Ağzına ederler hocam kötü ne demek Sakın öyle dayılanmayın veya ters cevap vermeyin komutanlara o konuda çok takıntılılar, zaten 3-4 kişi geziyorlar sürekli diğerlerinin yanında onu küçük düşürdün diye içinden geçer gidene kadar çok çekersin. Şunu unutmayın komutanlar canları isterse o bir ayı gerçekten ızdıraba çevirebilir sizin için, o yüzden gözlerine batmayın özellikle ters cevaplar falan sakın vermeyin. Bizde bir tane ukala vardı artist artist konuşmuştu çocuğu günde 3 defa tuvalet temizliğine gönderiyordu komutan ben bunu adam edicem askerlik bitene kadar diye. Öyle bir takıntı yapmasına izin vermeyin kesinlikle. Muhtemelen anlaşılmaz en azından bizde öyle dosyaya bakma falan durumu hiç olmamıştı. Küçük bir ihtimal eğer revire göndermek için tıpçı kimseyi bulamazlarsa bakarlar belki ama sanmıyorum. |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (544. sayfa)
-
-
aslında dayılanma olarak düşünmedim yazarken de haklısın ama komutanlar yanlış anlamaya meyilliyse sıkıntı. zaten ben de dosyaya bakarlarsa ve yalan söylediğim anlaşılırsa diye korktum.
-
Yani anlasalar bile güler geçerler hocam muhtemelen çok takılacaklarını sanmam, özellikle dosyalara falan bakmakla da uğraşmıyorlar zaten dosyada öğrenci yazıyordur o yüzden kolay kolay bir problem olacağını düşünmüyorum o konuda. Yeter ki size ne, ne fark eder ki falan gibi şeyler söylemeyin. Gittiğinizde göreceksiniz komutanlar arasında çok cana yakın abi gibi olanlar da olacak ama gerçekten sıkıntılı, arıza çıkartmak için yer arayan tipler de, hatta insan ezmek için yer arayanlar dahi var egosunu tatmin etmek için.
Bunlara çok fırsat vermemek adına sorulanı kısa ve net yanıtlamak en iyisi, fazla dialoga girersen tetikleneceği şeyler çıkabilir ağzından hiç gerek yok.
Yani anlatınca uzun da aslında işin özü sorulana 2-3 kelime ile yanıt verin geçin, bir de yürürken vs gördüğünüzde mutlaka asker selamı verin. Bazı komutanlar takılmıyor da bazıları beni adamdan saymıyor musun diye kişiselleştiriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: burnaldinhoYani anlasalar bile güler geçerler hocam muhtemelen çok takılacaklarını sanmam, özellikle dosyalara falan bakmakla da uğraşmıyorlar zaten dosyada öğrenci yazıyordur o yüzden kolay kolay bir problem olacağını düşünmüyorum o konuda. Yeter ki size ne, ne fark eder ki falan gibi şeyler söylemeyin. Gittiğinizde göreceksiniz komutanlar arasında çok cana yakın abi gibi olanlar da olacak ama gerçekten sıkıntılı, arıza çıkartmak için yer arayan tipler de, hatta insan ezmek için yer arayanlar dahi var egosunu tatmin etmek için.
Bunlara çok fırsat vermemek adına sorulanı kısa ve net yanıtlamak en iyisi, fazla dialoga girersen tetikleneceği şeyler çıkabilir ağzından hiç gerek yok.
Yani anlatınca uzun da aslında işin özü sorulana 2-3 kelime ile yanıt verin geçin, bir de yürürken vs gördüğünüzde mutlaka asker selamı verin. Bazı komutanlar takılmıyor da bazıları beni adamdan saymıyor musun diye kişiselleştiriyor.
anladım hocam dediklerinizi dikkate alacağım. okul durumumdan dolayı yazın yapacağım mecbur. yaz ayları için ne diyorsunuz peki askerlik nasıl olur?
-
Yerine göre değişir hocam.
Askerde gerçekten eğitimden vs ziyade en büyük düşmanınız hava şartları oluyor zaten.
