Şimdi Ara

Yeni AURİS 2013 (445. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.972
Cevap
62
Favori
608.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgiler için teşekkür ederim.
    En kısa sürede kitapçığı alıp araca binmem lazım :)
  • erincar kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım yakıt göstergesini de sıfırladım.
    Yaklaşık 10 km yol yaptım gösterge anlık yakıtı göstermeye başladı.
    99lt den başladı 6lt kadar düştü en son 6.3lt di kapattım kontağı.
    Muhtemelen bir süre sonra sabitlenecek ve bu yaktığı ortalama yakıtı gösterecek.
    Size bir soru daha olacak;
    Peki yakıt göstergesini ne kadar sürede sıfırlamalıyım?
    Mesela her uzun yol öncesi sıfırlayacağım artık.
  • arizeus kullanıcısına yanıt
    ben her depoyu fullediğimde sıfırlıyorum o depoyla ne yaktığımı görmek için ama kimi var 1 sene dokunmuyor bu sene ne yakmışım diyor. size kalmış tamamen
  • Arkadaslar araca usbden 2 gb mp3 calar takarak kullaniyordum 4 senedir bir sorun yasamadim .

Suan 16 gb flash bellek taktigimda bazen bir sarki bazen 10 sarki sonra flash kapaniyor ve dokunmatik ekran kendini resetliyor sonrada usb bellek calistirmiyor.

2gb mp3 calari takinca sorun olmuyor.

2 ayri 16 lik bellekte denedim sorun ayni.

Format olarak fat32 ve ntfs de denedim degismedi.

Arac 2013 auris.

Bilgisi olan varmidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aracın kullanıcı el kitabı külçe gibi, taşınması da okunması da pratik değil. Onun yerine pdf dokümanı olarak telefonda tutmak en mantıklısı:

2013-2014 AURIS Kullanıcı el kitabı:
    Link: http://turkiye.toyota.com.tr/Files/KILAVUZ/AURIS/AURIS_OM12E33T-01_13.pdf

Böylece kitapçık her zaman elimizin altında hazır bulunuyor ve gerektiğinde bulmak istediğimiz konuyu aratıp direkt o sayfalara ulaşabiliyoruz.

Ancak, pdf dokümanı üzerinde arama yaparken şu konuya dikkat etmek gerekiyor. Arattığınız kelimeler ı,ş,ğ harflerini içeriyorsa bu kelimeler bulunamıyor. Farklı bir kodlama sistemi kullanmışlar bu harfler için.

Örneğin; kitapçıkta 250. sayfada yer alan "ağırlığı aşmamasına" şeklinde görünen kelimeleri arattığınızda bulamazsınız, çünkü dokümanda kodlaması "a?yrly?y a?mamasyna" şeklinde yapılmış (tam olarak bu da değil aslında, forum da tanımlayamıyor bu karakterleri, "?" ve "y" görünüyor!). Bulmak için pdf okuyucu yazılımında ı,ş,ğ harflerinin karşılığı olan tuhaf karakterlerle aratmak gerekiyor.

O yüzden arattığınız bir kelimeyi bulamıyorsanız bu kitapçıkta geçmiyor anlamına gelmiyor. Bu hususa dikkat etmek gerekiyor ne yazık ki.

Kitapçığı oturup okumak da eziyet zaten. Tüm araç çeşitleri için tek kitapçık kullanılıyor, o yüzden alakasız konular çok fazla. Okuduğunuz bir özellik sizin araçla alakalı olmuyor bir çok durumda. Örnekler:

* Dizel araçlar için ayrı , benzinli 1.33 L ,1.6 L için ayrı, hybrid için ayrı yapılmış uyarılar. (5 farklı motor)
    * Donanım özellik farkları için (active, advance, premium vs. farkları) olan bilgiler.
    * Manuel vites, MultidriveS, Multimode şanzımanlar için ayrı bilgi ve uyarılar.
    * Sağdan/soldan direksiyonlu araçlar için uyarılar.
    * Navigasyonlu/navigasyonsuz araçlar için uyarılar.
    * "Bazı modellerde" diye belirtilen tüm donanım ve uygulamalar
    * vs vs.

