Şimdi Ara

Yeni Başlayacağım motosiklet önerir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun Aleyküm Arkadaşlar...Öncelikle iyi forumlar.Motosiklete yeni başlayacağım.Kullanmayı biliyorum fakat acemiyim.Yaşım 14.Babamla konuştum ve motosiklet almak için ikna ettim.Motosiklette bilgilerim forumda okuduğum kadar.Motosiklette olmasını istediğim özellikler:
    -Öncelikle 125-150cc arasında olmalı
    -Yakıtı az olmalı
    -Kıvrak , güvenli ve kolay kullanılır olmalı
    -Hızlı olmasada olur çünkü hızla işim olmaz en fazla yapacağım hız 80-90
    -Yedek parçaları ucuz olmalı
    -Fiyat aralığı 2000-3000 arası
    -0 ya da 2. el farketmez
    -Yıllık toplam masrafı 500 TL'yi geçmemeli
    -Boyuma ve kiloma uygun olmalı(1.80 ve 75 kg'yim)

Kafamdaki bazı motosikletler
    -Honda cbf
    -Honda Titan
    -Yamaha ybr
    -Honda ace

Şu motosikletler ilgimi çekti;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cc-buyutmek-icin-satiyorumm-sifir-ayarinda-152162061/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-gelen-alir-son-indirim-son-hafta-pazarlk-var-133793789/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-sahibinden-acil-satilik-cok-temiz-ybr-152852466/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-reis-motor-dan-2000-km-de-honda-ace-151284746/detay/

NOT:Motosikleti trafikten daha çok köyler arasında kullanacağım.Köy dediysemde yolları kötü değil. Günlük 5-10 km gideceğim.Bunu dikkate alarak motosiklet önerirseniz sevinirim.Bir de önerdiğiniz motosikletin yıllık toplam masrafını yazarsanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler değerli yorumlarınız için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar8106 -- 15 Şubat 2014; 14:52:52 >

• Bunlarıda listene ekleyebilirsin
    Kuba cg125
    mondial 125mh drift
    kuba 150
  • Acemiysen vites göstergesi olmalı. Honda cb125e gibi. Ama onda da devir göstergesi yok. Mondial mh 125 drift iyidir bence. Ya da mondial superboy, vergisi de yok.
  • ArdiaroS kullanıcısına yanıt
    bunlar benim için önemli değil zamanla alışırım ama motorum beni üzmesin ve 125cc istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar8106 -- 15 Şubat 2014; 21:32:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar8106

bunlar benim için önemli değil zamanla alışırım ama motorum beni üzmesin ve 125cc istiyorum

O paraya üzmeyecek zor be abim. 3.500'e aldım şu an üzgünüm mesela :( Bunların ufak tefek sorunları çıkar gibime geliyor.
  • ArdiaroS kullanıcısına yanıt
    100cc lik debriyajlıların vergisi oluyor mu bide önerdiğin motor yılda ne kadar masraf ister
  • Serdar8106 S kullanıcısına yanıt
    100cc'ye kadar hiç birinde vergi yok. Yıllık masrafı ile ilgili kimse kesin bir şey söyleyemez, sigorta + vergi yıllık ödenmesi gereken kesin ücretler, motosikletin kendi çıkaracağı masraf değişir, hiç masraf çıkarmayadabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motoru kaptırırsan ehliyetsiz 1.407 tl cezası

sırf 4 bin tl ehliyet cezası ödersin aklında olsun.

Kazaya karıştığını düşünmüyorum bile 5.000 liraya kadar yolu var +maddi hasar

Yaya kazaya karışırsa zaten kamu davası açılır yaralı kurtulursa 1 ev parası tazminat ödersin.

Ölürse....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 16 Şubat 2014; 14:18:35 >
  • Motoru köyde suruceksen seçeneklerden hiçbirisi değil bir
    Azda acemiye benziyorsunuz

Enduro veya cg tipi koylu motorlar olmali

Masraf cikartmasini istemiyorsan enduro alacaksin

Yakit diyorsan cg alicaksin ynlz cg biraz sorun cikarabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MotoStunt

Motoru köyde suruceksen seçeneklerden hiçbirisi değil bir

Bencede cg olmalı cg nin tek sorunu subapları devamlı 10.000 devirde gitmezse oldukça sorunsuz aletler ama fazla devir yaparsa hor kullanırs subap kesiyor hiç eyvallahı yok direk kitler
  • quote:

