Şimdi Ara

Yeni aveo sedan Türkiye-İspanya fiyat karşılaştırması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.chevrolet.es/eap/new-aveo-4d.pdf
    bu linkteki fiyatları Türkiye deki fiyatlara göre yorumlayabilir misiniz?

LT+ 1,3 sedan dizel in fiyatı euro 2450 tl kabul edilirse yaklaşık 32000 tl yapıyor
    LT 1,4 otomatik 32200 tl yapıyor bu iki araç fiyatlandırmada birbirine yakın

Türkiye deki fiyatlar ise lt 1,3 dizel için 38567tl 1,4 lt at için 36319
    İspanya daki iki aracın fiyatı başabaş Türkiye deki iki araç arasında 2242 tl fark var

İspanya daki lt+ 1,3 dizel ile Türkiye deki lt 1,3 dizel arasında 6567 tl fark var 1,4 at ler arasında 4119 tl

Bizde ki dizel versiyona fiyatı bindirmişler.

İspanya daki vergilendirme sistemini bilmiyorum ama yukarıda ki verilere göre arada baya bir fark var

Ayrıca İspanya fiyatları baz alınarak, cruze modelinde yapıldığı gibi yeni aveo larda da indirim olabilir mi?

• Bizde benzin fiyatı fazla olduğundan milletin dizele yönelmek zorunda olduklarını biliyorlar? Nasıl olsa dizele gelecekler fiyatı koyalım diyorlar. Son zamanlardaki satılan otomobillerin yüzde 61 i dizelmiş. İstatistikler müşterinin tercihini gösteriyor. Onlarda bu tercihe fiyatı koyuyorlar.
  • Lt 1,4 at pazarlıkla 33000-33500 tl civarında alınabiliniyor.Lt 1,3 dizel 35600-35700 tl opak beyaz renk için

Lt dizelin Türkiye piyasasında olması gereken liste fiyatı lt at 1,4 ile aynı olması gerekir ama satıcı bu seferde elindeki benzinli modelleri eritmekte zorlanır o yüzden dizellerin liste fiyatını yüksek tutup arada psikolojik (ve tamamen duygusal) bir direnç oluşturuyor bu direnç şimdilik 35650 tl ye kadar geriledi bayilere ısrar edilse aralık ayı sonu itibari ile daha uyguna alınabileceğini düşünüyorum.
    Birde rakiplerinin yapacağı indirim hamleleride önemli hyundai,kia,dacia,ford vs.(dizel versiyonlar için söylüyorum)15 aralıktan sonra nasıl bir strateji izlerler şimdilik bilinmeyen bir değişken
    düşüncelerim bu şeklinde
    sizlerin yorumları nelerdir acaba ilgiyle bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi origone -- 8 Aralık 2011; 0:29:44 >
  • Origone haklısın kesinlikle ama bizim yapacağımız baskıyı bayilerinde chevrolet türkiye ye aynen iletmesi gerekir.... ki böyle kolektif bir baskı yapılabileceği kanısında değilim. Eğer Chevrolet Türkiye direk bayiye ben sana 34000 den veriyorum dye kestirip atıyorsa bayinin de eli mahkum, olay şirkette bitiyor. Baskı oraya ulaşmazsa nafile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.