Tamam, spesifik her araç için ayrı kitapçık hazırlanması tabiiki çok zor, onlarca farklı kitapçık hazırlanıp bastırılması gerekir. Ama bari hybrid aracı karıştırmayıp ona ayrı kitapçık hazırlasaydınız yahu, bu kadar da olmaz. insanın bir konuyu merak edip kitapçıkta araması bile işkence haline geliyor. Okuyorsunuz bir bilgiyi, bir bakmışsınız ki bu özellik sizin araçta yok zaten.

İlk zamanlar bir hevesle okumaya başlamıştım ama hemen bıraktım. Merak ettiğim bir konu olursa dijital ortamda pdf'te aratıp bakıyorum, o kadar.

Firmaların bu konuya biraz özen göstermesi lazım ama maliyet ve süre kısıtlamaları sebebiyle hiçbirinin üzerine düşeceğini zannetmiyorum.

İleride titanium alaşımlı, ışık hızında hareket eden, yandan kanatları çıkan, ya da tepesinde pervane çıkıp helikopter gibi havalanan, suyla çalışan bir motora sahip, ya da jet motorlu bir opsiyon Auris versiyonu çıkarsalar onun kullanıcı el kitabı da farklı olmaz, artık eminim.

"Yalnızca desteklenen modellerde..."
    "Bazı modellerde..."
    "XYZ olan modellerde..."
    "XYZ olan araçlar..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 10 Mayıs 2017; 0:35:15 >

NTFS (ve muhtemelen exfat) zaten olmaz da FAT32'de sorun çıkmaması lazımdı. Farklı "ayırma birimi boyutu" (cluster size) seçenekleri ile biçimlendirmeyi denemenizi tavsiye ederim.

Flash disk hatalı ve fazla akım çekiyor desek, 2sinin de arızalı olması imkansıza yakın. Aynı şekilde 16GBlıkların usb konnektörlerinin fiziksel temassızlık yapması ya da MBR/PBR kayıtlarının sorun çıkartması da düşük ihtimal.

2GB'lık diskte olmayan ama 16 GB'lıklara koyduğunuz bazı dosyalar sorun çıkartıyor olabilir. İçeriği .aac, .flac, .mp4 vs. olarak kodlanmış ama mp3 (ya da WMA) olarak işaretlenmiş bazı dosyaları okumaya çalışırken sorun çıkıyor olabilir mi acaba.

Belki hatalı kodlanmış, ya da yüksek bitrate ile kodlanmış (320kbps üstü?) müzik dosyaları sorun çıkartıyor olabilir.

Zannetmiyorum ama, alt klasörlerin ya da bir klasördeki dosyaların sayısının limitlerin üzerinde olması sorun oluyordur belki:

"8 düzeye kadar klasörlerdeki MP3/WMA dosyaları çalınabilir. Ancak, çok sayıda düzeyde klasör içeren diskleri kullanırken oynatmanın başlangıcı geciktirilebilir. Bu nedenle, ikiden fazla düzeye sahip klasörleri oluşturmamanızı önermekteyiz."

"USB bellek:
    Klasördeki azami şarki sayısı: 3000
    Tek klasördeki azami sarkı sayısı: 255
    Cihazdaki azami sarki sayısı: 9999"

Ben 4 yıldır 8GB'lık bir USB flash disk kullanıyorum, hiç buna benzer bir problemle karşılaşmadım şimdiye dek. Arada farklı cihazlar da takmıştım kısa süreler için, onlarda da problem olmamıştı.

Gerçi bu tür cihazlarda "shuffle" "random" modlarında sürekli aynı şarkıları tekrarlaması, bazı şarkıları hiç çalmaması problemi benim için benzer derecede can sıkıcı.

• Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Normal kitapçıkla olmadı zaten :D
    2 gb olan da sorun çıkarmaya başladı virüs falan olabilir mi acaba diye düşündüm virüste yok.

Dediğiniz gibi klasörleri düzenleyip akşam tekrar deneyeceğim sonuçtan haberdar ederim.

