Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar İçin Programlama -> C# (Dersler Gelmeye Başladı.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
17
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben öğrenirken sizler de öğrenin istedim ve bu konuyu açtım. Elimde bol kaynak var ve buraya ders girmeyi planlıyorum. Umarım birilerine yardımcı olur.
    Dersleri mesaj şeklinde gireceğim. Her mesajın linkini bir alttaki postta düzenleyeceğim.
    Takip edecek olan herkese şimdiden teşekkürler
    Edit 1: Arkadaşlar konuları soranlar olmuş fakat şöyle cevaplıyayım. C#, Visual Studio ve MySQL arasında dolaşacağız ileride. Bol örnekler yapacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mühendis Olacak Adam -- 31 Temmuz 2014; 19:23:52 >

• DERSLER: (GİRELECEKTİR).

DERS 02: Temel Kavramlar 2

DERS 03: Temel Kavramlar 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mühendis Olacak Adam -- 31 Temmuz 2014; 19:23:19 >
  • Takip
  • DERS 01: Temel Kavramlar 1

Bilgisayar nedir?

Bilgisayar; kendine önceden yüklenmiş program gereğince çeşitli bilgileri-verileri uygun ortamlarda saklayan ve istenildiğinde geri getiren, çeşitli aritmetik ve mantıksal işlemler yapan; çok hızlı çalışan elektronik bir cihazdır.

Yazılım nedir?
    Bilgisayarların çalışması ve belli biri işi yapabilmesi için kullanılan programlarama yazılım denir. Yazılımlar genelde şöyle gruplandırılır:
    İşletim Sistemleri: Windows,Mac OS,Linuxi
    Uygulama Programları: MS Excell
    Programlama Dilleri: C, C#, Java, C++
    Oyunlar

Algoritma nedir?
    Bir işi yapmak için planlanan işlem kümesidir.

Program nedir?
    Belli bir kurala göre bir araya gelen komutlar topluluğudurç

Programalama Dili nedir?
    Programlama dili, yazılımcının bir algoritmayı ifade etmek amacıyla, bir bilgisayara ne yapmasını istediğini anlatmasının tektipleştirilmiş yoludur.

Yaygın Programlama Dilleri
    2013 verilerine göre en çok kullanılan programlama dili C'dir. Onu hemen Java ve Objective-C takip ediyor. Listenin devamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Evet ilk dersimizden bu kadar arkadaşlar. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere

KAYNAKLAR:
    http://www.bilgisayarnedir.com
    http://tr.wikipedia.org
    http://www.tiobe.com

• Takip. Bir de soyle bir ornek gostersen süper olur: Dersler bittiginde sunlari yapabiliyor olacaksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jucian

Takip. Bir de soyle bir ornek gostersen süper olur: Dersler bittiginde sunlari yapabiliyor olacaksiniz.

Dikkate alacağım teşekkürler.
    Ama bu postta özetleyecek olursam veri tabanlarına giriş ve sitelerden veri çekme gibi konulara da gireceğim. Yani isterseniz bir veri tabanına sahip program yazabilir
    web browser tarzı veri çekebilirsiniz. Veya basit oyunlar yapabiliriz
  • tam aradığım konu takip...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Başlayanlar için Rehber
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takip

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipteyim.
  • İşte bu be saol kardeşim tam da böyle birşey arıyordum takipteyim
  • DERS 02: Temel Kavramlar 2

Assembly nedir?
    Mikroişlemcileri ve mikro kontrolöeleri programlamak için kullanılan programlama dilidir. Her işlemcinin kendi assembly dili vardır ve sadece kendi dilinde yazılan programları çalıştırabilir. BU nedenle, örneğin Intel x86 için yazdığı kodlar Motorola işlemcide çalışmaz.

Makine Dili nedir?
    Sadece 0 ve 1'lerden oluşan komutlarla yazılan programlama dilleridir. Aynı Assembly dillerde olduğu gibi, her işlemcinin kendine özel makine dili vardır ve sadece o işlemcide çalışır. Makine dili ile program yazmak çok zor ve çok zaman aldığı için pek terih edilmez. Onun yerine daha üst seviye diller olan Assembly veya C gibi diller kullanılır.

Kaynak Kod nedir?
    Hernhangi bir porgramlama dili kullanılarak yazılmış metinlere kaynak kod denir.

Editör nedir?
    Kaynak kodları oluşturmak yani kod yazmak/düzeltmek için kullanılan yazılımlardır. Editör, Not Defteri gibi basit bir yazılım da olabilir, Visual Studio gibi çok daha gelişmiş bir editör de olabilir.
    Notepad++, yaklaşık 8mb yer kaplayan bu editör HTML, CSS, Javascript, PHP,C,C++,C# gibi bir çok dilde kod yazmamızı/düzenlememizi sağlar. Notepad++, JEdit ve SharpDevelop oldukça fazla sayıda kullanıcıya sahiptir.
    ( SharpDevelop için link:http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/download/ . 4.4 sürmünü indiriniz.)
    (Notepad++ için link:http://notepad-plus-plus.org/download/v6.6.8.html )

IDE nedir?
    IDE, Integrated Development Enviroment yani Tümleşik Geliştirme Ortamı kelimelerinin kısaltılmışıdır. IDE'ler yazılım geliştirmek için kullanılan ve editörlere göre daha gelişmiş yazılımlardır. Visual Studio veya NetBeans gibi yazılımlar IDE'ye örnek olarak verilebilir.

