Şimdi Ara

Yeni Başlayanlar İçin Python ile Programlama Videoları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
6
Favori
2.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Videolar 3.x sürümüyle hazırlanıyor, ancak 2.x sürümü halen çok popüler ve bir çok kütüphane yeni yeni taşınmaya başlandı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryria

Videoları boş zamanlarımda takip edeceğim. Frameworklerden bahsetmeyi düşünüyor musunuz?

Şimdilik sadece Python'u dil olarak anlatıp, Python ile birlikte gelen standart Tkinter paketiyle görsel programlama da anlatmak

Şu anda söz vermeyeyim ama planlarım arasında web için paralel başka bir seri daha hazırlamak var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Challenger kullanıcısına yanıt
    Hocam yeniden okur musunuz eski yorumu tabletteyim biraz zorda kopyalamak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohofield
    Hocam bide sanki cok cabuk konu atladiniz gibi istihzada araliklarla gunde yarim saat toplam 20kez belki daha az okudum ve zor listelere geldim siz direkt listelere gelmissiniz

Benim konuyu isleyisim kitaplara gore farkli. Kitaplar bir konuda ne kadar bilinecek sey varsa onlari arka arkaya yaziyor. Veri turlerini, degisken atamalari dogru durust anlatmadan dosya islemlerine, for dongulerine vs.'ye giriyorlar.

Python'da for dongusuyle islem yaparken range() fonksiyonunu kullaniyorsunuz. range() fonksiyonu bir sayi listesi olusturuyor. E okuyan kisi range() fonksiyonunun ne dondugunu bilmeden for dongusunu anlamaya calisiyor. Bu sefer for dongusunde range() fonksiyonu kesinlikle kullanilmaliymis gibi ezberliyorlar.

Bense okuyan/izleyenin temelini anladiktan sonra nerede ne kullanirsak daha cabuk kavrayabilecegi dusuncesindeyim. Aksi halde Java ogrenen birisinin public static void main(String args[]) ifadesini sanki besmeleymis gibi her kod dosyasinin basina koymasina benzeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 7 Ekim 2013; 2:09:02 >

• Hocam cok yordum baya mesaj attim son sorum su kitap icin ne onerirsiniz ing farketmez 3x olsun yeter Türkçe de olabilir, bide algoritma hakkkinda ayni sekilde onerebileceginiz kitap var midir? Tesekkur ederim sabriniz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: alcohofield

Hocam cok yordum baya mesaj attim son sorum su kitap icin ne onerirsiniz ing farketmez 3x olsun yeter Türkçe de olabilir, bide algoritma hakkkinda ayni sekilde onerebileceginiz kitap var midir? Tesekkur ederim sabriniz icin

Türkçe olarak benim tembelliği bırakırsam yakında bitirebileceğim kitap :)

İngilizce olarak:http://shop.oreilly.com/product/0636920028154.do?intcmp=il-prog-books-videos-lp-intsrch_python_ct

Algoritmalar için tartışmasız The Art of Computer Programming. Ama ağır gelebilir :)

Mastering Algorithms in C diye bir kitap vardı, o güzeldi. Fakat Python ile olanlara pek bakabilmişliğim yok.

• Bakarım sağolun iyi niyetiniz için
  • devamı gelecek mi bu videoların ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi

devamı gelecek mi bu videoların ?

Evet, en az 4 videoluk materyal hazır. Kaydı yapamadım henüz.

• Yeni başlayan arkadaşlar için çok güzel bir kaynak oluşturuyorsunuz hocam bu takdire şayan çabanızdan dolayı tebrik ediyorum ve başarılar dilerim.
  • Tebrikler. Devamının gelmesi dileğiyle....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.