< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yeni Bedelli Askerlik Sistemi - Güncellenen Başlıklar (540. sayfa)
-
-
Geçmiş olsun. 25 temmuz grubuyla gittiyseniz 25 ağustosa kadar Edevlette öyle yazar. 26 ağustos haftası terhis bilginiz sisteme işlenir. Askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin numarası var arayıp sorabilirsiniz. Terhis evraklarınız da oraya gidecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağ ol hocam Allah razı olsun çok emeğin geçti.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba askerlik hakkında bir kaç sorum var.
1. Ekim de Amasya ya gidiyorum ve uçakla gideceğim uçak biletleri 4k civarı, simdi ben bu paranin hepsini geri alabiliyormuyum yoksa maximum bir fiyat var mi?
2. Askerde akilli telefon yasak biliyorum ama herkes nasil oluyorsa patır patır askerden selfi atıyor, neyse. Simdi ben yanımda bir adet andriod telefon götüreceğim tabiki eğer giriste sorarlarsa teslim edip çıkışta telefonumu geri alabiliyor muyum? Yoksa hiç telefon götürmeyeyim mi, süreç nasil isliyor ?
Devlet, yol iaşe bedelini genelde tren yolu hesabına göre yapıyor. Edevlette kayıtlı adresinizle Amasya arası mesafeye göre bir para verecekler. Yol +iaşe dahil 1000-2000 TL civarı taş patlasın olur. Üstünü cebinizden karşılayacaksınız.
Amasya 15. Piyade er sanırım, giden bir forumdaş gayet güzel yazmış
Dostum o akıllı telefon gördüğün adamlar son gün yemin töreninde ailesinden telefon alıp bölüğe gelen insanlar. Sakın telefon götürme çok detaylı, jandarma köpeklerinin geldiği bir arama yapılıyor saklaman mümkün değil. Zaten şarj ederken illa ki belli edeceksin. Koğuşlarda priz yok herkes toplu prizlerin olduğu tek bir yere telefonlarını bırakıp şarj ediyor.
Yol parası da ben İstanbul’dan gidiş-dönüş 1000’er lira aldım bir de 1000 liraya yakın maaş ödendi. Cebine toplam 3K para girecek.
Hocam amacim zaten kacak sokmak değil. Giriste teslim edip çıkışta geri almak, bu mümkün mü? Elin memleketinde yol bilmem iz bilmem navigasyon hayat kurtarıcı olur ayni zamanda kuzenimle gidiyoruz zaten dönüş yolunda bir Amasya turu ve İstanbul turu yapmayı planlıyoruz çekilecek tonla foto video var. :)
Askeriyenin kapısında dayının biri telefon emanet alınır diyordu o şekilde halledebilirsin. Yalnız 1000 tane adam ona telefon emanet etse hepsini birden nasıl teslim edecek aklıma yatmadı. Benim arkadaşların hepsi tören günü ailesine telefonunu getirtti emanetçiden alanı hiç görmedim.
O zaman tuşlu telefon almak şart gibi. Peki onu saklamaya gerek var mı bu arada askercell falan hiç almayacağım sim karti cüzdanıma koyup giderim. :)
Bir şey daha soracağım bizim son teslim tarihi muhtemelen 20 olacak biz daha erken mesela 15 de gitsek olur mu 5 gün erken gittiğimiz için 5 gün erken çıkarmıyız yoksa 5 gün fazladan mı askerlik yapmış oluruz. :)
Hocam askercell zorunlu ya hattı alın ya da telefonu kargoyla yollayın diyecekler. Xraylerden geçiyorsun seçimi sana bırakıyorum. Teslim tarihin ve terhis tarihin bellidir öncesinde çıkamazsın. Diğer konulardan, bu konudaki eski mesajlardan detaylı bilgi edinebilirsin.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158923180
Buraya 2024 takvimi bıraktım. Askerlik, sevk tarihi ile başlar. Yemin törenine kadar da bir yere bırakmazlar. Yol iznini kullanıp kullanmamak sizin tasarrufunuz.
