Şimdi Ara

Yeni AV Receiver' a eski 5.1 hoparlörler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konuyla hiç alakam olmadığından çok saçma salak bi soru da olabilir. Lütfen üzerime fazla gelmeyin

Elimde Sony DAV-DZ830W model 5.1 dvd oynatıcılı sistem var. Bunların da 3 ohm luk hoparlörleri var şöyle;

Yeni AV Receiver' a eski 5.1 hoparlörler...

Bunları diyorum acaba mesela Sony DN1080 AV Alıcı ile kullansam nasıl olur? Zaten sesi 1/2 oranında ancak açabiliyoruz en fazla... Genelde çocukları uyutup kablolu (bluetooth zararlı diye :) ) kulaklıkla film izliyoruz geceleri ancak. Ama mesela ailece izlenecek animasyon filan için bari bu iyi olacak gibi...

AV alıcı almamdaki amaç bluetooth müzik aktarımı, apple tv, playstation bağlantısı gibi şeyler... Hepsinde ses sistemini kullanmak için uzun vadede...

• Hoparlörlerinizin empedansının 3 ohm olması sorun çıkarabilir. Almayı düşündüğünüz amfi muhtemelen 6-8 ohmluk hoparlörlerle çalışmak üzere tasarlanmıştır.
    Ne olabilir?
    * En kötü halde amfi açılmaz, koruma devresi cihazı kapatabilir.
    * Daha iyimser bir durumda çalışır ancak fazla ısınır. Özellikle sesi fazla açtığınızda...

Yan sorunlar:
    * Hoparlörlerinizin muhtemelen cihaza has özel konnektörleri vardır. Yeni amfiye bağlamak için bunları kesmeniz gerekecektir.
    * Subwoofer'ınız muhtemelen pasif tip olup gücünü DAV-DZ830W'nun ana ünitesinden alıyordur. Bu subwoofer'ı kullanamayacaksınız.

Normal koşullarda böyle bir seçim önerilmez. DAV-DZ830W'yu satıp amfi ile birlikte yeni bir set hoparlör almanız önerilir.
    Ama ben mutlaka böyle yapmak istiyorum derseniz teknolojide çareler tükenmez...
    Şu yapılabilir:
    5 Hoparlöre seri olarak 2.7 ohm güç direnci bağlanır.
    Bu seri dirençler ile her bir hoparlörün empedansı 5.7 ohm'a yükselir. Buna karşılık bu dirençler amfinin gücünü yarıya düşürür.
    Bu dirençler 50 Watt veya 25 Watt gücünde olabilir.
    Evet çok pratik ve iyi bir çözüm değil. Zorlama bir çözüm.
    Bu çözüm olmadığı takdirde algoritmamız tekrar DAV-DZ830W'yu satıp amfi ile birlikte yeni bir set hoparlör almak konusuna dönüyor. :)

• Çook teşekkür ederim. İlginiz için çok sağolun. Ben de öyle olacağını tahmin ediyordum zaten. Hadi bakalım. O zaman satayım benim aleti. Dvd sini de 2-3 yık önce değiştirtmiştim servise bi sıkıntısı yoktu. Kaç paradan satabiliriz acaba birşey söyleyebilir misiniz? Herşeyi tamam ve sıkıntısız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdenizmavis -- 17 Kasım 2018; 12:41:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cdenizmavis C kullanıcısına yanıt
    Maalesef o konuda hiç fikrim yok. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Maalesef o konuda hiç fikrim yok. :)
  • Sesi çok açmazsanız problem olmaz, genelde uydularla gelen kablolar da ince olduğundan direnç yükselir. Kısa bağlasanız bile düşük seste sorun yaşamazsınız. Bir de minik uydular için hoparlörleri small olarak ayarlayın. Bass sesler uydulara giderse kısa sürede bozulurlar. Bir tane ufak ta olsa aktif sub edinin.
  • Bu fiyata dvd li sistem zor. Adeta satılmasın diye fiyatlamışsınız. Bluray li home theatre sistem fiyatlarına bakmanızı öneririm.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Gerçekten mi?

Abartılı mı olmuş? Ne kadar olur sizce?
  • Cevap yazmıştım uzun uzun ama çıkmamış klasik donanımhaber sorunu. 500 TL civarı yapardım hatta o bile çok bluray yanında. Kopya bluray satılmaya başladığı için dvd kalitesinin yanında büyük bir gelişme düşük maliyet.
  • Teşekkür ederim. O kadar ucuza satacağıma bilgisayar odasına kurarım ben de napalım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.