Şimdi Ara

Yeni başlayacak biri için motor önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2014te aldığım A2B ehliyetin üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen bir kez olsun motorun selesine oturamadım.

Artık motor almak ve binmek istiyorum malumunuz tüm Avrupa tarafından kıskanılan ülkemizde sıfır motor almak neredeyse imkansız hale gelmiştir. İkinci el bile bayağı bir düşündürüyor her neyse. Ekipmana ayırdığım bütçe dışında 13-14 bin liralık bir bütçem var. Aklımdaki motorlar;
    Pulsar Ns200
    Pulsar Rs200
    Honda cbr250R
    Kawasaki ninja 250R

Bugüne kadar hep arabalarla haşır neşir oldum. Sahibindenden bakıyorum motor fotoğraflarına pek bir şey anlamıyorum motor alırken nelere dikkat edilir, neresine bakılır sorularının yanı sıra size bu motorlardan hangisi ilk etapta alınır. İlerde hangisini kolay satabilirim. Mesela bir motor için ideal KM nedir? Bu fiyata honda yada kawasaki aldığımda 25-30 bin km altında alamayacağımı biliyorum. O yüzden pulsarı listeme ekledim en azından düşük km alabiliyoruz bu fiyat bandında. Biraz fazla uzatmış olabilirim özet olarak acemilik için bu fiyat bandında bu motorlarla ilgili neler önerirsiniz? Ne almalı niye almalı? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski bir cbr 250r kullanıcısı olarak yine cbr tavsiye ederim. Bakım fiyatları, parçaları ucuz, benzin çok yakmaz. Önce ekipmanlarınızı tamamlayın. 20 bin km üstünde motor alacaksanız ağır bakımları için de bütçe ayırın. Japon alın bırakın çinliyi hintliyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altın Elbiseli Adamyoutube
    Genel 2. El Motosiklet Rehberi
    https://www.youtube.com/watch?v=hBBDe40ZQnM&feature=youtu.be

• MotorcuAbiyoutube
    2. El Motor Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler | İkinci El Rehberi
    https://www.youtube.com/watch?v=jjFOPtJeXlU&feature=youtu.be

• Dostum selam. Öncelikle illa japon alın şunu alın bunu alın diyen insanlara bakmayın. Gönül isterdi ki herkes ducati alsın yamaha alsın ama bu işler bütçeye bakıyor malesef.

Şimdi bende sizin şu an düşündüğünüz yollardan geçtim bütçemizde aynı ve Rs 200 aldım. Sebebinide açıklıyorum

-İstediğim motor r25'idi. Ama şu an temiz bi r25 21-bin tl'ye satılıyor. R25'ten vazgeçtim
    -cbr 250 baktım. fiyatlar 17-18 bin tl. ayrıca şu krank meseleli kafamı kurcaladı. fabrikada doğruladı. bi krank sorunu var. bu motora binen kitle belli. krank kırıyor haliyle.yine bütçe üzerinde ama 2012 modelleri 13'e satılıyor. Gidip 40-50 bin km motora 13 bin tl vermek istemedim üstelik tek far modeli.
    -Ninja 250r yerine ben ninja 250 sl baktım(daha yeni model). Çok güzel motor. Ülkemizde piyasası olmadığı için uygunda satılıyor. ama ilk motorum olucak ve parçalar acayip pahalı. Belki 2. veya 3. motor olarak alınabilir. Çünkü motor illa düşücek. ama kendine güveniyorsan al. pişman olunacak bi motor değil. r25 muadili.
    -rc 200 var bide. turuncu sevmiyorum sırf renkten dolayı bakmadım. yoksa pulsar ile sahibi aynı.

Pulsar 200 ns ve 200 rs modeline baktım. arkaya çanta falan takmayacağım için 200 rs modeli hoşuma gitti. üstelik ABS var. Hayat kurtarıyor. Bu paraya ABS'li başka motor yok.

• CBR250 güzel motor tavsiye ederim ama alabilirsen ABS'li pulsar al daha yavaş ama güvenlikli olur.
  • Calıgula kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkürler.

6-8 senelik motorlara o paraları vermek istemiyorum. Zaten bütçem çok kısıtlı bu devirde motor almak için. Büyük ihtimalle pulsar rs200 alacağım. Absli oluşu yüksek oturuş pozisyonu racingten uzaklaşmasına rağmen benim hoşuma giden bir artısı(kişiden kişiye değişir tabiki) ilk motor için absli olması çok daha iyi olacak. 2016-2017 modellerde kronik sorunları var 2018 de çözülmüs diyolar. Kadran gidiyormuş akü boşalıyormuş vs. Bir sürü söylenti var yaşadın mı böyle bi sıkıntı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: byumurtaci

İlgin için teşekkürler.

6-8 senelik motorlara o paraları vermek istemiyorum. Zaten bütçem çok kısıtlı bu devirde motor almak için. Büyük ihtimalle pulsar rs200 alacağım. Absli oluşu yüksek oturuş pozisyonu racingten uzaklaşmasına rağmen benim hoşuma giden bir artısı(kişiden kişiye değişir tabiki) ilk motor için absli olması çok daha iyi olacak. 2016-2017 modellerde kronik sorunları var 2018 de çözülmüs diyolar. Kadran gidiyormuş akü boşalıyormuş vs. Bir sürü söylenti var yaşadın mı böyle bi sıkıntı?
    bende 17 model rs 200 var

Motor alındığından beri akü değişmedi. kadran gitmesi falanda yok. sadece soğuk havalarda ilk marşta ekran gidip geliyor 2 saniye falan. çözümüde basit ama gerek duymadım. bi aparat var.120 liraya satıyorlar.

bende motoru satıyorum bu arada

250'lik bi motor alıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: byumurtaci

İlgin için teşekkürler.

ben almayı düşünüyordum yağmurda elektrik aksamı saçmalıyor dediler vazgeçtim. 2017 ve sonrası kasalara bak. kronik sorunları giderilmiş oluyor +abs eklemesi.

naked şehir içinde çok rahat bu arada. supersport kullanmış biri olarak söylüyorum. rahatlık > görünüş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.