Bu arada teşekkürler bilgiler için.
    Merhaba,

Klasörleri boşalttım,şarkı sayısını azalttım uzantıları da kontrol ettim ama sorun düzelmedi.
    Hatta şuan 2gb mp3 te aynı sorunu veriyor.
    Son çare servisi aradım güncelleme falan mı geldi acaba diye aracı teybi görmemiz lazım dediler.
    Neden olabilir bu durum anlayamadım.
    Taktığım cihazlarda sorun olsa cihazı çalıştırmaz teyp neden reset atsın anlamadın gitti.
  • merhaba arkadaşlar 2015 model 1.33 life aracımla aranızda yeni sayılırım aracı bayan kullanıcıdan aldım 32 binde benim şöyle merak ettiğim bir konu var debriyaj çok yukarıda kavrıyor servise sordum yeni nesil toyotaların hepsinde böyle dedi ancak yarım debriyajda aracı azcık zorlayınca balatalar dan koku gelmeye başlıyor bayan kullanıcı olduğundan bitmiş olabilir mi yoksa bu da mı standart yeni auris te. Değiştirmem gerekirse fiyat konusunda bir bilgisi olan var mı servise sormadım eminim 1000 lira üstü fiyat çıkartacaktır sanayide garantisi bitipte değiştiren arkadaş varsa yardımının bekliyorum şimdiden teşekkürler herkese.
  • ikmfatih İ kullanıcısına yanıt
    Ben 4. toyotamı kullanıyorum, en eskisi 96 modeldi o da yukarıda kavrardı. Yeni nesille alakalı bir durum değil. Araç zorlanırsa koku yapar bu başka araçlarda da olabilir. özellikle yokuş kalkışta debriyajı zorlarsanız kesin koku gelir. Alışmayla alakalı bir durumdur, alıştığınızda yaşamazsınız Bitmişse de bence orjinal ürün kullanın derim ben.
    Daha önce sorun çıkarmamış olan 2GB'lık da artık problem çıkarıyorsa o zaman durum daha kritik demektir! Hatta daha önceden içinde bulunan AYNI dosyalarla artık sorun çıkarıyorsa o zaman Mutimedia Oynatıcı tarafında bir sıkıntı olduğundan şüphelenilmeli.

Multimedia USB girişi mi arızalandı acaba.

USB giriş konnektörleri (veya kabloları) aşınmış/çatlamış/kırılmış/kopmuş ise özellikle sarsıntılı yolculuklarda temassızlık ya da kısa devre yapıyor olabilir. Bu anlık gidip gelmeler ya da kısa devreler cihazın resetlenmesine sebep oluyor olabilir belki.

Eğer kullandığınız flash diskler standart uzun tipte ise, üst kapak ve titreşim sonucu USB girişine baskı uygulamış ve konnektörlere zarar vermiş olabilir zaman içerisinde.

Ben zamanında görüntü kirliliği oluşturduğu ve fiziksel temaslarda USB girişinde sorun çıkarabileceğini düşündüğümden küçük USB flash disk arayışına girmiştim. O yüzden senelerdir Sandisk Cruzer Fit 8GB UFD kullanıyorum:

Örnek Link:
    www.hepsiburada.com
    SanDisk Cruzer Fit 16GB Usb Bellek (SDCZ33-016G-G35) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sandisk-cruzer-fit-16gb-usb-bellek-sdcz33-016g-b35-pm-bd101285

Yeni AURİS 2013

Küçük olduğu için göze batmıyor ve çarpma sonucu zarar verme riski çok çok düşük. Kırmızı LEDi çok parlak olmasa da zaten kapağın eğimi sayesinde yanıp sönmeler gözü rahatsız etmiyor:

Yeni AURİS 2013

Her zaman dosya transferi yapmadığım için USB2.0 olması da çok problem değil benim için. Ama transfer hızı yüksek olsun isteyenler USB3.0 özellikli modelleri (örneğin Sandisk Ultra Fit USB 3.0) de tercih edebilirler.

Umarım bahsettiğim şekilde fiziksel bir problem yoktur sizin durumda.

Multimedia cihazın firmware sapıttı ve fabrika ayarlarına resetlenmesi gerekiyorsa bu daha makul bir çözüm olurdu herhalde. Tabii USB flash disklerin ve içerisindeki dosyaların sorunsuz olduğunu varsayıyoruz.

• ikmfatih İ kullanıcısına yanıt
    Hakikaten de hanımlar debriyaj balatalarını daha kısa sürede bitiriyorlar galiba.

Birkaç sene önce bir kız arkadaşın aracında, o zaman Focus'du galiba, İzmir trafiğinde kaldık bir süre. Biraz fazla dur kalk olmuştu sıkışıklıkta. Yolculuğun sonlarına doğru birden etrafı keskin bir yanık kokusu sardı. Bir an için panik yaptık önce yanıyoruz mu acaba diye, etrafımıza bakınıyoruz falan. İlk şaşkınlıktan sonra aklıma geldi tabii, "Yarım debriyaj kullanıyorsun bir süredir galiba, balatalardan geliyordur bu koku" dedim. "Bilmem, olabilir" gibi bir cevap geldi. Balataları bir ara kontrol ettirmesini söyledim. Yolculuğu sorunsuz tamamladık neyse ki.

