Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU- (457. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.234
Cevap
145
Favori
680.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba a3 2014 tdi akü orjinal ne kadar maliyeti bilgisi olan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar 2013 hb halojen farlı a3’üm var. Led far ve led stopla değişmek istiyorum , led farları buldum. Fakat tak çalıştır şeklinde led stop bulamadım , piyasada hep sedan icin var. Çıkma orjinal alsam bunu araca bağlamak icin ekstra bişey gerekir mi bu konuda tecrübesi olan var mı ? Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

2016 FL model 1.6 tdi Sedan Sportline aracımda 2200 devir civarında sabit giderken sağ ön kapı tarafından bir zırıltı geliyor. Nerden geldiğini bulamadık.

Varmı dır daha önce başına gelen çözebilen.

• Holigannn kullanıcısına yanıt
    Emniyet kemerinin kapi tarafindaki kok kismindan gelmiyor degil mi hocam?

• eapantherea kullanıcısına yanıt

Valla net bulamadık. Ama cam indir kaldır düz yol bozuk yol fark etmiyor. Kapıya ses geldiği sırada altı üstü yanına baskı uyguluyoruz yine geliyor. Çözemedik :D

2200-2250 Devir civarı geliyor altında veya üstünde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holigannn -- 6 Ocak 2022; 11:26:45 >

Hoparlör kısmından gelebilir mi acaba? Kapının üst kısmından bir ses duymamıştım ama hoparlör kısmından olabilir diye düşünüyorum. Bir de arkadaşın dediği gibi emniyet kemeri kısmından ses gelmişliği vardı aracımda.

Hocam o zaman motor tarafindan geliyor, belki kayis sesidir, belki klima aktifse klima kompresoru sesidir belki sanzimandan vs. geliyordur..

1.0 tfsi da dusuk devirde boyle bir zirilti hissediyordum ben, 1.5 tfsi da yok mesela… Direk motorla alakali bir ziriltiydi boyle cok cok derinden hissediliyordu… Yuksek devirde motor sesi arttigi icin duyulmuyordu…

1.5 tfsi da da 2 silindir modunda arac zorlanirken hafif bir puruzsuzluk kaybi var mesela… Bu tarz hissiyatlarsa kafay takmayin…

2017 uretimli 1.0 tfsi da ne kapidaki kol dayamadan ne de emniyet kemerinin kapi tarafindaki kokundan trim sesi vardi… 2020 uretimli 1.5 de aldigim ilk andan beri emniyet kemeri koku duruma gore zirildama yapiyor el ile dokununca geciyor (muhtemelen tam olmasi gerektigi gibi siki degil), kapidaki kol dayamaya da kolu koyup cekince hafif bir trim sesi gibi gicirdama yapiyor… Eski 1.0 da da dizi dayadigimiz orta konsol cok gicirdardi, bu yeni aracta o kadar fena degil durum… Bazen de diyorum audi gitgide iscilik kalitesinde gereken ozeni gostermiyor galiba… Yine de bunlar buyuk sorunlar degil, tavan boyasi atan psa araclarini dusununce (yeni citroen c5 mesela)

• snoppy kullanıcısına yanıt
    Benim araçta da aynı sorun vardı. Devirdaim pompasındaki kaçak tespit edildi. Pompa değişti. Bir daha sıkıntı yaşamadım.

• Merhaba arkadaşlar 2017 model 17 inç jant kapağı ölçüsünü bilen var mı.Kışlıkları taktırırken lastikçi kırdı,japonla yapıştırırken gördüm ama yapacak bir şey yoktu artık.Yazlıklara geçerken yenisini takayım diyorum ama kapağın iç fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi halbuki orada kod yazıyor.

Forumdan bir arkadaş şasi no ile parça kodunu verdi ama oem parça kodları biraz farklı olduğundan mm. ölçüsü lazım.Daha evvel kapak alan veya mm. ölçüsünü bilen varsa yazarsa sevinirim.

