Bildirim
Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Insanlarin anlamadigi sey sudur ki kullanim aliskanliklarina gore tuketimin degiskenlik gostermesi. Kardesimle ayni motoru kullanan farkli araclara sahibiz ve aramizda en az 2 lt fark var, benim o kadar az yaktigima da inanmak istemiyor, Allahtan yol bilgisayari var da sorun yasamiyoruz.
Adam var isikta gazlar, 300 mt oteden yesilin yanip sonmesine ragmen isiga kadar basar ve sonra frenler. Araci 2750 devirin uzerinde kullanir ve vites gecislerini gec yapar. Motor sogukken klimayi yuksek fanda kullanir vs vs ile tuketimler degiskenlik gosterebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En önemli soru, hangi firmadan yakıt alıyorsunuz? -
Shellden aliyorum hocam
yakıt tatminkar , yılın otomobili olmak kolay değil -
Ayağının altında yumurta var gibi basarsanız tabi yakmaz , benim kardeşim daha 7 ay önce 1.6 cdti 136hp sport sedan aldı , her gün kullanıyor araç ankara'da 5.5 den aşağı yakmıyor dakika başı vites atıp gaza pamuk tadında basarsanız yakmaz elbet , eskiden bende sizin gibi sürekli ayağımı gaza ayarlar gözüm hep ekranda olurdu kaç yakıyor diye ama 6 yıldır araba kullanıyorum anladım ki ne kadar basarsan bas diğer türlü en fazla 1.5l fazla yakıyor 1.5 litre içinde ne kafamı ne de ayağımı sürekli yoramam
120HP atmosferik C4 2012 kasa aracıda Türkiye'de şehir içinde benim kadar az yaktıran yoktur amaç çabalamaksa az yakar zaten :) 33 km ortalama ile hangi 1.6 atmosferik bu kadar az yakar ?
Bu da 208 dizel ortalama hızlar önemli , gerçi sattıgıma pişmanım uzun yolda 3.2 yakan bir araçtı kars bolu arası 145lira harcadığımı bilirim
rcz ye gelirsek hiç kasmadım kendimi hem otomatik olduğu için fazla bir şey yapamam hemde araç zaten bastın mı yakıyor 10.5 litre sürekli ortalamamdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 7 Mart 2016; 4:35:07 >
-
Valla hocam bence bu konuda bilmeden konusmanizin bir yarari yok; zira hic de ayagimi gaza dokundurarak geziyor degilim. Hatta cogu zaman gereksiz kapismalara girdigim icin kiz arkadasimdan azar da isitiyorum. Astra sedan neredeyse 200 kilo daha agir, sanziman farkli vs. ayni motor olunca araba ayni olmuyor; zira arabalar genelde motordan ibaret olmuyor.
85 bine gitmis performansli olsu diye 136 bg dizel almisim forumdakilere caka sataxagim diye aracin ilk 4500 kmsinin 3000'ninde gaza basmayacak degilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebati06 -- 7 Mart 2016; 4:43:41 >
quote:
Orijinalden alıntı: Belenenses
Valla gına geldi ama yine söyleyeceğim
böyle şey olmaz
aynı aracın J kasasın da aynı motoru kullanıyorum
ortalama sürat 29 , ortalama tüketim 7.8 - 8.0 arası
ben ankarasına istanbuluna da bakmıyorum da artık bu kadar yanlış bilgilendirme tarzı olmaz
5 km tatlı inişi 80 ile inersin ayağıda gazdan çektinmi ortalam tüketim olur 4.0 lt , ortalama sürat olur 70-80
3-5 de çok hafif dokunşlarlau sokak arasında gezinirsin orada da ortalama sürati çekersin 30 lara
olur sana 30 ortalama sürat , 5.0 lt tüketim
neyse en azından ilerleme var artık
erskiden direk tüketimi koyup bu kadar yaktı denirdi
sonra millet uyandı ortalam sürati bir görelim demeye başladı
ondan sonra 60 ortalama sürat ile tüketimler gösterilmeye başlandı
aa o da ne , 120 ile 400 km gitsen 3 çiş 2 sigara molası versen ortalama süratin 70 lere indiği görününce o da yemedi
valla arkadaşım kusura bakma ama öyle bi tüketim olmaz
öyle bir tüketim olduysa normal bir kullanımda hiç olmaz
araba kapıda duruyo
gelin görün nasıl gittiğimde nasıl tükettiğini
tamam lise yıllarında bilgisayarda colin mcrae oynadık ama arabanın canına o kadar da okumuyoruz
Colin MC Rea Subaru İmpreza on numara oyundu Güzel gunlerimizde oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı motorda daha fazla tükettiğiniz için neden bu kadar şaşırdınız herkesin yolu, sürüş stili birebir aynı değilki aynı ortalamayı versin garip olmuş inadınız ???
Şirket aracım focus 3 1.6 tdci ben her sabah 7.30 da evden çıkıyorum trafiğin tıklım tıkış saati dur kalk bekle konvoy 1. 2. vitesle tüketimim uçup gidiyor, benimle aynı semtte oturan arkadaşım ben sıkılıyorum konvoy çekemem diyerek benden yarım saat erken yola çıkıyor boş sakin yol özetle aramızda aynı araba aynı yol ile en az ortalama 2-2.5 lt tüketim farkı var -
Reklamı da milleti kandırmayı da bırakın böyle bi tüketimin mümkün olmayacağını forumdaki herkes bilir uzun yol tüketim 4.6 lt 80-90 km hızla olabilir
miilet çıldırıyor kendi arabası çok yakıyor diye. adam cayır cayır 4-5 lt.lerde geziyor işte bi kere de helal olsun diyin -
Yahu Herkes İstanbul gibi rezil bir yerde yaşamak zorundamı ???
