Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
72
Favori
72.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Mart 2020; 7:49:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony fotoğraf da iyi video ve düşük ışıkta canon daha iyi çıktı, her iki cihazda da hiç bir ayar değiştirmedim tamamen sıfır kurulumda gelen ayarlar her ikisinde de farklı özellikler var ben standart seçip tam otomatik performans karşılaştırması yaptım. Sony abim kullanıyor bende canon var
  • bbertan kullanıcısına yanıt
    Anladım

• SLR ağır geliyor çoğu zaman.Cepte taşınacak veya taşıması kolay bir kompakt bir model almak istiyorum. Aklımda sony rx100 serisi var bir de canon g7x2 var.

rx100 m2 , rx100 m3 , rx100 m4 hatta biraz zorlarsam belki de rx100 m5 bir de canon g7x2 modeli arasında seçim yapmayı düşünüyorum.

rx100 m2 de vizör yok.Ama çok da önemli değil.Fiyatı uygun . Kafamı karıştıran konu m3 m4 m5 arasında ne kadar fark var .Ona göre eleme yapacağım.
    mesela m2 de göz odaklanması yok ve tele de diyafram baya kısılıyor. m2 ve m3 4k video çekemiyor zaten üst modellerde de ısınma sıkıntısı var yine önemli bir kriter değil benim için.Slog muhabbetleri var video için olsa da olur olmasa da . Canon da ise dokunmatik ekran var ve usb ile şarj olabiliyor ama panoramik mod yok mesela. Neyse sizlerde fikir verirseniz belki daha rahat eleme yapabilirim.Aklına gelen olan veya olmayan özellikleri yazarsanız sevinirim.
  • koçari K kullanıcısına yanıt
    mark 3de lens tamamen değişiyor. mark 3 ile 4 arasında o kadar da ciddi fark yokken mark 2ye göre mark 3 tamamen farklı bir kamera.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

mark 3de lens tamamen değişiyor. mark 3 ile 4 arasında o kadar da ciddi fark yokken mark 2ye göre mark 3 tamamen farklı bir kamera.
    mark2 1300 tl civarı , mark 3 2000 tl civarı 2.el de aradaki farka değer mi ?

Bir de canon g7x2 var. o da 2bin küsür tl ye bulunabiliyor ki , en önemli artısı dokunmatik ekran ve usb şarjı.
    ben de rx100 mark 1 vardı o bile usbden şarj oluyordu. onun dışında karşılaştırma videoları var hocam yani 700 lira az bir miktar değil ama bence değer yani bütün fotoğrafları etkileyecek ve değiştirme şansınız da olmayacak.
    En ucuz = M3
    4K video + slomo =M4
    Extra Zoom = G7XM2

Bunların dışında neredeyse aynı makineler.
    USB den şarj sonylerde de var. Arkadaşın dediği gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: akzidenz

ben de rx100 mark 1 vardı o bile usbden şarj oluyordu. onun dışında karşılaştırma videoları var hocam yani 700 lira az bir miktar değil ama bence değer yani bütün fotoğrafları etkileyecek ve değiştirme şansınız da olmayacak.
    Şimdi ne kullanıyorsunuz kompakt olarak ?
    segment olarak kompakt değil ama boyut olarak küçük olan olympus e-m10'i kullanıyorum. benim geçme nedenim bana telefoto lens gerekiyordu, rx100 en fazla 100mm'e çıkabiliyor (mark3 de 70mm) şimdi 40-150 lens ile takılıyorum. bana telefoto gerekmeseydi muhtemelen rx100'ü satmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 17 Mart 2020; 21:35:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Canon m100 aldım,
    Sizin önerileriniz cebe sığması ve kaliteli olması yönünde bir makineydi,, bende ikinci ele yanaşmadığım için, telefon dan sonra sadece doğa fotosu çekmek için aldım,,,
    Dediğiniz gibi cebe sığmamasi sıkıntı, ben aşırı çekingenim bazen çıkarıp foto çekmediğim oluyor,,,
    Yani buda aynasız küçük model olduğu halde,,,
    Müzikte bass frekansini orta ses frekansini tizz frekansini ,,, tv de renk kontrast ışık ayarını, falan biliyorken,,,
    Fotoğrafta uzun pozlama , diyafram , enstantane gibi değerler için nerden nasıl değişiyor bilmiyorum,,, yardımcı olabilirmisiniz,

Canon ile çektiğim foto, biraz uzak çekmiş,, yakınlaştirinca bile net dağılma yok , bulut arasındaki ışıktan etkilenmemiş pek, bu durumu sevdim >>