Auris'te otomatik kullandığım için vitesin kavrama noktasını bilmiyorum, bilen arkadaşlar yazar muhakkak. Ancak önceki kullanıcının debriyaj balatalarını tükettiği ihtimali göz önünde bulundurulmalı bence de.

Usb girişinde problem olduğunu düşünmüyorum.
    Girişte oynama veya zorlanma olmuyor.

Yüklenen parçaların uzantılarını kontrol ettim sorun yoktu.
    Ama en son ihtimal son yüklediğim parçalardan birinin bozuk olduğunu varsayarak son yüklenenleri silip cihazı tekrar biçimlendirip deneyeceğim bir kaç gün.
    Bakalım Pazartesi'ye kadar netleşir durum.
    Denedikten sonra dediğiniz gibi bir 2.0 bellek bakacağım.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikmfatih

merhaba arkadaşlar 2015 model 1.33 life aracımla aranızda yeni sayılırım aracı bayan kullanıcıdan aldım 32 binde benim şöyle merak ettiğim bir konu var debriyaj çok yukarıda kavrıyor servise sordum yeni nesil toyotaların hepsinde böyle dedi ancak yarım debriyajda aracı azcık zorlayınca balatalar dan koku gelmeye başlıyor bayan kullanıcı olduğundan bitmiş olabilir mi yoksa bu da mı standart yeni auris te. Değiştirmem gerekirse fiyat konusunda bir bilgisi olan var mı servise sormadım eminim 1000 lira üstü fiyat çıkartacaktır sanayide garantisi bitipte değiştiren arkadaş varsa yardımının bekliyorum şimdiden teşekkürler herkese.

Benim Auris'te otomatik kavrama kısmını bilmiyorum ama sizin aracı bir kadın kullandı ise daha bir dikkat etmeli her kadın aynı değil tabi ama geneli balata konusunda tehlikeli olabilir hele ki düz< vites araçlarda.

Bence öncelikle servisten bir fiyat alın çok uçuk fiyat çekerlerse dışarıda da yaptırabilirsiniz tabi.
    Benim bildiğim Bosch marka kullanıyorlar Toyota için.

Ben de fren balatalarını değiştirmiştim.
    Dışarıda 250tl gibi fiyat tutuyordu serviste değiştirmiştim 400 tl falan tutmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

Hakikaten de hanımlar debriyaj balatalarını daha kısa sürede bitiriyorlar galiba.

Birkaç sene önce bir kız arkadaşın aracında, o zaman Focus'du galiba, İzmir trafiğinde kaldık bir süre. Biraz fazla dur kalk olmuştu sıkışıklıkta. Yolculuğun sonlarına doğru birden etrafı keskin bir yanık kokusu sardı. Bir an için panik yaptık önce yanıyoruz mu acaba diye, etrafımıza bakınıyoruz falan. İlk şaşkınlıktan sonra aklıma geldi tabii, "Yarım debriyaj kullanıyorsun bir süredir galiba, balatalardan geliyordur bu koku" dedim. "Bilmem, olabilir" gibi bir cevap geldi. Balataları bir ara kontrol ettirmesini söyledim. Yolculuğu sorunsuz tamamladık neyse ki.

Auris'te otomatik kullandığım için vitesin kavrama noktasını bilmiyorum, bilen arkadaşlar yazar muhakkak. Ancak önceki kullanıcının debriyaj balatalarını tükettiği ihtimali göz önünde bulundurulmalı bence de.

Sizin araç kaç binde balataları değiştirdiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: arizeus

Ama en son ihtimal son yüklediğim parçalardan birinin bozuk olduğunu varsayarak son yüklenenleri silip cihazı tekrar biçimlendirip deneyeceğim bir kaç gün.

Teşekkürler.

Müzik dosyalarının uzantılarının mp3 (veya .wma) olması oynatıcıya tamamen uygun olduğu anlamına gelmeyebilir. İçeriklerini de kontrol etmek gerekebilir, belki film soundtracklerinden ya da konser kayıtlarından elde edilmiş ac3, dts vs. kodlanmış dosyalar karışmış olabilir.

