Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (522. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SeniorMostPopuler Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.890
Cevap
111
Favori
1.093.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    🤣🤣🤣🤣 ahahahahahah

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni askerlik ücreti açıklandı mı hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackprague kullanıcısına yanıt

Amasya için güncel bilgi veriyim hocam.

Tuşlu telefonda askercell zorlanmış ama almadan geçme şansınızda varmış. Tuşlu telefon cebine bile atsanız üst araması olmamış, telefonum yok deyip geçebilirsiniz veya telefonu gördüler askercell için şu komutana gidin diyorlarmış. Oraya gitmeden pas geçebilirsiniz  Biraz girişteki nöbetçilere bağlı bu konu. Şans işi tamamen.

Askerliğin rahat veya zorluğu komutan ve takımla alakalı. Bu nedenle adları cehennem bölüğü de olsa kardeşim tekrar olsa aynı takıma düşmek isterdim diyor. Herkes son haftalarda sabahtan akşama yürüyüş yaparken kardeşimin bölüğü ilk haftalarda yürüdüğü için son provaları hep hızlı bitirip dinlenmeye geçmişler.

Yanınıza boğaz spreyi, soğukalgınlığı ilacı, alabiliyorsanız antibiyotik bulundurun ama girerken saklamanız gerekiyor. İçeride bunlar altın değerinde oluyormuş. Uçaktan inen tüm askerler aynı ritimde öksürüyorlardı.

yemekler idare eder dedi, ama pideci geliyormuş en pahalısı 60 tl falanmış galiba bu yüzden yemek çok sorun olmaz. İlk girerken yanınızda 2-3 tane 1.5 litrelik su olsun katılım gününüzde kantine gidemeyebilirsiniz.

Aklınıza takılan bir şey varsa siz yine sorun. Ama askerde aynı birlikte bile 1 ay sonrasında bile çok farklı durumlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle genel bilgiler vermeye çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senior.Planner -- 5 Temmuz 2023; 15:50:39 >

• Senior.Planner S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu saatten sonra artık yaşayıp görücem. Kazasız belasız dönerim inşallah. Açıkçası bir şeyleri saklayıp da içeri sokma konusu bana göre değil problem çıkar başıma kesin kendimi tanıyorum. O yüzden ilaç işi yaş iş. Valizim çanta şeklinde yani bavul değil. Ne derece arama vs yaparlar bilmiyorum.

• Asteğmen maaşlarına %63 zam geldi yani bedelliye %63 zam geleceği kesinleşti yani 175 bin tl civarı yeni bedelli rakamı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 6 Temmuz 2023; 13:48:20 >
  • hOnur96 H kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam bende 2 gün sonra Maltepe de yapacağım. Tuşlu telefona o kadar para vermek istemiyorum siz aranmiyor dediniz. Akıllı telefonumu içeri sokma ihtimalim ne kadar? Ayrıca giderken yanıma ne almalıyım malum havalar çok sıcak

• Valla hocam 2 kişiden 1 inde akıllı telefon vardı. Bavulları açıp kontrol etmiyorlar, yalandan x raya sokuyorlar ona da bakmıyorlar bile. Yakalatma riskin var mı evet var ama çok düşük bir ihtimal. Girişte yakalatan duymadık, ama yakalarlarsa kapıda ptt kargo var, ordan evine kargola diyorlarmış. Bana kalırsa ailenden tuşlu telefon bulabilirsen iyi olur 25 gün için uğraştığına değmez. Şarj sıkıntı olabiliyor çünkü, bazı koğuşların önünde şarj bölmeleri var oradan herkes telefonunu şarj ediyor (Biz 2. koğuştuk hemen bizim kapının önündeydi prizler, onun için rahat şarj ettik). İçerde yakalatırsan tutanak tutuluyor diyorlar (sözde 2. bölükten biri yakalatmış 3 gün askerliği uzatmış yersen tabi), bizim komutanlar iyiydi 4. bölük olarak bir şey demiyorlardı gözlerine sokmazsan.

Sıcak içinse biz valla haziranda sivri sineklerden uyuyamadık her yerimizi yedi. Sinek kovucu sprey (vücuduna sürülen) falan alırsan yanına iyi olur. Askeri kantinde satılıyor ama pek işe yaramıyor. Kesinlikle pudra al. Bebek pudraları satılıyor marketlerde. Ben Johnson's Baby'nin fresh pudrasını almıştım, bütün ayaklarımı sabah pudra ile kaplıyordum ferah tutuyor ayakları bide ayak kokusunu baya azaltıyor. Botun içinde yanar o ayaklar valla. Güneş kremi kesin yanına al, özellikle kulaklarının üstüne sürersin yoksa güneşten yara oluyor.

