Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (519. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Laminon Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.893
Cevap
111
Favori
1.093.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 517518519520521
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3-4 yerde gördüm ama kaynak bulamadım. Yorumlarda da net bir şey göremedim sadece genel olarak haber yapılıyor diye paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babayı izle -- 25 Haziran 2023; 20:9:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Her yerde 140 geçiyor. Kaynak bulamadım ama Twitter’daki her haber sayfasında bu şekilde belirtilmiş. Keşke nispeten ulaşılabilir bir seviyede tutulsaydı. Maaşlar artınca harcamalar da artıyor. Kimse kenara bir şey koyamazken şimdi bedelli yapmak isteyen +40 bin daha verecek. Bence 20 bin zam periyodu korunmalıydı.

• babayı izle kullanıcısına yanıt

Resmi gazetede açıklanmadan tam kesin bilinmiyor hocam. Haberler işte çıkan memur zam haberlerine göre vs. bir yorum olarak aslında bahsediyorlar. Umarım daha düşüğü olur ama burası Türkiye..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Memur maaş katsayısına bağlı yapılacak memur zammı açıklanınca kesin tutar belli olur. 20 bin zâm periyodu olmadı hep enflasyon farkı koydular :) %30-%40 arası zaten garanti zamlancak mevzu en düşün memur maaşı 22bin olursa %84 zam üzerinden hesaplancak o zaman baya çıkar fiyatı

• Senior.Planner S kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam da akşam üstü birkaç haber sitesinde gördüm. Şu an her haber sitesi-sayfası bu ücreti paylaşıyor. Zaten benim tahminim de 150-160 bandıydı. Rakam doğru olabilir bunun daha aşağısı gelmezdi. 10 gün önce bir anlık kararla şu işi aradan çıkarayım dedim başvurdum. Şu anki ücreti çok fazla buluyorum. Özel bir durumu olup bedelli yapmak isteyen ne yapıp edip parayı toplayacaktır. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben belki bir ihtimal genele göre ulaşılabilir olması açısından 20K artırımı değiştirmezler diye düşündüm.

• redali kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun hocam da ben o zammın geleceğini düşünmüyorum. Memura yapsa yapsa %40-45 yapar.

Ne kadar erken o kadar kâr. Ben ilk çıktığında başvurmuştum haziranda açıklanmış 33bindi sanırım başvurular temmuzda başlıcak zam olmucak demişlerdi. Temmuz olunca şak 35bin olmuştu memur maaş farkını çakmışlardı

• Sevgili arkadaşlar, bugün edevlet üzerinden sevk belgemi de aldım. Sanırım artık geriye bir tek teslim olma kaldı değil mi?

• 140 bin tl haberi yalan çıktı

• hendrickk H kullanıcısına yanıt
    Zaten arkadaşların da dediği gibi memur maaşları netleşmeden yorum yapmak mümkün değil. Neden her haber sitesi bas bas haber yaptı onu anlamadım. Nabız yokluyorlar galiba.

• blackprague kullanıcısına yanıt
    Hayırlı tezkereler hocam ,başka bir şey yapmıyorsunuz sevk belgeniz ile teslim oluyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese iyi bayramlar ve hayırlı teskereler,

aralık 2022 tarihinde bedelliye başvurdum ve sağlık kontrollerinden 188 boy 115 kg ile tam sınırda olmak üzere elverişili raporu aldım bayramdan sonra birliğime teslim olacağım, ancak aralık'tan bu yana yaklaşık 20kg aldım. şu anda 135 kiloyum. bedelli askerliğimi yapmak istyorum birliğe teslim olunca sıkıntı yaşar mıyım? çok tedirginim

Askerliğini bedelli yapmış olan arkadaşlar askeriyenin içerisindeki sağlık muayenesini anlatabilirse ve buna benzer bir durum tecrübe ettiyse bilgilendirirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• Yaptık geldik 2023/5. Sabır taşı valla gidecek arkadaşlara ciddi oranda sabır diliyorum. İstanbul/Maltepe'de yaptım ben. 4. bölüğe düştüm diğer bölüklere göre en rahat bölük. 1. veya 2. bölüğe düştüyseniz geçmiş olsun mıntıka ve içtimaların sonu gelmez. Temmuzda orda askerlik yapılmaz İstanbul temmuzda çok sıcak oluyor. İlk hafta sağa dön, sola dön falan, 2. hafta silah eğitimi, 3. hafta tören eğitimi. Tören alanı uzak (3.hafta gidiliyor her gün) 2-3 km yürüyorsunuz yazın sıcağında çekilmez çile. Sabah ayrı gidiyorsunuz, öğleden sonra ayrı gidiyorsunuz. Sayısız mıntıka, içtima, nöbet ve abuk sabuk tiplerden kurtulduğuma seviniyorum. Allahtan bizim koğuş genel olarak iyiydi de idare edebildik. Şimdiden gidecek arkadaşlara geçmiş olsun... Buradan 2. koğuşa da selamlar olsun :/

Edit1: Telefon rahat sokuluyor, kapıda endişe etmeden rahat cevap verip geçin. Askercell kitlediler, gerekli değil almayın. Askercell almazsanız tuşlu telefon sokmayız diyorlar hepsi hikaye. Ayrıca bavullar aranmıyor yalandan xraydan geçiyor onada bakmıyorlar bile. Her şeyi sokarsınız.

Edit2: İlacınız var mı diye sorduklarında hayır diyin. Rahat sokuluyor. Sonra revirden ilaç alacam diye uğraşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hOnur96 -- 28 Haziran 2023; 8:15:6 >

• hOnur96 H kullanıcısına yanıt
    Aynı tarihte Kütahya giden arkadaş sıcaktan fenalaşıp hastaneye kaldırıldığını söyledi

• 104 bin liradan yatıranlardanım, kura çıkmama şansı var mı? yaşa göre mi belirleniyor?

• Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt
    Yok hocam herkes gider

• Kura muhabbeti de saçma. Zamanında kışlasız yaptırdılar gerektiği durumda kura değil sınırı aşan yüzde arasından kışlasız yaptırılması daha doğru olmaz mı? Bana kalırsa bedellide kışlalı/kışlasız seçeneği de sunulmalıydı. Şahsen ben bir ay gidip tecrübe etmek isterim ama gitmek istemedikten sonra bana o seçenek de sunulmalıydı.

kesin bir sınır yok ki eğer çok fazla başvuru olursa ekstra bölük vs açıyorlar

• hOnur96 H kullanıcısına yanıt
    Başkan korkuttun beni temmuz maltepe celbiydim eylüle ertelemiştim sıcak olur diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 517518519520521
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.