Çok sağolun hocam, o bölüklere düşmemek şans işi değil mi? Gittiğim güne saate göre değişir mi? |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (521. sayfa)
-
-
Valla şans mı saat işimi bilmiyorum hocam orada giymeleri almandan önce dosya dolduryorsunuz er asker size dosya verıyor o dosyada yazıyor bölüğünüz -
Artık bahtımıza orası çıkarsa yapacak bir şey yok. Terletirler 26 gün Genel olarak zor muydu hocam siz nasıl geçirdiniz askerliği
Dediğiniz gibi 14'er tane iç çamaşırı götüreceğim iki günde bir değiştirecek şekilde, inşallah sığdırırım. Amasya'da yapan bir arkadaşım sığmasa da valizde bırak, haftada bir açıyorlar gidip alırsın dedi ama Kütahya'da da yapıyorlar mıydı böyle bir uygulama?
-
Benim zamanımda kesinlikle valizlere dokanamadık bütün eşyaları alip sivil eşyaları valize koyduk aşağida kitli odaya konuludu acil bir durumda inip alındığını hatırlamıyorum ama bize demişlerdi valizleri boşaltın birdaha çıkmaya 1 gün kala aldık valizleri bende bol iç çamaşırı getirdim sığdırdım rahat şekilde vede düzen önemli bazen komutanlar gelip koğuş temizliği ve dolap düzenini bakıyorlar ceza verıyorlar düzgün olmayanlara benim genel anlamda iyidi eğlenceliydi silah atış vs cuma günleri sıcak altında anapıste gidip istiklal marşı okumak o sıcak da beklemek biraz sorundu baya yoruyor adamı o sıcak kesinlikle güneş kremi getir sıcak soğuk farkı fazla sabah ile öğle arasında gecen sene ramazana denk gelmişti bedelli sahurda traş olup yatıyordum 😀 komutan yakaladı sakal traşımı beğenmedi ceza nöbet yazmışlardı bana onum dışında sorun yaşamadım zaten eğitim ve yürüyüş. İle geçiyor zaman
-
Çok sağolun hocam bilgilendirme için, dediğiniz gibi yapayım ben de. Güneş kremi 2 tane aldım herkes yanacaksın dediği için. İnşallah sağ salim gidip gelicez artık. İyi günler teşekkür ederim
-
104 bini yatırdım ve 2024 temmuz ayını seçtim. ama şimdi bende astım var günde düzenli 3 ilaç kullanıyorum muafiyet alma şansım var mı? aile hekimine bir şey yok dedim zam yememek için. sevk edilsem temmuz’a sarkacaktı.
-
Merhaba iyi günler. 2 sorum var.
1-Bedelli olarak Celp ve Sevk dönemim 2023 Ağustos. E devlette sevk başvurusu başlangıcı için kalan gün sayısı 1 ay 6 gün gözüküyor. Aynı zamanda 10.08.2023 tarihine kadarda sevk başvurusunda bulunmam gerektiği yazıyor. Bu durumda sevk başvurusunu ne zaman yapayım.
2-Konuyu inceleyeceğim ama giderken nelere dikkat etmem gerek, yanıma giderken neler almalıyım yardımcı olabilecek var mı ? Telefon ve hat konusunda ne yapmamı önerirsiniz.
-
temmuz bilecik var mı
-
- Evrak alma başlangıç tarihin başlayınca e-devletten sevk ile alakalı işlemlerini yapıp sevk belgeni alacaksın. Benim bildiğim kadarıyla 10 Ağustos senin sevk tarihin. Evrak alma işlemleri genelde sevk tarihlerinden 10 gün önce başlar. 31 Temmuz-10 Ağustos arasında bir günde sevk belgeni al başka bir şey yapmana gerek yok. Eğer gideceğin şehre 800 km'den yakınsan 12 Ağustos, değilsen 13 Ağustos'ta teslim olacaksın.
- Hangi şehre çıktığını söylersen yardımcı oluruz. Her şehrin veya her kışlanın protokolu birbirinden farklı. Biri der şu yasaktır biri der şu serbesttir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brisbane -- 4 Temmuz 2023; 18:37:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: SHADOWtemmuz bilecik var mı
var hocam var
-
Öncelikle teşekkür ederim. Amasya 15 inci p.eğt.tug.k.lığı üstadım.
-
8 temmuz oraya teslim oluyorum :) -
bedelli 192k olacak galiba.
-
merhaba arkadaşlar bu gün başvursam kaç tl ödeyeceğim zam için resmi açıklama da yapılmadı sanırım
-
Şu an başvursan ödeme yapamazsın ödeme ekranı kapalı.Gelecek zamdan sonra açılacak. -
Bedelli tayfanın en şanslı grubu 80 ve 100 den yatıranlar oldu gibi. Korkunç bir zam görebiliriz. Yalnız memur zammına paralel bir artış yapılırsa kim bedelli yapacak bilmiyorum. İstemeye istemeye ulaşılabilir bir tutarda bırakacaklardır. Twitter’da ceza affı bekleyen bir milyon insan var. Bunların cezaları ile birlikte ödemesi gereken tutar kişisine göre 400-500 bin arasını bulur. 4-5 sene kaçak olan insanlar var. Bu zamma göre yarım milyonu gözden çıkarmak zorunda kalacaklar. Şimdiki fiyat ve cezalar için bile indirim talep ediyorlardı gerçekten üzüldüm onlar adına. -
en şanslı 2 kesim 15 verip 15 gün gidenler ve 18 verip hiç gitmeyenlerdi.
30-40 verenler de fena değildi bence.
Onun dışında bekletmemek lazım en ucuz gün bugün mantığıyla yatırmak lazım. 150? ödeyenler de şanslı olacak bu mantıkla :)
-
Hocam ekonomik anlamda yorum yaptım kışla vs. durumunu kastetmedim. 80-100 grubu parayı enflasyonda tamamen eritti. Zamanında 15 verenler döviz bazında düşününce en zararlı çıkanlar. Şu an 100 bin liraya araba yok mesela ama 80’e gelene kadar bütün bedelli ücretleriyle iyi kötü ayağımı yerden kessin arabası vardı. Şu an telefon-bilgisayar parasına askerlik yapılıyor. -
ağustos 2018 dolar kuru 5.81 inişler çıkışlar olmuş. Düz 3000 dolar diyelim. 80.000 verenler 4250 dolar, 104k verenler de 4200 dolar ödemiş max. Böyle olunca her türlü 15 verenler karlı oluyor. Hem az gittiler hem az para verdiler.
-
Hocam şu an Instagram’dan karıya kıza bakıyorum sürekli bildirim geliyor haklı olabilirsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X