Şimdi Ara

yeni başladım sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pazar günü başladım spora ve pazartesi kalktığımda her tarafım ağrıyordu dikkate almadm pazartesi ve salı günüde gittim üst üste ağrılarım ne zaman geçer? her sabah 2 yumurta yiyorum her akşam süt içiyorum 74 kilo 1,85 boyundayım kaç ayda güzel bi vücuda kavuşurum.?? Protein tozunu 3,4 aydan evvel almayı düşünmüyorum yumurtayla idare edicem sizce doğru bi kararmı?

• Ağrı varken gitmek iyi bir fikir değil. Çünkü o ağrılar zarar gören adelelerin tamirinin henüz bitmediğini anlayabilelim diye var. Vücudumuz bize bir şey anlatmak istiyorsa kulak vermek lazım.

Protein tozu için beklemek fikri kimden, nereden çıktı bilmiyorum ama bir temeli yok. Birinden duyan tekrar ediyor, böyle sürüyor. Hele ki senin dediğin gibi antreman ertesi ağrı oluyorsa; belli işte, kullanırsan faydasını göreceksin demektir... Protein takviyesi hacim artışı kadar kas tamiri için de gerekli, hatta en temel işlevi budur bile denebilir.

Yatmadan önce süt içmeni tavsiye etmem (akşam iç tabii de gece içme, demek istediğim). Çünkü insülin büyüme hormonu sentezini engeller. Bu sebeple uykudan önce insülini yükseltecek gıdalardan kaçınmak iyi olur. Sütte de laktoz var insülini yükselten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian Damage

Ağrı varken gitmek iyi bir fikir değil. Çünkü o ağrılar zarar gören adelelerin tamirinin henüz bitmediğini anlayabilelim diye var. Vücudumuz bize bir şey anlatmak istiyorsa kulak vermek lazım.

Protein tozu için beklemek fikri kimden, nereden çıktı bilmiyorum ama bir temeli yok. Birinden duyan tekrar ediyor, böyle sürüyor. Hele ki senin dediğin gibi antreman ertesi ağrı oluyorsa; belli işte, kullanırsan faydasını göreceksin demektir... Protein takviyesi hacim artışı kadar kas tamiri için de gerekli, hatta en temel işlevi budur bile denebilir.

Yatmadan önce süt içmeni tavsiye etmem (akşam iç tabii de gece içme, demek istediğim). Çünkü insülin büyüme hormonu sentezini engeller. Bu sebeple uykudan önce insülini yükseltecek gıdalardan kaçınmak iyi olur. Sütte de laktoz var insülini yükselten.

Arkadaşın kas ağrısının sebebi pazar günü başlamış olması ham oldugu için ağrıların meydana gelmesi doğaldır. Protein tozunu şimdi alsa bi faydasını görecegine inanmıyorum. Diğer söylediklerine katılıyorum özellikle süt konusuna.

• spor yapmayan bile protein tozu kullanabilir,forumda 3 ay ya da 1 yıl gibi spor geçmişi olma şartı koyanları anlamıyorum,özellikle kilo vermek isteyenler için yağsız şekersiz whey acıktıkça alınabilir,abur cubur yemek yerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç olarak dediğiniz doğru, ancak VG de kullanımı için 1ay -3 ay bekleyin denmesi sanırım hamlık döneminde ve ilk hafif antremanlarda fazla zorlama olmayacağından ve çoğu bu işe başlayan zoru görünce 3 ay sonra bıraktığından genç arkadaşların ekonomik olarak kendilerini zorlamaması içindir diye düşünüyorum...
  • abi bunu kim çıkardı ya.3.aydan önce protein tozu kullanılmaz.varmı böyle bişey Allah aşkına.
    protein tozunun işlevine ne hacim artışı+kas onarımı.eğer kilolouysan ve kilo vermeye çalışıyorsan bu mantığı anlarımda zaten kilolu değilsin sen ekonomik durumun iyise istediğin zaman başla protein tozuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga647

abi bunu kim çıkardı ya.3.aydan önce protein tozu kullanılmaz.varmı böyle bişey Allah aşkına.
    protein tozunun işlevine ne hacim artışı+kas onarımı.eğer kilolouysan ve kilo vermeye çalışıyorsan bu mantığı anlarımda zaten kilolu değilsin sen ekonomik durumun iyise istediğin zaman başla protein tozuna

3-6. aydan sonra protein tozuna ve diğer destek ürünlere başlanması gerektiğini hocalarda söylüyor. Elindeki supplementi kakalamaya çalışanlar hariç. Bunun nedeni yeni başlamış birisinin gerekli gücü ve proteini günlük besinlerdende karşılayabilir durumda olmasıdır. Bu durumdayken protein tozu kullansa bile minimum faydayı görecektir.
    Sporcu bench press te 10 kg ile çalışırken protein tozu kullanması çok gereksiz bir olaydır. Kilo vermek isteyenler içinde aynı şey geçerlidir bence. İşin kolayına kaçarak direk protein tozuna sarılmak pek akıllıca değil. Parası olan istediğini yapabilir ama Türkiyede ki fiyatlar malum kimse verim alamayacagını bile bile direk protein tozuna girez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bir sorum var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga647

abi bunu kim çıkardı ya.3.aydan önce protein tozu kullanılmaz.varmı böyle bişey Allah aşkına.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknik_Psikopat -- 16 Şubat 2013; 0:12:36 >
  • 10 kiloyla 2-3 ay bench presste kalan varmı ?
    deri kemik çocuklar bile 25 kilo basıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.