100cc lik debriyajlıların vergisi oluyor mu bide önerdiğin motor yılda ne kadar masraf ister

İlk mesajda nasihatı verdim şimdi tavsiye vereyim.

cg al 100 cc vergi verme vergi 100 tl yıllık

baktın 100 cc küçük geldi

100 lira ver 125 cc yaptır veya 190 lira ver 150 cc yaptır. 350 cc ye kadar yolu var

şu anda en iyi fiyatlı en güzel görünüşlü cb 125 aceden güçlü ybr gücüne yakın 100 cc motor 100 mg prince
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Bencede cg olmalı cg nin tek sorunu subapları devamlı 10.000 devirde gitmezse oldukça sorunsuz aletler ama fazla devir yaparsa hor kullanırs subap kesiyor hiç eyvallahı yok direk kitler

Aynen Kardeşim Benimde korkum o saten yuksek devirle gitmekten bisan da subap kesti maaliyeti 140 tl oldu baska birşeyleride vardı heralde tam bilmiyorum :(

Artık 6000 i deviri geçmiyorum vallaha hiç şakası olmuyor bunların

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Aynen Kardeşim Benimde korkum o saten yuksek devirle gitmekten bisan da subap kesti maaliyeti 140 tl oldu baska birşeyleride vardı heralde tam bilmiyorum :(

Artık 6000 i deviri geçmiyorum vallaha hiç şakası olmuyor bunların

Yüksek devire çıkarım ama redline sınırına girmem motor sıcak olunca sorun olmuyor birde subapların iyi ayarlı olması lazım genelde max 9.000 devir çeviriyorum o devirde 5. viteste hızım 90 yeter daha fazlası zaten tehlikeli.cg motorarın kronik sorunu yüksek devire çıkarsan yağ az ise subap kesiyor zaten başla yerinden arızayı nadir veriyor

• NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    Allah Korusun abi sende ne yaptın tehlikeyi seven biri değilim inşallah bu dediklerinin hiçbiri olmaz
    abi Mondial 100 MG SuperBoy çok hoşuma gitti 97cc vergisi de yok motor alınır mı artı ve eksileri neler
    kafamda iki soru var:
    1.Mondial 100 MG SuperBoy 'a plaka gerekir mi?
    2.Mondial 100 MG SuperBoy'ın muayene ücreti vb olur mu ?
  • Yorum yapan arkadaşlara eleştirim var. Adam daha 14 yaşındayım motor alacağım diyor, sizlerde motor tavsiye ediyorsunuz. Sevgili kardeşim. Önce ehliyet olması lazım. İster köyde, ister tarlada, ister şehirde kullan farkt etmez. Kanunlar köy, şehir, ilçe diye yazılmıyor. Her yerde geçerli. Hatta sana bir şey olursa baban dahi suçlu olur kanun önünde.
    Önce 18 yaşına gel, ehliyetini al, daha sonra motor sevdasına başla. Şimdilik bisiklet ile idare et, Tecrübelerini geliştir.
    Ayrıca babanı da kınıyorum. Motor almana izin verdiği için.
    Şimdilik bana kızabilirsin ama ileride ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksındır.
  • quote:

abi Mondial 100 MG SuperBoy çok hoşuma gitti 97cc vergisi de yok motor alınır mı artı ve eksileri neler
    kafamda iki soru var:
    1.Mondial 100 MG SuperBoy 'a plaka gerekir mi?
    2.Mondial 100 MG SuperBoy'ın muayene ücreti vb olur mu ?

frenleri iyi değil.

evet hepsi gerekir.

Ama bana sorarsan bekle 2 yıl daha al ehliyeti öyle bin yoksa muayeneye götürmeye ıvır zıvıra götürmeye ehliyetli biri gerekir yakalanırsan zaten 2 motor parası ceza ödersin plaka ruhsat masrafların yanına kalır.

Biri motorun sesine ayar olur ihbar eder polis yolda öyle bekler anında çevirir özellikle jandarma ve yunuslar yapıyor bunu.
    ybr işini görür yıllık masrfıda bakımları 100 geçmez sigortanda hangi ile bağlısın onda farkediyor aam 500 geçmez masrafın
    ehliyet kac yasinda alabilirim araba 18 motosiklette degisir mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    14 yaşında napıcan motoru
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.