Herhangi bir ihtiyacın olursa zaten askeri kantin var (özel kantin) dışardaki fiyatlarla çoğu ürün aynı fiyat. Her şey satılıyor oradan faniladan dona kadar. Fanila kesinlikle açık yeşil renkli olacak, kamuflajın içinden görülüyor çünkü. 4. Bölükte dona ve çorap rengine karışmadılar, görünmüyor diye. Herkes evden donunu, çorabını falan getirmişti sıkıntı olmadı.

Bu arada sadece içeride kart geçiyor, nakit para geçmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hOnur96 -- 6 Temmuz 2023; 19:31:5 >

• Yarın başvuru yaparsak bedelli için zamlı fiyatdanmı yok 104 binmi öderiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 7 Temmuz 2023; 9:39:31 >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

o çoktan geçti. zamlı fiyattan ödersin ama şu an ödeyemezsin henüz açıklanmadı

• 122 bin 350 lira 80 kuruş

• babayı izle kullanıcısına yanıt

Zamdan kaçalım derken tongaya geldik gibi hissediyorum

Ocaktan beri her şeyin fiyatı %80 artmışken enflasyonu %17 çıkarmaları inanılmaz.

• Wirm kullanıcısına yanıt
    Valla hocam şu an için haberlerde bu şekilde görüyorum fiyat doğru mu emin değilim. Fiyatını zamlara göre makul bir seviyede tutacağız demişlerdi. Hayırlısı olsun ne diyeyim. Tutar doğruysa 20 bin cepte kaldı.

• Bu arada fiyat gereksiz yüksek yani benim gibi 104’ten yatıranlar üzülecekse niye bu iş için 104 bin ödedik diye üzülsün. Biz yapılacak en mantıklı hamleyi yaptık. Benim 2 sene tecil hakkım dururken memura 22 bin vereceğim dediği gibi tecili bozup başvuruyu yaptım. Şu an 200K’ya yakın bir fiyat görseydim benim için bedelli şansı kalmayacaktı. Her zaman için birileri mağdur olur yapacak bir şey yok. Önemli olan sağ salim gidip gelmek. Allah hepimize sıkıntısız vazifemizi tamamlayıp dönmeyi nasip etsin.

Bundan sonra böyle kademeli 20 bin 20 bin arttırırlar sanırım. Yani seneye önce 140bin sonra 160 bin olur.

• blackprague kullanıcısına yanıt
    Valla hocam baktığın zaman şu an 120 bin lira gelen vergilerden sonra yine 200 bin oldu. Milletin artık kenara para atma lüksü kalmadı. Telefonu pasaporta kaydettirmek nasıl 20 bin olur? Yine ehliyet, pasaport, trafik cezaları vs maaşı direkt 1/3 eritti bile. Tutarı yükseltmediler de senin cebinden çıkacak para arttı yine aynı hesaba geldi.

• gerçekten 120 bin tl olacaksa, 120 bin ödeyecekler kesinlikle çok daha avantajlı. 15 bin tl zam hiçbir şey.

• Ulan bu sene kura yaşamayız inşallah. Twitter’da asgari alan adamlar bile bedava ben de başvururum falan yazmış. Gerekirse kışlasıza çevirsinler şu işi. Milletin bedava, sudan ucuz falan yazması başvuruyu bir düşündürdü. Hele ki Aralık ayında başvuru tavan yapabilir.

Kura geçen sene olmadıysa bu sene hiç olmaz rahat olsun herkes

• Beyler ilk zam haberleri paylaşıldığı zaman her haber sitesi 122K haberini yaptı. Konuya da ilk ben yazdım görebilirsiniz. Şu an MSB komisyonu toplantıda. Onların duyuracağı ücretle bedelli resmiyet kazanacak.

Önce 140K haberi yapıldı, bütün haber siteleri bu tutarı paylaştı. Sonrasında aynı şeyi 122K için yaptılar. Ben el altından nabız yokladıklarını düşünüyorum fakat bunca gelen zamdan sonra bedelliyi 120’de tutarlar mı bilmiyorum. Memur zammına endeksli, olması gerektiği bir ücret de duyabiliriz haberiniz olsun.

• 200k civarı olacak muhtemelen. haberlerdeki gibi 122 değil

• 
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.