Şimdi Ara

Yeni başlayan biri için öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 18 yaşındayım ama şimdiye kadar klasikler ve tarih kitapları dışında edebiyatla isim olmadı. Sayısal öğrencisiyim,beni edebiyattan soğutan hocalarımın da etkisi var diye düşünüyorum.

Her neyse, yavaş yavaş kitap okumayı, kitap üzerinde düşünmeyi,yorum yapmayı öğrenmek istiyorum. Hangi yazarları önerirsiniz ağır dili ve ağır kurgusu olmayan,rahat okunabilecek? Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum benim sana tavsiyem içinde bulunduğun duruma özel olarak konusuyorum sinemanın satın aldığı kitaplarla başlaman.

Uzun süre sonra kitap okumak isteği uyanmış içinde bu sebeple aldığın kitap kesinlikle sana hitap etmeli ve keyif almalısın beğenmelisin okuduğun kitabı ki lezzet aldığın için okuma işini bir sürekliliğe bir devamlılığa taşıyabil.

Hem başlangıç aşaması için konusuyorum kitabı okuduktan sonra sinema filminide izleyerek daha fazla keyif alabilirsin.

İzlemediysen eğer açlık oyunları ve uyumsuz serisi ile başlayabilirsin mesela. Bu iki eserin kitaplarıda çok beğenildi sinemadada gişe yaptı beğenildi izlenildi.
  • Don Quijote'u okumanızı öneririm.
    Yalnız kısaltılmış değil kaliteli şekilde çevrilmiş çevirisi okuyun.
    http://www.idefix.com/Kitap/Don-Quijote-2-Cilt-Takim-Clz/Edebiyat/Roman/Dunya-Klasik/urunno=0000000057841

Bu kitaba benzer bir kitap bulamazsınız.Her okuduğunuzda farklı anlamını keşfedersiniz.
    Kapsamlı bir derinliği olan ama bir yandan da çok basit görünen ve okunan bir kitaptır.Kitap okumayı sevdirir.

• Klasikleri okumuşsun... Devam et oradan.. Rus klasikleri misal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kitabı beğenmeyen tek bir kişinin bile olduğunu sanmam.:) Sonra da filmini izlersin tabi hiçbiri film/dizi kitabının tadını vermez.

Yeni başlayan biri için öneriler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 15 Mayıs 2018; 19:55:17 >

• Klasiklerden devam etmeni tavsiye ederim. Modern Klasiklere de başlayabilirsin. İş bankası yayınlarının modern klasikler serisi var yaklaşık 120 kitaplık.

Okurken düşünmek istiyorsan bu kitaplar seni düşündürür. Farklı anlamlar ararsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.