Şimdi Ara

yeni başlayanlar için yeni başlayan birinden anime önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben anime izlemeye yeni bu yıl başladım, yeni başlayanlar için belki rehber olur buraya eklediklerim. unutmayın bu öneriler uzman gözüyle değil de daha çok acemi birinin gözünden olan öneriler.

ama şunu da ekleyeyim, tecrübeli arkadaşlar aşağıda hangi anime türünü sevdiğimi tespit edip öneride bulunursa çok çok mutlu olurum.

yazı ben izledikçe güncellenecektir..

death note ( yazmaya bile gerek yok aslında eminim herkes izlemiştir. muazzam, çok güzel vs diye de övmeme gerek yok. ancak merak ettiğim bir şey var ki stratejik hamleler içeren zekice düşünülmüş animelerin bir türü var mı, varsa hemen o türdekileri tüketebilirim çünkü.)

charlotte ( evet, anime dünyasına death note'dan sonra ilk giriş animem. müzikleri tek kelimeyle ha-ri-kaydı. final bölümü biraz aceleye gelse de ben açıkcası beğendim ve anime dünyasına ilk defa tam anlamıyla girmemi sağladı şahsen bana göre başlangıç için tam kararında bir anime)

akame ga kill ( bir arkadaşımın aşırı övmesiyle başladım. yani çok sevmedim biraz bölümler uzatılmış gibi geldi bana ama final bölümü her şeye değdi. açıkcası bu da hoşuma gitti. sanırım bu tür shaunen tarzına giriyor ve ben beğendim)

no life no game ( seveni çoktur belki bilmiyorum ama ben pek sevemedim. ciddi bir atmosferi yoktu konusuna göre. hani yersiz espriler ve gereksiz ecchi kısımlarıyla beni kendinden soğutmayı başardı. yarıda bıraktım. bence konuyu harcamışlardı)

sword art online (ahh.. tam her şey çok güzel giderken bir anda aşk hikayesine dönmesi beni aşırı rahatsız etti ve o güzelim atmosferi yıktı, 1.sezonun sonlarına doğru bıraktım. keşke böyle olmasaydı be)

devil is a part timer ( ben bu animeye bayıldım... hem komik, hem bize mesajlar içeren, özetle muazzam bir şeydi. böyle şeyler hoşuma gidiyor işte türü ne hiç bir fikrim yok malesef.. ve son olarak maou sen ne muazzam karakterdin öyle)

boku no hero academia ( herkes başka animelerden çakma dese de ben ilk 2 sezonu çok sevmiştim. esinlendiği animeleri izlemediğimden belki sevmişimdir bilmiyorum ama shaunen anime ihtiyacımı baya karşıladı. yalnız şunu da ekleyeyim 3. sezonu hiç sevmedim..)

ao haru ride ( izlemem sebebim konusunun bana kendi yaşadıklarımı hatırlatmasıydı, böyle vıcık vıcık olmayan shoujo animeler varsa ve önerirseniz mutlu olurum. bence sıcak bir animeydi devamını mangadan okudum ama sonu biraz mehh olmuştu. aceleye gelmiş sanki)

arkadaşlar aslında bakarsanız her türe açığım.. sadece,
    gereksiz fazla ecchi sahneleri içermesin
    aksiyon türüyse aşk bir anda ana tema olmasın mümkünse
    shoujo önericekseniz onlarca bölüm vıcık vıcık aşklarını görmeyelim. tadında olsun biraz
    shaunen önericekseniz de lütfen yüzlerce bölümlü şeyleri önermeyin.. unutmayın ki ben bu dünyada yeniyim ve gözüm korkuyor..

bu arada acemi falan dedik ama terimler havada uçuşuyor.. affedin beni buraya hemen sizin için kendi dilimde açıklayacağım. (belki çok temel şeyler ama eğer cidden yeniyseniz bilmemeniz çok doğal çünkü ben 3 ay falan hangisi hangi tür bilmiyordum.. gerçi hala tam öğrenemedim o ayrı mesele de..)

