Şimdi Ara

Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
5
Favori
15.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç şu an C segmentinin en yeni yüzü bence hayırlı uğurlu olsun uzun yıllar altınızda eskisin kazasız belasız.

Yakıt veriniz muhtemeşem rakam olarak ben de aracı ilk aldığımda uzun yol yapmıştım ve Ankara'ya döndüğümde ne kadar kıllanırsam kullanayım uzun süreli yakıt tüketimi artmamıştı.

Araba muhakkak az yakacaktır fakat sıfırlayıp şehir içinde kullanım verisi elde ederseniz bir de onu görmek isteriz :)

Tekrar hayırlı olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • carviseryoutube
    Opel Astra 1.6 CDTi 136 HP AT Test Sürüşü - Review (English subtitled)
    https://www.youtube.com/watch?v=LnOtK-SCsYc

8.00 dan sonra bakabilirsiniz
    yalnız değilmişim , ne yalan söyleyeyim sevindim , bi doğrucu davut benmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 6 Mart 2016; 12:17:15 >

• baba0392 kullanıcısına yanıt
    300 km once Sifirladim ancak onu paylasmak icin de 500-600 km olmasini beiyorum daha acik fikie versin diye.

Suan icin o surus de 5.0 litre olarak gorunuyor. Fakat yaz lastigi takili suan ve onun yakit verimliligi E sinifi. Yine de performans ve yol tutus icin bu lastikleri tercih ettim nasilsa tuketim dusuk diye :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belenenses B kullanıcısına yanıt
    Hocam sanirim skaa yapiyorsunuz? Gitmissiniz manuel tuketimin paylasildigu konuda otomatik aracin tuketimini paylasip hakli cikmaya calisiyorsunuz.

Buyrun takip ettigim ingiliz forumundan da gorsel paylasayim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yeni Astra K 1.6 CDTI 136 HP Manuel UZUN DÖNEM YAKIT TUKETIMI VERİSİ

• quote:

Orijinalden alıntı: sebati06

Hocam sanirim skaa yapiyorsunuz? Gitmissiniz manuel tuketimin paylasildigu konuda otomatik aracin tuketimini paylasip hakli cikmaya calisiyorsunuz.

ortalama da 0.6 fark ediyormuş , valla ben değil opel öyle söylüyor
    https://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/02_Specsheets/yeni_astra_hb_specsheet_10_2015.pdf

• quote:

Buyrun takip ettigim ingiliz forumundan da gorsel paylasayim.

işte sen hala o 45 ortalama süratin nasıl yakalanabildiğini kavrayamamışsın

Hocam aynen haklisiniz aynen ben araci bayir asagi koydum 2500 km bosta gittim aynen

• quote:

Hocam aynen haklisiniz aynen ben araci bayir asagi koydum 2500 km bosta gittim aynen

hemen hemen öyle diyebiliriz
    düzlüğü bulunca da bas bırak
    hatta onu şöyle yapanlar var , bas bırak bas bırak yerine sağlam bi basıp uzun süre bırakıyorlar
    vites de gaza basmadan gidince 0.00 gösteriyor ya işte o paha biçilemez

şimdi sen hala bu araba bu tüketimi yakalayamaz dediğim üzerinden gidiyorsun da
    gerçekte ne demek istediğimi anlamazdan geliyorsun
  • Değerler çok güzel.110'luk cdti bile kasa'yı güzel taşırken tüketim olarak efsane olacaktır.Ama tabi 136'lık gibi yürümez.
    Hocam aracınızın aynısı bende var. J kasa sedan ve 30 km hızla 5.9 yaktım. Siz nasıl 8 lt lerde geziyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Hocam aracınızın aynısı bende var. J kasa sedan ve 30 km hızla 5.9 yaktım. Siz nasıl 8 lt lerde geziyorsunuz?

üstteki yeni astrayı test eden adam daha hafif arabayla nasıl 7.6 lar da geziyorsa

Astranın yakıt tüketimi ile ilgili açilan her başlikta gelip kavga çikariyosun herkesle tartişiyırsun, adamlar resim çekip atiyor sen adamlara yalanci deyip 8-8.5 yaktiğini söylüyorsun. Sen de koy resimlerini sürüş tarzini anlat geç. 2 sayfa boyunca adamlar sana cevap yetiştirmek zorunda kalmiş

Cunku o arac tork konvertorlu otomatik.

Cunku aracin ara hizlanmalarini, ilk hizlanmasini vb test ediyor ve sinirlarini goruyor.

Cunku tuketimi azaltma gibi bir derdi yok.

Bir araca yaktirmak istedikten sonra 10 litre de 15 litre de yaktirirsin. Burada insanlar normal kullanimdaki verileri paylasiyor. Siz basarsaniz arac yakar ve bunun ust siniri da yok. Basmamanin alt siniri var ama. Ne kadar basmazsaniz basmayin bazi araclari ornegin 5 altina cekemessiniz.

• quote:

Cunku o arac tork konvertorlu otomatik.

Cunku aracin ara hizlanmalarini, ilk hizlanmasini vb test ediyor ve sinirlarini goruyor.

Cunku tuketimi azaltma gibi bir derdi yok.

Bir araca yaktirmak istedikten sonra 10 litre de 15 litre de yaktirirsin. Burada insanlar normal kullanimdaki verileri paylasiyor. Siz basarsaniz arac yakar ve bunun ust siniri da yok. Basmamanin alt siniri var ama. Ne kadar basmazsaniz basmayin bazi araclari ornegin 5 altina cekemessiniz.

dizel de üst sınır var
    ne kadar basarsan bas belli bir tüketimin üstüne çıkamazsın
    öğrenecek çok şeyin varken bir şeyler öğretmeye kalkma bence

Emredersiniz komutanim

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: mrct

Astranın yakıt tüketimi ile ilgili açilan her başlikta gelip kavga çikariyosun herkesle tartişiyırsun, adamlar resim çekip atiyor sen adamlara yalanci deyip 8-8.5 yaktiğini söylüyorsun. Sen de koy resimlerini sürüş tarzini anlat geç. 2 sayfa boyunca adamlar sana cevap yetiştirmek zorunda kalmiş

koydum daha önce
    cav cav etme ara bul

https://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/592015/7204ea37-8c9e-439c-ae62-db316a75aef4.JPG&t=5&size=2&bound=5&border=1&resolution=0

bak ne buldum

• Bundan önce benzinli 1.4 polo manuel aracım vardı 6.3 yakıyordu son 7000 km ortalaması. Leon 1.6 110 tdi manuel aldım araç 2800 km de 5.3 litre ortalaması var dizel diye çoğu zaman gazlıyorum.

Şirket aracı olarak zamanında 2011 1.6 tdi jetta vardı 5.7 yakıyordu.

Yani dizeli ekonomik kullanınca çoğunlukla düz yolda 4.5 litre yakalamak mümkün. 6-7 litre için sürekli dur kalk istanbul trafiği olması lazım. Benzinli araçta o yolda 8 litrenin altına inemez.

Ortalama bir kullanıcı 25 km ortalama ile , 1100-1300 kilo arası bir araçla, dizelde 5 , benzinde 7 yakar. Bunun fazlası aracı yormakla, azı da ekonomik kullanmakla alakalıdr. Otomatik olursa 1 litre daha ekleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam komutanim en hakli sizsiniz ne munasebet. Sizin olmayan araclar az yakamaz HAŞAA ama artik konuyu daha fazla dagitmanin anlami yok. Sıktı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.