Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.066
Cevap
113
Favori
1.101.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bedelli askerlik başvurusu e devletten "ASAL askerlik hizmet tercih işlemleri" menüsünden veya askerlik şubesinden yapılabiliyor.
    Bedelli askerliğe başvurduğunuzda var olan teciliniz iptal olup 31.08.2019 olarak güncelleniyor.
    Kurada adınız çıkmazsa ne olacağı şuan için net değil. Normalde bir dahaki kuraya katılmak için bekliyorsunuz. Tabi tecil hakkınız varsa. Fakat sistemde bazı arkadaşlar bu şekilde tercih yapsalar da otomatik olarak "er/erbaş olarak askere alınmak istiyorum" seçeneğinin seçildiğini yazmışlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ALAYINA-GİDER kullanıcısına yanıt
    Tarih gelince otomatik olarak ileriye atıyor yani, öyle mi hocam?
    O halde bedelliye başvuranlar olarak aralığa hatta ocağa kadar erteleneceğini varsayarsak doğru mu düşünmüş oluruz?

• mamilim90 kullanıcısına yanıt
    Hocam askerlik durum belgenizde hangi tarihe kadar teciliniz olduğu yazmakta kontrol eder misiniz?
    Bazı arkadaşlar geçici tecil yapılsa bile tarihin birkaç gün içinde eski haline döndüğünü yazmıştı.

• E-devletten bedelliye basvurunca subeye gitmeden tecil alabiliyormuyuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    31.08.2019 olması saçma değil mi ?
    Resmen ay sonu

Kura ocakta çekilecek ama ben onların bana verdiği yeni tecil tarihine göre bakaya yoklamaya kalmış oluyorum birşey anlamadım bu işten. Bakaya kalanların da son başvuru tarihi kasım 2019. Kura çıkmazsa ne olacağının belli olmaması büyük bir rezillik değil mi insanlar ilerisi belli olmayan birşey için tecilini bozuyor çıkınca ne olacak çıkmayınca ne olacak belli değil bu konuda bi açıklama bekleniyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2020 3. Ay

Hocam öncelikle yoklamam yoktu yoklama yaptım.
    Sonrasında bedelli askerliğe başvurdum.
    Şuan tecil 31.08.2019 görünüyor.
    Şimdi e devletten erteleme yapmam yeterli mi?

Siz tam olarak nasıl yaptığınızı yazabilir misiniz bize rehber olsun.

• DeepBlue_ kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam. En az sizin kadar bende meraklıyım. Bu konuya onlarca mesaj atmışımdır kafamdaki belirsizlikleri giderebilmek için. Fakat hala başarabilmiş değilim.
    Askerlik şubesine sorabilirseniz belki tatmin edici cevaplar alabilirsiniz.

15 bin e bedelli yapanlar zerre böylr şeylerle uğraşmadı biz iki katından fazla veriyoruz stresi belayı biz çekiyoruz gel de ağlama

Hocam benimki karışık biraz bir yerden sonra benimki asal erteleme yapmadan ilerlemiyordu asal erteleme yaptım sonra askerlik suneye gittim islemleri ordam tamamladim hala e devlette asal erteleme ekrani çıkıyor

borç gözukuyormu peki baktinizmi, cunku bende askerlik subesinden yapmistim ama borc gozukmuyordu sonra sistemden kendim bidaha tercih islemlerinden secerek yaptigimda borç gozuktu

• tugay269 T kullanıcısına yanıt
    Nerden bakılıyor borc için
    Ziraat bankasi kamu odemelerimden baktim gözükmüyor borc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamilim90 -- 4 Ağustos 2019; 17:47:7 >
    Ödemeler > Vergiler ve Resmi Kurumlar > Bedelli Askerlik
    Şeklinde ulaşılabiliyor.

• 26 Temmuzda askerlik şubesinden bedelli başvurusu yaptım ama e devlette bedelliden yararlanmak istiyor musunuzun yanında hayır yazıyordu ve ziraatte borç gözükmüyordu. 2 ağustosta tekrar askerlik şubesine gittim sistemde bedelli başvurum gözükmüyordu. Tekrar bedelli başvurusu yaptım ama e devlette yine aynı şekilde bedelli tercihi hayır olarak gözüküyor ve borç çıkmıyor. Ne yapabilirim bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mthnrdm

26 Temmuzda askerlik şubesinden bedelli başvurusu yaptım ama e devlette bedelliden yararlanmak istiyor musunuzun yanında hayır yazıyordu ve ziraatte borç gözükmüyordu. 2 ağustosta tekrar askerlik şubesine gittim sistemde bedelli başvurum gözükmüyordu. Tekrar bedelli başvurusu yaptım ama e devlette yine aynı şekilde bedelli tercihi hayır olarak gözüküyor ve borç çıkmıyor. Ne yapabilirim bilgisi olan var mı?
    Aynı durumdayız.Ben de şubeden yaptım internetten hata veriyordu.1 hafta oldu hala sistemde borç görünmüyor.
  • Mthnrdm M kullanıcısına yanıt
    Hayır derken diğer seçenek mi seçilmiş ?
  • Yok ilk başvurumu yaptığımda doğru bir şekilde yapılmış başvuru askerlik şubesindeki memurda ekran görüntüleri de var evet seçilmiş ama sistemde hiç başvuru yapılmamış gibi gözüküyordu. İkinci başvurumdan sonra memurun bilgisayarında bedelli ödemesi bekleniyor yazıyodu ama e devlette hala başvurmamış gibi gözüküyorum ve ödeme çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mthnrdm

Yok ilk başvurumu yaptığımda doğru bir şekilde yapılmış başvuru askerlik şubesindeki memurda ekran görüntüleri de var evet seçilmiş ama sistemde hiç başvuru yapılmamış gibi gözüküyordu. İkinci başvurumdan sonra memurun bilgisayarında bedelli ödemesi bekleniyor yazıyodu ama e devlette hala başvurmamış gibi gözüküyorum ve ödeme çıkmıyor.
    Bende de durum aynı şekilde. Nasıl çözmek lazım? Şubedeki memur ben işlemi yaptım gözükmesi lazım diyor, bankaya gidiyorum, banka şubeye yolluyor... Çözerseniz haberleşelim hocam.

• meogk kullanıcısına yanıt
    1-2 gün daha bekleyeceğim düzelmezse geçici tecil yaptırıp e-devletten başvurmayı deneyeceğim işe yararsa haber veririm burdan hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthnrdm -- 4 Ağustos 2019; 21:38:12 >
  • Merhaba

31.12.2019 tarihine kadar tecilim varken bedelli askerlik için yoklama ve muayne oldum, Tecilim bozuldu ve sistem üzerinden bedelli askerlik sorusuna evet dediğimde bana Askerlik hizmeti tercihi yapmak için öncelikle ASAL Askerlik Erteleme Başvurusu hizmetini kullanmanız gerekmektedir uyarısı veriyor

bunun sebebini bilen var mı ? ben askerliğimi ertelemek istemiyorum ki bedelli yapmak istiyorum neden bu adımda böyle bir yanıt verir ? Şubeye gittim Şubedekiler dünyadan bir haber bedelli yürürlüğe girdimi diye soruyorlar şu saçma olayı yaşayan var mı ? çözümü nedir
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.