< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (546. sayfa)
-
-
Bu herkeste var neden acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet
Herkeste böyle hocam msbnin vardır bir bildiği
Merhaba arkadaşlar bedelli askerlik ücretimi ödedim tercihleri kasım aralık yazdım sınıflandırma bekleniyor 23 ünde açıklanacakmış. 10 ay var daha. Kurumsal bir fabrikada mülakata çağırıldım işe girişlerde askerlik durum belgesinde yazılan “kasım veya aralıkta bedelli askerlik yapacak” yazısı sıkıntı çıkarır mı işe girmeme engel olur mu
Askerlik durum belgenizde, "x tarihe kadar ilişiği yoktur" diye yazar, şu tarihte askere gidecek diye yazmaz. Tarih niye bu kadar yakın diye sorarlarsa ik'cıyla konuşursunuz. Askerlik konusu firmadan firmaya değişir. 23 ocaktan sonra bedelliden vazgeçerseniz bir daha bedelli hakkı tanınmayacak haberiniz olsun.
şu an benim mayıs 2025e kadar ilişiği yoktur yazıyor. açıklanınca tekrar değişecek mi o yazı?
Sınıflandırma belli olduktan sonra hangi gruba çıktıysanız onun tarihine dönüyor.
matematik müh bölümü ya da öğretmenlik okuyanlara ne iş yaptırırlar bedellide? ben normal eğitimlere katılmak istiyorum sadece ekstra işler istemiyorum da nasıl yapabilirim bunu?
Bende 22 01.2025 yazıyor bende bedelli sınıflandırma bekliyorum sizde mayısmı yazıyor genellikle hepsinde 22.01.2025 yazarda bedellilerde
Askerlik durum belgende tarih olarak ne yazıyor
Hocam askerlik durum belgesinde 22.01.2025 mi yazıyor
Evet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
diğer arkadaşta niye mayıs gösteriyor acaba çoğu kişi hep 22.01.2025
bende de şu an 22.01.2025 yazıyormuş pardon. daha perşembe günü baktığımda mayıs yazıyordu demek ki açıklama tarihine göre güncellemişler tekrar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 12 Ocak 2025; 9:10:24 >
ben kutahyada yaptım. iş mangaları canımıza okudu. sabah 6'dan gece 11'e kadar kazan da yıkadım, hasta halimle depodan dondurulmuş kuzu da taşıdım. 9 kilometrelik çitlerin kenarındaki çöpleri de topladım. aralık-ocak aylarında gittiğim için hava felaket soğuktu, istisnasız herkes hasta oldu. bol bol içtima oluyor Kütahya'da. komutanlar iyi, gayet iyi davrandılar o konularda sorun yaşamadık. her fırsatta derdi sıkıntısı olan var mı diye sordular. en büyük sorun zamanın dışardakine oranla 2-3 kat daha yavaş geçmesi. 1 gün sanki 3 gün gibi geliyor. güne saat 5te başladığımız için zaman algısı ortadan kalkıyor. bir sürü şey yapıyorsun, saati en azından 12 ettiğini düşünürken saatin daha 9 olduğunu görüyorsun.
velhasıl bedelli de olsa kolay iş değil askerlik. en azından kütahya özelinde söyleyebilirim bunu. yine de bir şekilde geçiyor mu geçiyor. negatif olmamak gerekiyor kesinlikle. giriş çıkış günlerini çıkarınca kalıyor geriye 24 gün. her şey sabır işi. özellikle koğuş arkadaşlarınızla iyi anlaşmanız işinizi çok kolaylaştırır. spesifik sorularınız olursa da cevaplarım seve seve.
-
mesleğinizi ne söylediniz? ben mat müh demeyi düşünüyorum da
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 13 Ocak 2025; 11:3:41 >
gittim, geldim:) Maltepe kenan evren kışlasında yaptım. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.
-
içeri girerken kontrol yapıyorlarmış sanırım. ne gibi eşyalar yasak? ve askere giderken yanımızda hangi eşyaları götürmeliyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 13 Ocak 2025; 11:1:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X