Bende Ankara' da yaşıyorum ve Kocaman C4 picasso ile evden - işe , ve tamamen şehir içi 6.0 la geziyorum.Araç tork konvertorlu otomatik şanzımana sahip.Daha 3000km de ve kışlık lastikler takılı.Yazın 6 nın da altına düşeceğim.
Adam resim paylaşıyor daha ne yapması lazım bilemedim. Tüm yolculuğunu videoya çekip yayınlasınmı ??? -
Hayaller 4.9 hayatlar 7.0 -
Az yaksın diye yavaş gitmeye çalışmam.
Altımdaki aracın hakkını vermem gerektiğine inanıyorum.
Bu güne kadar gördüğüm en iyi değer 4.8 litre. (2015 Volkswagen Golf 1.6 Tdi Highline)
Tabi söylediğim gibi, bu gördüğüm en iyi değer.
7 Litrenin üstüne çıktığım da oldu (Agresif kullanımda)
Bu iş, Ferrarisine az yaksın diye Lpg taktıran adamın olayına benziyor.
Arabaya 50-100 neyse ver, sonra az yaksın diye işkence çek.
Hiç bana göre değil.
Az yaksın diye şehirler arası yolda cruise control'ü 60'a sabitleyen adamlar tanıyorum ben. -
Hocam yakıt veriniz tamamen normal, düzgün sürüş stili ile o verileri yakalamak çok doğal. benim arkadaşımda da vardı 1.3 dizel, bi depoyla 1100 kilometre gibi gidiyordu, ben 1.5 dci 65 hp clioyla 900'ü zorluyorum şehir içi bir depo ile...
Yeni bir opelin öyle yakmasına neden karşı çıkmışlar anlamıyorum, 4.7-8 çok normal değerler o araba için. -
60 km'de araç az yakmaz; hatta cruise kontrol sürücüye kolaylık sağlasa da ekonomiye katkı sağlamaz. Benim h kasa aracım 100 km'de en az yakıyordu; k kasa aracım da 110-120 aradı en iyi değerleri yakalıyor. 90la gidersen bile daha fazla yakarsın çünkü aracın 6. vitesşndekş en üst tork bandı 110-120 arasına tekabül ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: sebati06
60 km'de araç az yakmaz; hatta cruise kontrol sürücüye kolaylık sağlasa da ekonomiye katkı sağlamaz. Benim h kasa aracım 100 km'de en az yakıyordu; k kasa aracım da 110-120 aradı en iyi değerleri yakalıyor. 90la gidersen bile daha fazla yakarsın çünkü aracın 6. vitesşndekş en üst tork bandı 110-120 arasına tekabül ediyor.
Ben şahit olduğum olaydan bahsediyorum.
Elbette kullanıcının kendi tercihidir ancak ben şahit olduğum kadarıyla oldukça düşük tüketim gördüm bu tarz kullanımda.
Böyle kullanır mıyım? Elbette kullanmam.
Ben de tıpkı sizin söylediğiniz gibi otobanda 110-120 bandında gidiyorum ki hem ekonomik olsun, hem de radarla falan uğraşmayalım durduk yere.
Değerlerinizde bir anormallik yok. Ben kullanım şeklinizi eleştirmek istedim sadece.
-
Hocam kullanım şeklinizi eleştirdim diyorsunuz ama sizin gibi kullanıyorum diyorsunuz
Kırmızıyı görünce gazdan ayağımı öekiyorum mal gibi gereksiz hızlanmıyorum, start stopu kapatmıyorum, ne balataları ne motoru ne de arabayı yoruyorum. Bunun dışında normal 25 yaşında bir genç nasıl kullanırsa öyle kullanıyorum. Ekonomi yapmak gibi temel bir amacım da yok. Arabanın keyfini alıyorum, gereksiz çıkışlar yapanlara karşılık veriyorum, kalkışlarda kapışmak isteyen dile göre rbiri olursa kapışıyorum vs. Yani kullanımımı da yazdım ilk mesaja zaten; ben %90 tempolu kullanıyorum da demiyorum.
Yakıt değeri paylaştım diye yalancı ilan edildim, ekonomi kasmak için veri jastıgımı iddia edenler oldu.
Yapan var mı bilmiyorum ama benim dünyam bu kadar küçük değil;ankaralı bir akademisyen adayı olarak onca okumanın, makalenin, ödevin arasında gelip bıraya insanlar yararlansın diye birşey paylaştım ama paylaşmaz olaydım.
Bu ğlkenin insanı düz mantıkla, araştırmadan bilmeden, sormadan, sorgulamadan inanmak istediğine inanıyor.
Ben de buranın da büyük katkıları sayesinde bu insanlar için mücadele etmenin ne beyhude bir çaba oldugunu anlıyorum yavaş yavaş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Az bi sakin hocam.
Yaptığınız şey, sizin de söylediğiniz üzere gayet hoş bir durum. İnsanların yararlanması, fikir edinmesi adına yapılmış bir şey. Farklı bir şey iddaa etmedim.
Körü körüne de sizi eleştirme yoluna gitmedim ayrıca. Böyle bir şey söz konusu değil.
Aracı zevk alarak, hissederek kullanıyorsanız, benim için hiç bir problem yok.
Tekrarlıyorum, aldığınız değerler gayet iyi. Alınamayacak değerler de değil.
Ben ekonomi için veri kastığınızı iddaa ettim sizin de dediğiniz gibi, ancak söylediğiniz üzere aracınızın kullanımından zevk alıyorsanız bu söylediğimi de geri alabilirim.
Agresyon yapmaya kesinlikle gerek yok.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X