Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (525. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.889
Cevap
111
Favori
1.093.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hat kısıtlama olayını yapan yok sanırım daha, bugün bayiye sordum bilgileri yoktu. Yarın hattı kısıtladım deyip geçmeyi deneyeceğim bakalım tutacak mı, olmadı oradan askercell alırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 7 Eylül sevk tarihinde bedelli askerliğe gideceğim. birliğe en geç teslim olma tarihi, birlikten çıkış tarihi ve resmi olarak asker sayılan tarihler konusunda net bir bilginiz var mı? ben etrafımda soruşturdum, internetten araştırdım ama her kafadan bir ses çıkıyor tam net bir kanıya varamadım bir türlü. iş yerinden de soruyorlar bir yandan ne zaman izinli yazacağız diye

son olarak e-devlet'ten askerliğim kısmında evrak alma başlangıç ve bitiş kısmı boş, sevk başvurusu butonuna tıkladığınızda ise sevk bilginiz bulunmamaktadır diyor mu sizde de?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aziz istifa A kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

Sevk belgeleri, sevk tarihinden 10 gün önce açılacak, yani en erken 28 ağustosa alabileceksiniz.

Birliğe katılış yapacağınız son tarih,

Birliğe mesafe 800 km altıysa 9 eylül

Birliğe mesafe 800 km üstüyse 10 Eylül

Olacak.

Eğer askerliği bir sebepten uzatmazsanız 4 ekimde ayrılış yaparsınız.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam mesafe 800 km altı. Bir arkadaş 8 Ekim e kadar izinli olman gerekir birlikten daha erken çıksan bile demişti o tarihe kadar asker sayılıyormuşum doğru mu sizce

• aziz istifa A kullanıcısına yanıt

Doğrudur. Bedelli askerlik normalde 1 aydır. İzinler düşüldüğünde, kışlada/birlikte geçirdiğiniz süre 24-26 gün falan oluyor. İzinler de askerlikten sayıldığı için en erken 8 ekime iş yerine dönüş yapabilirsiniz. 7 Eylül - 7 ekim arası genel sağlık sigortası kapsamında olacaksınız, o 1 aylık primi devlet karşılıyor.

• Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Ne gerek var millet askercellsiz kullanıyor gayet hattını

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Celp ve Sevk dönemim 7 Eylül. Ben bunu Ekim olarak düzeltmek istiyorum. Araştırdığım kadarıyla sevk tarihine 10 gün kalaya kadar değişiklik yapabiliyoruz. Askerliğim bölümünden, Sınıflandırma sonucunuzda yer alan celp ve sevk döneminizi değiştirmek için talepte bulunmak istiyorsanız tıklayınız. Kısmından değiştirmem yeterli değil mi? Tekrar tekrar teyit etmek istiyorum ki ters bir durum yaşamayım. Bedelli askerlikte, sevk tarihi belli olduktan sonra erteleyen ya da öne çeken oldu mu? Bir sıkıntı yaşandı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LykiaNx -- 17 Ağustos 2023; 3:0:9 >

Hocam merhaba, yukarıdaki arkadaşla aynı durumdayım. Bu durumda 7 Eylül - 7 Ekim tarihleri için izin kullanacağız değil mi? Şimdiden teşekkür ederim.

• Wikebond W kullanıcısına yanıt

Bir sebepten askerliği uzatmazsanız 7 Eylül - 7 ekim arası asker sayılırsınız.

www.msb.gov.tr
    Bedelli Askerlik Celp ve Sevk Dönemi Değişikliğinin E-Devlet Üzerinden Alınmasına İlişkin Duyuru MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648

E devlet askerliğim, Sınıflandırma sonucunuzda yer alan celp ve sevk döneminizi değiştirmek için talepte bulunmak istiyorsanız tıklayınıza basıp ordan boş kontenjan varsa oluyor zaten. Ekim ayını seçtim talepte bulundum ve onaylandı. Başka herhangi bir şey yapmama gerek var mı? Şu an askerlik durum belgemi sorguladığımda da 05.10.2023 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. Sevk tarihime de aynı şekilde 05.10.2023 diyor. Askerlik şubesinde gerçekleştirdim. Yine kendi e devletimden yaptık ama herhangi bir sıkıntı olur mu kafam karıştı.