Derleyici (Assembler) nedir?
    Kaynak kodlarını işlemcinin anladığı makine koduna çevrilmesini sağlayan yazılımdır.
    C# dili ile kod yazanlar genelde Visual Studio'yu tercih etmekteler.Visual Studio hem gelişmiş bir editördür hem de C# ile yazılan kodları derleyerek makine diline çevirir.

Yorumlayıcı (Interpreter) nedir?
    Bir önceki konuda anlatıldığı gibi, derlenen kodlar makine dilline çevrilir ve bilgisayar tarafından çalıştırılabilir hale gelir. Bir kod derlendiği zaman artık çalışır hale gelmişitir ve bir daha üzerinde değişiklik yapılmadığı sürece derlenmesi gerekmeden çalışır.
    Yorumlanan kodlar ise, satır satır makine diline çevrilir ve öyle çalıştırılır. Bu kodlar her çalıştırıldığında tekrar derlenir. Bu nedenle çalışması derlemeye göre biraz yavaştır.

Amaç (Executable) Program nedir?
    Derleme işleme sonunda ortaya çıkan ve bilgisayar tarafından çalıştırılabilen programlara amaç program denir.
    Kaynak kod -> Derleyici -> Amaç Program (.exe)
    Notepad veya Visual Studio gibi bir editör kullanarak kodları yazarsanız bu kodlar sizin kaynak kodlarınız olur. Eğer bu kaynak kodları derleyip .exe uzantılı bir program elde ederseniz, bu amaç program ya da çalıştırılabilir program olur.

Evet bir dersin daha sonuna geldik. Takip eden herkese teşekkür ederim Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi Forumlar

• DERS 03: Algoritmanın Oluşturulması
    Algoritma oluşturmanın değişik yöntemleri vardır. Bu yöntermlerden biri, yapılacak işi kağıda satır satır yazarak tarif eden ve adını pseudo(yalancı) kod denen yöntemdir. Bir diğer yöntem ise, algoritmanın belirli şekillerle akış diyagramının çıkarılması ve görsel hale getirilmesidir.
    Genelde ben pseudo kod şeklinde yazarım fakat baktım işin içinden çıkamıyorum, kafam yerinde değil, bir de kodun yanına akış diyagramını çizerim. Bu hem görsellik sağlıyor hem de işimi kolaylaştırıyor.

Pseudo Kod
    Pseudo kodlar, problem çözme aşamalarını kendi cümlelerimizle kağıda döktüğümüz kodlardır. Mesela bir sayının sıfırdan büyük olup olmadığını bulmak istiyorsak aşağıdaki gibi bir pseudo kod yazabilirsiniz:
    Ekrana "s1 0dan büyük" yaz
    Aksi takdirde "s1 0dan küçük" yaz
    ----------------------------------------
    Pseudo kodlarda belli bir standart yoktur. Herkes kendi kafasına göre pseudo kod oluşturabilir. Bu da nispeten pseudo kodların zor anlaşılmasını sağlar. Özellikle çok büyük projelerde alt alta gelişigüzel yazılan pseudo kodlar yanlış anlamalara ve hatalara neden olabilir.

Akış Diyagramları
    Akış diyagramları, özel bazı şekillerle algoritmanın ifade edilmesini sağlar.
    Çok kullanılan akış diyagramları ve anlamları :
     Yeni Başlayanlar İçin Programlama -> C# (Dersler Gelmeye Başladı.)

Evet bir ders daha bitirdik. Kısa kısa yazıyorum özellikle ki sıkılmasın okuyanlar. Sonraki derste görüşmek üzere

• İleriki derslerde algoritma örneklerinin biraz üzerinde konuşmayı planlıyorum. Çünkü yeni başlayan arkadaşlar zorlanabilir ve en temel şeydir algoritma bilgisi. Sizce temel C anlatmama gerek var mı takip edenler? Geri dönüş yaparsanız sevinirim.
    Bir teşekkürü eksik görmeyenlere ben teşekkür ederim
  • Takip
  • Tam aradığım konu. Takip
  • bugün 2 ders daha gireceğim algoritmayla ilgili de
    özür diliyorum çok sıcak pek bilgisayarın başında oturamıyorum
  • Direk bir program secseniz mesela otobus bilet uygulamasi konulari o uygulama uzerinden anlatsaniz her bolum sonunda projenin dosyasini kaynak kodlarini verseniz cok iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrgll

Direk bir program secseniz mesela otobus bilet uygulamasi konulari o uygulama uzerinden anlatsaniz her bolum sonunda projenin dosyasini kaynak kodlarini verseniz cok iyi olur.

zaten öyle yapacağız ileride
    fakat öğrenmeden nasıl yapalım
    önce temelleri öğrenmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: I Can See

quote:

Orijinalden alıntı: mrgll

Direk bir program secseniz mesela otobus bilet uygulamasi konulari o uygulama uzerinden anlatsaniz her bolum sonunda projenin dosyasini kaynak kodlarini verseniz cok iyi olur.

zaten öyle yapacağız ileride
    fakat öğrenmeden nasıl yapalım
    önce temelleri öğrenmeli

Takipteyim bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.