Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar İçin Minecraft Rehberi Bölüm 1(İlk Gece Neler Yapılır)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evet arkadaşlar size Donanım Haber Forum'un da yardımlarıyla bir Minecraft rehberi yapmaya karar verdim.Dilerseniz başlayalım:

BÖLÜM 1: İLK GECE HAYATTA NASIL KALIRIM:
    Arkadaşlar Minecrafta başladınığınızda ilk yapmanız gereken şey ilk gece hayatta kalmaktır, çünkü oyuna daha yeni başlamışsınızdır,hiçbirşeyiniz yoktur ve sizi bekleyen yüzlerce canavar vardır (Creeper başta olmak üzere :D)Şimdi ilk yapmanız gereken ağaçlara yönelmektir.Ağaçların alt kısımlarını keseceksiniz,yani kahverengi olan yerlerini.Ağaçları kestikten sonra odunlarınız olacaktır.Bu odunlarla ilk önce crafting table yapmalıyız.E ye basıyoruz ve Inventory çıkıyor karşımıza.Yukarı bölgede 4 adet kare vardır.Oranın tamamına odun koyduğumuzda 1 crafting tableimiz olacaktır.Bu crafting tableyi bir yere koyuyoruz sag tusla.Daha sonra craft tableye sag tıkladığımızda 9 karelik bir alan çıkıyor karşımıza.Sağ en alttakine ham odunumuzu ekliyoruz ve bize kereste veriyor.Bu kerestelerin de 2 tanesini üst üste koyduğumuzda ise bize ince tahta veriyor.
    Sonraki aşama ise bir ev bulmaktir.İlk olarak çimenlerden oluşan dağ gibi bir yer bulmak.Evimizi içeri doğru 6-7 kare kazsak yeterlidir.Daha sonra crafting tableyi evin içine almalıyız.Çünkü evin içinde işlerimiz var.İlk gün arkadaşlar yatağımız olmadığı için sabaha kadar beklemek zorundayız.Fakat daha sonra koyun avlayıp tüyünden ve odunla yatak yapacağız.
    Arkadaşlar sonraki adım ise bize yiyecek bulmaktır.Çünkü her ne kadar canavarlar bizim için tehlikeli olsa da yiyecek bulmak da ayrı bir tehlikedir.Yiyecek ihtiyacımızı ise etraftaki domuz,tavuk vb hayvanlardan karşılayabiliriz.

Kereste Yapımı:

Stick veya Kereste Yapımı İçin Ağaç:

Dağın İçine Doğru Ev Kazma:

İKİNCİ BÖLÜMDE GÖRÜŞMEK ÜZERE ARKADAŞLAR BİR +1 TEŞEKKÜR YETERLİDİR
    MİNECRAFT REHBERİ BÖLÜM 2(GEREKLİ ARAÇ GEREÇ YAPIMI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrProphet -- 7 Nisan 2013; 13:04:21 >

• +1
  • Yararlı olabilir. Ama craft lara googleye şöyle yazarak bulabilirler
    Minecraft crafting guide
    İlk çıkana girin neredeyse herşeyin craftı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bro zaten bu yeni başlayanlar için gerekli şeyler, yeni başlayan adam gidip craftlardan zor olanlara bakarsa veya redstonlara bakarsa kafası karışır, ben sace yararlı olsun diye taktik veriyorum +1
  • Detaylı videolu anlatımlar varken ?
  • Sadece yeni başlayanlara yardımcı olmak istemiş neden bukadar tepki gördü anlamıyorum.Konu için teşekkürler +1
  • Benim yeni başlayanlara tavsiyem oyunun mantığını anlamaları ve temel craftingleri bilmeleri geriye kalan kısımları kendi çabaları ve acemilikleriyle ilk günü geçirsinler bu sayede oyun daha zevkli hale gelicektir. Tabi tavsiyelerede bakabilirsiniz.

Bende bi kaç şey ekliyim bari.

İlk barınağınız kum yada yerdeki çamurdan olsun topladığınız tahtayla ev yaparak tahta ziyan etmeyin nedeni ise size temel aletler olan balta-kürek-kazma-crafting masası ve fırın yakıtı lazım tahtaları buralarda kullanın. Eviniz 5x5 ebatında olsun yüksekliğide 3 kare boyu yapın içeriden aşağı doğru istediğiniz kadar inebilirsiniz zaten. Birde bi kaç inek ve domuz öldürün akşam olmadan. Evinizin tavanında bir delik açın oradan eve ışık girer rahat edersiniz. Akşam olana kadar 20 kadar odun stoklayın.

Bilmeniz gereken temel şey kazma ile taş kırarsınız-kürek ile toprak kazarsınız-balta ile odun kesersiniz ve hızlı kesersiniz. Ben 3 gün boyu fırın yapmak için taş aramıştım meğer taşları elle değil kazmayla kırmak gerekiyormuş yoksa taş oluşmuyor az kalsın oyunu bırakıyordum.

canavarlar güneş batınca çıkarlar sabah ise yok olurlar ama sabah olur olmaz yok olmuyorlar biraz bekliyorsunuz.

Maden işlerini ilk günlerde evin içinden geceleri yapın. Sabahları odun ve yiyecek arayın etrafı keşfedin.

Mağara bulursanız girmeyin canavar olabilir.

alet edevatı arkadaş detaylı anlatır zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Başlayanlar için Rehber
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş Minecraft'ta yeniyim. Yazdıklarını okudum. Fakat bir türlü odun çıkartamadım. Ağaca vuruyom vuruyom çıkmıyor. Yardımcı olur musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Orijinalden alıntı: furkan15826

Kardeş Minecraft'ta yeniyim. Yazdıklarını okudum. Fakat bir türlü odun çıkartamadım. Ağaca vuruyom vuruyom çıkmıyor. Yardımcı olur musun?

Kirilmasini bekleyene kadar vurmaya devam edin

Sağol yardımın için çözdüm olayı. Ben ağaca tek tek basıyomuşum basılı tutmak yerine

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.