Normalde 2 ay süre veriyor ama paranız hazır olunca başvurunuzu yapın, tek kalemde bütün işlemleri halledersiniz. Zamma yakalanmamak için 29 aralık 2023 cuma gününe kadar süreniz var. Burada anlatıldığı gibi edevletten Asal yoklama başvurusu işlemini yaparsınız Aile hekimine gidip askerlik muayenesi olursunuz. Aile hekimi hastaneye falan sevk etmezse 2-3 iş günü içinde muayene onayı sisteme düşer. Muayene onaylandıktan sonra askerlik hizmet tercihini bedelli askerlik istiyorum seçeneği ile devam edip adımları takip edersiniz. Celp tercihini de yaptıktan sonra parayı ödemesi kalıyor Vakıf, ziraat veya halk bankası üstünden bedelli ücretini ödeyebilirsiniz. İster şubeden ister mobil bankacılık üstünden ödeme yapılabilir. Bu 3 Bankanın birinde hesabı olan bir tanıdığınız varsa onun hesabı üstünden de ödeme yapılabilir. Youtubeda 3 Bankanın bedelli nasıl ödenir videoları onlara bakarsınız. Bir aksilik olmazsa 3-5 gün içinde tüm işlemler hallolur. CB Dijital Dönüşüm Ofisiyoutube Tüm Askerlik İşlemlerini Tek Ekranda Toplayan #Askerliğim Bütünleşik Hizmeti Nasıl Kullanılır?
Yoklama Dönemi ile ilgili tüm işlemlerinizi askerlik şubelerine gitmeden @ekapi'da tek ekran üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz ile ilgili detaylar videomuzda. https://www.youtube.com/watch?si=rOGYmTW1Tr5jpzPr&v=EpZGVUYFgko&feature=youtu.be< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (526. sayfa)
-
-
Çok teşekkürler Aralık 15 de başlayacağım işlemlere tecil bozdurmak için askerlik şubesine gitmeye gerek var mı acaba . Yoksa e devlet ten süreci başlatır aile hekimine girerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sistemsel bir sıkıntı yaşamadığınız sürece şubelik bir işiniz olmayacak. Şubeye gitseniz de edevletten yapılıyor diye gönderirler. Görebileceğiniz tek insan aile hekimi olacaktır, geri kalanlar online hallediliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar selam, sevk kağıtları ne zaman e devlete düşer acaba? Bir arkadaşım için soruyorum, ben martta gittiğimde 10 gün kala sisteme düşmüştü.
Sevk belgesini erken veya geç almamızın bir artısı eksisi var mı?
-
@Suplex City
Beklesin er geç açılacaktır.
@cnnht
Askerlik açısından bir farkı yok. İster şimdi alın ister yola çıkmadan 1 saat önce şubeden alın farketmez.
İş yerime verip çıkışımı alacağım diyorsanız erken almak en iyisi.
Merhabalar. Sevk belgemi aldım. 1 gün yol izni, katılma tarihi 9 eylül diye yazıyor. Saatin bir önemi var mı en geç kaçta katılabiliyoruz?
Genelde akşam 5e kadar katılış yapın derler. Ama tugay seviyesinde bir yere gidiyorsanız kalabalık olacaktır. Kayıt kuyut işlemleri vs falan derken öğleden önce katılmak en iyisi.
Ne kadar erken karılırsan o kadar iyi yoksa izdihama kalırsın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar ben önlisans mezunuydum lisans mezunu oldum 1 eylül de e devlete girdi hizmet tercihimi yedek subay olarakta yazdım ne olur sizce
-
Arkadaşlar bu hat mevzusuyla ilgili güncel durum nedir? Direkt mevcuttaki hattımıza işlem yaptırmadan gitsek ne olur? Hattı operatör bayiisine götürüp kısıtlama getirtmek gerekiyor filan deniliyor da kısıtlatıp kısıtlatamadığımı nereden bilecekler yani. Veya operatör bayiisi bana dış görünüşü farklı bir hat mı veriyor? Bilen birisi aydınlatırsa sevinirim.
-
Mesela askercellde sabah 6dan akşam 6ya kadar arama yapamıyordun. Akşam 6dan sonra ise yanlış bilmiyorsam 3ü mobil 2si sabit 5 numarayı arayabiliyordun.
Hat kısıtlamada da benzer uygulama olur. Belli saatlerde hat aramaya kapatılır. Gündüz vakti çıkar telefonu çevir benim şu numarayı der komutan. Anlaşılır zaten. Burada denetimin ne kadar sıkı olacağı belirleyici olacaktır. Haziran temmuz ağustos dönemi tayin zamanıydı. 3-5 ay önceki komutanlar değişmiş olabilir. 3 ay önce gevşekmiş şimdi sıkılaşmış olabilir. Yaşayıp göreceksiniz.
Arkadaşlar selam. Ben aralık 2018de yapmıştım bedelli 15bin tlye. Totalde 18-19 gün sürmüştü benimki.
Şu an net 1 ay mı sürüyor bedelli askerlik? Kardeşimde bedelli yapacakta o yüzden soruyorum.
Birde sanırım başvuru yaptıktan sonra 2 ay ücret için süre oluyormuş değil mi?
Erken ya da geç başvuru tamamlamak askerliği ne zaman yapacağını etkiliyor mu birde bunu merak etmiştim
Sistem biraz değilmiş sanırım
Edit: bi sorum daha olacak. şuan net 1 aysa neler yapılıyor eğitimde?