• Wikebond W kullanıcısına yanıt

İzin kullanma durumu farklı olabilir. E devletten eğer gideceğiniz yer için ve istediğiniz ay için kontenjan varsa güncelleyebiliyorsunuz. Aksi takdirde işlem yapmayıp raporla vs geç gitmeyi denerseniz sıkıntı çıkabilir. Benim yaptığım durum e devletten sevk tarihimi değiştirmek için talepte bulunmaktı. Onaylandı ve değişti. Bu saatten sonra sıkıntı olmaması lazım.

• LykiaNx kullanıcısına yanıt

Bir sıkıntı görünmüyor. Tarih de atmış. Şubede yaptıysanız memur da tamam dediyse sorun yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 18 Ağustos 2023; 1:33:59 >
  • @a-f-h Demin spektaküler hocam özelden mesaj attı. Bir sıkıntı olmuyormuş. Özel mesajlardan cevap vermeye çalıştım ama donanımhaberde mi sorun var bende mi çok anlayamadım özel mesajlara ulaşamıyorum hata verip duruyor. Ben de burdan bilgi için teşekkür etmek istedim. @spektaküler

• belki benzer sorulardan biri olacak ama kafam karıştı çok kusura bakmayın.

istanbul'da ikamet ediyorum ve askerliği istanbul'da yapacağım.

5 ekim sevk kağıdı almaya başlanan gün sanırsam 7 ekim'de teslim olacağım.

ayın kaçında çıkarım acaba? ekim 31 çekiyor bu etkili mi çünkü 30 gün üzerinden hesaplandığını biliyorum.

arkadaşımın düğünü olduğu için dönüşte merak ediyorum çok.

• 35bna 3 kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

Sevk belgeleri 10 gün öncesinden alınabiliyor, bu hesaba göre size 25 eylülde sevk belgeleri açılacak.

Eğer ikametinizle aynı ilde bir birliğe katılıyorsanız muhtemelen yol izni / yol parası verilmeyecek. Sadece iaşe bedeli ödenecektir. Büyük ihtimal 6 ekimde katılış yapmanız gerekecek. Bunların hepsi sevk belgesinde yazacak.

Bedelli askerlik 1 aydır. Askerliği bir sebepten uzatmazsanız, 5 ekimde başlar 5 kasımda biter. İzinleri düştüğünüzde kışlada geçireceğiniz süre daha az olacaktır. Son dönemde yemin törenleri çarşamba günü yapılıyormuş. Herhalde 1 Kasım çarşamba yemin töreni sonrası öğleye doğru salarlar.

• arkadaşlar bedelli sonrası Ziraat hesabına asker harçlığı/maaşı yatıyor demişlerdi askerdeyken. Daha önce askerlik yapan bir arkadaş direkt mevcut Ziraat hesabıma geldi demişti ama birkaç ay oldu gelmedi benim, bilgisi olan, başına benzer bir durum gelen varsa bilgilendirebilir mi? Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • meliodastablet kullanıcısına yanıt

Biz askerdeyken herkese yeni ziraat hesabı açıp asker harçlıklarını o hesaba yatırmışlardı hocam. Açtıkları hesap da mobil bankacılıkta gözükmüyor. Büyük ihtimalle sizin de öyledir. Ben şubeye gidip açılan hesaba mobil bankacılık tanımlatıp sonrasında yatan parayı kendi hesabıma aktarmıştım komisyon vs. almasınlar diye. Bir şubeye gidip sorun isterseniz.

• despote kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim, tam aradığım cevap :)

• Arkadaşlar bedelli için ücreti en geç ne zaman ödemem lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şuan hala tecil işlemim var 2025 e kadar Aralık'ta bozmak istesem ve bedeli askerlik yapmak istesem nasıl olur işlemler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.