Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güle güle kullan Emrullah. Bence aracın tek eksiği şu LTZ'deki jantlar (: Umarım ilerleyen zamanlarda o jantlarla görürüz aracını.

Ekonomik, geniş, ferah, fiyatına göre epeyce donanımlı bir araç almış oldun. Tadını çıkartman dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

quote:

Orijinalden alıntı: kurnugea

Emrullah bey öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin. Ayrıca, çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda şifa bulursunuz...

Aracınızı çok beğendik. Çok da güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık, bu araç ile ilgili hiç inceleme görmemiştim çok iyi oldu. Benim sormak istediğim bir kaç konu var yardımcı olursanız sevinirim, hem benim gibi satın almak isteyen arkadaşların da işine yarar diye düşünüyorum.

Aracın ses sistemi size yetiyor mu?
    Hill holder sisteminin kullanımı nasıl? Audi'lerde (ve sanırım Isnıgnıa'da da boyle) hill hold sistemi ayağı frenden kaldırdıktan sonra freni 2 - 3 sn. kadar daha tutuyordu, bu sırada araç geri kaymamış oluyordu. Fakat, Vw Tiguan'da ise auto hold diye bir şey var, el freni ile kalkar gibi bir tuşa basıp da kalkıyorsunuz, otomatık olarak fren basılı kalmıyor.

Tekrardan hayırlı olsun.

Bu konuyla ilgili benim yapmış oldugum bı inceleme de forumun Chevrolet kısmında mevcut

http://forum.donanimhaber.com/m_50683428/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50683428

Buldum, elinize sağlık

• Hepinize teşekkür ederim. Allah herkese çok daha iyilerini nasip etsin. Hill holder 2 saniye tutuyor ama sanki hafif eğimlerde çalışmıyor gibi geldi bana. Yani belli bir eğimden sonra ve debriyajla frene belli bir süre basarsanız çalışıyor. Şurada açıklaması mevcut:

İlerde aracın borcu bitince hafif alaşımlı bir jant alıp beyaza boyatacağım. Hatta belki beyaz şerit bile yaptırabilirim. 1.2 arabaya ne şeridi denebilir ama yakışır kerataya gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 3 Ekim 2011; 12:54:21 >

• aracın ön farları farları çok seksi olmuş 1.2 beni tatmin etmez alırsam 1.4 falan alırım ama şaka bi yana aracı beğendim güle güle kullanın para olsa alıcaz hele şu loto tutsun
  • müthiş, müthiş, müthiş... güle güle, kazasız belasız kullanın. ben de sizin konuyu okuduktan sonra karar verdim almaya. bugün gidip baktım, bazıları arkası güzel değil vs. gibi şeyler söylemiş. arkası bana da resimlerde biraz garip gelmişti. sebebi çekim açısı. emin olun, araca bir binin, şöyle dışarıdan bir bakın hasta olacaksınız. .çok beğendim, harika. İnşallah en kısa zamanda almayı planlıyorum.
  • Teşekkürler. Şimdiden hayırlı olsun. Dün mobillity channel'de akşam saat 9'da sedan ltz'nin incelemesi vardı. Yazacaktım ama millet durmadan kendi aracını övüyor demeye başladı. Ben sadece kendi aracımı iyi bildiğim ve bu fiyata alınabiliecek en iyi araç olduğunu düşündüğüm için örnek veriyorum. Yoksa herkese tavsiye etmiyorum. Bence sedan b sınıfında rakibi honda city ve accent blue. 28-30 bin bütçesi olan içinse nerdeyse tek seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 16 Ekim 2011; 18:33:12 >
  • Bu akşam saat 21:00'da mobility channel'da aveo sedan ltz incelemesi tekrar yayınlanacakmış. 13-14 dakika sürüyor ama bir fikir verir en azından.

İmkanı olan varsa kaydedip youtube vb. bir yere yükleyebilirse seviniriz. Şuan netim kesik telefonla giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 16 Ekim 2011; 19:29:38 >
  • Arkadasım 1.4 full olanını aldı ,gayet memnun.
  • Öncelikle Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.....

ancak günümüz araçlarında yol bil.otomatik camlar neredeyse standart bu araçta olmaması büyük eksiklik hatta almama sebebim diyebilirim
  • Ben de öyle diyordum. Alacağım araçta illaki yol bilgisayarı olacak. Camlar da otomatik olacak diyordum hep. Hatta artık dizelden başka almam LPG'den bıktım diyordum ama iş almaya gelince öyle olmadı. Bayramda başlayan böbrek taşı ve sonrasında ameliyata varan iltihap vs. sebeplerden alım işini erkene almak zorunda kaldım. Dizel uygun ve güvenli bir araç için 38 ve üzerine doğru çıkmak gerekiyordu. Era dizel dolusu 37 idi o zaman. O kadar bütçem yoktu. Zorla 28 anca oldu krediye rağmen. 30 bine kadar olan araçlarda çok alternatif yok. Benzinliye dönünce de bari vergi avantajı olsun ve az yaksın diyerek 1.2, 1.3'lere bakmaya başladım. Sonra yeni aveoyu inceledim. İç hacmi (arkada kafam tavana değmeyen nadir araçlardan), tasarımı hoşuma gitti. Bütçem ancak LS için yeterliydi. Sonra baktım istediğimden daha sağlam ve güvenli ve aklımda bile olmayan hız sabitleme, yokuş kalkış desteği, 8 hava yastığı (bana 2 veya 4 yeter diyordum), ESP gibi çok daha kullanışlı ve önemli özellikleri var. Arkanın kollu olmasına razı oldum. Çünkü diğer her yönden tam aradığım araçtı. Yol bilgisayarını ise ilerde mutlaka LPG düşündüğüm için çok önemsemedim. Zaten depo yarıya veya 3'te bire gelince dolduracağım hep. Eski aracımda benzin göstergesi bile çalışmıyordu. Şuan keşke olsaydı demiyorum. Çünkü sürekli kaç yakıyorum diye bakmaktan aracı rahat süremezdim heralde. Arkada kol ise ayda yılda bir lazım olacak. Çünkü arabamda artık klima var çok şükür. Eskiden o da yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 17 Ekim 2011; 13:59:19 >