Bize sadece yemin töreni için yürüyüş vb yaptırmışlardı. 1 kerede silah atışına gitmiştik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 4 Eylül 2023; 13:51:52 > -
İzinler dahil 1 ay. İzinleri düşünce kışlada geçen süre 24-26 gün falan oluyor (şubat ayı 28/29 gün çektiği için diğer aylara göre 1-2 gün eksik oluyor).
Ama sanırım 2-3 günden fazla revirden rapor aldın, o bir ayı kışlada geçirebilir.
Önerim para hazır olduktan sonra başvuru yapınız. Yukarıda da yazdım zaten geri kalanı 3-5 günlük iş.
Eğitim içeriği genelde değişmiyor. Siz ne yaptıysanız onları yapacaktır. Bunun harici 2 saatlik koğuş nöbetleri, iş mangası, mıntıka vb şeyler de olabilir.
Ne zaman başvurduğunuz önemi yok. Celp tercihi az buçuk dikkate alınıyor. Zaten istemediğiniz bir ay gelse bile edevletten müsait başka bir ayı / celbi seçebiliyorsunuz.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Eylül 2023; 15:10:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim hocam.
Askerlik şubesinden başvuru yapmışlar bugün, sağlık raporunuda almış kardeşim. Sisteme düşünce gerisini e devletten hallederiz öyleyse. Sanırım 2 ay para yatırma sınırı bakayalar için geçerliymiş şubeden öyle demişler.
Edit: başvuruyu tamamlamışlar. başvuru tamamlanınca parayı yatırmanız için gereken süre tam olarak 2 ay süre vermiş orada geri sayım var.
Peki hocam parayı yatıramadık diyelim tarihte hak yanıyor mu acaba ? 4 kasıma kadar süre var şuan mesela aralıkta yatıracak olsak hak yanıyor mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 4 Eylül 2023; 17:32:27 > -
Sistemde adına bedelli borcu görünmüyorsa tekrardan hizmet tercihi yapar (olursa edevletten olmazsa şubeden yapar). Sonra parayı yatırır.
Devlet, para peşin kırmızı meşin hesabı parayı yatırmadan bedelli kapsamına almıyor. Eylül ayında yoklama yaptırdığından şubat celbine tabii de yırtıyor. 31 ağustostan önce yoklamayı tamamlasaydı (diyelim parayı yatıramadı) 27 ekime 6 ay er olarak sınıflandırması açıklanabilirdi. Bu sefer para bulmak için yumurta kapıya dayanacaktı.
Bu tarz tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için parayı hazır ettikten sonra başvurmak en mantıklısı.
Arkadaşlar cumartesi maltepeye teslimim. Akıllı telefon sokabilir miyim? Sokarsam nasıl sokarım? Tuşlu telefonlara baktım 650 lira gerek var mı almaya?
Teşekkür ederim.
Bir de askerlik başlangıcında bize hangi eşyaları veriyorlar şu an bunu bilen var mı? Dışarıdan alıp da pişti olmayalım orada.
Onun dışında atlet vb. çamaşırları ihtiyaç halinde kantinden dışarıya göre daha ucuza alabiliyormuşuz sanırım o yüzden fazla fazla götürmeye gerek yok düşünüyorum, doğru mudur?
-
İhtiyacınız olacak hemen hemen herşey veriliyor(havlular, şampuan, diş macunu, terlik, spor ayakkabı). Ama adet olarak yetersiz kalan don, atlet, çorap gibi parçalar var. Veya kalite olarak düşük tıraş bıçağı olabiliyor, makineniz varsa o da olur ya da Gilette marka birşey ayarlarsınız. Kişisel temizlik malzemelerini (diş fırçası, tırnak makası, tıraş bıçağı vb) bir ufak çanta ayarlarsınız.
Sevk belgesi, kimlik kadar önemli olan banka veya kredi kartını unutmayın. Mümkünse 2 adet temassız özellikli kartınız olsun.
Pudra, mantar kremi, boğaz pastili, güneş kremi, kas gevşetici krem tarzı şeyler getirebilirsiniz. Revire çıkıp ilaç yazdırıyorsun ilaç 2 gün sonra geliyor. Koğuşa hastalık girdi mi herkesi sıradan geçiyor. Hazırlıklı olmakta fayda var.
Günde 12 saat bot giyeceksiniz ayağınız alışana kadar canı çıkıyor. Vurmayı engellemek için vatka bakabilirsiniz. Havalar hala sıcak, içtima diye güneş altında pişmemek için güneş kremi getiriniz.
Zırt pırt telefon çıkarıp saate bakamayacağınız için saatiniz olsa iyi olur. Bende casio f91w vardı, sabah alarm niyetine de kullanıyordum. Lavabo sırası beklememek için 10-15dk önce kalkardım.
Bizim istihkaklarda bot boyası çıkmamıştı. Sizde de çıkmazsa kantinden ufak siyah boya alırsınız. O bot her sabah boyanacak.
Kantinden de alabilirsiniz. Ama gider gitmez kantine erişiminiz olur mu bilemiyorum. Her kantinde tekstil ürünleri olmuyor, büyük kantinler başka mıntıkada olabiliyor. Oraya da tek başına gitmenize izin vermezler. Gideceğiniz birlik neresiyse bu sene oraya gidenlere sorarsınız. Görünen içliklerin rengi tutsun yeter (içlik çorap renkleri hava-kara-deniz kuvvetine göre değişebilir).
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üstad harikasın.Teşekkürler tekrardan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X