• Benimkini de kırmıştı lastikçi, 2 sene yazlık kışlık değişirken hep yapıştırdık sıkıntı olmadı. Lastikçiye 10 lira da versen 100 lira da versen hepsi aynı

• Alpi_Turk A kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katılıyorum.Tavsiye edilen ve diğerlerine kıyasla pahalı lastikçiye gittim kapağı kırdılar.Jant çizerler,basınç sensörünü kırarlar,başıma geldiği gibi kapak kırılır vs. liste uzar gider.

Haftasonu bakıma girecek arabam,servisten şasi numarasıyla kapağın kodunu zaten biliyorum ama mm.sini öğrenip dışarıdan temin ederim.

Bu arada bakım mazot filtresi dahil değil zubizu indirimiyle 2500.İndirimsiz 3200 fiyat verildi yanlış hatırlamıyorsam.Bilginiz olsun arkadaşlar.Hoşçakalın.

• xrxsmax X kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Vag store götürdüm tekrar. Kamera bozulmuş. Kamera bozulduğu için geri viteste olmamasına rağmen aküden elektrik çekiyor ve aküyü bitiriyor. Kamerayı değiştirdi, sorun çözüldü. Bundan çıkardığım ders, orjinale yapılan eklemeler her an sorun çıkarabilir...

• yıllık bakımı bosch car service de yaptırırsak, iyi niyet garantisi bozulur mu?

• bilal.37 B kullanıcısına yanıt

bozulur 5 yıla kadar zaten..dsg için bende son kez servise gittima arac 2018 model 3500tl verdi v kayısı değişti fren hidroliğine dokundurmadım polenide iptal ettim..dışarıda v kayısı dahil 2000 bilemedim 2500tl ye yaptıırdım fiyatlar gerçekten uçmuş..

• 2016 1.6 TDİ için 3250 tl fiyat verdiler ekstra olarak yakıt filtresi değişecek,

Bosch Servis 1600 tl diyor.

• Merhaba arkadaşlar.Başlık pek aktif değil ama servise gitmeden çözülebilecek bir durum mu diye siz kullanıcılara danışayım istedim.
    Aracı terk ederken bıraktığım radyo,klima ayarı vs. bir sonra ki bindiğimde değişmiş oluyor.Yedek anahtarda da aynı sorunu yaşıyorum.Hafızalı anahtar hafızasını yitirmiş sanırım.

• Arkadaşlar Merhaba,

2016 model 36.000 km deki aracımı direksiyondaki arıza için servise bırakmıştım. arada sırada ışıklarda beklerden motorda sallantı oluyordu. gitmişken onu da bi söyleyim dedim. 3 gündür serviste aracım ve bu sabah bilgi geldi ve volan arızası çıktı. 17 bin küsür lira fiyat verildi. aracım yetkili servis bakımlı iyi niyet garantisi olması lazım. bu parça iyi niyete girer mi ? sonuçta şanzumana ait bir parça nasıl bir yol izlemeliyim. servis danışmanı talep ettim fakat parçanın tamamı iyi niyete girme ihtimali çok zayıf dedi.

böyle bir durum başına gelen oldu mu acaba ?

• Ruhumun kullanıcısına yanıt
    Hocam tam emin degilim ama arac kitapciginda anahtar hafizasini sifirlama-eslestirme ile ilgili bilgi olmasi lazim, skodalarda vardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 27 Mayıs 2022; 11:55:29 >
    Bu da turkiyede markaya bagli kalip yetkili serviste bakimlara devam etmenin sorgulanmasina sebep oluyor… Neden yok sormamiz lazim, yok tamamina cikar mi cikaz mi bilmiyoruz diye bir politika var ki? Adam surekli sana geldiyse bir zahmet sen de hic bir yere sormadan o arizanin parcasini bedava vereceksin… Madem boyle sorunlu bir yapin var, vatandas ne diye 3 kati fiyata sana bakima gelsin…

Hocam madem öyle dediler , arızayı biliyorsunuz , özel servise sorun fiyat isteyin , iyi niyet garantisi altında karşılanmayacaksa . Bence kendileri parçayı ücretsiz değiştirmesi lazım işçilik masrafını talep edebilirler.

Benim araçta gaz yememe sorunu vardı benzin hava karışımı yapan cihaz arızalanmış geçen sene değiştirdim sadece işçilik parası verdim. Belki de görece ucuz olduğu için böyle bişey yaptılar bilemeyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.