shounen : böyle bir ana karakter var (genellikle süper güçleri var o karakterin) bölüm bölüm skill kasıo güçleniyor. her sezon sonu kesin bir boss fight olur ve gelecek sezon daha güçlü bir karakter görürüz. anladınız bence, anlayın lütfennn)

ecchi: ya ben bu türü sevemedim ki hiç. kızların memesi görünür, erkeklerin orası burası görünür. ayy derler yanaklar kızarır. eee yani? güldürmüyor da hiçbir halt olmuyor. zaten bu türdeki animelerde de baş karakter erkekse testesteronlarıyla hareket eder, meme gördü mü düşman olsa bile düşer; kızsa da hep orası burası açılır çok sert biri olsa bile yanaklar kızarır ayyy yapar sonra her şey kaldığı yerden devam eder. sanki hiç yaşanmamış gibi öyle bir şey. ne oldu yani bunun ne karakter gelişimine katkısı var, ne olaya. öyle bir izleyici olarak mal gibi bakıyorum noldu şimdi diye. sevmiyorum bu türü sevmiyoruum)

shoujo : kore dizisi izleyen varsa bu k-dramalar varya işte onların anime halini düşünün. ana teması aşk olur genelde. yani üst üste en fazla 2 tane anime izlenir, gerisi bayar insanı. ama hoştur da, duygusal boşluğa birebir benden söylemesi..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• AOT izlemeyi unutmasınlar.

• Overlord 1. sezon izlemeni öneririm dostum. Beğenmez isen 2. sezona devam etme sakın.
  • Are You Hitting On Me kullanıcısına yanıt
    izleyeceklerim arasında kesinlikle.. ama biraz ağır gelir diye korkuyorum. hani bir deyim vardır ya, tam pişmemiş. ben de bu konuda tam piştiğim de bakarım diye düşünüyordum .d

yanlış bir düşünce mi? yanlışsa gidip izleyeyim hemen :D

• Ainz Ooal Gown kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim dostum, izleyeceklerim arasına aldım umarım beğenirim ( izlersem burayı güncellerim sanırım)

• devil is a part timer

Yazını okuduğumda ilgimi çekti anime, izlemeye başladım bakalım nasılmış. Tam One Punch Man'den sonra anime arıyordum umarım en azından yarıda bıraktırmasın yeter.

Keşke eskiden animelere ulaşmak bu kadar kolay olsaydı. Büyüyünce bunları izlemem zannediyordum ama yaş 30 üstü oldu hala izliyorum.
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    seni çok sürükler mi bilmiyorum ama güleceğine ve karakterlere ısınacağına eminim. umarım beğenirsinn

kesinlikle haklısın bu arada, zaman ilerse de bazı şeylerden kopamıyoruz.. neyse olsun önemli olan zevk almak değil mi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    2. sezonu olmadığı için en çok üzüldüğüm animelerden biridir kesinlikle izlemelisin.
  • Death Note benzeri animeler aradığını belirtmişsin. Verebileceğim en tipik örnekler Code Geass ve Zankyo no Terror olurdu. Bunun dışında LOGH'un anime tarihinin en kaliteli eserlerinden birisi olduğuna forumca hemfikir sayılırız, lakin eski animeleri izlemeye katlanamıyor veya giriş seviyesi tarih-siyaset-felsefe bilgisinden yoksun olduğunu düşünüyorsan rafa kaldırmanı tavsiye ederim.

• flean kullanıcısına yanıt
    code geass çok duymuştum aslında ama izlemek ve izlememek arasında kalmıştım, izlenecekler listem de ilk sıraya aldım şu an :D

zankyo no terror ve logh hiç duymadım desem beni öldürmezsiniz değil mi

cahillik kötü bir şey.. eski olup olmaması ya da başka bir şey hiç problem değil yeter ki çok bölümlü (150 bölüm ve üstü) olmasın yeter. açıkcası bu kadar fazla bölüm izleme konusunda kendime güvenmiyorum çünkü.

önerilerin için teşekkür ederim. hepsini izleyecekler listesine aldım

• LOGH'u hiç duymamış olman gayet normal, dcde animeciyim diye geçinen birçok kawaiici lamer bu serinin varlığından bihaberdir. Tek dileğim, bu animeye başlarken altyapını bir miktar hazırla. Bunun dışında bahsetmem gereken bir iki şey daha var.

MyAnimeList.net
    MyAnimeList.net - Anime and Manga Database and Community
    https://myanimelist.net

Tavsiye arıyorsan veya izlediğin animeleri indexlemek istiyorsan elinin altında bulunması gereken bir site.

NGNL ve SAO, her ikisi de isekai idolüne mensup animeler. Sıklıkla duyabileceğin bir kavram, bu tip animelerde ana karakterin başına birtakım olaylar gelir ve kendisini farklı bir fantastik dünyada bulur.

• flean kullanıcısına yanıt
    verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. site ilgi çekici görünüyor açıkcası, inceleyeceğim

bu arada logh baya ilgimi çekti, kesinlikle altyapımı oluşturunca bakacağım ilk animelerden biri olacak, tekrardan teşekkürlerr

• Tam pişmemişlikle alakası yok.Göm gitsin. Spoiler yememeye dikkat et.

