Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (517. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.047
Cevap
114
Favori
1.100.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
51. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece “sınıflandırmanız bekleniyor” yazıyor bende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvurup yarın aile hekimine gitmeyi düşünüyorum, 23'üne kadar yetiştirebilir miyim?

• Beybaba06 B kullanıcısına yanıt

Hocam bende de aynı, bir değişiklik var mı sizde şu an?

• Beybaba06 B kullanıcısına yanıt

doğru bir sorun yok

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Sabah erken saatte muayeneyi hallet hocam. Gün içerisinde işlemleri de sık sık kontrol et. Sistemde güncelleme olduğu anda diğer işleme geç. İki güne her şey halledilebilir. Son gün süresi 23’ün mesai bitimine kadar mı yoksa gece yarısına kadar mı bilmiyorum. Duruma göre ücreti mobilden yatırırsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Pazartesi günü e-devlet üzerinden Askerliğim bölümünden 15 aşamalı bir bölüm doldurdum. Salı sabahı da aile hekimine gittim. Gözlük kullandığım için hastaneye sevk etti onu da öğleye kadar hallettim.

Ancak hala Askerliğim ana sayfasında yeşil içinde 1 yıl 6 ay erteleme kaldığı yazıyor. Alt kısımda ise Askerlik Yoklama Başvurusunda eskiden 15 aşamalı kısmı düzenleme vardı ama hekime gittikten sonra bu kalktı. Bu kısımların görüntüsünü ekliyorum.

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar

ASAL Yoklama Başvurusu Süreç Takibi diye bir servis göremedim. Bu ekranda da süreç hangi aşamada anlayamadım tam. Bu şekilde olması normal mi acaba? Bu hafta ödemeyi yapmayı istiyorum.

• mr.p kullanıcısına yanıt
    Muayeneyi hastane yaptığı için süreç farklı ilerliyor olabilir hocam. Aklıma başka bir şey gelmedi. Askerlik şubesini arayarak da bilgi alabilirsin.

• babayı izle kullanıcısına yanıt

Göz muayenesi sonucunu şubeye götürmem gerekliymiş ama aceleden fark etmemişim. Aradıktan sonra hallettim bugün. Teşekkür ederim.

• mr.p kullanıcısına yanıt
    Rica hocam hayırlı olsun.

• arkadaslar siz aylar seklinde tercihi nerede yaptiniz? ben ucreti odedim ama bana tercih yaptirmadi. normalde tecilim 31-12-2023 seklindeydi. egitimden 29 yas sinirindayim. tecili bozup basvurunca, askerlik durum belgemde 09-11-2023 tarihine dustu. simdi bana ay sectirmediler ve askerlik hizmet tercihlerinde ise ''Askerlik durumunuzdan dolayı ilk sınıflandırma dönemi olan KASIM 2023 celp ve sevk döneminde silah altına alınacaksınız.'' diye uyari var. ciddi ciddi kasim'da mi gidecegim? ve bu bedelli seklinde mi olacak yoksa normal 6 aylik mi bilen, ayni durumda olan var mi?

• loast kullanıcısına yanıt
    Hocam yoklama-muayene-hizmet tercihi şeklinde ilerlenir. Lisans tecili 28. yaşa girilen yılın son gününe kadar. Bedelliye ne zaman başvurursan sonraki yıl gidersin ama senin gibi son düzlükte olanlar için böyle bir uygulama var sanırım. Senin 31 Aralık’ta tecilin bitiyor bedelli ise Ocak ayında belli oluyor. Hizmet tercihinde “Bedelli” yazıyor sen bedelli yolcususun. Anladığım kadarıyla eğitim durumu ve yaş koşulunda son senesinde bedelliye başvuranlar ilk celpte gidiyor. Gerçi ilk celp olsa senin Ağustos’ta gitmen gerekirdi. İstersen bir şubeyi arayıp bilgi al ama hizmet tercihin bedelli görünüyor. Sadece niye Kasım’a attıklarını anlamadım. Ocak ayında başvursan da Kasım’da mı gidecektin mesela?

• Benim tecilim 31/12/24'e kadardı ama yoklama başvurusu yapıp muayeneye gittikten sonra durum belgesi sorgulayınca tecilim 9/11/23 tarihine kadar gözüküyor yukarıdaki arkadaş gibi. Henüz hizmet tercihi yapmadım herhalde orada 2024'ten seçebileceğim? Hizmet tercihini hemen yapmam daha mı iyi olur yoksa yarın da yapabilir miyim?

Bir soru diyelim ki ben bedelli askerlikten vazgeçtim ama ücreti yatırmıştım bu durumda para iadesi yapılıyor mu? Veyahut sevk edilene kadar askerlikten muaf olacak herhangi bir sağlık durumu çıkması durumunda ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 21 Haziran 2023; 23:6:50 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

Zamma yakalanmamak için 2 gününüz var, çok da sallanmadan hallediniz. Cuma mesai bitimine kadar hallediniz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik

Bedelli Askerlik şartları burada var. Bedelliden vazgeçerseniz para iadesi (muhtemelen yasal faiziyle) yapılıyor.

• Arkadaşlar sevk belgemi ne zaman alabilirim? Edevlette 6 temmuza kadar sevk başvurusunda bulunmanız gerekmektedir yazıyor. Aşağıdan sevk başvurusuna tıkladığımda sevk bilginiz bulunmamaktadır diyor askerlik şubesine gidin diyor ne yapacağım? Temmuz celbiyim.

• blackprague kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

Alıntı

metni:
    4. Celp ve sevk döneminde sevke tabi olacak yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

10 gün öncesi bayram tatiline geliyor. Herhalde günü saati girilir, o zaman açılabilir. En son ihtimal, bayram sonrası şubeden alırsınız.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Şubeye de hiç gidesim yok ya sisteme girmezler mi bayram öncesi falan?

• blackprague kullanıcısına yanıt

Bilemiyorum. Pazartesi - salı günü (26-27 haziran) denersiniz, ya da 3-4 temmuza kesin açılır.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Sistem falan kilitlenirse problem olur çünkü o belgeyi alamazsak bakaya kalıyormuşuz sanırım.

• Arkadaşlar bugün mobil ödeme ile parayı yatırdım 1 saat içinde düştü e devlete

• Zamlı fiyatı ne kadar olur tahmini?

• 
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.