Gerçi bu tür uyumsuz olabilecek dosyalarda playerın dosyayı atlaması, yok sayması beklenirdi herhalde. Flash diskin kapanması ve dokunmatik ekranın resetlenmesi ilginç gerçekten de.

Bozuk bir dosyaya denk gelip her defasında onu açmaya çalışırken mi sorun oluyor, farkedememişsinizdir herhalde, bu güzel bir ipucu olurdu.

Her defasında belli sayıda dosyayı flash diske atıp random değil de sırayla mediaplayerda açıldığını kontrol etmek sorunu anlamak için bir yöntem olabilir. Ya da evde eski tip standart bir mp3 playerda bu şekilde dosyaları kontrol edebilirsiniz. (PCde veya akıllı bir cihazda dosyaları kontrol etmek bir sonuca ulaştırmaz sanırım, codec desteği geniş olduğundan tüm dosyalar -hatta hatalı olanlar bile- sorun çıkarmadan oynatılacaktır muhtemelen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 15 Mayıs 2017; 22:47:54 >

• quote:

quote:

Bende 1.6 Active Skypack MultidriveS var, daha 20.000KMye ulaşmış değil. Bizim CVTlerde baskı balata yok ve tork konvertörü bu işi hallediyor diye biliyorum, emin değilim gerçi.

Ama arka fren balatalarını garanti dahilinde değiştirtmiştim ilk sene, frenlemede ses yaptıkları için. Ciyaklıyordu araç sürekli, kabus gibiydi yahu!

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Müzik dosyalarının uzantılarının mp3 (veya .wma) olması oynatıcıya tamamen uygun olduğu anlamına gelmeyebilir. İçeriklerini de kontrol etmek gerekebilir, belki film soundtracklerinden ya da konser kayıtlarından elde edilmiş ac3, dts vs. kodlanmış dosyalar karışmış olabilir.

Gerçi bu tür uyumsuz olabilecek dosyalarda playerın dosyayı atlaması, yok sayması beklenirdi herhalde. Flash diskin kapanması ve dokunmatik ekranın resetlenmesi ilginç gerçekten de.

Bozuk bir dosyaya denk gelip her defasında onu açmaya çalışırken mi sorun oluyor, farkedememişsinizdir herhalde, bu güzel bir ipucu olurdu.

Her defasında belli sayıda dosyayı flash diske atıp random değil de sırayla mediaplayerda açıldığını kontrol etmek sorunu anlamak için bir yöntem olabilir. Ya da evde eski tip standart bir mp3 playerda bu şekilde dosyaları kontrol edebilirsiniz. (PCde veya akıllı bir cihazda dosyaları kontrol etmek bir sonuca ulaştırmaz sanırım, codec desteği geniş olduğundan tüm dosyalar -hatta hatalı olanlar bile- sorun çıkarmadan oynatılacaktır muhtemelen)

Hangi dosyadan olduğunu kontrol edemedim doğrusu ama dediğim gibi yaptım.
    Yeni yüklenen dosyaları silip eski Mp3'e sadece eski dosyaları tekrar yükledim bir problem çıkarmadı.
    Muhtemelen son yüklenen dosyalardandı.
    En son 3.0 usb belleğe eski şarkıları yükleyip deneyeceğim.
    Onda da sorun çıkmaz ise olayı çözmüş olacağız :)
    Ama hangi dosya da nedne böyle hata verdiği muamma olarak kalacak.

• quote:

quote:

quote:

Bende 1.6 Active Skypack MultidriveS var, daha 20.000KMye ulaşmış değil. Bizim CVTlerde baskı balata yok ve tork konvertörü bu işi hallediyor diye biliyorum, emin değilim gerçi.

Ama arka fren balatalarını garanti dahilinde değiştirtmiştim ilk sene, frenlemede ses yaptıkları için. Ciyaklıyordu araç sürekli, kabus gibiydi yahu!

Aynen o ses çok kötü oluyor.
    Bende 2013 .6 Active Skypack MultidriveS var ön fren balatalarını değiştirmiştim 35.000 de falan.
    Şimdi 40.000 bakımı geldi garanti bitti servis 700 TL çekti dışarıda yaptıracağım ama sanayide değil.
    2 yıl garantili a.kingte yaptırıcam.

• 
Sayfa: önceki 443444445446447
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.