Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce hiç fotoğraf makinesi kullanmadım, fotoğraf makinesi alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyim hiç bilmiyorum. Almak istememin sebebi, güzel manzara fotoğrafları, kişisel fotoğraf çekimi gibi şeylerde kullanmak istiyorum. Fiyat bandı olarak 1000-3000 TL arası bakıyorum, 3000 TL'nin altında olursa güzel olur açıkçası. Netlik ve bulanıklık gibi unsurlara önem veririm iç ve dış mekan çekimlerininde iyi olmasını istiyorum açıkçası bana göre. Bu niteliklere göre bana 3000 TL ve altı bir fotoğraf makinesi varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Ali Çifçi -- 5 Ağustos 2019; 23:49:55 >

• Fotoğraf makinesi alıp direkt olarak olaylar bitmiyor. ISO, perde hızı, aperture gibi fotoğrafa direkt etki eden faktörler var. Aslında Fotoğraf makinesinde Auto modu var ama pek birşeye yaramıyor (yarasa bile makineye yazık olur)

Tavsiyem fotografiumun youtubedeki eğitim videolarına biraz göz gezdirin ilgilinizi çekmeye devam ediyorsa fotoğraf makinesi alın derim.
  • Nikon D3500 gayet iyidir mesela bu bütçe dahilinde.

Daha ufak ve uygun fiyatlı,geleceği olan bir model ise şunu öneririm - Fujifilm X-A5 + 16-50 ki 2.250 liraya çok iyi bir fiyat/performans ürünü.
    akakce.com
    Fujifilm X-A5 + 15-45mm Lens Aynas�z Foto�raf Makinesi Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/aynasiz-fotograf-makinesi/en-ucuz-fujifilm-x-a5-15-45mm-lens-fiyati,199969064.html

• Demek istiyorsunuz ki, belli temel kavramları öğrenmem lazım ve ilgim olup olmadığını anlamak.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Önerdiğiniz cihazlar güzeldir ama neye göre bakıp almalıyım? Bilmediğim birçok temel kavram var.
  • Mehmet Ali Çifçi M kullanıcısına yanıt
    Evet, eğer ilginiz yoksa sıkılırsınız, çantasından çıkarmazsınız. En sonunda zararla satarsınız. Olan paranıza olur. Telefonunuza manuel bir uygulama indirip deneme yapmanızı öneririm.

Makine almaya karar verdiğinizde (verirseniz) yukarda jiddinin önerdiği makineleri alabilirsiniz.
  • Telefona manuel olarak hangi uygulamayı indireyim acaba? Pek bir bilgim yok fotoğraf uygulamalarından da.
  • Mehmet Ali Çifçi M kullanıcısına yanıt
    Telefonunuz nedir (ios android)?
  • Telefonum android işletim sistemine sahip.
  • Makineyi aldıktan sonra profesyonelleşme gibi bir hedefiniz yoksa ben aynasız tavsiye ederim.

Fujifilm'in x-t20 modeli aradığınız fiyatlarda bulunur. Güzel bir lensle hafif gövdeden dolayı hem rahat edersiniz hemde ne çekeceğinizi ekranda göreceğiniz için iso-diyafram-enstantane üçlüsünü daha rahat kavrarsınız.

İnstagramda fotoğraf paylaşacaksanız velvia ve provia film benzetimleri + siyah beyaz acros benzetimi photoshopa ihtiyaç duymadan istediğiniz fotoğrafları paylaşılacak şekilde hazır eder.

Profesyonel olarak devam etme niyetiniz varsa nikon dslr kullanıyorum, nikon'un da kendine göre avantajları var ancak tatilde filan ben çekilecek mevzuya makineyi çevireyim kalanını alet halletsin diyorsanız nikona bulaşmayın, fujifilm aynasız ile çok rahat edersiniz.

Son olarak video niyetiniz varsa fuji aynasız derim. Nikon ile videoyu denemeyin bile. Videonun yarısında makinenin otofokusunu izliyorsunuz

• Dediklerinizi dikkat edeceğim. YouTube'ta şimdilik eğitim videolarına bakıyorum. Biraz daha temel kavramları öğrenip temel bilgileri öğrendiğimde kendime uygun olan fotoğraf makinesini alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Çifçi

Dediklerinizi dikkat edeceğim. YouTube'ta şimdilik eğitim videolarına bakıyorum. Biraz daha temel kavramları öğrenip temel bilgileri öğrendiğimde kendime uygun olan fotoğraf makinesini alacağım.
    Bir süre araştırın, temel kavramları öğrenin, fotoğraf makinelerinin çektiklerini inceleyin, makinelerin püf noktalarını izleyin.

Ben nikon dslr'ımı alır almaz auto moduna alıp çekime çıktım. Bir yandan da cep telefonu ile çekiyorum karşılaştırayım diye. Evde televizyona bağladım ikisini de bakıyorum. Çıkan fotoğraflar tek kelime ile rezaletti. Cep telefonum çoğu fotoğrafta çok daha iyi sonuç vermişti.

Kısaca DSLR'larda Auto modu mümkün mertebe kullanmamak gerekiyormuş. Manuel modta 1 sene sonra çektiğim fotoğtaflara ben bile hayran kalıyorum. Kullana kullana alışıyorsunuz zaten. Sadece makineyi alır almaz autoda çekim yapıp hemen makineden soğumayın.

• Manuel modları kullanmayı öğreniyorum, dediğiniz gibi çekilen fotoğraflarıda inceliyorum. 👍
  • AF motoru ve AF noktası nedir? Rica etsem açıklayabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Çifçi

AF motoru ve AF noktası nedir? Rica etsem açıklayabilir misiniz?
    http://www.birkarefotograf.com/otomatik-netleme-nedir/

Ben nikon d7100'de manuel focus kullanıyorum direk. Şuan kullandığım lenste 1980 model antika nikon lensi. Manuel bir lens. Odak, diyafram ve zoom'u komple manuel kontrol ediyorum.
  • Çok teşekkür ederim hocam yardımcı olduğunuz için. Paylaştığınız linkte baya faydalı bilgiler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

Evet, eğer ilginiz yoksa sıkılırsınız, çantasından çıkarmazsınız. En sonunda zararla satarsınız. Olan paranıza olur. Telefonunuza manuel bir uygulama indirip deneme yapmanızı öneririm.

Makine almaya karar verdiğinizde (verirseniz) yukarda jiddinin önerdiği makineleri alabilirsiniz.
    D850, Zeiss Otus 1.4/55 + Nikon 1.4/28 ve bir çok üst düzey aksesuar + gitzo system tripod vs. 66 bin lira harcadım. Hepsi 6 aydır yatıyor.

Gövde 500 shutterda, çoğu deneme çekimi. Hepsi sıfırdan farksız, pixel hatasız. Tümünü 55 bin civarına verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 30 Ağustos 2019; 21:35:43 >

• _Discovery_ kullanıcısına yanıt
    Sizin kullandığınız ürünler bana çok çok fazla gelir, kusura bakmayın. Ben zaten amatörüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.