Erzincan'da Aralık ayında yaptım ben, yahu hava bi soğuk bi soğuk altımda içlik üzerimde mont duramıyorum alışık değiliz.
Bir de Erzincan'da eğitim alanını ta dağın yamaçlarına koymuşlar, eğitim alanı koğuştan 2km ilerde atış alanı 5km.
Oraya gidene kadar bi donuyoduk, gittikten sonra tam dağın yamacındayız bi rüzgar esiyor kesecek ne ev ne başka bir şey var etrafta resmen içimizden geçiyordu. Yemin ederim eğitim falan dert değildi zaten eğitim dedikleri uygun adım yürüyüş, sadece o soğuk büyük dertti. Tabi ki koğuşta herkes hasta bir kişi havale geçirdi hastaneye götürdüler gece gece, hiç ordaki kadar hasta olduğumu hatırlamıyorum askerlik bittikten sonra 1 ay geçmemişti hastalığım.
Yaz ayları için de toz toprak çok fena yine tozu toprağı yutunca öksürük bitmiyor diyorlar Erzincan için ama kıştan iyidir heralde, gerçi sonuç yine neresi olacağına çıkıyor hocam bakarsınız çok kavurucu bi yer çıkmaz rahat rahat yaparsınız.
En azından yağmurdan çamurdan elle yaprak toplamak zorunda kalmayacaksın o bile kıştan iyi olması için bi sebep
-
inşallah öyle olur hocam ne zaman açıklayacaklar acaba celp ve sevk dönemlerimizi çok merak ediyorum.
-
Hocam bedellide tüm celpler açıklanıyormu şubat veya mart gibi aylar başka günlerdemi açıklanıyor
-
sanırım bu ayın ortasında açıklanacakmış
-
Sistem tercihleri otomatik atıyor umarım istediğiniz yaz ayı gelir benim kuzenim ilk başa temmuz yazdı Kasım geldi
-
umarım. olmazsa değiştirme hakkımız varmış nasıl oluyor askerlik şubeye mi gitmek gerekiyor?
-
Var diye biliyorum emin değilim ama bende şubat yazdım ilk başa bir an önce gitmek için hakkımızda hayırlısı olsun bi acıklarsada rahatlasak ocağa girdik halen açıklanmadı unuttular galiba 😂
-
ben de merakla bekliyorum bakalım hayırlısıyla istediğimiz aylar çıkar umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 5 Ocak 2025; 18:34:14 > -
Bölüm meslek derken ? 22 yaşındayım üni yeni bitti
-
hangi bölümü bitirdiniz diye sorayım o zaman
-
Yer ve tarihler açıklanınca e devletten girip 3 defa tarih değiştirebiliyorsunuz. Bazen bazı aylar olmuyor sayfayi sürekli yenileyip kontrol ederseniz geliyor biz kuzenle ekim e almıştık ikimizde ekimde gittik mesela. Tek sorun sevk belgesini e devletten alamıyorsun şube ye gidip alman lazım.
Benim tavsiyem ilk bahar yada son sabah aylarını tercih etmeniz, yoksa kışın ayrı yazın ayrı dert.
2024 Ekim Amasya varsa aramızda selam olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PehliOne-Yer ve tarihler açıklanınca e devletten girip 3 defa tarih değiştirebiliyorsunuz. Bazen bazı aylar olmuyor sayfayi sürekli yenileyip kontrol ederseniz geliyor biz kuzenle ekim e almıştık ikimizde ekimde gittik mesela. Tek sorun sevk belgesini e devletten alamıyorsun şube ye gidip alman lazım.
Benim tavsiyem ilk bahar yada son sabah aylarını tercih etmeniz, yoksa kışın ayrı yazın ayrı dert.
2024 Ekim Amasya varsa aramızda selam olsun.
benim okul uzamasın diye yaz aylarını başa yazdım mecburen. eğer okulum olmasaydı ilkbahar aylarını tercih ederdim ama tıp 6 yıl olduğu için zaten yeterince uzun bi süre o yüzden daha fazla uzamasın diye düşündüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 5 Ocak 2025; 18:28:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X