Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.855
Cevap
112
Favori
1.091.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ocak 2025'te askerim ve teslim tarihinden önce bedelliye başvurma hakkım var.

ocakta teslim olmadan 10-15 gün önce bedelliye başvursam bana ödeme için 2 ay süre veriyor mu ? yoksa sevk tarihine kadar ödeme yapmam mı gerekiror.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keskin2516 K kullanıcısına yanıt

2025 yılında bedelli gideyim ve yeni zamma yakalanmayayım diyorsanız 31 Aralık 2024e kadar,

2026 yılında bedelli gideyim, zam gelse de olur diyorsanız 1-9 ocak 2025 arası

Hizmet tercihi güncellemesi + ücret yatırma işini halletmeniz lazım.

Daha fazla zamana ihtiyacınız varsa

Ya erteleme hakkınız varsa onu kullanırsınız. Erteleme süresi içinde parayı toparlar, o zamanki güncel bedelli ücreti neyse ödeyip bedelliye çevirirsiniz. Paranız hazır olduğu gün bedelliye çevirme yapmanızı öneririm. Hizmet tercihi + para yatırma 1 günlük iş.

Buraya kadar olan durumlarda sadece bedelli ucretini ödeyip kurtarıyorsunuz.

Ya da 9 ocak grubuyla askere gitmez bakaya kalırsınız. Parayı toplayana kadar idare edersiniz. Bedelli başvurusu için şubeye gitmeniz gerekecek, çünkü ödeyeceğiniz miktar şubede hesaplanacak. O dönemki bedelli ücreti + bakaya kalınan süre için çıkan ekstra ücreti beraber ödeyeceksiniz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

YouTube asker videoları çekenler ocakta bedelli başvurusu yaptıktan sonra sana 2 ay ödeme süresi veriyorlar dedi yerin belli olsa bile

Üstad benim tecilim de 13 Ocak 2025'te bitiyor. Ben tecilimi şimdi bozup 2025 te ödersem 2026'da askere gidebilir miyim? Yoksa 2026'da askere gidebilmem için başvuru ödeme muayene hepsini 1 Ocak 2025'ten itibaren başlatıp 13 Ocak'a kadar halletmem mi gerekiyor? Ben 2 Ocak yılbaşından hemen sonra sağlık ocağına gitsem ve muayenede sorun çıkmasa hemen ücreti ödeyip kurtulabilir miyim, eğer 13 Ocak'a kadar muayene ve ödeme yetişmezse suçlusu ben miyim, kaçak durumuna düşüp bedelli hakkımı kaybeder miyim? 2026'da askere gitmek istiyorum ama ne yapacağımı şaşırdım

• Devin Booker kullanıcısına yanıt

Daha önce yoklama başvurusu yapmadıysanız 31 Aralık 2025e kadar çok büyük ihtimal süreniz olacak. 2025 yılı yoklama duyurusu, gelecek ay yayınlanır. Burayı takip edersiniz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

İster ocak 2025te ister Aralık 2025te yoklama yaptırın isterseniz yoklama kaçağı veya bakaya halde bedelli başvurusu yapın

Sadece ödeyeceğiniz miktar değişir.

Anladım üstad teşekkürler. Yoklama başvurum yok. Yani aslında tecilim 13 Ocakta bitiyor ama 31 Aralık 2025 e atıyor otomatik sene sonuna. Aralığa kadar istediğim tarihte ücreti ödeyip 2026 da gidebilirim diye anladım. Ve 13 Ocak geçtikten sonra yoklama kaçağı olarak da gözükmüyorum o zaman mantıken. Tarih otomatik yıl sonuna attığı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devin Booker -- 23 Kasım 2024; 14:11:52 >
  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Merhaba üzerinden zaman geçmiş ama ben sorayım belki hatırlarsınız. Ben de bu problemle karşılaştım siz nasıl çözmüştünüz.

• ZMZ44 Z kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Emin olun hatırlamıyorum, yanlış bilgi vermek de istemiyorum. Kusura bakmayın lütfen.

• Ben yeni tecil bozdum ve aile hekimi muayne aşamasındayım. Gelecek zamdan etkilenmeden ödeyebilmem mümkün müdür? Bu aşamada ödeyemiyorum okuduklarım kadarıyla. Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim.

• Sherlock69 kullanıcısına yanıt
    aralık sonuna kadar odersen yetişir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp öğrencisiyim ve bedelliye başvurdum. askeriyede bana ne tarz işler yaptırırlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 1 Aralık 2024; 16:56:54 >
  • processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

yani normal geçecek benden kan alma sonda takma vb işleri istemeyecekler değil mi

Ne is yaptigini sorduklarinda doktorum dersen revir sorumlusu yaparlar. Egitime gitmezsin ama bolukteki herkesin saglik karnesini (cartex) alip revire goturup getirirsin. Bizim takimda doktor vardi egitime gitmedi ama anasini aglattilar bir gun yarim saat oturup dinlenemedi adam. Surekli revir-boluk git gel yapiyorsun. Gecenin bir vakti biri hasta olursa seni uyandirir once nobetci komutana sonra revire goturursun. Uyku haram yani. Ama komutanlarla aran cok iyi olur pasa gibi askerlik yaparsin. Ne mintika gorursun ne cezaya dahil olursun. Sagda solda oturdugunu goren komutan olursa sana bir sey demez. Adamlarin surekli basini sisiren heriflerle sen muhatap oldugun icin komutanlar kiyak davraniyor. Tercih sana kalmis. Elalemin avelleriyle ugrasmayayim herkes gibi askerlik yapayim bitsin gitsin desen de mantikli derim doktor olarak yapayim dersen de. Gece 2'de biri uyandirip burnum akiyor revire gotur de diyebilir hicbir sey diyemezsin. En fazla nobetci komutan o herifi fircalar geri donersin ya da revirde istirahat yapistirip askerligini uzatirlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• babayı izle kullanıcısına yanıt

henüz tıp fakültesinden mezun olmadım. ama benim tıp öğrencisi olduğumu görür komutanlar sanırım. daha mezun olmamış bi tıpçıya revir verirler mi? bence vermezler diye düşünüyorum.

Bizdeki de ogrenciydi. Getir gotur yapiyorsun askeriyenin doktorlari var onlar ilgileniyor. Maksat her seyin bir sorumlusu olsun muhabeti var. Bizde cop sorumlulari vardi cop kovalarinin basinda nobet tutuyorlardi.

Dostum yazdim ya sadece bunlar.

• peki teşekkür ederim

Rica ederim

• 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.