Eylül ayı için sevk belgesi çıkan var mı? Sevk başvurusu için 10 gün kaldı yazıyor fakat hala belgeyi vermedi.
Cevaplar için teşekkürler hocam. Askercell almayi düşünmüyorum telefonu cüzdanıma koyar giderim sorarlarsada aldim derim artik kimse hatti cikar bakayim demez herhalde. Bu arada bavula bir powerbank atsam sikinti cikar mi, yoksa onuda mi üzerime alayim?
Bide asker malzemeleri hakkında bir sorum var: asker malzemeleri satan yerlerde boxer ve coraplar da var ama bunlar gereklimi? Sonuçta boxer ve çorapı kim görecek normal siyah çorap ve boxer götürsem sıkıntı çıkmaz herhalde.
Sanki askere değil hapisaneye gidiyoruz a…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 10 Eylül 2024; 15:6:52 >
Kısıtlı hatla gitsek olur mu? İlla askercell mi almamız lazım. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Isparta'da yapacağım
Ben de oraya gideceğim. Kardeşinizin ki nasıl geçti?
Kısıtlı hatta izin veriliyor mu?
Bedelli işlemleri kaç gün sürüyor dostlar. Aralık ayının başında bedelli başvurusu yapmayı düşünüyorum mümkün olduğunda geç yapıp para biriktirmek ve fazla kilomu vermek istiyorum. Aralık başında başvursam yetişir miyim 2025'e?
-
Hastane vb. işler yoksa max 1 hafta
-
Amasya 15 piyade tugayı Ekim 2024 celbinden 13 kasim itibari ile terhis oldum. Herkesin eline sağlık, 4TB 2BL olarak güzel bir askerlik yaptık. Özellikle 5.koğuşa düştüğüm için şanslıydım. 60 kişi ile en kalabalık koğuş biz olmamıza rağmen aramızda en ufak bir sıkıntı çıkmadı, herkes birebirine saygılı ve işinde gücünde insanlardı. Dolap faremiz bile yoktu kimsenin eşyası çalınmadı yada yer değiştirmedi. Benim için en zorlayıcı kısım 1. Haftanın sonu idi çünkü üst solunum yolu enfeksiyonu kaptım ve boğaz ağrısından 2 3 gün yemek yiyip su içemedim. 2. Gunde artik enfeksiyon ciğerlere de ulaşmaya başlayınca ve sesim tamamen gidince daha da kötü olacağını anladım ve revire gittim. Doktor antibiyotik,parol, nerofen, boğaz spreyi yazıp gönderdi istirahat yazmadı yani askerliğim uzamadı. Eğer gerçekten kötü olursanız revire gidin askerliğim uzar diye kormayın öyle ufak tefek şeylere istirahat vermiyorlar. 4.koğuş ta kanlı öksüren bir çocuk vardi direkt hast. sevk edildi testler yapıldı filmler çekildi ilaçlarını aldı ve geldi askerliği uzamadı. Ancak söyle bir şey var, sürekli hareket halinde olmak içtimalar, mıntıkalar, eğitimler falan iyileşme sürecini uzatıyor. 2. Hafta benim için en zor haftaydı resmen bana işkenceyi yaşattı, ondan sonrada geçmeyen öksürük. Bu sadece benim değil bütün birliğin yaşadığı bir sorundu herkes de öksürük var içtimada öksürük sesinden komutanı duyamadığımız oldu. Hatta çıkışta havalimanında kimin asker olduğunu bu aynı tip kuru öksürükten anlayabiliyordunuz. Askerliyede asla tamamen iyileşemiyorsunuz çünkü her ne kadar günde üç kez temizlik yapılsada 60 kişinin yaşadığı yeri temizlemezsiniz, hava hacmi yetersiz bu yüzden hava kirli. Endüstriyel tipte güçlü hava temizlecilere ihtiyaç var onlarda olmadığı için durum böyle. Onun haricinde en zorlayan şey son haftadaki tören çalışmaları ve provalarıydı. Her gün marş eşliğinde sabah yürüyüş öğleden sonra yürüyüş, Gün Doğdu marşını söyleye söyleye uygun adım yürümekten artık bi tarafımız öpüldü. Neyse birazcık 4/2 den bahsedeyim. Biz 3 gün yol izni alanlar 4/2 yani en son birliğe düştük, bizden ötesi eğitim alanları ve ormandı bizden öte başka birlik yoktu dagın içindeydik diyebilirim. 