• > death note
    Zeki karakterler, büyük oranda iyi yazılmış senaryo, iyi kurgu. Ana karakterin zekilik olarak benzemesi açısından "Code Geass"'ı (tam adı Code Geass:Hangyaku no Lelouch) önerebilirim, her ne kadar hikayesini (özellikle araya sıkıştırılan boş bölümleri ve saçmalıkları) aynı miktarda beğenmesem de totalde izlemeye değer bir seri. Özellikle finali çok iyidir(2 sezon, totalde 52 veya 50 bölüm felan olması lazım).
    > akame ga kill
    Biten bir seri olması avantaj. Gereksiz kısımları kırpsalar 16 bölüme felan sığardı. İleride izlediğin çoğu serinin finalinde hikayenin bitmediğini göreceksin, özellikle bazı efsane serilerde hayal kırıklığına sebep olabiliyor. Bir ihtimal "Angel Beats!" i izlersen beğenebilirsin.
    > no game no life
    Ben bunu 5-6 sene önce izlemiştim, o zaman çok eğlenceli gelmişti ama şuan aynı içeriğe tahammül edebilir miyim bilmiyorum.

>> Ecchi
    Ecchili bir şey izleyeceksen, veya ecchi'ye rağmen bir şey izleyeceksen "Kill la kill"i önerebilirim. Evet, içinde gereksiz bir ayıplılık var ama hem güldürü(tarif ettiğinden farklı bir şekilde güldürü var, ama neticede belden aşağı) hem de aşırı aksiyonlu oluşu açısından izlettirir kendini.

>> Shounen
    Fullmetal Alchemist:Brotherhood(64 bölüm) ve Attack on Titan'ı(nam-ı diğer Shingeki no Kyojin, 3. sezonu bitti en son(yaklaşık 50-60 küsür bölümü var yayınlanmış), manga hikayesi hala devam ediyor ama animesi çekilecek mi bilmiyorum) mutlaka izleyin. İkisi de su gibi izlenir.

>> Shoujo
    Kareshi Kanojo no Jijou (His and Her Circumstances)'u deneyebilirsin. Sonlara doğru anime bir takım bütçe sorunları yaşamış ama en güzel shoujolardan birisidir. Biraz daha uzun izleyebilirim dersen Nana'yı deneyebilirsin. İkisi de yarım kalıyorlar malesef.

>> Aksiyon
    Verdiğin tarifa uyan aklıma gelen ilk anime Vinland Saga.

Film önerileri

Sennen Joyuu(Milennium Actress)
    Stranger: Mukou Hadan(Sword of the Stranger)

Olur da bunlara bakar da başka da bakmak istersen şuraya listemi bırakıyorum(puana göre sıralanmış)
    MyAnimeList.net
    CIO61's Anime List - MyAnimeList.net
    https://myanimelist.net/animelist/CIO61?status=7&order=4&order2=0

linkle ilgili not: tıklayınca düzgün açamayabilir, DH linklerde parametreleri(?'den sonra başlayan kısım) bozabiliyor. Linki kopyalayıp yukarı yapıştırırsan doğru şekilde açacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CIO61 -- 24 Mayıs 2020; 11:54:30 >

• Shoujo olarak Nana animesini önerebilirim.

Onun dışında 3 Gatsu no Lion'a da mutlaka bakmalısınız.
  • Dungeons and Dragons tarzında bir anime var mı? Yani böyle zindanlarda dolanıp eşya altın toplayan felan bir şey işte.

Netflix'te magi adventure of sinbad'ı izlemiştim. Sonra sonrasını anlatan devamı vardı. 1-2 bölüm izledim ama sarmadı.

----------

Naruto ve One Piece gibi bir anime izlemek istiyorum ama uzun olmaları gözümü korkutuyor. Sevip sevmeyeceğimi bilmediğimden başlamadım. Nasıl test edebilirim? Ya da daha kısa var mı öneriniz?

• Brazcks kullanıcısına yanıt
    Konobuba ve Overlord var.
    Öte yandan Nanatsu no taizai'ye (Netflix animesi) bakabilirsin.

Edit

Sao ve Hai to Gensou no Grimgar'da sonradan aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Mayıs 2020; 13:20:28 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ben bunlara bir bakayım. 👍🏻

• CIO61 C kullanıcısına yanıt
    dostum sen mükemmel bir detaysın...
    ellerine sağlık, teşekkür ederim tüm önerilerin için. hepsine bacağım

• Periah kullanıcısına yanıt
    tamamdır, bakacağım izledikçe buraya girerim. çok teşekkür ederimm tavsiyelerin için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.