Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (523. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.889
Cevap
111
Favori
1.093.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 521522523524525
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 122 bin açıklandı. bedava cidden. seyyanen zam bedelliye yaradı

www.msb.gov.tr
    01 Temmuz – 31 Aralık 2023 Tarih Aralığını Kapsayan Bedelli Askerlik Müracaat Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/5dc8c19d343d466fb2402fa4c49ecfba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cream cheese -- 17 Temmuz 2023; 12:15:49 >
  • Ben 122K fiyatın geleceğini düşünmüyordum açıkçası. Vergi sistemi o kadar acayip ki sen 6K olan imei kaydını 20K yapıyorsun ama 11K olan memur maaşını 22K yapıp bedelliye 20K zam yapıyorsun. Ben döviz bozdurup bedelliye başvurdum şu an zarardayım mesela. İki sene tecilim dururken memura 22 bin vereceğim dedi diye tüm parayı bedelliye attım. Neyse can sağlığı yapacak bir şey yok. Hayırlısıyla şu askerlik defterini kapatayım da giden para olsun vardır bir hayır. Bari şu fiyattan sonra kaçaklara ceza affı, kışlasız askerlik de gelseydi de ben de en azından mağduriyeti giderdiler deseydim. Memur maaşını 2 katına çıkaracağım dedikleri zaman bedelliye de 20K zam yaparız denilseydi başvurmazdım. Ben zaten genel olarak şanssız biriyim de benim gibi tecili dururken kredi çekip, döviz bozdurup bedelliye başvuranları zarara soktular.
  • Harbi fena zararda kaldı millet
  • E devlet üzerinden asal yoklama sayfasına giremiyorum,404 hatası alıyorum. Benzer sıkıntılar yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 19 Temmuz 2023; 14:35:53 >
  • kurt gibi açım kullanıcısına yanıt
    Şu an sistem açık.
  • hiç bir dönem 18k verip kışlasız bedelli yapanlar kadar bedava olmadı o yüzden bu da bedava sayılmaz. kışla şartı olduğu sürece 0tl bile olsa insanları mağdur edecek bir sistem var. yani illa insanların 1 ayını zehir etmek istiyorsunuz madem adam gibi eğitim verin kardeşim, kamp eğitimi verin hayatta kalma eğitimi verin. salak salak tiplerin egosunu tatmin etmek için milletin 1 ayını çalmayın.

• Bedellli askerlikte yapılan zorunlu aşılar nelerdir ? Biontech aşısı veya diğer korona aşıları halen zorunlu mu ? yoksa sadece ilk dönemde zorunlu mu yapılıyordu . Son günlerde hem çevreden hemde internette yorumlarda yan etkilerinden dolayı kişilerin yaşadıklarını duyunca tekrar düşündürdü .

• Riqus kullanıcısına yanıt

tetenoz ve menenjit aşısı yapılıyor hocam

• alitaran kullanıcısına yanıt

zorunlu aşı yok. İstersen olabiliyorsun askerde. Bizim bölüğün yarısından çoğu istemediği için aşı olmadı. Haziran celbi 2023 - Maltepe Kenan Evren Kışlası

• Riqus kullanıcısına yanıt

Korona diye bir şey kalmadı ki ne aşısı olsun. Tetanoz ve menenjit aşıları var ama zorunlu değil isteğe bağlı.

• Selamlar, 1ay önce para yatırdım en erken bedelli gidiş tarihi olan Ocak 2024 seçtim sorum şu ben bu tarihte askere kesin olarak gidebilir miyim? Bir de ne zaman gideceğimi öğrenebilirim ? Teşekkürler.

• Olkanoflaz O kullanıcısına yanıt
    Ocakta bedelli yok. Şubattan başlıyor. Benim de başıma geldi. Tarih tercih ederken söylemiyorlar bunu. Çoğunluk kuraya kalıyor zaten. Kesin şu tarihte gidersiniz diye bir olay yok maalesef

ocak 2024te açıklanıyor yerler ve ne zaman gideceğin.

• Peki bunu öne alma vs yok mu ? Çünkü evliyim USA yerleşeceğim Kasım-Aralık gibi vizem çıkacak gidip gelmek istemiyorum bekleyecektim mart nisan filan uzarsa sıkıntı olur:(

Öne alma şansınız yok. Fakat amerikada ikamet edeceksiniz neden kışlalı bedelli peşindesiniz? Kışlasız bedelli varken. İkamet edince tecil ettirebiliyorsunuz. Sonra 3 yıl kalınca bedelini ödeyip kışlaya gitmeden askerlik yaparsın.

31 aralığa kadar bedelli başvuruları devam edeceği için bu tarihten önce sınıflandırma olması mümkün değil.

Vizeniz çıkıncaya kadar bekleyin, vize çıktıktan sonra şubeye gidip bedelliden vazgeçtiğini i söylersiniz. Paranızı geri alırsınız.

Yurtdışında 1095 gün çalışma veya oturma izniyle kalanlara dövizle askerlik hakkı tanınıyor. Uzaktan eğitimi var, ne kışla yüzü görüyorsun ne bot bağlıyorsun.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/dovizle-askerlik-islemleri

• cream cheese kullanıcısına yanıt

Şöyle şimdi benim vize görüşmem Kasım sonu aralık zamanına denk gelecek benden askerlik yeterlilik belgesi isteyecekler benim de tecilim Kasım da bitiyor tecil belgesi götüremeyeceğim kaçak durumda gözükme vs olmasın diye başvurdum yapıp giderim diye. Kışlalı kışlasız çok önemli değil benim açımdan fakat ben oturumumu aldıktan sonra şuanki başvurumu kışlasıza çevirme ihtimalim var mı ki? Yoksa belirli bir oturum süresini aşmak mı gerekiyor ?

kışlasız başvurmak için 3 yıl yurtdışında kalman gerek

• Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Benim sevk tarihi = 10.08.2023. Yol süresi = 1. Katılacağı tarih = 12.08.2023.

Benim kışlaya ağustosun 12'sinde mi teslim olmam gerekiyor. Yoksa 12'sinden önce mi ?

• Stewie G. kullanıcısına yanıt

10-11-12 ağustostan birinde katılış yapabilirsiniz. 10 veya 11 ağustosta gittiğinizde erken terhis olmayacaksınız. 12si öğleden önce katılış yaparsınız.

• 
Sayfa: önceki 521522523524525
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.