|
Bildirim
|
Tavsiyem öncelikle distopyalar ile başlanması. Distopyalarda kısmen bilimkurgudur.
Fahrenhehit 451, Cesur Yeni Dünya, 1984 vs. Yok ben bilimkurgu istiyorum diyorsanız ithaki bilimkurgu klasikleri setinden kitapları öneririm. 1-Dune--Frank Herbert 2-Kıyamete Bir Milyar Yıl--Strugatski Kardeşler 3-Maymunlar Gezegeni--Pierre Boulle 4-Cesur Yeni Dünya--Aldous Huxley 5-Çocukluğun Sonu--Arthur C. Clarke 6-Dr. Moreau’nun Adası--H.G. Wells 7-Dune Mesihi--Frank Herbert 8-Işık Tanrısı--Roger Zelazny 9-Yıkıma Giden Adam--Alfred Bester 10-Yıldız Gemisi Askerleri--Robert A. Heinlein 11-Sürgün Gezegeni--Ursula K. Le Guin 12-Pazartesi Cumartesiden Başlar--Strugatski Kardeşler 13-Arcturus'a Yolculuk--David Lindsay 14-Zaman Makinesi--H.G. Wells 15-2001: Bir Uzay Destanı--Arthur C. Clarke 16-Dune Çocukları--Frank Herbert 17-Ben, Robot--Isaac Asimov 18-Kaplan! Kaplan!--Alfred Bester 19-Bitmeyen Savaş--Joe Haldeman 20-Ay Zalim Bir Sevgilidir--Robert A. Heinlein 21-Su Adamı--Alexander Belyaev 22-Görünmez Adam--H.G. Wells 23-Tanrı Olmak Zor İş--Strugatski Kardeşler |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 30 Ağustos 2017; 12:50:51 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Biraz geç olsa da, teşekkür etmeyi unutmuşum :) Sağolun liste için; diğer arkadaşlara da teşekkürler. |
Canlandırman güzel olmuş hocam. Ben daha yeni bilim-kurgu türüne başladım. Önce Zaman Makinesi - H.G Wells ile başlayıp direkt Vakıf serisine daldım. Vakıf serisi resmen bilim-kurgu'ya bağlanmama sebep oldu. Stanislaw Lem kitaplarını da bir göz atabilirsiniz. 23 kitap öneren arkadaş güzel önerilerde bulunmuş. :) |
Huxley- Cesur Yeni Dünya Jack London- Kızıl Veba |
Otostopçunun Galaksi Rehberi |