Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (528. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.887
Cevap
111
Favori
1.093.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Alıntı

metni:
    7. Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

Yol ve iaşe parası için pttye gitmek şart değil. Buradan hesabınıza da aktarabilirsiniz. Sevk belgesini aldıktan sonra 2-3 gün içinde ödeme sisteme düşer.

https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 ekim sevk başlangıcı muhtemelen ayın 7'sinde teslim olacağım. Hali hazırda çalışıyorum ve işyerim beni idari izine çıkaracak acaba sevk belgesinin çıktısını en erken ne zaman alabilirim, hemen alıp İK'ya vermem gerek çünkü 2-5 ekim arası bir eğitime katılacağım ve işyerine gidemeyeceğim.

Ayrıca idari izinli olduğum için sigorta prim günüm dolacak mı? (sağlık sigortası değil prim günü)

• Selamlar arkadaşlar, ufak bir sorum olacaktıda, benim askerlik erteleme 28/09/2024 tarihine kadar devam ediyor, buna göre ben en geç bedelli askerlik başvurusunu ne zaman yapabiliyorum acaba ? 2024 haziran gibi yapmayı düşünüyorum maddi durumumdan kaynaklı o tarihte yaparsam geç kaldığım için vb nedenlerden bedelli yapma hakkımı kaybetme riskim var mı ?

• begamermc kullanıcısına yanıt

En geç 28.09.2024 e kadar başvuru yaparsın. Ama sana tavsiyem 6 ayda bir zamlandığı için en geç 30/06/2024 e kadar başvurunu yap. Birincisi 2024 yılının ikinci zammını yememiş olursun, ikincisi de 2024 yılında ne zaman başvuru yaparsan yap 2025 yılında gideceksin. Tek fark ödeyeceğin miktar.

• LykiaNx kullanıcısına yanıt

bende benzeri düşünüyorum hocam çok teşekkürler.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam ben ekimde gideceğim ekimin 22 sine yds var şimdi sınava gidersem askerliğim uzar mı yoksa sorun olmaz mı

• dwho kullanıcısına yanıt

Bu sınava nerede gireceğinize bağlı. Birliğin olduğu ilde girecekseniz sorun yok. Sınav olduğu gün izin alır, sabahtan sınav merkezine gidersiniz, sınavdan sonra birliğe dönersiniz. Bu sorun olmaz.

Ama sınava girmek için 2-3 günü izin alıp birliğin dışında geçirecekseniz, yemin töreni sonrası sizi birkaç gün daha misafir edebilirler. 3-4-5 kasımdan birinde salabilirler.

Rahat kafayla sınava gireyim diyorsanız 1 celp kaydırabilirsiniz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648

anladım hocam teşekkürler

• Arkadaşlar bedelliye arabayla gidebilir miyim kendi arabamla gitsem sorun olur mu

Gitmesine gidilir de park yeri sorun. Birliğe sokamazsınız, dışarıya park etmeniz lazım. Paralı güvenlikli bir otopark bulursanız 25 gün aklınız arabada kalmaz.

• Arkadaşlar selam. Bedelli askerliğe başvurduktan yaklaşık kaç ay sonra askere gidiliyor? Askerlik ertelemem 24.07.2025’te bitecek. En son hangi tarihte bedelli askerliğe başvurabilirim?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shelby_1967 kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/sure-dolmadan-bedelli-askerlik-hk--156971095#156977480

Yıl içinde (1 ocak - 31 Aralık) başvuranlar ertesi yıl 24-26 gün fiili askerlik hizmetini yerine getirir.

Yasa yürürlükte kaldığı sürece (bir değişiklik olmadığı sürece), isterseniz 2026da bile bedelli başvurusu yapabilirsiniz. Tek fark ödeyeceğiniz miktarda olacaktır.

4 gün önce sevk belgemi aldım ama dediğiniz linkte "Ödenecek kayıt bulunamadı." yazıyor.

Bu arayı hiç almasak bir sorun olur mu yani almak zorunlu mu? ben yaşadığım ilde askerlik yapacağım için 150 lira vermişler.

• 35bna 3 kullanıcısına yanıt

Er geç sisteme düşer. Eğer edevlette tanımlı banka hesabınız varsa oraya da yatmış olabilir.

O para sizin hakkınız, tasarrufu da size ait. 5-10 yıl mı ne zaman aşımı var, alınmazsa hazineye kalıyor.

Çok sağ olun hocam askere giderken bi belge falan götürmeme gerek var mı yoksa sevk belgesi kimlik yeter mi

Sevk belgesi ve kimlik yeterli.

Tamamdır hocam teşekkürler dönüşte de yol izni var mı ben 7 sine katılacam sevk 5 ekim kaçına bırakırlar

Anlatılan, bedelliler için çarşamba günü yemin töreni oluyor. 5 ekim sevk tarihine 1 ay eklerseniz 5 kasıma kadar asker sayılacaksınız. İzinler düşülünce 1 kasım çarşamba yemin töreni sonrası bırakırlar diye düşünüyorum. Orada da söylerler size. Tabi sınav izni için yolda geçecek süre (daha önce söylemiştim), revirden alınan (2-3 günden fazla alınan diyorlar) doktor raporu falan 2-3-4 kasıma kaydırabilir.

• 
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.