Cep telefonu ile çektiğim eziyet , memnuniyetsizlik işte buydu,, bulut arasindaki ışığı görünce, tepki verip dağıtmış ortalığı,,, yukarı aşağı derken, en az etkilendiği konum bu,,,

Telefonun ekran boyutundan dolayı, canon ile fotoyu yan çekmek istedim,, resmin alt bölgesinde eğilme gördüm,, sizce neyden kaynaklanıyor >>>

İyi forumlar, hayırlı günler
    hocam makinadan memnun musunuz bende aynı makinadan almayı düşünüyorum da avantajları ve dezavantajlarını söylermisiniz

• Merhaba bende 3000-4000 TL fiyat aralığında bir makine arıyorum yeni başlayacağım, hangi makineleri tavsiye edersiniz ?
  • ozcandagdevirdi kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok, bende ilk yeni aldım , niye aldım, telefon iyi çekmiyordu , yeni telefona ihtiyacım yoktu, gezmeyi sevdiğim için resim de önemli oldu.

Acemi olarak ,,,
    > pili 220v ile şarj oluyor,
    > Isınınca video çekmem diyor, yani yazın videoyu unuttun . Makina kullanılınca değil, ortam sıcak, doğal olarak makinede açar açmaz sıcak olunca.

> + Yönleri , bilmiyorum 😂 ,,

Birtek makine ile bitmiyor, bunuda anladım ,, iyi çekim için hem teknik bilgi hemde mutlaka 3-5 ayrı malzeme gerekiyor. Uv filtre < önemli , harici batarya / hafıza kartı , tripot , ,,, ve makineyi kullanmak

• ozcandagdevirdi kullanıcısına yanıt
    yakın fiyata Olympus OM-D E-M10 Mark II + 14-42 mm ...

• Hocam panasonic lx100 kullandınız mi sokak fotoğrafçılığı için nasıldır.Fuji x100 serisiyle arasında kaldım fakat fujiler biraz pahalı x100t bile ikinci eli 3 binden assagi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apostel -- 6 Mayıs 2020; 13:47:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apostel kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/123055959

Fiyatı uygunsa alınır tabi
    Daha ucuza
    X100S De bakabilirsin.
    Veya Rx100m3

• hocam merhaba 3 yıl önce fotoğrafçılığa başladığımdan beri takip ediyorum yazılarınızı gercekten iyi bir rehber tercihlerimi yazdıklarınızdan yola çıkarak yaptım hep. teşekkürler bunun için :) ilk makinem uyguna geldigi icin aldigim nex c3 dü teşhirken almıştım sonra sony nin pahalı lenslerinden dolayı makinemi degistirdim diger slr lara göre nispeten daha kucuk ve hafif olan 100d ye gectim 1.5 yıl kullandım yaklaşık olarak tamron 18-200 ve 50mm 1.8 lens ile birlikte ama artık bıktım makineden 18-200 ışığı iyi almıyor düşük ısıkta dogry duzgun cekim yapamiyorum sadece 50mm kullanırken zevkli oluyor oda dar açı maalesef ve sony deki canlı renkler yok bu makinede artık. Taşımasıda ayrı bir işkence öğrenciyim hem sirt cantam hem makinem eziyet oluyor bana sonunda hep söylediginiz o makineye gecmeyi düşünüyorum rx100. şuanki makinemi satıp bir rx100 alıcam ama hangisini almalıyım yaklasik bir 2.5k civarlarında bütcem olucak mark4 ve mark3 arasında büyük bir fark var mı ? mark4 icin bütcemi zorlamam gerekecek buna değer mi ?

• nfsalanadam N kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    3 ve 4 fotoğrafta neredeyse aynı, hiç gerek yok 4e. Slow motion ve 4K çekim var ekstra olarak

G7XM2 yi de tercih edebilirsin öncelik fotoğrafsa. Az daha fazla zoom yapıyor.

Küçük sensör hayal kırıklığı olabilir dersen de g1x mark 2 ye de bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 13 Mayıs 2020; 2:35:30 >
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    sensör arasinda boyut farkı fazla mı fotoğraflarda gözel görülür bi farklılık olur mu

• nfsalanadam N kullanıcısına yanıt
    Tabii biraz farklı olur.
    Açık havada 50mm ile çektiğin fotoğraf kalitesine ulaşması zor. aşırı da fark etmez ama ayrıca titreşim önleyici vesaire çok iyi çalışıyor. O eksikler kapanmış oluyor.

İnternettenn örnek fotoğraflara bak istersen.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.