4/2 ye kimisi cehennem kimisi prenses diyor açıkçası bizde tam çözemedik ne olduğunu. Birliğimizde toplam 9 koğuş vardi, tuvalet, banyo v.s icerdeydi her gün 3 koğuşun sıcak su ile 10dk duş hakkı oluyodu ancak bizim kazan çok eski olduğu ve sürekli arza için yaptığı için çoğu zaman soğuğa yakın ılık su ile duş alabildik. Birliğin hemen karşısında kantinimiz vardı, içerde yeme içmeye ek olarak askeri malzemeler, giysi, tuvalet kağıdı, nemlendirici, güneş kremi gibi bütün temel ihtiyaçlar vardı. Hatta 2 langırt ve 4 Playstation vardı(tabiki yer bulabilirseniz) Onun haricinde her gün belli bir saate minimum 10 kişi olmak üzere komutanın izni ile merkez kantine gidebiliyorduk. Ben sadece bir kez pastil almaya gittim o kadar, o kadar aham şaham bir yer değilmiş. Sivil eşya deposuna, ptt şubesine, atmlere yine belirli günlerde komutanın izni ile gidebiliyorduk. Yemekhane yemekleri eh işte idi çoğu zaman karb ağırlıklı yemekler çıkıyor corba, pilav, patates, börek gibi. Arada et, tavuk, ton balığı gibi proteinde vücudumuza giriyordu ama her gün değil. 24 günde bir defa domates salatalık görmedik. En kötü öğün ise kahvaltı idi, örnek bir kahvaltı menüsü: 4 5 zeytin, bir ufak kap krem peynir, yine ufak kap bal yada çikolata kreması, çay, bazen 1 yumurta, ekmek. Bide buda 1400kcal falan yazmışlar kalori hesaplaması biraz abartı. Ben hem yemekhaneden hemde kantinden yesemde eve kilo kaybıyla döndüm. Bu kahvaltı için kesinlikle sabahın 6 sında buz gibi havada sıra beklemeye değmez. Gidin bir chesy ve kahve alın gömün koğuşa girin içtimaya kadar yatın. Onun haricinde kantinde tost, burger, patso gibi şeyler yiyebiliyorsunuz ve dışarıya pide, dürüm, atom pizza, tatlı satan seyyarlar geliyor bunlar güzel. Ben ilk iki hafta yemekhaneden beslendim sonra bağırsak sorunları yaşamaya başladım yemekhaneyi kestim full kantinden beslendim beni rahatsız etti nedense. Amasyanın havası çok oynak, sabah buz gibi öğlen sıcak akşam buz gibi. Ne giyeceğinizi bilmiyorsunuz sabah içlik üstüne polar, bere, boyunluk falan giyiyorsunuz hava 2 3 derece daha sonra eğitimlerde öğlene doğru hava iyice ısınıyor bu sefer içerde terden sırıl sıklam oluyorsunuz. Üstünüzü çıkarmaya başlıyorsunuz bu seferde akşama doğru donuyorsunuz. Ayrıca yazıda çok sıcak oluyormuş eylülde ter kokusunda koğuşlara giremiyorlarmış. Komutanlar genel olarak iyiydi ve gençti 30-40 yaş arası insanlar 99 lu komutan bile vardı. Her türlü saçmalığa rağmen son derece sabırlıydılar. İçerde gerçekten çok fazla avel var. İçtimaya gelir düzgün sıra olmaz, komutan gelir hala car car