100-110 olur o hız. Sonra ışık girer, belli yerlerde dur kalk girer, trafik akışı yavaşlar vs ortalama hız olur 30 km/s.

Ben demiyorum ki bu arabalar sürekli dur kalk yaparak bunu yakıyor. Açık açık söylüyorum yollar açık olunca trafik de akıyor haliyle. Dur kalk sınırlı, sakladığımız ettiğimiz bişey yok. Bu arabayı ben de üretmedim yakıtını az gösterip övgü toplayayım.

Olan biten budur, İstanbul kafası ile düşünürseniz karşınızdakine yalancı muamelesi yapmaya kadar gider işin ucu, o da hoş olmaz.

• Araba az yaktigi icin suclu olduk vatana millete hayirli olsun keske forumda makbul olanin cok yakmak oldugunu basta bilseydim K kasa almazdim.

Ha trafik ne kadar aksa da şeritten şerite zıplayıp gaz fren arası mekik dokuyunca, güzergah boyu 20 kere gereksiz fren 20 kere gereksiz hızlanma yapınca tüketim de değişir.

Kilit nokta hızına uygun şeride geçip efendi gibi devam etmek. Olay sabit hızda bitiyor yani. Ben de bu şekilde kullanıyorum zaten %90 oranında.

• Yeni astra evet az yakıyor bunu kabul ediyoruz zaten. Fakat hocam uzun yolda 3.7 litre yakıt tüketimi filan , hadi biz inanalım da kendinizi kandırmayın. Yol bilgisayarında Anlık tüketimi açın gaza dokunun zaten 4 litreye gelir , hatta geçer bile. Gittiğiniz yollar hep yokuş aşağıydı rüzgar da arkadan esiyordu sanırım :) 1.4 dizel i20 kullanıcısıyım.İstiyorsanız size 2.7 gibi ortalama resimleri çekebilirim.Bu çok zor değil. Sonuçta Ortalama tüketimi sıfırlayınca bütün yol bilgisayarı sıfırlanmıyor. Sıfırlarsınız yokuş aşağı salın arabayı belki ortalama tüketimde 1.5 filan görürsünüz.Kenara çekin arabayı ss alın :) Yani evet Astram olsun isterdim , araba kötü demiyorum , sizi çekemiyor filan da değilim ama bu veriler yanlış. Alacak arkadaşlar gerçek zannetmesinler.
  • @sebati
    ajitasyon yapma bence

J kasa ile kınalı gişelerden çıktıktan sonra gelibolu gemiye kadar 123 hız sabitleyicisi ile gidiyorum
    mecbur çünkü 2 kez radar yedim o yolda , bilenler bilir özellikle malkara keşan da baya oluyor

gelelim seni ilgilendiren yerine
    3 yetişkin ( toplam 200kg var yok ) ile 120-123 hız sabitleyici ile ( ortalama hız gemiye gelince 90 civarı gösteriyor , namık kemal çay , 3-5 trafik ışığı falan )

ortalama tüketimi söyleyeyim mi ? 5,5 - 6,0 arası
    arabayı sence servise göstermelimiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 7 Mart 2016; 21:33:33 >
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    normal bir günde çamlıca gişelerden çıkıp gebze / izmit istikametine gitmek gibi bir şey bu çoğu zaman 150 yi görecek pozisyon bulamayabiliyorsun
    bu bahsettiğim yer otoban oluyor
  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    Buyrun hocam kendi videom. 134 km sabit hiz duz yolda 3.4-3.5 yakiyor. Kendimi nasil kandirabilirim? Opel muhendislerini aradim benim aracin bilgisayarini 2 litre az gosterin dedim evet; yaptim bunu. Cunku ben kendimi kabdirmaktaN, irrasyonaliteden deli zevk oluyorum, cok hosuma gidiyor.

Veriler yanlis derken nereden cikariyorsunuz? Argumantasyonsuz konusup burada insanlari yaniltmaya calismayin. Bu bir round-trip verisidir ve bu yuzden bayir asagilik durumu MUNKUN DEGIL!

Diyebilirsiniz ki bu bayir asagidir; peki diyelim ankara corum bayir asagi. Corum ankara da mi bayir asagi? Yer sekilleri bu kadar kolay mi degisiyor da benim mi haberim yok?

Diyebilecegimiz tek sey bilgisayarin az gosterdigi olBilir evet zaten onu da ilk mesajda yazdim. 4.6 tuketimin pompa verisi 4.9. 3.7 degil 3.9 olur bu da ama daha fazla OLMAZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebati06 -- 7 Mart 2016; 21:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

normal bir günde çamlıca gişelerden çıkıp gebze / izmit istikametine gitmek gibi bir şey bu çoğu zaman 150 yi görecek pozisyon bulamayabiliyorsun
    bu bahsettiğim yer otoban oluyor

Bizde de bahsettiğim yer İstanbul yolu, Eskişehir yolu ve Konya yolu oluyor.

Haritadan bakabilirsiniz, otoban değil, çevre yolu değil, şehir içi ana arter.

• valla senle işimiz var
    sen ya anlamıyorsun , ya anlamak istemiyorsun , ya da gerçekten fazla bilgin yok tam canlandıramıyorsun kafanda

o zaman sana kimsenin aklına gelip söylemeyeceği bir şey söyleyeceğim
    şaka falan değil , dalga falan da yok
    heni ben demin kınalı gişelerden çıktıktan sonra 123 e sabitliyorum dedim ya gelibolu iskeleye kadar
    sonra ortalama 5.5 - 6.0 arası çıkıyor dedim ya
    işte o yaklaşık 300 km lik yol boyunca bazı yerlerde ortalama 8 gösterirken bazı yerlerde 4 , 3.5 , 2.7 falan gösteriyor

sen şimdi benim şu son söylediğim ile , senin 134 hız , 3.4 , 3.5 bilg. verisini harmanlayıp ne anladığını lütfen söylermisin ?

birisi sana bilgin eksik dediği zaman sürekli üste çıkmaya çalışma
    bi düşün bakalım bu adam ne demek istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 7 Mart 2016; 21:46:54 >
    Sen bana bilgin eksik diyemessin; aklini basina devsir saygi sinirlarini asma. Argumanin yvarsa sun; yoksa konuyu dağıtma.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.