• iyi geceler bende 1.2 LS Hb var . hill holder ı kullanmak için izlenmesi gereken bir yol varmı ben denedim başaramadım . manuelde de herhangi bir açıklama yok.. bir şey yok ..

devreye girdi girecek derken ... sonuç alamadım..

araba gayet güzel ve şık Komşumun deyişiyle ( dizel focus kullanıcısı) kaymak gibi araba....
  • Ben de bazen deniyorum ama sanırım belli bir eğim gerekiyor. Üstteki ingilizce vidyoda %5 eğim diyordu sanırım. Bir de 3 saniye debriyaj ve frene basılı beklmeek gerekiyor. Geçen hafif yokuş biyere park ettim. Arkama araba durmuş. Eskisi gibi kalkayım dedim ama freni bırakınca geri gitmedi. Ama trafikte hafif eğimli yerlerde olmuyor. Benim tecrübelerim böyle. Otomatikte nasıl oluyor bilmiyorum. Bir de ESP kapalı olunca da çalışmıyor olabilir. Bir kontrol edin.
  • aracın kalkışlardaki gücü ve atikliği nasıl peki ? aracın sert virajlardaki savrulma miktarı ne durumda ?
  • Bana soruyorsanız 1.2 motor bir araçtan ne beklediğinize bağlı. Pati çekerek kalkabiliyor ama bu şekilde kullanılırsa 1.6 kadar yakacaktır. Bu araçta asıl amaç ekonomi. Çok büyük performans bekliyorsanız size 1.2 TSi'ları tavsyiye ederim. 1.2 motordan yaklaşık 120 BG çıkarıyorlar. Ama uzun vadeli plan yaptığım için özellikle atmosferik tercih ettim.
    Yokuşlarda çok fazla üzmüyor ama dizeller gibi değil tabi. Virajlarda ise sert süspansiyonlara sahip olduğu için gayat iyi. Direksiyon tepkileri de çok güzel. Ben aracımı seviyorum. Ara sıra cruze'a da biniyorum. Öyle aman aman bi fark göremiyorum yol tutuşta. Biraz daha yayvan bir araç cruze. Araç hoplayıp zıpladığında cruze biraz daha fazla güven veriyor tabi. Aveo biraz daha dar ve yüksek. Ancak ikisi de çok zorlayarak kullanılmıyor. Test etmeden karar vermeyin. Ama clio 1.2 75 BG iken bu araç alınır.

Ancak yokuşta dizel eralara, hatta belki dacialara geçilince bunu gurur meselesi yapacaksanız uzak durun derim bu araçtan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 21 Ekim 2011; 8:40:38 >

• Hayırlı olsun
    Arka camların otomatik olmaması problem değil isterseniz serviste veya elektrikçide arka camlarıda otomatik yaptırabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

Hayırlı olsun
    Arka camların otomatik olmaması problem değil isterseniz serviste veya elektrikçide arka camlarıda otomatik yaptırabilirsiniz

Serviste belki yapılır ama çok pahalı olmaz mı? Yani ön kapı içindeki tuş yeri komple değişecek, arka kapı içleri değişecek, cam hidroliği filan takılacak. Okkalı bir para isterler sanırım. Gerek yok. Arada sırada arkada oturup ta klima açtığım halde cam açmak isteyen olursa bi zahmet eliyle açsın artık.
  • Aracınız hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Aveo bu sınıfta tam bir f/p ürünü. LPG ile ileride uyumlu olacağını düşünüyorum. Şu an için LPG uyumlu olmamasının sebebi, getirecekleri dizel Chevrolet'lere müşteri bulmaktır diye düşünüyorum.
  • Aynen öyle. Ben de böyle bir durum seziyorum. Hem garanti olayı sorun olmasın şimdilik yeni çıktı zaten, hem de dizelleri satamyız diye uyumsuz diyorlar ama ben gizliden bir marka ile anlaşma arayışında olduklarını düşünüyorum. Honda bile LPG'ye geçmişken mümkün değil. Atmosferik bir motora LPG (veya sıvı LPG sistemleri) takılamaması bana imkansıza yakın gibi geliyor. Öyleyse corsalara da LPG takılamayacak.
  • Şu an yakıt durumu nasıl peki? Herhangi bir ölçüm yaptınız mı? Benim için şehiriçi daha önemli sizin gibi.
  • Şehir içi dah tam ölçemedim. Hastaneye gidip geldim sadece buay. O da en fazla 2-3 km gitgel. Şehir içi bu ara çok binmiyorum. İş yerim yürüyerek 15 dakika ve yakında ücretsiz koyabileceğim pek bi yer yok. O yüzden yürüyorum. Ama evi değiştirmeye çalışıyorum. Pazartesi urfaya gidiyorum. Ordan da bayramda nevşehire gideceğim. Uzun yol tüketim testi yapacağım kesin yani. Daha motor ısınmadan gidip geldiğim için 9 litreyi bulmuştur şuan için tahminim. 3 diş eksik şuan benzin almıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.