konuşur, komutan bir şey der hee gomutanım diye cevap verir yada ee falan der eskiden olsa bunları öperlerdi ama artık çoğu komutan pek ses çıkarmıyor, bedelli olarak 24 günde adamların sizden bir beklentisi yok zaten. Öyle eskisi gibi daha komutan evden çıkmadan içtimaya gelip saatlerce beklemiyorsunuz. Komutan 10 15dk ya geliyor, çoğu zaman komutan geldiginde daha biz tam hazır olamıyorduk. Bedelli olayının bir diğer avantajı ise çoğu kişi yaşını almış işini eline almış insanlar. Aranızda savcı, hakim, avukat, hemşire, doktorlar, mühendisler var, bu yüzden daha seviyeli bir ortam var. Ek olarakta komutanlarda keyfi işler yapamıyor onlarda kendilerine dikkat etmek ve kanun dışına çıkmamak zorundalar çünkü askeriyede kral sen olabilirsin adami öttürebilirsin sonuçta orda meslek, yaş falan yok sende herkes gibi sıradan bir er’sin ama o adam terhis olup savcı kimliğini aldığı zaman oda seni öttürebilir. Şu ana kadar aklıma gelen bunlar eğer sizde 3 gün yol izni alırsanız sizde 4/2 ye düşeceksiniz aklınızda bulunsun. Bu arada Amasya da askercell zorunlu arkadaşlar ya gitmeden önce alin yada orda girişte almak yada telefonu kargolatmak zorundasınız. Askercell’im var aldım zaten derseniz sizi ayırıp doğrumu diye kontrol ediyorlar. Yani her türlü o 850tl’yi size kitliyorlar. Ancak içerde askerceli kullanmak zorunda değilsiniz, ben dahil kimse hattı paketinden çıkarmadı bile herkes sivil hattını kullandı. Komutanlarda uyarıyorlar zaten yasak olsada bizim gözümüze sokmadığınız sürece sivil hattınızı kullanabilirsiniz diye. Sadece komutanın önünde telefonla oynaşmayın bu kadar. Akıllı telefon zaten yasak sakın sokmaya çalışmayın 6 gün yersiniz. Onun haricinde powerbank sokabilirsiniz ve kesinlikle sokun, ben 2 tane 10k lik soktum biri cebimde diğeri çantamdaydı çantadaki fark edilmedi bile üstümdekini x ray den geçerken çıkardım koydum bu ne diye soruldu powerbank dedim baktı tamam dedi geçtim. Birliğin içinde ve kantinde şarj imkanınız var, ancak sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Powerbank size çok büyük rahatlık sağlayacak. Bu arada bedelli’de takip ettiğiniz bir çok ünlü, youtubecu, fenomen, rapci, tiktokcu falan görebilirsiniz. Bizde Berkcan Güven vardı her ne kadar askeriye eşit bir ortam olsada orda da ünlü olmanın faydasını görüyorsunuz. Kendisi terlik izni, sakal izni, kep izni ne kadar izin varsa aldı. Tören ekibinde değildi eğitim yürüyüş görmedi onun yerine masa ekibi dediğimiz tören alanını hazırlayan, mıntıka yapan ekip deydi. Sabahın köründe yere bakarak masa taşıyordu. Hadi biz sıradan vatandaş neyse de berkcan gibi en tepeden gelen adama koymuştur muhtemelen. Çoğu zaman şaka yapıyorduk buna bunu yapan hayat bize neler yapmaz diye oda gülüyordu. O şu anda hala askerde muhtemelen geç sevk başvurusu yaptığı için askerliği 3 yada 4 gün uzadı. Bizde de böyle 1 gün geç teslim olduğu için 3-4 gün askerliği uzayan çocuklar vardı çünkü yol izinleri iptal oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X